Eettafel met uw handen - 2 stapsgewijze instructies met foto's

Eettafel met uw handen – 2 stapsgewijze instructies met foto’s

eettafel zelf

Een keukentafel met uw eigen handen is een kans om geld te besparen en een manier om de keuken te voorzien van unieke meubels die perfect in de beschikbare ruimte passen. Het is echter belangrijk om de grootte en vorm van het toekomstige ontwerp correct te bepalen.

Hoe maak je een houten eettafel

Zelf een eettafel maken - instructie

Een tafel gemaakt van massief hout is mooi, natuurlijk en, in de regel, duur. Maar je hoeft zo'n tafel niet te kopen, omdat je het zelf kunt maken met je eigen handen, niet minder kwalitatief en voor veel minder geld.

Dus, om een ​​eettafel met uw eigen handen te maken, heeft u het volgende nodig:

 1. 4 stuks Leg-balusters voor de tafel, 73 cm hoog en niet te dun;
 2. Voor aanrecht: 4 houten planken met houten rand, 1 m lang (voor een tafel van 60 cm breed);

Hoe borden te kiezen voor het maken van een keukentafel met uw eigen handen

 1. Voor het frame: 2 planken lengte 80 cm en 2 planken lengte 40 cm.

Bereid Instruments schaafmachine schuurmachine of slijpmachine, decoupeerzaag voor snijplanken, een cirkelzaag, een boor (boor met 8 mm), schroevendraaier, schuurpapier, schroeven (30 mm), timmerman lijm, pluggen, klem (gewenst). En, natuurlijk, handig potlood, meetlint, handschoenen en bril.

Keukentafel door eigen handen - tekening

Rand van de randen van de planken voor het tafelblad

Voor het afwerken van de tafel heb je een vernis, beits of verf nodig samen met de primer. Eerst maken we het tafelblad. Om dit te doen zo nauwkeurig mogelijk om alle 4 de boards passen bij dezelfde lengte -. 100 cm Als uw planken niet in de zagerij werden gesneden, moeten ze ook trim de breedte en dikte. Dan moeten ze zorgvuldig worden gemalen met een vliegtuig. Hoe beter je het hout poetst, hoe gladder het tafelblad zal zijn. Werk goed aan de randen zodat de planken zo dicht mogelijk bij elkaar komen.

Hoe de platen te leggen voor de productie van tafelbladen

1

We zullen de planken niet met schroeven en spijkers verbinden, maar met lijm en pluggen (choppers). Maak hiervoor dezelfde markeringen op de randen van alle platen in stappen van 10-15 cm en boor gaten voor deuvels met een boor 8 mm. Vervolgens schuren we de randen en passen ze toe op de gaten en in de gaten die zijn gemaakt met de timmerlijm. Nu wordt chopiki behandeld met dezelfde lijm die we in de gaten drijven en op zijn beurt verbinden we alle 4 de staven. Overtollige lijm op het oppervlak wordt verwijderd door het te nesten en te schuren, evenals alle randen van het vlak. In dit stadium kunt u langs het tafelblad lopen met een metalen spons om de structuur van de boom te geven.

Het tafelblad maken met onze eigen handen - we verbinden de planken

Dus het tafelblad is klaar. Nu moet je de benen fixeren en er een basis voor maken.

bevestiging van tussenbalusters aan korte dwarsplanken

Om dit te doen, moet u de balusters precies vastmaken met korte dwarsplaatsen met lijm en schroeven. De lijm droogt ten minste 12 uur.

bevestiging van de benen aan de dwarsbalk

Het frame van de tafel maken - maak de benen vast met lange dwarsstangen

We fixeren de poten aan de lange dwarslatten en boren er gaten in om later het aanrecht te installeren.

Bevestiging van poten aan lange dwarsdoorsnedeborden

Nadat de lijm in het frame is opgedroogd, kunt u doorgaan met het installeren van het aanrecht erop (frame).

Keukentafel met uw handen - installatie van werkbladen

Als u de tafel langer en breder wilt maken, moet u de tafel versterken met twee extra dwarsbalken, zoals op de foto.

