Дръжки за кухнята - подробности за детайлите

Дръжки за кухнята – подробности за детайлите

фитинги за кухня

Качествените мебелни фитинги за кухненските мебели трябва да бъдат избрани много внимателно. Особено се отнася до такъв елемент, който се справя - в края на краищата те имат функционална и декоративна цел. Всъщност без дръжки не е възможно да си представите кухненски комплект. Но оригиналната, привлекателна и удобна за използване кухня ще бъде само ако всичките й елементи избират правилно.

Основни типове кухненски копчета

Дръжките за мебели могат да бъдат изработени от цветна пластмаса и могат да бъдат украсени с кристали. Естествено, преди да купите, ще трябва да анализирате много фактори - от цвета на стаята и стила на мебелите до финансовите възможности, но основното нещо, което трябва да разберете е какъв вид писалки има.

Като правило фитингите, предлагани от производителите, могат да бъдат от типове и форми:

 • писалка-пръстен, монтирана на декоративна основа - масивна, благородна и елегантна. Материалите за тяхното производство са метални, патинирани или покрити с бронзово покритие. Те напълно съвпадат с класическия дървени кухненски фасади. Въпреки това, всеки път, когато трябва да отваряте вратата много внимателно, за да не се повредят фасадите;
писалки-пръстени за фасадите на кухнята
 • популярен писалка черупка (изработени от метал и пластмаса), чиято повърхност може да бъде украсена с боядисване и дърворезба;
Мивки за фасади на кухненски комплект
 • Компактни и удобни фитинги под формата на "Buttons" може да бъде изработена от дърво, метал или пластмаса и е идеална за леки фасади;
копчета за кухненски фасади
 • леки и малки писалка капка - този продукт се отнася до класическия, но най-добре се комбинира с пластмасовата фасада;
падащи дръжки за фасади
 • най-практичните и кратки (и следователно много често) се разглеждат дръжки, скоби, които могат да бъдат изпълнени от различни размери;
закачалки за кухни
 • вградени дръжки (Вижте как да се намали чрез гладка тъкан фасадата) - идеални в случай, че фасадите на кухненски мебели е богато украсена (например, кристали или конци).
вградени дръжки за фасади

Изберете дръжката според техническите спецификации

Не е тайна, че вратите на кухненското обзавеждане се отварят ежедневно много пъти. Затова трябва да изберете ръцете на слушалките, така че те да са не само декоративен елемент, но и да осигурят правилната функционалност.

Поради тази причина, най-често избрани метални или дървени, а не пластмасови аксесоари. Пластмасите, особено евтини, не могат да осигурят необходимата трайност и практичност. В допълнение, дори може да се деформира поради високи температури. Опасността от повреда обаче съществува и в дървени дръжки - поради това те не се поставят в зоната с висока температура. Що се отнася до метала, за всички случаи това ще бъде идеален избор.

Съвет: Много е важно и правилно да изберете размера на химикалките. Малките продукти, закрепени на един винт, се считат за най-неприложими. Следователно, скобите, които се изпълняват в различни стилове и в широк диапазон от размери, са придобили популярност. От гледна точка на ергономията голяма дръжка винаги ще бъде по-удобна от малката. Освен това те са прикрепени към фасадата на няколко места, което гарантира по-голяма надеждност.

Аксесоари, съответстващи на стила, - какво е това?

Оборудването трябва да бъде надеждно, практично и високо декоративно. Не можете да изберете тези с кристали Дръжки само защото са били очаровани на щанда - трябва внимателно да се оцени цялостния стил на кухнята и вземете съответните решения. Няма толкова много основни препоръки тук:

 1. За мебели в класически стил, бронзовите или порцеланови дръжки ще се подхождат.
копчета за кухня в стила на класическия
 1. Търсите опция за кухня в комплекта хай-тек стил? Не можете да направите без модерно парапет - това е вид скоби, прави, лаконични и много удобни. Релсите на покрива са монтирани на пластмасови или алуминиеви фасади и могат да бъдат монтирани както вертикално, така и хоризонтално.

кухненски копчета в хай-тек стил

 1. Дръжките-скоби също се различават по опростеност на формите и са подходящи за хоризонтално или вертикално подреждане. Обикновено тези опции не са претоварени с резба или кристали и следователно са идеални за "модерни класики" и модерни. Най-често срещаните цветове, при които се произвеждат скоби, са "дърво", бронз, алуминий, хром, сатен, злато.

дръжки за кухня в модерен стил, класически, скандинавски

1
 1. за кухни в стила на Прованс или реколта избран изкуствено възраст фитинги или класически дръжки с порцеланови инлеи, изглеждаща като aristocratical антики.

кухненски копчета в стила на Прованс

 1. Уникалните дръжки с кристали Swarovski ще бъдат шедьовър за уникален брилянтен интериор. Между другото, фасадите на кухнята могат да бъдат украсени с кристали. Въпреки това, не "изсипва диаманти" цялата кухня - ще бъде достатъчно, ако кристали ще бъдат украсени само с дръжки. Между другото, те са перфектно съчетани с лаконично боядисани повърхности.

Препоръки за инсталиране на писалки

Така че сте избрали качествени, функционални и привлекателни химикалки. Остава само да се инсталират правилно - макар че е важно да не се нарушава симетрията на споразумението.

За тази цел монтажът се извършва по образец - с помощта му фитингите се монтират дори преди окачването на фасадите. Шаблонът е правоъгълно парче шперплат с отвори, направени на правилните места. Благодарение на този прост дизайн можете да направите отвори за ключалки веднага на всички фасади без допълнителни измервания.

Съвет: Фасадите от стъкло и дърво трябва да бъдат снабдени с допълнителна шайба (на гърба на болта). Това не само ще намали риска от напукване, но и ще предпази приставката от пръски.

Изборът на инструмента също е важен. Така че, за дървена (или MDF) кухненска фасада, стъпкови или коронни бормашини се използват - остри и позволяват пробиване без натиск. За стъкло се използват специални ролки с диамант.

Съвет: Дупката в стъклото може да бъде направена с разтопен калай - в този случай появата на пукнатини е невъзможна. За необходимата работа калай (който се използва при процеса на запояване) и пясък. Фасадният панел ще бъде маркиран и поръсен с пясък. В него направете фуния с желания диаметър и изсипете разтопен калай. След няколко секунди спойката ще се охлади и може да се отстрани - заедно с пясък и стъклена запушалка.

Така че, изборът на кухненски шкафове не е трудно събитие. Можете да предпочетете традиционните скоби или да украсите комплекта с необикновени фитинги - всичко зависи от стила на стаята и вашето собствено желание.

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

29 − = 24

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map