Kako pripremiti kuhinju: korak-po-korak upute i praktične savjete

Kako pripremiti kuhinju: korak-po-korak upute i praktične savjete

Kako pripremiti kuhinju: korak-po-korak upute i praktične savjete

Nije trivijalno ukrasiti kuhinju s praktičnim i učinkovitim namještajem. Kako lukav namještaja savršeno uklapaju u interijer donosi velike značajke lokalnog podneblja, sviđanje cijelu obitelj, a njihova ukupna vrijednost ne će uništiti obiteljski proračun? Ako medij se priprema prijedloge ne pronaći „zlatnu sredinu” mogao pokušati to učiniti sami? Uostalom, za prikupljanje kuhinje s rukama samo dovoljno - s točnim mjerenjima i preciznim izračunima takav rad pod vlast nekoga tko je ikad osobno stroži vijak ili piljenje odbora. Ne vjeruj mi? Razmislite korak po korak sve nijanse nadolazećih djela!

Važna pravila za početnike

Najčešća pogreška mnogih domaćih obrtnika je ponovna procjena vlastitih snaga. Nakon što je odlučila opremiti kuhinju sa samoposluživanim namještajem, počinju planirati najizloženije opcije, vođene fotografijom koju su voljeli od časopisa za dizajn, pa čak i vlastite mašte. Ali istodobno apsolutno ne uzimaju u obzir njihove stvarne vještine, kako u projektiranju, tako iu banalnom skupu. Stoga, prije nego što napravite kuhinjski set vlastitim rukama, preporuča se slušati savjete iskusnijih majstora.

kuhinjskog stana

Najjednostavnija verzija kuhinje za kućicu

Pravila za bilješku:

 • Princip "jednostavniji, pouzdaniji" savršeno radi za početnike u poslovanju namještaja. Uzmite za osnove klasične pravocrtne izvedbe - oni su jednostavni i u mjerenjima, iu montaži.
kuhinja

Kuhinja s vlastitim rukama od drvenih ploča

 • Znak profesionalnost u stvaranju kuhinjskih elemenata i zarobljen od strane simetrije u rasporedu pojedinih komada namještaja i dekoraciju fasada.
kuhinjskog stana

Simetrični ormarići ispod gotovog vijenca izgledaju vrlo uredno

 • Čak i najjednostavniji modularni set, upisan u unutrašnjost bez praznina i izbočenih dijelova, izgleda lijepo i estetsko. A funkcionalnost će dodati upotrebu svjetla u izvedbi novih proizvoda, na primjer, tereta, organizatora ili kutije s izlaznim sustavima.
kutije

Kutija za teret jednostavno su stvorena za uske praznine

http://mtdata.ru/u1/photoF241/20683887948-0/original.jpg

Razdjelnici organizatora mogu se kupiti spremni ili sami izrađeni

 • Da bi dali dodir "ekskluzivnosti" može biti posljedica izvornih fasada namještaja, koje obično dolaze do izražaja. Može ih se izraditi u potpunosti, možete naručiti spreman ili ukrašavati vlastiti ukus.
fasada

Fasade s fotografskim ispisom bit će učinkoviti ukras interijera

kuhinja

Kuhinja u vintage stilu

Naljepnice za dekoriranje

Vinilne naljepnice za ukrašavanje proračuna

Na bilješku! Ako uzmete kao osnovu skupinu standardnih veličina namještaja, možete značajno smanjiti troškove materijala i njihovu obradu.

Standardni ili ekskluzivni - koji materijali za koje se preferiraju

Ako ste prvi put uzima za proizvodnju namještaja, odabrati materijale za srednje i niske cijene točka - zbog pogrešaka i oštećenja obradaka nitko nije imun. Osposobljeni za rad s jeftinijim dijelovima okvira, fasade već mogu biti izrađene od prirodnog drva ili stakla. No, bez obzira na verziju u kojima boravite, važno je da se brine o zaštiti budućnost slušalice od temperature i vlažnosti ekstrema.

