Домашен бар или мини бар е под властта на всички

Домашен бар или мини бар е под властта на всички

Домашен бар или мини бар е под властта на всички

Изключителният и стилен кухненски интериор почти винаги включва бар-брояч. Тя може да се намира не само в кухнята, но също така да служи като разделител между кухнята и трапезарията, кухнята и хола или може да се превърне в домашен минибар. Самият процес на създаване на такъв дизайн не е твърде скъп, но изисква предварителна подготовка и дизайн.

Ако можете хармонично да влезете в бара в кухненския интериор, тогава той ще се превърне в негов централен елемент. Въпреки това, трябва да се помни, че бар стол не е толкова удобно, колкото традиционните трапезария, но за семейни вечери все още трябва да има отделна маса. Въпреки това модерният дизайн може да реши този проблем и нашата статия ще ви помогне да отговорите на въпроса: как да направите сам един бар? В "студиата" този дизайн ще бъде отличен елемент за зониране, разделящ останалата зона от мястото на хранене и ще позволи на приятелска компания на гостите да бъде разположена.

Материали за бар броячи

За да направите бара у дома, първо трябва да изберете материалите. Не забравяйте, че в повечето кухни се прави мини бар, в този случай не се предвижда грандиозно строителство.

Барът със собствените си ръце може да бъде изработен от следните материали:

 • Пластмасата е евтин и лек материал с разнообразни цветови решения, удобни за обработка, но не прекалено трайни;
 • ПДЧ ламинирано покритие - по-скъп и сложен в експлоатация, но по-трайни в сравнение с пластмасата, предлага в богата гама от цветове, с повърхностите, симулиращи многоцветен мрамор и благородна дървесина;
 • Гипсокартон ви позволява да създадете дизайн на всяка форма и стил - от класически до таванско помещение; материалът е лесно боядисан във всякакъв цвят, подходящ за вътрешността на къщата;
 • Ценни породи дървета - този дизайн ще изглежда благороден, солиден и скъп, но ще изисква елементарни дърводелски умения.

Видове дизайн на бара

Следните стандартни решения могат да се използват за създаване на бар в дома:

 1. Стационарен бар.
Традиционен бар брояч

Тя може да се направи и в мини формат. Максималната височина на плота в този случай е не повече от 1,2 метра от пода. Тук можете да използвате традиционен бар стол - висок, с подложка за крака, с облегалки и подлакътници.

 1. Комбинацията от стойка с маса за хранене ще бъде най-добрата възможност за малка кухня. Височината на работната повърхност тук е около 900 мм. Като допълнение - стандартен стол.
 2. Двустепенна конструкция, когато висококачествен брояч е в съседство с типичната маса за хранене. Това е отлична възможност за зониране на къщата - ниската част остава в кухнята и високата е изведена в хола.

Ние правим масата на върха - целия процес

Барът със собствени ръце за кухнята е създаден на няколко етапа. И основният елемент тук е масата - създава необходимите интериорни акценти. Следователно плочата се използва, тъй като трябва да е атрактивна, здрава и устойчива на износване. За да направите самия плот, имате нужда от ПДЧ, фурнир или друг дървен материал. От него, и нарязани правилната форма (електрически мозайката). В местата за рязане ръбът се почиства внимателно и се залепва със специална лента от края.

Съвет! Оригиналният цвят на масата може лесно да се промени с помощта на самозалепващ се филм.

Ако не искате да направите самият плот, купете крайния продукт от ПДЧ или акрилен камък.

Основата на "бара" - основните правила за ерекция

1

Производството на барабан за кухня (стандартен или мини) изисква изграждането на подходяща основа. Тук са възможни следните опции:

 1. Тухлена основа - изработена от тухли на циментова замазка, така че формата на правоъгълника да се поддържа. По-добре е да използвате червена тухлена облицовка, която не изисква допълнителна украса. Други видове материали ще трябва да бъдат измазани. "Бар" може да бъде разположен на остров тип и ще се превърне в централен елемент на стаята. Подобни проекти са стабилни и масивни, а като масичка използват продукти от дебело дърво или мрамор.
 2. Можете да направите основна конструкция на скелет. За това се използва метален ъгъл с ширина до 50 мм или дървена греда с разрез 40х40 мм. Елементите на конструкцията са свързани (заварени или усукани), след което се почистват, боядисват и обвиват. За да се осигури здравината на основата, той допълнително се закрепва към стена или серия от стоящи мебели. Тъй като този тип конструкция е лек, не се използват масивни плотове.

