Kami memilih lambrequins untuk dapur: 25 varian hiasan tingkap dapur elegan

Kami memilih lambrequins untuk dapur: 25 varian hiasan tingkap dapur elegan

Kami memilih lambrequins untuk dapur: 25 varian hiasan tingkap dapur elegan

Tirai gelap terus dengan lambrequins, elegan dan mewah menyembunyikan pengikat dan birai hias, menjadi hiasan tekstil yang sangat baik untuk mana-mana bilik, sama ada bilik tidur, ruang tamu, dapur, ruang makan atau nurseri. Walau bagaimanapun, jangan lupa bahawa setiap bilik mempunyai kekhususannya sendiri. Pelmets untuk dapur tidak seharusnya hanya campuran dengan gaya dan kandang di pedalaman, tetapi juga dibuat daripada fabrik tahan api yang tidak menyerap bau dan tidak berkumpul di atas tanah permukaan dan debu.

Lambruck untuk dapur berfungsi sebagai hiasan cerah dapur

Lambrequins untuk dapur menghiasi dapur yang paling bersahaja

Pelmet (dari Perancis «lambrequin») - hiasan bahagian tirai melintang tingkap, pintu atau relong mewakili tirai mendatar yang singkat seluruh lebar keseluruhan cornice. Kebanyakannya diperbuat daripada berat kain berlipat tebal, dan untuk hiasan yang lebih besar dilengkapi dengan flounces, pleats, tassels. Lambrequin dipasang di bahagian luar bukit, atau langsung ke langsir. Tirai dengan lambrequins tidak dapat dipanggil hanya langsir - ini adalah komposisi keseluruhan, mewujudkan suasana khas di dalam bilik. Dalam bingkai yang bergaya dan asli ini, tingkap kelihatan lebih ekspresif, penuh dan elegan. Dengan menggunakan lambrequins, anda boleh mengubah secara mendatar perkadaran tingkap, memperluas atau mempersilahkan pembukaan tingkap, dan secara umum mengubah keseluruhan pedalaman.

Lambrequin dianggap komposisi hiasan yang penting

Tirai dengan lambrequins tidak boleh dipanggil hanya langsir - ini adalah komposisi keseluruhan, mewujudkan suasana khas di dalam bilik

Yang lambrequins untuk dipilih untuk dapur

Pilihan jenis lambrequin tertentu bergantung pada spesifik ruangan, gaya pedalaman, bentuk dan saiz pembukaan tingkap. Terdapat banyak jenis lambrequin, bagaimanapun, semuanya boleh dibahagikan kepada tiga kategori yang luas:

Lambrequins tegar mudah untuk menghiasi bahagian atas tingkap

Dengan bantuan lambrequin keras, anda tidak hanya boleh menghiasi tingkap indah dan menghias pedalaman, tetapi juga berjaya menyembunyikan bahagian atas tingkap dan cornice

 • Lambrequin keras

pelmet keras adalah jalur sempit kain terjamin kepada Bando diri pelekat, bulu atau meterai lain, yang dilampirkan ke siling pada profil tebing. Ia boleh segi empat tepat, bujur, atau boleh mempunyai bentuk yang kompleks. Dengan pelmets keras boleh bukan sahaja anda menguruskan tingkap dan menghiasi kawasan pedalaman, tetapi juga untuk berjaya menyembunyikan partition windows dan cucur atap atas. Untuk pelmets keras yang lebih hiasan menghiasi ruffles, pleats-ray, tocang berpintal, tocang atau sampingan.

Skema warna dan siluet luar biasa lambrequin keras

Garis asal dan skala warna yang berjaya dari lambrequin keras ini menjadikan ia hiasan dalaman mewah

 • Lambrequin lembut

Lambrequin lembut sangat hiasan, ia dicipta dari unsur-unsur kain tirai khas. Pertama, tirai dipotong dan diperbaiki, dan kemudian dijahit bersama sedemikian rupa sehingga semasa operasi, bentuk aslinya kekal. Potong lambrequin lembut dari kain yang sama dengan tirai utama, atau dari berbeza. Panjang lambrequin lembut dalam versi klasik adalah, sebagai peraturan, 1/5 atau 1/6 dari panjang tirai itu sendiri. Apakah unsur lambrequin lembut? Mari kita tinggalkan yang utama.