Versterking van het tafelblad met dwarsstangen

Dus, de tafel is bijna klaar, het blijft alleen om het te behandelen met vernis of vlekken of verf, vooraf geprepareerd.

schilderij van keuken houten tafel

In welke kleur moet ik de tafel schilderen? Wees gebaseerd op persoonlijke voorkeuren en de kleur van de rest van het meubilair. Hieronder is de meest universele optie - het tafelblad en de poten zijn bedekt met vlekken.

Keukentafel met eigen handen - ideeën voor ontwerp - gekleurd hout

Je kunt de belangrijkste fouten van het uitsnijden van bomen met je eigen handen zien in deze video.

Als u van glans houdt, kan het oppervlak van de tafel bedekt zijn met beits en aan de bovenkant - met vernis (bijvoorbeeld in de onderstaande foto) of gewoon bedekken met vernis.

gekleurd hout

Je kunt de poten wit schilderen en het aanrecht met vlek bedekken om een ​​ontwerp te krijgen zoals de volgende foto.

Keukentafel met eigen handen - ideeën voor ontwerp

Hoe maak je een keukentafel van spaanplaat

Een keukentafel met uw eigen handen gemaakt van gelamineerde spaanplaat is een praktische en budgettaire oplossing. Dergelijke werkbladen zijn bedekt met decoratief plastic, stabiel bij slijtage. Kenmerkend is dat de grootte van canvas werkbladen maken 3000h600h36 (26) mm, maar vandaag is het niet moeilijk om een ​​blad van spaanplaat, gezaagd om de gewenste omvang te kopen of in te stemmen met de verkoop van het meubilair workshop geschikt bijsnijden.

Je hebt ook nodig:

 • Verbindings- en gezichtsstrips;
 • Eindranden;
 • Ties.

Zelfs als je een tafelblad van de juiste maat krijgt, moet je de uiteinden bovendien verwerken - dit maakt het resultaat aantrekkelijker en beschermt de basis ook tegen vocht. Voor deze doeleinden kunt u een speciale meubelrand gebruiken op basis van polyvinylchloride of de randstrook lijmen. De variant met de rand wordt als praktischer beschouwd voor een eettafel en geschikt voor thuismeesters.

Voor de keukentafel zal het nodig zijn en de bijbehorende ondersteuning - je kunt de benen individueel kopen of de voorkeur geven aan de ready base. Het hangt allemaal af van de optie die je tekeningen bieden. De meest voorkomende versie - ronde poten D = 60 mm en een hoogte van 71 centimeter kan opvouwbaar, in hoogte verstelbaar zijn en variëren in design -. Matte, geschilderd, glanzend.

In dit geval zal het chromen poot-rod 60 mm in diameter en werkblad witte spaanplaat 36 mm dik en daarmee gepaard wit kunststof T-vormig gat edge omtrek.

Keukentafel door eigen handen

Dus, hoe maak je een eettafel met een tafelblad gemaakt van spaanplaat:

 1. Het materiaal is gemarkeerd volgens de tekening. Op de hoeken van de afronding moet een straal van 60 mm zijn.
markering voor keukentafel
 1. De werktafel is met behulp van een decoupeerzaag aan de tafel bevestigd.
rond de hoeken van de keukentafel

Gebruik een zaag met omkeerbare tanden, omdat anders de spanen van plastic coating mogelijk zijn. Eerst wordt de hoek van de spaanplaat gesneden met een decoupeerzaag met een marge van 2 mm en nadat deze uiteindelijk is afgerond met een slijpmachine.

 1. Voor de rand van het meubel wordt een groef gesneden.

Freesgroef voor een penaliserende rand

 1. De rand is gevuld. Vóór dat moeten de uiteinden van het product worden bedekt met siliconenkit. Het afdichtmiddel wordt in zowel de rand als de bovenrand van het aanrecht gelegd. Voor het bedrukken van de rand wordt rubberen rubber gebruikt. Daarna wordt de overtollige kit verwijderd.