По-долу е стъпка по стъпка фото-инструкция за създаване на бар брояч със собствените си ръце, направени от фурнир върху рамка, изработена от дървени греди. Можете да използвате: ПДЧ (но този материал не е най-надежден), шперплат, фибростъкло, MDF и гипсокартон.

Ще ни трябва:

 • Дървени решетки или дъски за обшивка са с дължина 100-120 см (в този случай ние използваме дъски за обшивка с дебелина 5 см, широчина 15 см, дължина 105 см);
 • Листове от шперплат, фурнир, плоскости от фазер (в този случай - дъбов фурнир);
 • Носач за нокти, както и самонарезни винтове 3.8 cm и 50 mm;
 • Дърво лепило;
 • Облицовки, декоративни первази или шперплат, както и 2 - 5 скоби, ако желаете;
 • Оцветяване, както и дървесен лак или двукомпонентна епоксидна смола.
Бар брояч от собствените си ръце - инструкция
Бар брояч от собствените си ръце - инструкция
Бар брояч от собствените си ръце - инструкция
Бар брояч от собствените си ръце - инструкция
Бар брояч от собствените си ръце - инструкция

Бар брояч от собствените си ръце - инструкция

Бар брояч от собствените си ръце - инструкция
Бар брояч от собствените си ръце - инструкция

Съвет! За да се създаде багажник с всякакъв дизайн, включително и мини формат, е необходимо според вече изпълнената рисунка. По-добре е да се използва триизмерен модел, но също така е подходяща и схема на милиметрова хартия. Този подход ще създаде хармоничен дизайн, подходящ за размерите на стаята и наличния интериор. Можете също веднага да изберете стол и подходящ комплект оборудване за багажника.

Но барът стои направени от самите себе си на същия принцип, но в различен дизайн.

Бар брояч от себе си - стъпка по стъпка инструкции
Бар брояч от себе си - стъпка по стъпка инструкции
Бар брояч от себе си - стъпка по стъпка инструкции
Бар брояч от себе си - стъпка по стъпка инструкции
Бар брояч от себе си - стъпка по стъпка инструкции

Но други идеи за феновете да направят свои ръце.

Идеите на бара стоят със собствените си ръце

Идеите на бара стоят със собствените си ръце

Идеите на бара стоят със собствените си ръце

Идеите на бара стоят със собствените си ръце

Осветителна бара и подходящо оборудване

За да направите една маса за бар да се поберат по-добре във вътрешността на кухнята, трябва да помислите за нейното осветление. С правилното осветление дори мини бар ще се превърне в зона на почивка и уют.

Най-добре е да осветявате бара с халогенни лампи, поставяйки ги в специален лъч над плота. Въпреки това, мини-таван или полилеи, окачени директно на тавана, са подходящи за тази цел.

Снимката показва различни начини за осветяване на лентата.

Осветителна бара

Осветителна бара
Осветителна бара

Съвет! Когато създавате схема за осветяване на бар броячите, трябва да използвате и димери, които дават възможност за промяна на интензивността на светлината. По този начин лесно можете да създадете уникална атмосфера на кухня, напомняща за традиционен бар.

За да инсталирате осветителното оборудване не е трудно, багажникът трябва да бъде монтиран до съществуващите кутии за свързване и готови гнезда. Ако това не е възможно, препоръчително е да използвате удължителни кабели или да проведете нова електрическа верига, специално за брояча на бара.

И когато работата по създаването на бара в кухнята, за да бъде завършена, тя трябва да бъде допълнен с необходимото оборудване и обзавеждане - и това не е просто един стол (висока или стандартна), но също така и мивка за ястия, специални държачи и очила, декоративни тематични рисунки и, разбира се същата, домашна колекция от алкохолни напитки.

Предлагаме Ви да гледате видеоклип, където момчетата казват как да направите бар от дъб:

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

17 − = 12

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map