Namestitev vogalne mize za kuhinjo po lastnih rokah: povezava skozi bar in glede na europipe

Namestitev vogalne mize za kuhinjo po lastnih rokah: povezava skozi bar in glede na europipe

Namestitev vogalne mize za kuhinjo po lastnih rokah: povezava skozi bar in glede na europipe

Kotna kuhinja je najpogostejša oblika namestitve pohištva v standardnih apartmajih. Ne zato, ker je prikladno, ne. In ker je dolžina stene 2,4-2,8 m prekratka, da se prilagodi vsem potrebnim kuhinjskim pohištvom in opremo. Omarice moramo postaviti vzdolž dveh sten, črko "G". Žal, da bi dobili pripomočke s težko dosegljivih "ulic" vogalnih omaric, ki se spustijo na punke - to je še eno užitek. Toda kotiček je zelo racionalna rešitev. Govorimo o tem, kako se lepo in zanesljivo priključite na delovne površine.

Priprava jedilnega kuhinjskega prostora

Teoretično mora biti notranji kot prostora, kjer je nameščena kuhinja "G", ravna ravna, 90 °. V praksi to ni vedno tako. In če so v panelnih hišah, ki so sestavljeni iz končanih elementov kot oblikovalci, dimenzijske dimenzije opazujemo zelo natančno, potem malomarni gradbeniki lahko krio stene opeko stene.

kuhinja

Pogosto poskrbi za pohištvo s črko "G" v standardni sobi - edini način za namestitev potrebne opreme in pripomočkov, pri čemer je prostora za mizo

Če se zgornja kotna miza pridruži pri 90 ° in v načrtu ni pravega kota, bo na eni strani kuhinje obstajala vrzel med pohištvom in steno. Razkorak med mizo (delovna površina) in steno ne presega več milimetrov, lahko zaprete podnožje. Ampak ne morete prikriti velike razlike. Seveda namestite pohištvo ne pod pravim kotom (kako to storiti, glejte spodaj), vendar to ni najboljša rešitev in ni mogoče za vse vrste pultov. Pred namestitvijo pohištva bo pravilneje odpraviti pomanjkljivosti graditeljev, če obstajajo.

To je mogoče storiti z ometanjem najkrajših sten s sloji različnih debelin. Z izenačitvijo plašča s listnim materialom (GCR, OSB itd.).

pravokotni kot

Prisotnost strogo pravega kota v kotičku za namestitev kuhinjskega pohištva pomaga pri preprečevanju težav pri naročanju in namestitvi pohištva

Konfiguracija zgornje mize

Zavedajoč se dejstva, da je velika večina naših bralcev lastniki standardnih apartmajev s pravokotnimi kuhinjami, bomo upoštevali le dve najpogostejši konfiguraciji kotnih delovnih površin:

Priključni pravokotni elementi pod pravimi koti

 • Pravi kot je tvorjen z dvema elementoma, ki sta medsebojno drug z drugim locirani pravokotno. To je najučinkovitejši način za rezanje materiala.
skupek elementov

Spoj elementov pod pravim kotom je enostaven pri izvedbi in ekonomičen pri porabi materiala

Za majhne kuhinje je notranji kot primeren kraj za umivalnik v njem. Upoštevati je treba, da ponor ne sme prestopati skupne linije delov. Za kotno namestitev naj izberete umivalnik, ki ni zelo velika globina, luknjica za to ne bi smela preseči s pritrdilnimi elementi (spone za estrihe, glej spodaj). Sama luknja je najboljša reza, potem ko je delovna površina popolnoma sestavljena in pritrjena.

potopite

Prostor v kotu je primeren za postavitev umivalnika, lahko ga postavite kjerkoli v elementu, ki stoji blizu stene

countertop

Na delu števca, ki je obrnjen na sosednji element, se lukenj za vgrajeno opremo ne priporoča postaviti bližje kot 30 cm od spojnice

Delovna površina s trapeznim elementom in dvema sklepoma

Druga različica konfiguracije kotne delovne ploskve je, ko je postavljen drug med pravokotnimi elementi, trapezoidan, ki tvori dodatno ravnino fasade, ki se razporedi pod kotom 135 ° na druga dva.