Za izradu pouzdanog kućišta možete koristiti bilo koju vrstu drvenih brijanja i ploča od drva s vanjskim premazom:

 1. Laminirana iverica - najčešći materijal namještaja koji se koristi za postavljanje okvira i za izradu fasada. Nije previše teška, dovoljno snažna, a visokokvalitetna podstava ploče pruža dobru zaštitu od vlage. Osim toga, materijal je jeftin, ima širok spektar boja i imitacije skupe prevlake. Za kuhinjski namještaj dovoljna je standardna debljina listova od 16 mm.
tanak karton

LДСП - proračunski materijal za samonastavljanje namještaja

Nedostaci: Drvena ploča mora biti zatvorena vanjskom zaštitom - inače, kada se zagrije, štednjak može emitirati neugodan miris i ispariti formaldehidne spojeve. Iako je ugradnja materijala je vrlo jednostavna, prikupljati / rastaviti kućište ili uvrtanje nekoliko puta shurupyne se - zbog velikog broja unutarnjih šupljina spajala labave i slabo čuvao.

Važno! Najstabilniji je okrenutost ploča s plastičnom (postforming). Zaštitni sloj se primjenjuje pod visokim tlakom i doslovno osigurava stablo, bez flaking čak i pri promjeni temperature i produljenom kontaktu s vodom.

iverica

Četra ploča s zaštitom od plastike

 1. MDF -drevesnovoloknistaya ploča savršeno čuva montažu, ne isparavaju štetne tvari, lako procesu (uključujući pomislio, glodanje) koji vam omogućuje stvaranje prilagođenih oblika i izvorni dekor. Kao zaštitni premaz koriste se laminati, PVC filmovi, prirodni ili umjetni furniri, proizvodi od plastike, boje i lakovi.

Nedostaci: cijena praznina je 1,5-2 puta veća od analoga s iverice.

razlika u gustoći

Razlika u gustoći između MDF i iverice

 • Fibreboard ili MDF tanki iverica - praktična i jednostavna opcija za izradu stražnjih zidova slušalica.

Ali za fasade izbor materijala s drvenim pločama nije ograničen. Ovdje možete koristiti niz prirodnog drveta, ratana, bambusa, stakla ... Glavna stvar je gospodarovo povjerenje u vlastite sposobnosti pri obradi i montaži.

1

Na bilješku! Fasade su "lice" kuhinje. Stoga, ako su praktične vještine u namještaj imate dovoljno, i želite stvoriti skup s izvornom crtežu ili glodanje, mogu se naručiti gotove fasade ili dati prazno za uređenje majstora s profesionalnom opremom.

fasada

Možete odabrati gotove fasade za bilo koji stil interijera

Svi gore navedeni materijali (uz izuzetak vlaknaste ploče) također se koriste za izradu stolnog vrha sa svojim rukama. Izgleda dobro i suočava se s akrilom ili drugim umjetnim kamenom, plastikom, metalom, ali takvi se proizvodi obično rade po narudžbi.

Savjet! Prilikom odabira materijala, nemojte biti lijeni hodati do trgovine građevinskim materijalima i pažljivo proučavajte sve moguće opcije iz prve ruke. Ovim će se pristupom lakše zamisliti izgled vašeg budućeg namještaja.

materijali

Izbor materijala za samouslužni namještaj je vrlo širok

Pripremni stupanj

Najveći dio cijene namještaja potrošen je na dizajn i izračune, budući da će čak i neprofesionalni sakupljač moći ručno izraditi ručno izrađene kuhinje. Stoga, stvarajući vlastiti dizajn zidne kuhinje za određenu unutrašnjost, doista spasite. I ne brinite, majstor uvjerava da za takve izračune neće biti potrebna veća matematika - dovoljno je znati osnove aritmetike.

Točan izračun temelj je uspjeha

Da biste ispravno mjerili, podignite mjeru, razinu, kalkulator i list papira za snimanje podataka. Bilo bi lijepo dovesti na posao i pomoćnika - zapravo dimenzije mnogih predmeta namještaja prelaze raspon ruku jedne osobe, a izračuni se mogu napraviti s netočnostima.

Radimo u fazama:

 • Prvo su ukupni mjerni objekti izračunati duljinu i visinu zidova, kao i odrediti točan položaj prozora i vrata, prozorske klupice, komunikacije (plin, kanalizaciju, grijanje i vodovodnih cijevi, ventilacije, električnih utičnica i prekidača).

Važno! Sve dimenzionalni parametri su pokušali barem tri puta (na primjer, određene dužine zida blizu stropa na razini postolja i akcija) za offset odstupanje moguće zakrivljenosti.

