Избираме подов шкаф за кухня: изчисляване на размерите и принципите за избор на материали

Избираме подов шкаф за кухня: изчисляване на размерите и принципите за избор на материали

Избираме подов шкаф за кухня: изчисляване на размерите и принципите за избор на материали

Когато планирате кухненското пространство, обърнете специално внимание на долния ред на слушалките. Ако в закачалките се съхраняват най-често необходимите елементи, подовите стойки са предназначени за тежки блюда, домакински уреди и други неща, които трудно се отстраняват от горните рафтове. От правилния избор на дизайн и размер зависи от удобството да използвате слушалките за няколко години напред. Има много опции. Ще разберем как да вдигнем и оборудваме кухненския шкаф на открито.

Кабинет за подове: рационален и функционален

Ролята на подовите модули в организацията на кухненското пространство не може да бъде надценена. Те се използват не само като система за съхранение, но и служат като основа за плота - основната работна повърхност. Благодарение на долния ред шкафове можете компактно да настаните различни домашни предмети. Често миниатюрите са толкова функционални, че можете да се откажете от горния ред на слушалките.

Кухненски шкафове с различен дизайн:

t1
t2
t3

Кухненски дизайн на едно ниво:

Т4
T5
T6

Основната трудност при планирането на долния ред мебели е правилният избор на дизайн и вътрешен пълнеж. За да не бъдете погрешни, първо трябва ясно да определите кои елементи да се поставят в шкафовете. Останалата част (материали, цвят, системи за отваряне и затваряне) вече е въпрос на лични предпочитания и вкусове на бъдещите собственици на слушалките.

мулти-тип шкафове

Комбинацията от различни видове шкафове

Вариации и особености на местоположението на модулите

Двата основни вида кухненски шкафове на открито са ъглови и класически. Ако слушалката е линейна, тя се допълва с традиционни модули. Те могат да бъдат оборудвани с рафтове или чекмеджета.

Г- и U-образните кухни се състоят от обикновени и ъглови модули. За по-лесна работа, те са оборудвани с прибиращи се, въртящи се, изваждащи се системи. Действителната тенденция е ъгловите модули с радиални врати.

подови модули

Класически модули за пода

Обърнете внимание! Към подовите шкафове се монтират монгови кутии, комбиниращи системи за съхранение на горния и долния ред. Те могат да бъдат класически и ъглови. Това е чудесен начин за рационализиране на използването на пространството.

шкафчета

Шкафове с чекмеджета

шкаф

Шкаф за мивка с чекмеджета

плъзгащи системи

Разширяващи се системи за долната част на кухненския блок

Видове подови шкафове, в зависимост от целта:

  • под мивката;
  • със затворени рафтове;
  • с отворени рафтове;
  • с чекмеджета;
  • с рафтове и чекмедже за прибори за хранене;
  • за вградени уреди;
  • за ръба на слушалките (включително ъгловите модели - отворени и затворени).
ъгъл модул

Ъглов модул

шкаф

Корпусът на ъгъла на SPACE CORNER от Blum

Какво е удобно е ъглов кухненски шкаф

Ъгловите кухненски модули изглеждат компактни, но капацитетът им често е по-голям от този на широките класически пиедестали. Избирайки правилната система за съхранение, можете да увеличите максимално пространството. В този шкаф, всичко, от което се нуждаете, ще се побере.

1
чекмеджета

Шкаф с чекмеджета

Ъгловите шкафове за кухнята имат своите недостатъци. Например острите ъгли могат да бъдат потенциално опасни за деца, възрастните хора. Този проблем се решава чрез закръгляване на ръбовете на плотовете и поставяне на радиусните врати.

шкаф

Шкаф с радиусни фасади

Друг недостатък е високата цена на фитингите, системите за съхранение на ъгловите шкафове. От друга страна, лекотата на работа и просторността на мебелите напълно оправдават разходите.

ъгъл модул

Вътрешността на ъгловия модул

На Съвета. Има много оригинални системи за съхранение, предназначени специално за ъглови кухненски шкафове. Помислете внимателно какво точно искате да съхранявате в ъгловите модули и изберете подходящите аксесоари - въртящи се въртележки, магически ъгли, чекмеджета или кошници.

рафтове

Каруселни рафтове

ъглова система

Fly Moon VIBO ъглова система

ъглов шкаф

Висок ъглов шкаф-колонка с "въртележка"

ъглов шкаф

Ъглов шкаф за пране

Какво да се съсредоточи върху изчисляването на размерите

Един от най-важните критерии е размерът на модулите на кухненския модул. Мебелите трябва да бъдат толкова лесни за използване, колкото е възможно, така че да не се налага да се навеждате твърде далеч или да достигате до всяко нещо. Височината, ширината и дълбочината на шкафа са важни.

