Мека мебел и банкети - най-добрите решения за малка кухня + снимка

Мека мебел и банкети – най-добрите решения за малка кухня + снимка

Мека мебел и банкети - най-добрите решения за малка кухня + снимка

Кухня за модерен човек не е просто място, където се приготвя и поглъща храната. Това е местообитанието. Много хора тук канят приятели. Жените често гледат телевизия тук, пиейки кафе и едновременно прави грим. Тук цялото семейство се събира, за да общуват по ежедневни теми. Така че защо мнозина все още мислят, че диванът или столът в кухнята не е мястото? Ако правилно планирате дизайна на тази многофункционална стая, можете да организирате столове или дори малки дивани за кухнята тук. Те ще добавят стая на уют, ще дадат на домакинствата друго удобно място за отдих.

Малък компактен диван - най-доброто решение за малка кухня

Този компактен диван ще бъде удобен в кухнята, но чистотата на тапицерията ще трябва да бъде внимателно наблюдавана

В някои случаи диванът може да се превърне в гордост на домакинята. Например, когато самата тя разработи дизайна си. И в едностайните апартаменти е необходим кухненски диван с легло. В края на краищата това прави възможно някои от гостите да прекарат нощта. Така че, как да изберем диван за кухнята?

Уютен кухненски дизайн с диван

Малките дивани успешно допълват атмосферата на просторна кухня

Малките дивани на пръв поглед заемат малко пространство, но могат да бъдат разположени един срещу друг само в просторна кухня

Модерните производители предлагат на потребителите, които са решили да купят кухненски диван, доста разнообразен. Какво трябва да бъде перфектният диван за кухнята? Е, ако тя ще бъде качествена и издръжлива, направена от екологични материали, с ергономичен дизайн и привлекателна тапицерия. Имате ли малка кухня и искате да спестите място? Обърнете внимание на стилната и модерна мека ъгъл на кухнята. Благодарение на удобния си дизайн, заедно с място за седене ще получите и място за съхранение на нещата. Това е ниша в ъглов диван.

Като правило хората, които са общителни, искат да поставят диван в кухнята си, които често приемат големи и не толкова големи приятели. Мечтаете за дивана в кухнята си и големите семейства, които обичат да имат дълга и пълна закуска през уикендите и да вечерят вечер. Независимо защо искате да си купите диван, опитайте да не засенчвате кухненския си живот с мека мебел с лошо качество. Изберете добри дивани.

Малките дивани за кухнята трябва да бъдат трайни. Те не трябва да се деформират и губят елегантния си вид дори след няколко години. Всички кухненски мебели трябва да бъдат здрави и трайни, това важи за дивана. Тя трябва да има удобна форма на гърба и толкова дълбока, че хората могат да седят удобно на нея. Тогава вашите традиционни кухненски събрания ще бъдат още по-дълги. Повече комуникация с близките ви - по-положителни емоции, по-здравословно състояние, по-голяма продължителност на живота. Това е колко положителни са обикновените кухненски дивани.

Малки дивани за кухнята: комбинация от елегантност и лекота

Плитките малки дивани за кухнята привличат оригиналната си форма, компактност и лекота

Популярни дизайни на кухненски дивани

Когато избирате мека мебел за кухнята, трябва да обърнете специално внимание на размера и дизайна на мебелите. Не всеки апартамент е просторен и наистина комфортен кухня, така че трябва да се вземе предвид липсата на пространство, оформление.

Всички кухненски дивани могат условно да бъдат разделени на две големи групи: класически и ъглови. Моделите от двата типа могат да имат свои собствени дизайнерски характеристики, които също трябва да бъдат взети под внимание.

Компактен модел

Компактен ъглов модел

Вариант # 1: ъглови дивани с ниши

Идеален избор за стегнати помещения. Такъв диван в малка кухня Спестете място и седнете на него ще бъде много удобно. Често ъгловите модели са предназначени за повече хора, отколкото за класическите. Допълнителен плюс: почти всички производители в дъното на мебелите разполагат с просторни ниши за съхраняване на нещата.