 • Izrađena mjerenja primjenjuju se na crtež (ako postoji razlika u mjerenjima, minimalna vrijednost se uzima za izračune). Takva shema može se napraviti na papiru i računalnom programu. Najprikladniji za dizajnere novaka je PRO100, ali možete koristiti druge - AutoCad, BlumDynalog ili Basis-namještaj za kavu. U bilo kojem od tih programa možete dobiti gotovu skicu u 3D formatu, au nekim (na primjer, BlumDynalog) i modul za rezanje dijelova sa svim shemama za označavanje i montažu.
kuhinjski dizajn

Izrada kuhinjskog projekta pomoću računalnog programa

 • Zatim se izračunavaju za svaku stavku slušalice. I morate uzeti u obzir i kućanski aparati - hladnjak, štednjak (ili pećnica i zasebna ploča za kuhanje), napa, mikrovalna pećnica, perilica suđa, sušilica i ostali sveukupni ili nimalo aparati.

Važno! Pored dimenzija tehnologije, potrebno je osigurati postavljanje utičnica.

shema

Shema komunikacija za zid kuhinje

 • U posljednjoj fazi se obavlja detaljna obilježavanja svake ormariće i noćnih štandova ispod police, kutije, pričvršćenja i ostalog pribora. Ako ćete instalirati kupljene standardne dijelove u njih, molimo unaprijed odredite veličine kako ne biste propustili izračune.
nalazi

Gotova punila za kuhinjske kutije

Za one koji imaju dobro razvijenu prostornu maštu, dovoljno je jednostavno crtanje papira. Za ostale, vidljivija će šarenija 3D crta, zahvaljujući kojoj ne samo da možete napraviti točne oznake, već i odrediti dizajn slušalice.

kuhinjski dizajn

Dizajn kuhinje može se prikazati na papiru

Pažnja molim te! Za poredak piljenja materijala za buduće postavljanje, potrebno je imati dimenzionalni dijagram svakog dijela.

shema

Primjer detaljne sheme za izradu kutne perilice za pranje

Naručivanje i prijem materijala

Potpuno odlucno odrediti kako napraviti kuhinjski set vlastitim rukama, gotovi nacrti prenose se u radionicu gdje su odrezali dijelove. Trošak rada ovisit će o takvim čimbenicima:

 • složenost prerade materijala;
 • sukladnost standardima namještaja;
 • broj praznina (za veliku narudžbu možete dobiti opipljiv popust);
 • potreba za dodatnim rezanjem obrade;
 • hitnost.

Važno! Ako se prilikom obilježavanja ispostavilo da se u nekim pojedinostima zahtijevaju dodatne rupe za cijevi ili druge elemente, svakako navedite njihov položaj i promjer na crtežu. Za samoljepljenje morate barem imati električnu palicu, i to je daleko od garantiranja preciznih rezova.

cijevi

Rupa za cijevi

Nakon nekoliko dana isporučuju se sve naručene artikle. Svakako provjerite dostupnost svakog dijela i njihovu veličinu, sukladnost i greške u boji, kao i kvalitetu samog rezanja.

prazan

Blokovi za montažu kuhinjskog sita

Pažnja molim te! Premaz ne bi trebao imati velike čipove i pukotine - oni mogu dovesti do prijevremenog gubitka njegovih zaštitnih svojstava i deformacije cijelog proizvoda.

mana

Nedostatak u obradi kriške može pokvariti izgled nove slušalice

Urezivanje krajeva dijelova

Rubovi dobivenih pripremke u iverice ili MDF se mora dalje obraditi, kao što su oni lišeni premaza (niz može jednostavno obuhvatiti lak ili vosak podmazan). Žica ivica (ili rezanje) - brtvljenje gole mjesta uska melamin, ili plastične trake. Ovaj postupak možete izvesti kod kuće.

Važno! Veličina ljepljive vrpce određena je dimenzija dijelova s ​​kriškama. Rub mora biti 4 mm šire od kraja dijela i odgovarati boji s glavnom prevlakom.