модули

Модули с различни височини

Стандартната височина на модулите е 85 см. Ако мебелите са направени по поръчка, можете да направите палците по-високи или по-ниски. При изчисляването трябва да се ръководи от ръста на домакинята. Корпусите на подовите модули държат горната част на масата, затова не се отказвайте от възможността да регулирате височината, ако е възможно.

височина на масата

Удобна височина на работния плот

Нито най-малката роля при избора на височината е как краката на модела ще бъдат украсени. Ако не са покрити от панела, е по-добре да ги направите най-малко 10-15 см, за да улесните почистването в стаята. Ако между модулите има домакински уреди, необходимо е да монтирате винтовете.

Обърнете внимание! Оригиналната дизайнерска идея е кутиите вместо смолата. Те могат да съхраняват резервни тигани, дъски за рязане, pelmennitsy, тави за печене, устройства за заточване на ножове и др.

кутии

Чекмеджета в сутерена в кухнята

Широчината може да варира от 30 до 80 см. Трябва да го изберете, като се съсредоточите върху целта на всяка отделна шкаф. Например, ако планирате да поставите шкаф за съхранение на саксии, домакински уреди, големи предмети, е по-добре да го направите по-просторен. Ако е предназначен за прибори за хранене, детергенти, грис и други консумативи, можете да изберете тесен модел.

шкафчета

Шкафове с различни ширини

Дълбочината на шкафа зависи от планираната ширина на плота. Най-често е 60-65 см, но има опции (понякога правят плотове до 90-120 см). В малките кухни, стандартните модули могат да бъдат неудобни, има смисъл да се намали дълбочината на долния ред на слушалките, за да се спести място и да се добави допълнително висящо шкафче.

размери

Схема на измерванията за изчисляване на кухнята

Как да изберем материали и цветове

Най-често корпусите се произвеждат от ПДЧ. Това е много полезно, защото материалът е издръжлив, издръжлив, лесен за почистване. Панелите от ПДЧ нямат особена естетическа привлекателност, но практически не се виждат зад фасадите. Но за вратите на кухненските мебели е добре да изберете по-красиви дизайнерски варианти - дърво, MDF, стъкло, метал.

Много впечатляващи комплекти от серии, изработени от комбинирани материали. Особено популярни са комбинациите от различни видове MDF със стъкло, метал. В зависимост от характеристиките на дизайна, те могат да се използват в интериора на всеки стил - от класика или прозаичност до високотехнологична техника.

кухня

Кухня с MDF и стъклени фасади

Съвременните материали се отличават с огромно разнообразие от цветове и текстури. Можете да изберете комбинация от нюанси. Дизайнерите обаче не препоръчват твърде много да се включат: само един основен цвят и един или двама присъстващи.

Добре изглеждащи слушалки, в които горните и долните редове са изработени в различни цветове. В този случай, за подови конструкции е по-добре да изберете по-тъмни нюанси, а за горните - леки. Тази техника помага за визуално осветяване на пространството, запълване с въздух и светлина.

комплект

Двуцветен набор

За една малка кухня се избира комплект в светли пастелни цветове. Ако сянката е по-лека от стените, стаята ще изглежда по-широка. Гланцираните повърхности, правилно подбраните нюанси, декоративните отпечатъци ще ви помогнат да настроите пространството в стаята, "повдигнете" или "намалете" тавана.

кухня

Светла кухня с пластмасови фасади

На Съвета. Планирай обзавеждането на кухнята, погледни през снимката на интериора в интернет. Дори и да не намерите готови решения, ще получите нови идеи. Можете да експериментирате не само с цветя, но и с размери. Така че комплектът може да бъде допълнен с отделен кухненски шкаф с по-голям размер, но в една и съща цветова схема. Пример за подобно проектно решение е на снимката по-долу.

шкафове

Оригинални подови шкафове

Видео: кухненски шкаф със собствени ръце

Помислете върху интериора, направете необходимите измервания и изберете подходящите кухненски подови шкафове за ястия, храни, уреди, домакински химикали. Опитайте се да използвате рационално всеки сантиметър свободно място и не спестете качествен хардуер. Наградата за усърдие ще бъде удобна и красива кухня, в която ще се радвате да прекарате известно време със семейството и приятелите си.

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

+ 51 = 56

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map