Някои модели могат да бъдат сгънати до размерите на пълно легло. В сглобената форма канапето заема малко пространство, но в разгънатата, тя е доста способна да се превърне в удобно легло. Този модел си заслужава да купи за кухнята на гостоприемна къща, където понякога роднини или приятели остават за една нощ.

Ъглов модел

Ъглов модел със спално място

Вариант # 2: дивани дивани с легло и сгъване

Диванът обикновено се разгъва до размера на малко, но удобно легло. Моделите могат да бъдат единични и двойни. За малка кухня е за предпочитане първият вариант. Ако стаята е голяма, възможно е да поставите двоен диван, така че гостите да се чувстват комфортно дори през нощта.

1

Мека мебелите могат да бъдат и с гръб и подлакътници, и без тях. Механизми на трансформация - сгъваеми и издърпващи. Някои модели осигуряват допълнителни полета, където можете да съхранявате полезни неща.

диван за кухнята

Кухня с една спалня за кухня

Вариант # 3: полукръгови модели

За малки пространства трябва внимателно да се избере "правилната" модел, полукръгла, но в просторна кухня и трапезарията винаги са подходящи. За стая малка площ (5-7 квадратни метра) можете да си купите един компактен модел без възможност за трансформация, но с голямо чекмедже под седалката и рафтове от двете страни. Това ще помогне да организирате пространството ефективно.

В малък студио апартамент, където кухненският кът е и зона за почивка, можете да инсталирате полукръгъл диван, който може да бъде разширен до размера на двойно легло.

ъгъл с рафтове

Полукрушен мек ъгъл с рафтове

Вариант # 4: разтегателен диван

Особеността на пейките е, че моделите от този тип са най-подходящи за съхраняване на нещата. Те не са разположени, но на седалките има удобни системи за съхранение на нещата. Това са истински миниатюрни килери със седалки. Те са компактни, леки, удобни.

Често такива модели са направени от светло дърво. Те са стилно неутрални, затова изглеждат добре както в класическия интериор, така и в стаите, декорирани в екологични или национални стилове. Като допълнителна украса можете да използвате възглавници.

дивани пейки

Кухненски дивани

Опция # 5: модулни дивани

Модулни кухненски дивани - това е опция за хора, които обичат най-функционалните мебели. След като купи такъв модел, собственикът може самостоятелно да реши коя конфигурация му отговаря. Ако искате, винаги можете да промените формуляра.

Като допълнителен "бонус" модулен диван може да бъде оборудван с компактен бар, щанд за списания и книги, складова система, рафтове. При избора е особено важно да проверите качеството на материалите, защото Само една силна рамка е способна на дълъг сервиз, ако конфигурацията на дивана често се променя.

мек ъгъл

Модулен мек ъгъл

Каква тапицерия да изберете за кухненски диван

Разбира се, първото нещо, което идва на ум, е кожата и качественият заместител. Това е удобно да се грижи за такъв диван, не изгаря и не се страхува от мазни петна. Но това не означава, че кухненският диван трябва непременно да бъде направен от тези материали. Можете да избирате всякакви немармови съвременни тъкани за тапицерия. Има доста силни тъкани, които не абсорбират миризми, не се страхуват от петна (например ратан или диван-велур мека мебел). Освен това, ако имате голяма кухня и планирате да поставите дивана напълно в противоположната страна на работното място, не е нужно да се притеснявате за появата му.

Тя изглежда невероятно във всяка кухня диван бежово или бяло, но в този случай, уплътнението трябва да се извършва само от кожа или заместител. стил диван Кухня страна подходящ в кутията. Диван с флорални мотиви, подходящи за кухнята на английски или италиански стил, а ако сте последователи на японските традиции, за проста диван изглежда, с акцент върху ярки възглавници.