Untuk dapur dalam gaya Art Deco, lambrequin adalah elemen yang sangat diperlukan

Tirai dengan lambrequin elegan sempurna dipasang ke dalam dalaman halus dapur di gaya Art Deco

Svag adalah elemen mendatar lambrequin lembut dalam bentuk setengah lingkaran yang terbungkus dalam lipatan, dalam bentuk menyerupai cangkang. Ia adalah simetri dan asimetrik. Dengan tata letak yang betul svag membawa ke pedalaman penyempurnaan klasik, penghalusan dan rahmat.

Lambrequin lembut dengan svagom dan poluvvagami di tingkap dapur

Lambrequin lembut dengan swag dan separuh perumah dengan bayangan cahaya merangkumi tetingkap dapur

Separuh hati adalah svag yang sama, tetapi hanya dengan lubang dari atas. Begitu juga dengan svagam, separuh svvagi adalah simetri dan asimetrik.

Untuk dapur besar-ruang makan, lambrequin halus

Langit klasik dengan podhvatami dan lambrikenami mewah dengan idealnya melengkapi bahagian dalam ruang makan dapur yang luas dengan gaya klasik

Jabot adalah sekeping sampingan lambrequin lembut dengan kelebihan bawah yang melangkah atau terbalik, menyerupai bingkai. Jabots sering digabungkan dengan svagami. Jabot dalam lambrequin menetapkan komposisi dalam arah menegak, menekankan sempadan tetingkap, menjadikannya lebih ekspresif di pedalaman, mewujudkan imej lengkap lengkap.

Lambrequins daripada reka bentuk yang mudah diperbuat daripada kain ringan mewujudkan suasana yang santai

Lambrequin lembut dengan jabots reka bentuk mudah mewujudkan suasana santai yang mudah di dapur

Kain adalah elemen lambrequin lembut dengan lipatan dilipat di atas. Ikatan Lambrequin kelihatan seperti dua jabots luaran, disambungkan oleh bahagian tepi.

Tali pinggang - salah satu ciri hiasan penting lambrequin

Kelembutan lembut dari gorden yang jatuh dari buaian itu menjadi bingkai seperti bingkai berlapis emas

 • Lambrequin Gabungan
1

Lambrequin gabungan dengan harmoni menggabungkan butiran asas tegar dengan tirai lembut. Mereka kelihatan kaya dan padat. Tirai dengan lambrequin gabungan - hiasan tingkap yang paling indah dan elegan. Versi gabungan lambrequin yang paling organik kelihatan di dalam interior yang digemari sebagai klasik, di dalam bilik-bilik dengan tingkap-tingkap besar dan siling-siling yang tinggi.

Satu contoh gabungan warna yang berjaya dalam lampu dapur

Gabungan warna yang berjaya - salah satu syarat untuk daya tarikan lambrequin untuk dapur

Bagaimana untuk menjahit lambrequins untuk dapur dengan tangan anda sendiri

Apa yang akan kita jual? Kami tidak akan pergi jauh ke dalam hutan, tetapi cuba untuk menjahit lambrequin yang paling mudah dengan "ekor", meninggalkan komposisi pelbagai komponen kompleks kepada profesional. Lambrequin yang terbungkus dengan "ekor" akan menjadi tambahan yang sangat baik untuk tirai dapur ringan, langsir Rom, penutup atau tirai. Ia akan kelihatan hebat dan dalam versi solo di tingkap, tidak perlu langsir, tetapi yang saya ingin sekurang-kurangnya sedikit untuk menghiasi.

Reka bentuk ringkas Lambrequin digabungkan dengan tirai Roman

Lambrequin mudah dengan "ekor" dalam syarikat dengan gay "romka"

Lambrequin untuk dapur dengan "ekor"

Lambrequins untuk dapur dengan tangan mereka sendiri

Salah satu skema yang paling mudah untuk lambrequin dengan tangan anda sendiri

Kita perlukan:

 • kain asas dan, jika perlu, lapisan kain
 • gasket (opsional) - bukan tenunan atau sealant lain
 • Plank untuk lambrequin atau cornice panjang yang diperlukan
 • kord hiasan -1 meter
 • pita -50 cm
 • Kuku perabot, tongkat atau tukul
 • skru, pemutar skru, gerudi
 • pensil lembut

Prosedur kerja

Untuk melampirkan dinding di atas tebing tingkap atau bar untuk lambrequin supaya ia berada di kedudukan 10 sentimeter di atas bingkai tingkap dan hujungnya pada 10-15 santimetrovvystupali luar pembukaan tingkap.

Kurangkan jumlah tisu yang betul. Panjang kain ditentukan oleh panjang cornice, tambah 10 cm untuk kedua-dua "ekor" sisi. Untuk menggantungkan lambrequin yang dilonggarkan 50 cm, anda perlu kain lebar 70 cm. Jangan lupa tentang peningkatan dalam lipit, yang bagi setiap tepi harus 1.5 cm.

