Hoe de grootte van een keukentafel te kiezen

Hoe de grootte van een keukentafel te kiezen

afmetingen van keukentafel

Bij het kiezen van een tafel voor een keuken, is het noodzakelijk om rekening te houden met:

 • stijl van de kamer en zijn afmetingen;
 • budget voor aankoop;
 • aantal gezinsleden.

Maar het belangrijkste is allemaal dezelfde dimensies. Het kiezen van een keukentafel, moet u zich richten op de standaard, gebaseerd op de regels van ergonomie, want op gemiddeld zal worden geëxploiteerd door 7-9 jaar, en het te gebruiken moet comfortabel. Laten we eens kijken hoe u in de winkel de optimale grootte van het hoofdobject in de keuken kunt bepalen.

Welke maten worden als standaard beschouwd

Serveertafel

 • Om de grootte van de eettafel te berekenen, moet u de volgende regel gebruiken: voor elke persoon voor een comfortabele maaltijd moet verantwoordelijk zijn voor ten minste het oppervlak van 60 x 40 cm (breedte en diepte, respectievelijk).
 • En in het midden moet er ten minste 20 cm vrije ruimte zijn voor gewone serveerartikelen (slakommen of vazen ​​met bloemen). Daarom is de minimale breedte 80-85 cm en wordt de lengte geselecteerd op basis van het aantal eters en het keukenoppervlak.

De standaardvorm is een rechthoek die gemakkelijk vier personen kan herbergen. In dit geval is de hoogte 75 cm, de lengte 100-120 cm en de breedte 80 cm.

Standaard eettafel

Maar u kunt kiezen voor een vouw- of schuifconstructie, waarbij de breedte en lengte van het tafelblad variëren, en bij de transformatortabellen verandert zelfs de hoogte. De schuiftafel kan van een standaardtafel naar 2-4 personen draaien - in een volwaardige eettafel met een tafelblad tot 3 meter lang. Op de onderstaande foto de vouwversie van Ikea, het Ingatorp-model voor 4-6 personen.

IKEA INGATORP schuiftafel

Afmetingen en capaciteit van een rechthoekige en vierkante tafel

Keukentafels - vierkant en rechthoekig

Rechthoekige keukentafel wordt beschouwd als het meest geschikt voor dagelijks gebruik. Als u kiest voor een middelgroot model (ongeveer 90 * 150 cm), biedt u comfortabele zitplaatsen voor 6-10 personen. De verhouding tussen capaciteit en grootte is als volgt:

 • 150 * 90 cm - 4-6;
 • 200 * 110 cm - tot 8;
 • 260 * 110 cm - tot 10;
 • 320 * 110 cm - maximaal 12.

Zorg ervoor dat u rekening te houden met de keuken, eettafel omdat het handig om alleen gebruik zal zijn wanneer en stoelen weg zal bewegen zonder problemen, en wordt gerund Mezhuyev dineren groep en andere meubilair is comfortabel - het wenselijk is om de afstand te houden niet minder dan 100 cm.

Gunstige ligging van de tafel in de keuken
Tafel locatie in de eetkamer
1

Bijvoorbeeld, van de muur naar het aanrecht moet er minstens 90 cm vrije ruimte zijn, dan is het handig om hier te zitten. En als u besluit om omhoog tafel aan de muur lange zijde, daarna volgde hem naar hun vrije vier personen te plaatsen, op voorwaarde dat de afmetingen van het aanrecht - 80x120 cm Door het plaatsen van een "rechthoek" korte zijde, krijg je 5 zetels, en schuiven in het midden van de kamer. - 6.

Rechthoekige tafel, met een lange zijde aan de muur bevestigd
Rechthoekige keukentafel met een korte zijde naar de muur
Rechthoekige keukentafel voor 6 personen

Merk op dat stationaire rechthoekige modellen meestal behoorlijk volumineus zijn, en daarom is voor een kleine kamer de vouwvariant het beste.

Zeer handig om opklaptafels van kleine afmetingen te gebruiken van Ikea (zie hieronder).

Opklapbare tafel Ikea in het interieur van een kleine keuken
Opklaptafel Ikea Ingatorp in het interieur van een kleine keuken in Chroesjtsjov

Misschien wel de meest compacte, maar ruim, is een vierkante tafel. Vooral deze vorm is relevant voor kleine keukens, woonkamers met een speciale eethoek en voor kleine keuken-eetkamers, aangezien vierkante tafels van elke grootte economisch betrekking hebben op de ruimte. Dus voor een dagelijkse familie van vier personen volstaat een vierkant met een grootte van 90 * 90 cm voor 4 personen. De onderstaande foto toont de vierkante tafels in het interieur van kleine keukens.

Vierkante tafel in het interieur van de keuken
Vierkante tafel in het interieur van de keuken

Maar een vierkante keukentafel van kleine afmetingen in het interieur van de woon-eetkamer.

Vierkante tafel in het interieur van de woon-eetkamer

In ruime kamers is een grote vierkante tafel geschikt, ontworpen voor 8 personen, zoals op de volgende foto.

Grote vierkante tafel voor 8 personen

Afmetingen van ronde en ovale tafel

Voor een ronde eettafel is er een iets andere standaard:

 • Diameter 110 cm - niet meer dan 4 personen;
 • 130 cm - 6 personen;
 • 150 cm - 8;
 • 170 cm - tot 10.
Ronde eettafel voor 10 personen
Ronde tafel in het interieur van de klassieke keuken
Ronde tafel in het interieur van de keuken / eetkamer

Deze optie ziet er traditioneel uit, prachtig, bovendien heeft de ronde tafel geen hoeken, dus wordt deze getoond voor gezinnen met kinderen. Maar het heeft een lagere capaciteit in vergelijking met rechthoekige structuren. In dit segment kunt u echter ook kiezen voor vouw- en schuifstructuren en tabellen-transformatoren.

Kleine ronde glijdende keukentafel

Om ruimte te besparen, wordt de ronde tafel in een hoek geplaatst en dichter bij de muur geplaatst.

Ronde tafel in de hoek van de keuken
Kleine ronde tafel voor 2 personen

Voor kleine keukens zijn meer geschikt halfcirkelvormige opties - zoals de volgende foto's:

Halfronde tafel in het interieur van een kleine keuken
Halfronde tafel in het interieur van een kleine keuken

Ovale structuren kunnen met recht het meest praktisch worden genoemd - ze zien er origineler uit dan rechthoekig en handiger in gebruik dan ronde.

Ovale tafel in het interieur van de keuken / eetkamer

Bovendien zijn er geen scherpe hoeken met volledige behoud van de nuttige oppervlakte van het aanrecht, die de veiligheid voor gezinnen met kleine kinderen garandeert. Als een dergelijk model langer is dan anderhalve meter, zal het echter nog steeds vrij veel vrije ruimte in beslag nemen. In kleine keukens zijn meestal ovale tafels uitgerust met een comfortabele kitchenette zoals op de onderstaande foto.

Ovale tafel in het interieur van een kleine keuken
1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

+ 81 = 89

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map