Modul de actualizare a tapițeriei chicinetei: vă stăpânim tehnologia de constricție a mobilierului tapițat

Modul de actualizare a tapițeriei chicinetei: vă stăpânim tehnologia de constricție a mobilierului tapițat

Modul de actualizare a tapițeriei chicinetei: vă stăpânim tehnologia de constricție a mobilierului tapițat

O chicinetă moale vă ajută să creați o atmosferă specială de confort și confort în bucătărie. Nu este întotdeauna posibil ca aspectul să fie păstrat. La urma urmei, mobilierul de bucătărie poate obține o picătură de grăsime, vărsați vin, aruncați un cuțit ascuțit, iar țesătura în timp pur și simplu abrazivă. Doar curatare uscată aici nu se poate face - pentru a obține un efect bun permite doar strângerea colț de bucătărie. Nu neapărat comanda acest serviciu în magazin de mobilier - puteți face treaba singur, mai ales dacă știi toate nuanțele procedurii, labirintul de alegere a materialelor, tăierea tapițerie și să sară direct în talie de mobilier de bucătărie.

Particularitățile colțului colțului de bucătărie

Aspectul colțului de bucătărie rar rămâne atractiv pentru mulți ani. Adesea, tapițeria ajunge la disperare, ceea ce risipește foarte mult felul de mobilier și întreaga bucătărie. Nu este necesar să cumpărați o chicinetă nouă, doar să actualizați tapițeria. Acest proces destul de simplu, dar foarte creativ va transforma complet zona de luat masa.

bucătărie colț

Un colț elegant de bucătărie o va face mai confortabilă decât orice zonă de luat masa. Dacă în timp ce tapițeria își pierde aspectul atractiv sau pur și simplu se plictisește - ajutați la strângere

Doar du-te la locul de muncă ar trebui să fie responsabil. Mai întâi trebuie să selectați materialul. Și indiferent de modul în care doriți să luați o țesătură din crem colorată, ar trebui să vă gândiți mai întâi la caracterul practic al unui astfel de material. La urma urmei, pentru întreaga perioadă de folosire a canapelei, puteți arunca ceai sau cafea pe ea o singură dată, așezați accidental o pete de grăsime sau aruncați cuțitul cu punctul în jos. Prin urmare, materialul potențial pentru tapițerie ar trebui să fie ușor de curățat și să fie cât mai durabil posibil.

bucătărie colț

Tapiteria colț de bucătărie ar trebui să fie practică și rezistent la uzură - acest lucru va simplifica foarte mult grija de astfel de mobilier

Și, bineînțeles, noua țesătură ar trebui să fie în armonie cu interiorul bucătăriei. Și nu este necesar să se potrivească perfect culoarea a-la "cu perdele roșii - o canapea roșie", și se încadrează în stilistica generală a camerei. De exemplu, dacă bucătăria este decorată în spiritul Provence, atunci pentru tapițarea canapelei trebuie să alegeți nu piele artificială, ci textile moi. Dacă aceasta este o tehnologie modernă, atunci o canapea din piele va face mult mai mult decât un colț de tapiserie.

colț în bucătărie

Colțul de bucătărie ar trebui să completeze și să decoreze stilul bucătăriei

Selectarea materialului pentru talie

Indiferent de materialul folosit inițial pentru tapițeria colțului de bucătărie, puteți folosi orice țesătură adecvată pentru talie. Acest lucru nu numai că va îmbunătăți interiorul, dar și un material mai rezistent la uzură. Alegerea de azi este pur și simplu superbă - de la tapiserie și jacquard până la piele naturală.

material pentru talie

Astăzi există atât de multe materiale diferite pentru vânzarea taliei pentru mobilier, încât toată lumea poate alege opțiunea potrivită în aspect și performanță

Materiale textile

Acesta este cel mai larg grup de materiale, dintre care puteți alege cel mai potrivit pentru culoarea și textura țesăturii. Printre cele mai populare sunt:

 • Tapițerie - tesatura densă rezistentă la uzură, special creată pentru tapițerie de tapițerie. Avantajele includ durabilitate ridicată și o varietate de soluții color.
canapea cu tapițerie