Sekiranya dikehendaki, kami memotong kain untuk lapisan dan lapisan. Dimensi sesuai dengan dimensi kain utama. Lapisan tidak diperlukan, tetapi ia akan memberikan kelantangan lambrequin, dan lipatan dan kontur akan menjadikannya lembut dan lancar.

Kain yang dilembutkan dilapis, dan di atasnya, dengan muka, kita meletakkan kain utama. Kemudian, pada kain utama, menghadap ke bawah, letakkan lapisan dan pasang semua pin kain.

Kami menghabiskan pin dipotong oleh pin pada mesin taip, meninggalkan 30 cm di pinggir atas tidak dijahit. Kami mengeluarkan pin, dan di sudut kami membuat sayap melintang ringan. Kami memutar dan menyusun kain, memastikan bahawa bahagian hadapan tidak kelihatan lapisan. Secara manual menjahit lubang yang tidak dishebatkan.

Menyedari pertengahan pelmet dan pusat bahagian atas landasan, klip menggunakan stapler melampirkan pelmet untuk pertengahan pertengahan bahagian atas landasan, dan hanya kemudian memasang tali pada keseluruhan fabrik supaya hujung tergantung bebas di sekitar pinggir jalur.

Hujung gantung lambrequin terikat dengan tali hiasan: 50 cm pada setiap sisi. Kami mengikat kord dengan busur besar dan meluruskan lipatan. Lambrequin yang mudah tetapi elegan untuk dapur sedia!

Contoh menghias tetingkap dapur dengan lambrequin

Lambruck untuk tetingkap dapur kecil

Lambrequin yang megah akan membawa suasana percutian ke pedalaman dapur

Lambrequin mampu menekankan kecanggihan dapur

Garisan dan garis elegan dari lambrequin ini menekankan kecanggihan seluruh pedalaman

Pencahayaan menekankan kemungkinan hiasan lambrequin

Untuk tingkap besar, komposisi kain udara yang ringan dengan sistem backlight asal

Candelier elegan untuk dapur dari kain dengan reflow keluli

Bayang-bayang yang bergaya, yang diperkuat dengan lambrequin ini memberi kesaksian kepada rasa estetik halus pemilik dapur

Gabungan warna yang luar biasa untuk dapur fumbrik

Gabungan luar biasa warna-warna terang lambrequin ini mengubah tetingkap ke elemen utama hiasan dapur

Terima kasih kepada hiasan yang berjaya, tirai biasa kelihatan sangat menarik

Langsir ini mudah dan bersahaja, tetapi mereka kelihatan sangat menarik dan boleh membawa nota ceria kepada mana-mana bahagian dalam

Satu contoh yang baik dari hiasan tingkap dalam gaya negara

Tirai yang pelbagai di gaya desa dengan rambreken comel dan solar "romka" - pilihan yang sangat baik untuk dapur dalam gaya negara dan Provence

Lambrequin untuk dapur kecil - versi solo

Lambrequin akan kelihatan hebat dalam versi solo di tingkap kecil, yang saya ingin menghiasi

Gambar asli pada kain lambrequin akan menambah daya tariknya

Lambrequin sederhana dipasangkan dengan "Rom" yang bersahaja menang terima kasih kepada pola asal kain itu

Bagaimana untuk menghias dapur yang luas dengan bantuan lambrequin

Dalam bingkai yang bergaya dan asli ini tingkap kelihatan lebih jelas, dengan sesungguhnya dan elegan

Idea asal menghias tingkap dapur dengan lambrequin

Satu lagi penyelesaian yang tidak konvensional untuk tetingkap dapur: lambrequin lembut yang terang di dalam syarikat dengan tirai yang digulung matt

Corak kain dan tirai adalah ciri penting lambrequin

Reka bentuk ringkas lambrequin dengan baik ditekankan dengan corak yang elegan pada kain dan kain tirai yang indah

Lambruck dalam kombinasi dengan tirai - idea yang luar biasa dan bergaya

Dalam sebuah syarikat yang mempunyai rambreken comel, tirai plastik biasa akan secara organik kelihatan di pedalaman pedalaman

Lambrequin mewah untuk dapur-ruang makan gourmet

Untuk lebih banyak dekoratif, lambrequin keras dihiasi dengan ruffles, lipatan lipatan, tali terputus, mengikat atau pinggang

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

78 + = 80

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map