Behandeling van het uiteinde van de spaanplaat met een kit en eindigend met een rubberen kitten

 1. De voeten zijn bevestigd. Hiertoe wordt een potloodmarkering op de achterkant van het werkblad aangebracht. In de meeste gevallen worden de poten 100 mm van de rand geplaatst.

De benen monteren

Gebruik voor het bevestigen van de houders zelftappende schroeven met een verzonken kop van ongeveer 20 mm lang. Daarna worden de poten op de houders geplaatst en met een zeshoekige sleutel vastgemaakt - alles, uw nieuwe tafel is klaar.

Keukentafel door eigen handen is het resultaat

Hoe de afmetingen correct te bepalen

Door de hierboven beschreven principes, kunt u tabellen groter of kleiner in lengte en breedte maken. Hoe kies je de optimale maat voor je gezinsgrootte?

Als we het hebben over een standaardkeuken met afmetingen van 6 tot 8 vierkanten, zullen de tekeningen een typisch ontwerp met een hoogte van 750 mm en een omtrek van 800 * 500 ... 1200 * 600 mm weergeven.

Eettafel - rechthoekige standaardafmetingen

De eettafel met hun eigen handen moet voor een bepaald aantal personen worden berekend. Meestal komt dit overeen met het aantal bewoners - 3-9, maar een aantal lege plaatsen wordt nog steeds toegevoegd voor de gasten. Voor grote bedrijven is een goede oplossing een opvouwbaar ontwerp.

Eettafel - rechthoekige standaardafmetingen

Berekeningen worden als volgt uitgevoerd: het aantal personen wordt vermenigvuldigd met 60 ("werkende" perimeter per persoon). Wat betreft de breedte van het aanrecht, hier volgen we de aanbevelingen van specialisten - de optimale waarden - van 800 tot 1100 mm. Smalle tafels zijn ingewikkeld in serveren, en brede tafels zijn ongemakkelijk voor zittende mensen.

Als u besluit om een ​​keukentafel met uw eigen handen ovaal (rond) te maken, moet u de omtrek van de cirkel berekenen - diameter * 3.14.

Regels voor selectie van formulieren

Eettafel - rechthoekig

De vorm van de keukentafel speelt een belangrijke rol in de perceptie van ruimte. Een universele constructie is een rechthoek of een vierkant met rechte hoeken. Het is uitgebalanceerd en kan dicht bij de muur of in het midden van de kamer worden geïnstalleerd, waardoor ruimte wordt bespaard.

Eettafel - rechthoekig

Het is comfortabel en mooi en zijn ovaal modellen, maar ze worden niet onderscheiden door een hoge capaciteit - het dimensionale product zal een maximum gesteld van 8 personen. Bovendien hebben ze grote oppervlakken nodig - meer dan 8 vierkante meter. meter, omdat ze niet aan de muur kunnen worden gezet.

Ovale en ronde eettafel

De ronde tafel kan ook een universele en traditionele optie worden genoemd, geschikt voor zowel een zeer kleine als een grote keuken. Maar het heeft minder ruimte dan een rechthoekige tafel.

De beste optie is een rechthoekige tafel met afgeronde hoeken. Hoe we onze eigen handen kunnen maken, is zo'n tafel van de CPD, die we hierboven al hebben beschreven.

Regels voor meubilair

Nadat de eettafel is vervaardigd, moet u zorgen voor de lange gebruiksduur van het product.

Meubels van hout, gepolijst en gelakt moeten daarom zorgvuldig worden behandeld, omdat het gemakkelijk kan worden bekrast. Bovendien kunnen er tekenen van contact met heet zijn. Als basisverzorging voor hout is een universele polijstpasta geselecteerd.

Als het een tafelblad is gemaakt van MDF of spaanplaat met plastic coating, is de verzorging ervan niet ingewikkeld en bestaat het uit regelmatig wassen met detergentia.

Vergeet niet dat het keukenmeubilair weg moet worden bewogen van de verwarmingstoestellen en van de muren die aan de straat grenzen. Schadelijk voor houten meubilair zal er direct zonlicht zijn.

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

53 + = 56

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map