Rezbarenje se provodi prema sljedećoj shemi:

 • Dio od iverice je instaliran srezom, nije ga potrebno popraviti, samo ga možete držati.
 • Rebra vrpca se pritisne prema stražnjoj strani ljepljivom stranom prema unutra.
 • Za poboljšanje prianjanja zalijepljen trakom mora se zagrijava (melamin dovoljno željeza Željezne postaviti na srednje jakoj vatri, ali plastika mora biti zagrijana jače i duže, na primjer, koristite sušilo za kosu zgrade).
završne obrade

Konačno liječenje lica kod kuće

Na bilješku! Kako ne bi oštetili premaz trake, pri radu s željeznicom može se prekriti papirom ili tankom krpom.

 • Nakon što se rub zaglavi i hladi, potrebno je ukloniti izbočene rubove. Višak melaminske vrpce lako se rezati s konvencionalnim nožem za pozadinu, za plastiku je bolje koristiti lopatu piljenice.
 • Konačno, preporučljivo je obrađivati ​​kriške srednjim brusnim papirom ili malom datotekom za uklanjanje hrapavosti i lagano zaokruživanje uglova.

Savjet! Iako je zatvaranje krajeva proces je jednostavan, potrebno je puno vremena i zahtijeva njegu i akkuratnosti.Etu usluga mogu ponuditi i radionice, gdje je naručio piljenjem, a ako oni imaju prednost okrenuta Machine - treba složiti.

ivica obradaka

Urezivanje praznina na profesionalnu opremu - brzo i pouzdano

Priprema dijelova za označavanje i bušenje rupa

U ovoj fazi potrebno je označiti mjesta za pričvršćivače na radnim komadima i izbušiti rupe vijaka.

raditi s bušilicom

Za izradu rupe trebat će vam svrdlo i drill za drvo

Radimo u fazama:

 • Prvo radimo sa bočnim zidovima. Mi smo organizirati ih na ravnu površinu unutarnjeg prema gore (kao knjiga) .Sveryayas izradila je plan naprijed i označiti mjesto stane konture - donji poklopac i police. Možete koristiti ploču iste debljine kao i materijalne praznine - za to je lako držati pravac na željenoj udaljenosti. Kako bismo označili mjesto polica, koristimo rulet i istu ploču.
 • U sredini označene blizine kontura (tj. Na udaljenosti od 8 mm od nacrtanih linija debljine ploče od 16 mm) označavamo točke bušenja. Mora biti 50-100 mm (ovisno o dubini ormarića) od vanjskog ruba. Radi jasnoće, na ovim mjestima možete probijati male udubine s čavlom.
 • Izbušite rupe s unutarnje strane bočnih stijenki bušilicom 4 mm.
 • Izvana izvodimo šavove ispod šešira samohvatih vijaka. To je dovoljno jednostavno za izvođenje jednostavne bušilice s reznom 9 mm bušotinom.
 • Put do boku donjeg horizontalnog tretiranom - kut se može zaključati s zakretanja ili pitati nekoga držati detalje, tako da se nije ni pomaknuo. Kroz rupu već napravljenu na bočnoj strani, bušite vodoravno s 2 mm bušilicom.
fiksacija

Poremećeni mjehur pomaže pričvrstiti zidove okomito jedan na drugi

 • Ponovite ove korake za druge konture i drugu stranu.

Takvu pripremu treba obaviti za bočne površine svih ormarića i noćnih stola, nakon čega možete preuzeti sklop.

Sastavljajući kuhinjski set vlastitim rukama

Da biste sastavili slušalicu, pomoću zgloba morate izvesti oznaku i nastaviti s montažom radnih komada, počevši od masivnih postolja.

Sklapanje osnovnog okvira

Od potpuno pripremljenih dijelova prikupljamo dno crta - osnovu budućih slušalica.

Algoritam akcija:

 • Pojedinosti ćemo popraviti uobičajenim 55 vijcima za drvo i odvijač.
 • Provjeravamo ispravnost sklopa mjerenjem dijagonala rezultirajućeg pravokutnika.
 • Iz vidljivih vanjskih dijelova kapice s automatskim zatvaranjem prekrivamo posebne plastične čepove.
 • Za vješanje ormarića na gornju vodoravnu površinu popravljamo odabrane armature s kojima ćemo pričvrstiti ormar na zid.
 • U ormarima s ladicama ugrađujemo vodilice ili zatvarače unutarnjih zidova.
 • Na dnu donjeg sloja namještaja postavljamo noge.
skupština

Sklapanje podnog nosača s nogama

 • Zatvorite rezultirajući okvir sa stražnjim zidom od vlaknaste ploče. Pričvršćenje se može izvesti pomoću spojnica ili jednostavnih pocinčanih klinova u koracima od približno 100-150 mm. Fiksiranje se provodi uz strane i sve horizontale - odozgo, odozdo i na razini police.
kuhinjskog stana

Niža razina kuhinjskog sita

Glavni okvir je spreman, još uvijek postoje radovi s fasadama, vješalicama i stolnom pločom.