Canapele cu tapițerie din tapiserie arată frumos și prezentabil

 • Velor este, de asemenea, o tesatura suficient de puternica, cu o gramada scurta si densa. Arată foarte frumos, dar există un dezavantaj - în timp, villi poate suprascrie, astfel încât colțul moale nu va mai arăta atât de prezentabil.
curățarea mobilierului

Velor pe mobilier arata frumos, dar grija pentru ea este destul de supărătoare

 • Flock - un material bun pentru colț de bucătărie pentru tapițerie. Robust foarte tesatura si rezistent la abraziune mecanică și o impregnare specială rezistent la apa permite perfect zastiryvat si elimina petele care vor apărea în mod inevitabil, pe mobilier tapițat în bucătărie.
canapea

Pentru tapițeria mobilierului, turma este din ce în ce mai folosită - este perfect curățată și arată bine în interior

 • Jacquard - frumos și plăcut la atingere. Dezavantajul este uzura rapidă și îndepărtarea petelor de pe o astfel de țesătură este destul de dificilă.
mobilier

Țesăturile Jacquard sunt frumoase, însă îndepărtarea petelor de pe suprafața unui astfel de material este dificilă

Piele artificiala

Cel mai adesea pentru repararea canapelei în bucătărie folosiți piele artificială de înaltă calitate. În aspect, structură și proprietăți, nu este mult inferior naturii, dar este mult mai ieftin în același timp. Dar are dezavantajele sale - materialul dens nu "respira" și, prin urmare, nu este confortabil să stai pe el în căldură, corpul transpira foarte mult. Dacă alegeți o piele artificială subțire și substandard, atunci se poate usca rapid, se poate fisura sau chiar se rupe.

Prin urmare, este important să alegeți pielea potrivită pentru tapițeria canapelei de bucătărie. De preferință, se recomandă să se administreze unul dintre următoarele țesuturi:

 • PU din piele. Foarte similar cu naturale. Are rezistență, rezistență la deteriorări mecanice, moale, elasticitate și rezistență la căldură - este doar o opțiune indispensabilă pentru tapițarea canapelei de bucătărie. Asemenea calități operaționale ridicate pot fi obținute datorită celor trei straturi ale materialului. Primul strat - bumbac, datorită căruia va fi confortabil în timpul adunărilor lungi nu bucătăria. Cel de-al doilea strat folosește pielea naturală, dar defectă. Și al treilea - poliuretan, a cărui utilizare vă permite să dați pielii orice culoare și textura.
bucătărie colț

Bucătărie cu tapițerie din piele artificială neagră - decorațiuni interioare reale

 • Piele MF. Acesta este un material mai scump, uneori greu de distins de piele naturală. Această acoperire este rezistentă la atac mecanic, nu are miros și chiar respinge apa. Acesta din urmă vă permite să îndepărtați cu ușurință orice pată pe canapea, tapițată în pielea MF. Și să stai confortabil pe ea în detrimentul unei baze de la "respirarea" microfibrelor.
tapiterie canapea

O tapițerie de canapea din piele tapițată, albastră, animă interiorul bucătăriei în tonuri albe

 • Eco-piele. O altă opțiune potrivită. Materialul este produs pe bază de poliuretan - este absolut sigur și, prin urmare, nu cauzează alergii și nu are miros. Un alt avantaj în elasticitate și moale la atingere.
 • PVC din piele. Acest material este adesea folosit în industria mobilei. Este mai ieftin decât alte opțiuni pentru înlocuitorii de piele. Proprietățile sale de performanță sunt de asemenea la o altitudine: durabilă, elastică, poate fi drapată, ușor de curățat. Aceasta este doar o piele din PVC sau, cu alte cuvinte, clorura de polivinil aplicată pe baza țesăturii poate dăuna nesigur pentru sănătatea cuplului. Dacă este posibil, este mai bine să o abandonați.
bucătărie colț

Acest colt de bucătărie se va potrivi în interiorul oricărei case sau apartament

canapea de bucătărie

Atunci când achiziționați materialul pentru tapițeria canapelei de bucătărie, asigurați-vă că cereți vânzătorului să arate certificatul de calitate. Totuși, cu o utilizare adecvată, aproape orice piele artificială este sigură

Piele naturală

Acesta este cel mai scump și unul dintre cele mai reprezentative materiale. Se potrivește perfect interiorului modern și pune accentul pe bunul gust și pe venitul ridicat al proprietarilor de case.

