Miten kasvaa basilikaa ikkunalaudalla

Miten kasvaa basilikaa ikkunalaudalla

Kasvava basilika tuulilasiin

Basil on ihanteellinen talon kasvattamiseen, koska se ei ole oikukas, kasvaa talvella ja kesällä se näyttää mukavalta ja tuoksuu erittäin maukkaaksi. Jos olet uusi koti-puutarhanhoito, suosittelemme aloittamaan istutus tämän yrtti! Tässä materiaalissa löydät kaiken siitä, miten basilikaa kasvatetaan ikkunalaudalla, miten hoidat sitä ja kiinnität sen oikein saadaksesi mahdollisimman paljon satoa.

Miten istuttaa basilika siemeniä

Voit kasvattaa basilikaa potista pistokkaista tai nuoresta ampumisesta sängyltä, mutta paremmaksi ja pidemmäksi (melkein vuosi!) Kotona sadonkorjuu tuottaa basilikasta siemeniä.

Istutettavaksi basilika ikkunaluukkuun tarvitset:

 1. siemenet;
 • Erilaiset basilika sopii kenelle tahansa, mutta pidä mielessä, että violetti ja kreikkalaiset pienet lehdet kehittyvät pidempään ja vaikeammin. Erityisen nopea ja helppo kasvattaa pienikypsytettyjä ja matalan kasvilajikkeita basilikaa.
 1. Maaperä (lisätietoja maaperän valinnasta ja sen valmistuksesta, ks. Vaihe 2);
 2. Laajennettu savi tai pikkukivi kuivatukseen;
 3. 1-2 litran astia tai iso astia, jonka syvyys on vähintään 15 cm, jossa basilikaivut voivat kasvaa 10 cm: n etäisyydellä toisistaan. Säiliöön, jossa on basilikaa, on oltava tyhjennysaukot;
 4. Elokuva- tai muovipussi;
 5. Lopatka.

Vaihe 1. Siemenvalmistus

Tämä vaihe ei ole välttämätön, mutta on toivottavaa, jos haluat nopeuttaa ensimmäisten versojen ulkonäköä hieman. Liota siemenet lämpimässä vedessä 1-2 päivää, vaihtamalla vesi joka 12 tunnin välein (tai useammin), sitten pitää ne hieman vaaleanpunainen liuos, jossa oli kaliumpermanganaattia 2 tunnin ja lopuksi kuivata siemeniä siteen tai sideharso. Ota siemenet hammastikulla.

Vaihe 2. Maaperän valmistus

Loose maa on menestyksen tärkeä edellytys. Sopiva maaperä voidaan luoda:

 • Maaperän maaperän sisäpuutarhojen yleismaailmalliset seokset (suhteessa 1: 1);
 • Vermikompostin ja maaperän seokset sisätiloissa (suhteessa 1: 4);
 • Vermikompostin seokset, joissa on cocogrunt (suhteessa 1: 2).

Älä unohda käsitellä ostettua maaperää ennen siementen istuttamista: kaada se leivinpaperiin ja leivota uunissa 100-120 asteen lämpötilassa noin tunnin ajan ja sitten ruokkia sitä mineraalilannoitteella. Tämä menettely estää tulevien tuholaisten esiintymisen.

Seuraava, laittaa säiliön pohjalle tai kevytsoraa kiviä saamiseksi kuivatuskerros 2-3 cm paksu. Lopuksi, pintamaan kaada valmistettu ilman päästä 3-4 cm reunat tasoittaa pinnan ja sitten runsaasti kasteltava maaperään.

Maaperän kastelu

Maaperän kastelu

Vaihe 3. Siemen kylvö

Nyt sinun on kylvää siemenet noin 2 cm etäisyydeltä toisistaan, ripottele ne 1-2 cm: n kerroksella maapalloa ja peitä sitten ruukku elintarvikekalvolla tai paketilla kasvihuoneilmiön aikaansaamiseksi.

 • Istutetaan siemeniä basilikaa
 • Istutetaan siemeniä basilikaa

Sitten siirrämme potin lämpimään paikkaan ja odota, että ensimmäiset versot tulevat näkyviin, jolloin avattava elokuva ajoittain istutetaan. Kastelu taimet tällä kaudella ei ole välttämätöntä, haluttaessa ne voidaan hieman suihkutetaan, sitten vihreät osoittautuvat juicier.

 • Riippuen lajikkeesta ja suotuisista olosuhteista, ensimmäiset basilikaiset versot ilmestyvät 7-12 päivässä.
1

Kun levyt tulevat lopulta näkyviin, irrota kalvo ja räjäytä roistoja niin, että jäljelle jääneiden varret ovat 10 cm: n rako. Siirrä potin sitten aurinkopaneeliin.

 • Kun taimet kasvavat 5-7 cm: iin, pottiin voidaan lisätä 2-3 cm maata nuorten versojen vahvistamiseksi.

Koska kalvo on poistettu, kasvi on huolehdittava - säännöllisesti kastelemalla, löysäämällä maata, säätämällä lämpötilaa ja valaistusta. Alla on muistutus tärkeimmistä hoitosäännöistä.