Ugradnja kuhinjskih fasada

U većini slučajeva, fasadni elementi kuhinjskog namještaja su vrata od stakla, masivnog drveta ili drvenih ploča. Da bi ih pričvrstili na okvir, koriste se kratke petlje za montažu, čiju instalaciju može upravljati samo majstor s potrebnom opremom.

Rad je ovako:

 • Vrata su označena zglobom. Vrijedi se usredotočiti na udaljenost od 50-100 mm od vrha ili dna i 21-22 mm od ruba bočne stijenke.
 • Forstner rezač je bušen 35 mm oko rupe za petlje do dubine od 10 mm. Ako je ovaj utor previše plitko, onda kada je zglob fiksiran vijcima, fasada može biti ekstrudirana izvana.
 • U udubljenja su ugrađene petlje, poravnate s ravnalom, nakon čega su za vijke napravljene rupe pomoću bušilice od 2 mm.

Važno! Potrebno je pažljivo postupati kako ne biste bušili vrata kroz i kroz.

 • Na unutrašnjoj površini fasade postavljamo petlje uz pomoć cinkovih samoreznih vijaka 4x16.
petlja

Učvršćivanje petlji

pričvršćivanje pribora

Pričvršćivanje pribora na vratima

 • Instaliramo prednja vrata na mjestu. Da biste to učinili, postavljamo ravnalo na kraj okvira kako bismo dobili potrebni razmak za ispravno otvaranje i zatvaranje vrata.
 • Postavili smo pročelje s otvorenim petljama, označavamo točke za bušenje.
 • Izbušite rupu od 2 mm do dubine od najviše 10 mm.
 • Zglobove pričvrstimo na stražnju stranu vijcima 4x16, ako je potrebno, podešavamo šarke za ravnomjernu montažu vrata.

Fasadni letvice, kutije za zatvaranje, montirane su mnogo lakše. Ako ste kupili posebne kutije kao što su metabox ili tandembox, onda uvijek dolaze s gotovim pričvrsnim trakama. Ako je kutija najčešća, fasada je fiksirana vijcima za samoljepljivanje (cink) 4x16.

Metabox-box

Box-metabox za kuhinju

Spajanje elemenata slušalice i postavljanje countertop-a

Da biste sve ormariće i ormariće pretvorili u jedan dizajn, trebate kombinirati susjedne module. Da biste to učinili, upotrijebite raskrižje za estrih 5 mm. Susjedni zidovi bušeni su na dva mjesta - odozgo i odozdo. Glavni dio estriha umetnut je u rupu, a drugi - vijak za pričvršćenje - u njega je pričvršćen.

estrih namještaj

Sjecište namještaja

Instalacija brojača ne razlikuje nikakve složenosti. Samo ga popravljamo na posebnim zatvaračima postavljenim na kutiji donjih ormarića. No instalacija umivaonika treba shvatiti ozbiljno. Uostalom, ne samo popraviti dizajn, ali i voditi brigu o pravilnom brtvljenje spojeva sa silikonom (iako mnogo ovisi o vrsti modela, jer je iznad glave, mortise i integriranih sudoperi su nijanse u postrojenju).

Kako pripremiti kuhinju: detaljan video priručnik od stručnjaka

Kao što vidite, ručno sastavljena kuhinja nije doista bila teška. Čak je i najteži dio izrade projekta i ispravnih izračuna moguće i za svakoga tko je studirao matematiku u školi. Pa ipak, nije svatko od nas spreman trošiti vrijeme i napore na ono što se može povjeriti profesionalcima i dobiti poznati kvalitativni rezultat. Pa pažljivo razmislite - jeste li spremni za obavljanje poslova u području proizvodnje namještaja ili povjerite ovaj proces kvalificiranim majstorima.

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

87 − 79 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map