Cu toate acestea, pielea naturală necesită o atitudine foarte atentă:

1
 • trebuie să fie departe de sursele de căldură (sobe, sobe, baterii de încălzire centrală);
 • necesită o curățare atentă și delicată cu detergenți speciali.

Să nu mai vorbim de faptul că daunele mecanice, de exemplu, un cuțit accidental căzut pe tapițerie sau o pisică sărind pe scaun, pot fi prea scumpe pentru proprietari.

bucătărie colț

Nu toată lumea își poate permite un colț de bucătărie din piele naturală, dar aspectul produsului merită banii cheltuiți pe el

Cum să tăiați în mod corespunzător noua tapițerie

Vechiul sfat despre necesitatea măsurării de șapte ori și abia apoi tăiat în cazul unui colț al colțului de bucătărie este adevărat ca niciodată. Și trebuie să știți unele dintre nuanțele cum să măsurați corect și să decupați noua tapițerie a colțului de bucătărie. Deci, este necesar:

 1. Pentru a demonta vechiul tapițer, adică scoateți vechea acoperire din colțul de bucătărie.
 2. Apoi măsoară cu banda sau centimetru banda toate parametrii tăieturilor - înălțimea și lățimea bucăților de țesătură. Toate măsurătorile ar trebui efectuate în funcție de lungimea maximă a curbelor.
 3. Măsurătorile au fost eliminate. A fost achiziționat material nou. Puteți merge direct la tăiere. Pentru a face acest lucru, țesătura trebuie așezată într-un singur strat și, deasupra ei, trebuie așezate bucăți de tapițerie veche. Contururile taieturi pe noile contururi ale cretei speciale pânză sau felie subțire convențională de săpun uscat - această bandă este ușor de îndepărtat în timpul țesătura călcată sau ștergeți-l cu o cârpă ușor umedă. De asemenea, este recomandabil să lăsați aproximativ 5 centimetri pe fiecare parte a țesăturii pe fiecare parte.
 4. Dacă țesătura nu este monofonică, dar cu un model clar, atunci trebuie să vă asigurați că tăieturile care vor fi plasate una lângă alta, imaginile sunt combinate. De asemenea, în timpul tăierii, trebuie să determinați așa-numitul filet de filet - acesta este tensiunea firului țesăturii. Este important ca, în toate zonele țesutului, un astfel de fir să fie situat într-o direcție, spre exemplu, oriunde în lățime sau înălțime.
material

Tăiați detaliile confortabil pe o suprafață plană mare. Dacă nu ai una, poți să te așezi la pământ acasă

Sfat: un calcul incorect al materialului poate reduce toate lucrările ulterioare la nimic și se poate transforma în cheltuieli suplimentare. Prin urmare, începătorilor li se recomandă să facă cel mai exact calcul al materialului în felul următor. Este necesar să luați orice material vechi inutil, pe care sunt așezate toate piesele de tapițerie eliminate anterior. Dacă nu există țesătură adecvată, puteți aranja tăieturile materialului pe o masă mare sau chiar pe podea. După aceasta, este suficient să se măsoare cât de largă și cât de lungă este necesară o bucată de pânză nouă.

Ce instrumente sunt necesare pentru a lucra

Ușor, rapid și frumos realizați constricția colțului de bucătărie este posibilă numai dacă comandantul la îndemână va avea toate instrumentele de care are nevoie. În special, veți avea nevoie de:

 • un anti-capsator, un cuțit obișnuit sau o șurubelniță cu lamă plană pentru a scoate capsele din mobilier în timp ce îndepărtează vechea tapițerie;
 • un ciocan;
 • Cuțit pentru tăierea țesăturilor;
 • cartelele necesare pentru demontarea cadrului mobil;
 • mașină de cusut;
 • Tablă de mobilier, cu care este mai ușor să faceți o cusătură uniformă;
 • Capsator pentru mobilier, care va fi atașat la cadrul unei noi tapiterii;
 • accesorii;
 • adeziv pentru cauciuc spumant.