Basilikan hoito

kastelu: Kesällä vesi ja halutessasi ripottele basilikaa joka aamu aamuisin, maaperän tulee olla aina kostea, mutta ei ylivuotoa. Talvella kastelu on kohtalaista - 2 kertaa viikossa riittää.

lämpötila: Varo ilman lämpötilaa, sen pitäisi olla melko korkea - 20-25 astetta. Muista, että basilika ei siedä luonnoksia, ja alle 20 asteen ilman lämpötilassa alkaa menettää makua.

valo: Lämpimässä kaudella (maaliskuusta elokuuhun) basilika tarvitsee 6 tuntia luonnollista auringonvaloa. Talvella ilman ylimääräistä valaistusta ei voi tehdä. Tietoja siitä, miten ja miten sitä luodaan, lue lisää vaiheessa 4.

Top dressing: Jos maaperä ei ole tarpeeksi hedelmällistä, se voidaan hedelmöittää kerran kuukaudessa: Biohumus, Agrolife (1 tl maanpinnalla) tai muut orgaaniset lannoitteet.

Vaihe 4. Suotuisan valaistuksen luominen

Jos kasvatat basilikaa syksyllä tai talvella (syyskuu-helmikuuhun), niin sinun mini-puutarhasi on keinotekoisesti valaistava 12 tuntia päivässä.

 • Tällöin sopivia ovat fity lamput tai LED-valaisimet, joiden lämminvalkoinen 2700 K: n valo on asennettu 15-20 cm: n etäisyydelle kasveista.

Vaihe 5. Oikea sadonkorjuu

Avain saada fluffy ja haarautunut paljon basilika lehtiä on usein ja varhainen ympärileikkaus, jota kutsutaan myös puristava.

1-1,5 kuukauden kuluttua, kun basilika kasvaa 4-6 todellista lehtiä, sinun on kerättävä ensimmäinen sato, pudottamalla 2 lehdet.

Lisäksi, kun basilika saa 3 erilaista todellista lehtiä, sen yläosa on välittömästi pistävä, katkaisemalla varsi juuri pienien lehtien yläpuolelle, jotka alkavat vain kasvaa sinusilta. Leikkauspaikka ja ne hyvin pienet, huomaamattomat lehdet ovat nähtävissä alla olevassa kuvassa. Tämä menettely on suoritettava muutaman viikon välein.

Pinching Basil

Pinching Basil

 • Kun tarvitset vain muutama lehtiä täällä ja siellä lisätäksesi astiaan tai juomaan, valitse vanhemmat sivulasit ja kiinnitä ne paikalle, jossa ne täyttävät päävarren (kuvassa).
Basilikan sivuvetot

Basilikan sivuvetot

 • Muista, että kasveilla on aina oltava vähintään 4 lehtiä pohjassa. Jos katkaiset alemmat versot, basilika alkaa kasvaa korkeudelta eikä leveyttä ja tulee vähemmän tuottavaksi.
 • Jos huomaat kukkivan pupun, leikkaa heti se ja kaksi lehteä sen alla. Jos näin ei tehdä, vihreät alkavat huonontua.

Tarjoamme sinulle mahdollisuuden nähdä visuaalisen videon oppitunteja, jotka koskevat basilikan kasvattamista ikkunapylväällä.

3 vaihtoehtoista tapaa kasvaa basilikaa ruukuissa

 1. Kaikki sama menetelmä, mutta siementen itäminen väliaikaisissa säiliöissä ja sen jälkeinen poiminta vakiona

Ohjeistamme puhuimme istuttamalla siemeniä samanaikaisesti pysyvässä ruukussa, mikä on kätevää, koska kasveja ei tarvitse siirtää ensimmäisten versojen jälkeen. Mutta jos ensimmäinen 1,5 kuukautta et halua sotkua ikkunalaudalle suuren potin, voit myös kylvää siemenet ensin pienessä astiassa (esim kupeittain smetanaa) ja vasta sen jälkeen ampua kasvu 5-7 cm, siirtäisivät ne suuressa potissa.

Basilikan taimet

On selvää, että basilikaa on nähtävissä seuraavassa videon opetusohjelmassa.

 1. Siirrä basilikaa avoimesta maasta kasaan

Jos kasvatat basilikaa sängyssä, voit yksinkertaisesti siirtää nuorten kasvien pottiin. Tällainen basilika tuo sadon nopeammin, mutta se ei kestää kauan, koska se pian kukoistaa.

 1. Basilikan viljely kahvalta

Toinen tapa kiihdyttää ja yksinkertaistaa basilikan viljelyä on istuttamalla pistokkaita. Voit tehdä tämän katkaisemalla aikuisten kasvien yläosat tai sivuvirrat (voit jopa ostaa basilikaa), kasvattaa ne veteen 1-2 viikon ajan (muuttamalla sitä päivittäin) ja kasvattamalla sitten potin. Ensimmäiset sadonkorjuu antaa 2-3 viikon kuluttua, mutta se kestää vain 3-4 kuukautta.

 • Basil Basil viljely
 • Basil Basil viljely
  Basil Basil viljely
1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

67 − 64 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map