Кухненски ъгъл от мека мебел с маса прилича на домашен уют

Уютният мек кухненски ъгъл, допълнен от маса, ще се превърне в любимо място във всяка кухня

Обърнете внимание на ъгловите дивани за кухнята. Някои от тях са оборудвани с допълнителна ъглова маса, която, ако е необходимо, се превръща в място за сядане. Има мека мебел, която е оборудвана с рафтове отвън. Това спестява място и създава допълнително пространство.

Диван във вътрешността на кухнята: как да избирате и поставяте

В допълнение към размерите и дизайна на дивана, външният вид е от основно значение. Избира се в зависимост от стила на дизайна, цветовата схема, характеристиките на оформлението на помещението и опциите за поставяне на мебели. Само като се имат предвид всички нюанси, можете да декорирате правилно кухнята с мек ъгъл.

Трапезария

Трапезария с разтегателен диван

Как да подредим мек ъгъл

Има няколко популярни решения за поставяне на диван в трапезарията:

 • Срещу кухненски комплект. В стаите с правоъгълно оформление мека мебел се поставя срещу слушалките. Паралелната верига е много удобна. Може да се подреди мек ъгъл и маса за хранене, така че да има място за хладилник.
 • В ъгъла. Компактен ъгъл диван в малка кухня може да стане част от уютна зона за отдих. Останалата част от стаята ще остане свободна да настанят други предмети. По-добре е да изберете модел с ниша за съхранение и да поставите там елементи, които рядко се използват. Това ще помогне да се освободи малко по-полезно място.
 • До прозореца. За поставяне в близост до прозореца са подходящи класически или ъглови модели с прозореца.
 • В средата на кухнята. Ако зоната на стаята ви позволява, можете да приложите островна схема за поставяне на трапезария с диван.
Трапезария

Трапезария до прозореца

Как да изберем мека мебел по стил

При разработване на проект за проектиране на всякакви помещения, мебелите се избират в съответствие с цялостния стил на проектиране. Необходимо е стаята да изглежда хармонично на фона. Има няколко признака, които трябва да обърнете внимание:

 • Английски стил. Най-често в този стил се изработват хола, но е подходящ за кухни и трапезарии. За такъв интериор мебелите се избират в благородни цветове, украсени с позлата, четки, възглавници с монограми.
 • Класицизъм. Мека мебелите в класически стил винаги са симетрични, декорирани в строго неутрални тонове. Декорации са подходящи - фигурно дърворезба и коване.
 • Empire. Трудно е да се намери по-артистичен и помпозен стил. За стаи, украсени в духа на империята, изберете категорично луксозни мебели.
 • Гръко-римски стил. Мек ъгъл, украсен с богата кърпа в червени и златни тонове, е подходящ.
 • Барока. Гладки линии, заоблени форми, дърворезба са признаци за барокови мебели. Мека мебел луксозно декорирани.
 • Арт деко. За кухненски дивани в арт деко кухнята са характерни ярки декорации. Важно е да се спазва мярката, така че мебелите да не изглеждат локализирани.
 • Modern. Оригинални форми, асиметрия, светла тапицерия - тези мебели идеално се вписват в стаята в стила на Арт Нуво.
 • Поп изкуство. Комбинацията от прости форми и странни декори винаги привлича вниманието. Това е основният знак за обзавеждане на поп арт.
 • Минимализъм. Минималистичните интериори винаги са прости, функционални. За тапицерията трябва да избирате материали от светъл пастел или неутрални тонове.
 • Hi-Tech. Стъкло, метал, лека пластмаса с гланцови повърхности, минимално количество детайли - всичко това е подходящо за високотехнологична кухненска украса. Що се отнася до цветовата схема, ще отговарят на бял, сребърен, сив, червен цвят.

Мека мебелите в класически, гръко-римски стил, империя и барок могат да бъдат покрити с кадифе, но като се има предвид спецификата на кухните, по-добре е да изберете подвижни корици или покривки. Опция - подплата от коззама в подходящи цветове и допълнителни декоративни елементи, подсилващи впечатлението.

Мек ъгъл

Мек ъгъл в стила на високите технологии

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

74 − 68 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map