Rămâne să adăugăm că pentru lucru este necesar să se pregătească o cantitate suficientă de material textil și cauciuc spongios pentru tapițerie.

strângere

Faceți o constricție de mobilier posibil cu ajutorul unui set minim de instrumente care se află în fiecare casă

Instrucțiuni pas-cu-pas pentru înclinarea colțului de bucătărie

Lucrarea de auto-strângere a colțului de bucătărie nu poate fi numită foarte dificilă, dar perseverența, perseverența și cunoștințele vor fi utile. Vom sorta cum să coasem o canapea cu mâinile noastre:

 1. Mai întâi trebuie să scoateți tapițeria veche. Cea mai rapidă modalitate este să-i faci un anti-capsator. Dacă nu este, atunci o șurubelniță plată sau un cuțit obișnuit va ajuta, de asemenea, să îndepărteze toate capsele cu care cârpa a fost atașată la rama unui colț de bucătărie moale.
cadru de mobilier

În primul rând, cadrul colțului de bucătărie este eliberat de tapițerie veche și cauciuc spumant

 1. Cu capacul din lemn al scaunelor pentru a îndepărta vechiul cauciuc spumant. Dacă producătorul materialului lipit, curățați-l cu un cuțit de mult timp. Trebuie să încercăm să curățăm totul cât de atent cu putință.
 2. În cazul în care coperțile nu sunt încă cusute, atunci este timpul să faceți acest lucru. Să repetăm ​​că am tăiat o țesătură pe care o facem pe dimensiunea unei tapițerii vechi. Și materialul poate fi folosit de oricine, nu doar identic cu cel din fabrică.
 3. Când capacele sunt gata, trebuie să faceți "sidushki" moi, cu alte cuvinte, înmuiați spătarul de cauciuc și spatele. Este mai ușor să utilizați o spumă convențională care este tăiată în pătrate adecvate. Este cel mai convenabil să faceți acest lucru cu un cuțit special de construcție, în absența acestuia puteți folosi orice foarfece. Apoi, există două modalități de lucru:
 • Spuma poate fi lipită pe canapeaua de canapea cu adeziv de construcție sau lipici de adeziv din pistolul de lipire, în cazuri extreme - adeziv "Moment".
dispozitive de fixare

Cel mai simplu mod de lipire a spumei pe cadrul mobilei

 • Este posibil să coaseți cauciuc spumat în secțiuni tăiate de țesături. Pentru aceasta, materialul este întins cu partea greșită. În mod evident, în centrul părții, este prevăzut un cauciuc de spumă adecvat, iar țesătura lăsată pe pliu este înfășurată spre interior. Și nu petreceți neapărat scaunul și spătarul viitoare pe mașină de scris, este suficient să fixați țesătura cu unghii de mobilier sau capse ale capsatorului de construcții.
 • Rămâne să trageți direct colțul de bucătărie. Pentru a face acest lucru, sunt acoperite noi capace pe cadru și pe partea din spate în mai multe locuri sunt fixate de capsele capsatorului industrial. În acest stadiu, este important să nu vă grăbiți și să lucrați cu atenție pentru a evita distorsiunea materialului.
Capsator

Este cel mai convenabil să lucrați cu un capsator pneumatic, în absența acestuia, puteți atașa noul tapițer pe cadrul din lemn cu unghii și un ciocan

Important: distanța dintre capse nu trebuie să depășească 4 cm, în caz contrar țesătura se va rupe și lucrul va trebui reprocesat.

 • În ultima etapă trebuie să strângeți toate detaliile colțului de bucătărie împreună - cu o nouă tapițerie, aceasta va reîmprospăta perfect interiorul bucătăriei.
asamblare

Etapa finală a lucrării este asamblarea tuturor pieselor de mobilier

Dacă, după gâtul colțului de bucătărie, există bucăți de stofă lăsată în altă parte, ele pot fi folosite pentru cusutul scaunelor în bucătărie sau pentru coaserea pernelor mici, care vor completa mobila actualizată și vor face camera chiar mai confortabilă.

Video master-class: canapea de bucătărie peretyazhka

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

26 − 24 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map