Keukeneiland - we bepalen de afmetingen correct

Keukeneiland – we bepalen de afmetingen correct

afmetingen van het kookeiland

In de lay-out van de keuken met het eiland, wordt het idee van functioneel comfort en compactheid gelegd - wat nodig is in deze zone moet op armlengte worden geplaatst. Standaardmaten van het eilandmeubilaircomplex: hoogte 900 mm, breedte - meer dan 1 meter, lengte - 0,6-1,5 en meer meters.

Grootte van het eiland

Een traditioneel eiland in de keuken moet worden geplaatst voor het geval de totale oppervlakte van het pand meer dan 20 vierkante meter bedraagt. Voor een relatief kleine kamer 15-20 vierkante meter. m zijn geselecteerde compacte, vouwbare of mobiele opties, zoals de onderstaande foto.

Klein eiland voor een keuken tot 20 vierkante meter. m

Details over dimensies

Keuken met een eiland - het is handig vanwege het apparaat van een ander werkgebied in de kamer. De installatie van het eilandelement levert 25% van het nuttige werkgebied op. Daarnaast is het mogelijk om stopcontacten te verwijderen en apparatuur te installeren, de oven of gootsteen te plaatsen.

Tafeleiland in de keuken

De totale ruimte op het eiland mag niet meer dan 10% van de totale keukenoppervlakte bedragen en de doorgangen eromheen moeten minimaal 1 m breed zijn - anders zal de ruimte overbelast raken en zal het moeilijk zijn om er omheen te bewegen. Daarom kan het eilandje in kleine keukens mobiel en niet stationair op wielen worden uitgevoerd.

De hoofdgrootte van het eiland moet dus voldoen aan dergelijke regels:

  • De standaard hoogte van de tafel is 92 cm;
  • Als de keuken vaak werk verricht dat inspanning vergt (bijvoorbeeld deegvijgen), dan wordt het aanrecht uitgevoerd onder - 76 cm;

Voor huisvrouwen, die vaak gebak bereiden, is een goede optie een eiland met twee niveaus.

1

Eilandtabellen op twee niveaus

  • Als het eiland de eettafel vervangt, is de minimale afstand tussen de zitting van de stoelen en de bovenkant van het tafelblad 300-320 mm. De lengte van het aanrecht van het tafeleiland kan worden berekend aan de hand van het principe van 600 mm per zitplaats.

Afmetingen van het eiland en stoelen

En om het eiland te gebruiken was handig, je moet de regel van de werkdriehoek in acht nemen - de kachel, koelkast en gootsteen moeten zich op een afstand van 1,5 meter bevinden, en deze punten moeten een driehoek vormen wanneer ze verbonden zijn.

Vormen van kookeiland

De lay-out van de keuken met het eiland kan de centrale elementen van de volgende vormen omvatten:

  1. Rechthoek - de meest traditionele en wijdverspreide vorm voor het eiland, past perfect in kleine langwerpige ruimtes.

Rechthoekig eiland voor de keuken

  1. Een vierkant eiland is vierkante keukens, of in het geval dat de koptelefoon bevindt zich op het U-vormige patroon.

Square Island

  1. Halfronde vorm is geweldig voor een eiland met een toog, terwijl het afgeronde gedeelte aan de zijkant van de bar moet liggen, zoals op de foto.

Halfrond eiland voor de keuken

  1. Het handigste eiland in de keuken is een U-vormige tafel of een open cirkelvorm, waardoor je alles op loopafstand kunt plaatsen.

U-vormig eiland

  1. Er zijn ook volledig ronde en ovale eilandtafels.

Rond en ellipsvormig eiland voor de keuken

Over het algemeen kan de vorm elke zijn - van zigzag tot zeshoek. Maar hun lengte is ongeveer hetzelfde - 90-92 cm.

Andere vormen van eilandtafels

Grote keukeneilanden kunnen visueel worden vereenvoudigd door ze uit te rusten met open planken en laden met glazen gevels of zelfs een tafel te kiezen zonder verfraaiingen, en natuurlijk zal witte kleur het veel minder omvangrijk maken.

Grote eilandtafels

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

68 − 60 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map