countertop

Na vrhu kota z trapezoidnim vložkom sta dva sklepa

Vendar pa je treba opozoriti, da ima standard laminirane iverne plošče uporabljajo za sestavljanje kuhinjskih mizah širine 60-62 cm. Dimenzije trapezasti elementa sta približno enaka 90x90 cm, če je omara nahaja pod njo, je določeno vrat ni več kot 40 cm. Na spodnjem vhoda Dostop do omaro bo zelo težek. Kako narediti podoben trapezni segment? Obstajajo tri rešitve:

 • Za nakup končnega elementa nekateri proizvajalci laminiranih vrhov ponujajo takšen "trapez". Toda ta rešitev ima slabosti: izbira tovarniških trapezoidnih delov je omejena po barvi in ​​velikosti, niso draga.
del

Če želite, lahko najdete zaključen trapezni del za kotno mizo z dvema sklepoma

 • Sestavite "trapezij" iz elementov, izdelanih iz standardne širine plošče 60 cm. V tem primeru je dodaten sklep bližji steni, ki je grd in neprijetno.
potopite

Trapezoidni segment je izdelan iz dveh elementov širine 60 cm. Pranje očitno ni vidno zelo lepo

 • Možnost je podobna prejšnji, razlika pa je, da je daleč od sprednjega (blizu stene) dela trapezija nekaj centimetrov nad delovno površino. To vam omogoča, da se izognete spoju na ravno letalo, in oblikovana polica služi kot primeren kraj za postavitev detergentov.
trapezijski element

Kotni trapezni element je narejen iz standardne plošče in stenski del, na katerem ni bila značilna širina 60 cm, je dvignjen

Trapezni kotni element služi kot primeren prostor za postavitev posebnega pomivalnega korita, ki ima ustrezno obliko.

potopite

Umivalnik, namenjen za vgradnjo v ohišje, ki se nahaja pod trapeznim elementom vogalne delovne površine kuhinje

Kotni mizi iz laminirane iverne plošče

Laminirani pulti (postforming, vrh), izdelani iz iverne plošče in prekriti s tlačno odpornim laminatnim laminatom) so najcenejši in zato najbolj priljubljeni. Širina vrha je 60 ali 62 cm.

1

Nasvet! Če je soba še vedno ne more zagotoviti, da je strogo pod pravim kotom v mestu, ki bo gostil skupne tabele delov, je treba izbrati večje vrh, 62 cm. Če je potrebno, se lahko točilne malo potisne nazaj, s omarice zunaj in prostrogat nazaj površino za nekatere milimetrov, ki vam omogočajo pritrditev delovne površine blizu stene, če razdalja ne presega 1,5 cm.

Druga točka, da razmisli - vodotesna je plastična prevleka, ne pa tudi lesena iverica. Če je mesto rezano, ne obdelano z robom, vstopi v vlago, bo prodrl v iverno ploščo, iz katere se bo neizogibno vrtela. Da bi se izognili takšnim težavam, je treba skrbno pokriti "golo" konca plošče z vodotesnim tesnilom, najbolj dostopen je univerzalni ali sanitarni silikon.

Bodite pozorni! Bolje je uporabiti brezbarvno spojino. Zapečatite vse žagane konce: vogalni spoj pulta, stranskih robov, izrezov za vgradno pomivalno korito in peč.

Ali lahko kuhinjsko masažo za kuhinjo sestavi preprodajalec, "čajnik"? Da, to pa bo zahtevalo nekaj vztrajnosti, natančnosti in razpoložljivosti posebnih orodij.

Orodja in materiali za montažo kota na mizo

Poleg klešče, izvijač, ključem 10 mm in žage za rezanje kovin, ki so na voljo v skoraj vsaki hiši zahtevajo vrtalnik z običajnimi svedri za kovino in ročno nož z 8 mm rezkarja. In tudi Faustnerjev 35-milimetrski sveder, ki ga proizvajalci in pohištveni gradbeniki izdelajo na vratih luknje za namestitev zank. Fraser in vaja na voljo za najem, ampak vaja Fraser (ni poceni, mimogrede), so se za nakup ali izposojo, če ta obstaja.

vrtalni bit

Tisti domači mojstri, ki bodo samostojno pritegnili kuhinjo in vgrajeno pohištvo, je smiselno kupiti poceni Faustnerjevo vejalo s premerom 35 mm za osebno uporabo, stroški pa se bodo izplačali

Od materialov, poleg postformiranja, boste potrebovali:

 • Priključni aluminijasti trak (brez njega, glej spodaj za to montažno možnost), ki ustreza smeri vrtenja, preseka in debeline laminirane plošče.
aluminijaste palice

Vrste aluminijastih trakov za postformiranje povezave. V našem primeru bo za vogalom. Palice se razlikujejo (desno, levo), odvisno od vrha tabele

Bar mora biti izbran v skladu s prečnim prerezom postformiranja, pri čemer se upošteva njegova debelina, premer krivulj.

letvica

Prečni prerez palice mora popolnoma ustrezati profilu števca

 • Posebne sponke za spenjanje za priključne dele delovne površine, potrebujete 2 kosa na enem sklepu. Če ima kuhinja standardno konfiguracijo, se uporabljajo estrihi dolžine 100 mm.
estrih

Vijačno vpenjanje omogoča zanesljivo povezavo delovnih površin, sili oba elementa drug proti drugemu, brez nadaljnjega horizontalnega premika

 • Transparentna tesnilna masa za izolacijo nezaščitenih koncev plošče od vlage.

Priprava spodnje vrstice pohištva za namestitev vrhov

Pri izpostavljanju spodnje vrste omar je treba upoštevati več pogojev:

 • Zvezek laminiranih plošč ne sme "viseti v zraku". Pod njim mora biti na obeh straneh vedno na voljo zanesljiva podpora v obliki sten omare.
 • Vse omarice je treba postaviti strogo vodoravno v vseh ravninah, ki tvorijo enotno ravno podlago delovne površine.
 • Omare morajo biti medsebojno povezane s posebnimi vijačnimi vezmi.
 • Vnaprej je treba vnaprej določiti način pritrjevanja mize na omare. Proizvajalci pohištva brez varčevanja na minucije, spredaj in zadaj zgornjo površino omarice, nameščene trakove (rebra), ki dajejo ne le dodatno togost pohištva, ampak tudi služijo za določitev delovno površino. Če palice ni potrebno priviti na stranskih stenah omare, jeklene vogale, skozi luknje, v kateri bo mogoče zategovanje vijakov v spodnji plošči. Mimogrede, obvezna je prisotnost rebrastih togosti za omare s predali.
vpenjanje

Vgradna plošča mora biti trdno pritrjena na vsako spodnjo kuhinjsko omarico. Če imajo omare trde togosti, jih pritrdite preko njih. V odsotnosti robov je treba uporabiti jeklene vogale, jih je treba namestiti vnaprej

 • Vogalne omare spodnje vrstice se ne smejo dotikati. Med njimi pustite vrzel in namestite vstavek širine 3-5 cm. Enako palico položite na sprednjo površino sosednje, pravokotno nameščene omare. Če tega ne storite, se vrata ne morejo popolnoma odpreti. Če ne morete uskladiti stene v prostoru na tak način, da se pridobi v smislu pod kotom 90 °, na mestu vrzeli, pokriva vložek, lahko razširite vrstice omare do želenega kota, da jih postavi v bližini obeh sten.
omarice

Kotni omari se ne smejo dotikati, vrzel med njima je zaprta z vložkom. Na fotografiji je vložek pripravljen, vendar še ni nameščen

Rezanje laminiranih plošč v pravo velikost

Označevati in razrezati je treba velikost (vzdolž dolžine) oba dela točilne mize, če žag ni proizvajalec materiala. Uporaba priključne letve omogoča zapiranje majhnih pomanjkljivosti in žetonov, ki se lahko pojavijo pri žaganju postformacije, vendar je treba ploščo čim bolj natančno izrezati s krožno žago. Teoretično je mogoče dobro ostrigo žago rezati s finimi zobmi in celo z žago žago, vendar je v tem primeru težko zagotoviti pravokotnost žaganega konca površine plošče.

razrez v kotu

Nastala razdalja v kotu elementov mize je posledica dejstva, da konec plošče ni žagana pravokotno na njeno površino, da je drog pritegnjen na neenakomerno rezani konec vijakov

Prvič, bolje je odrezati tisti del točilne mize, ki bo v bližini notranjega kota sten, nato pa ga začasno nastavite na mestu, poskusite in odrežite drugi del. Če elementi vrha ne morejo pristati pri 90 °, je treba konec druge polovice mize rezati pod kotom. Zato je še posebej pomembno meriti sedemkrat pred rezanjem.

žaganje

Na sliki je prikazan postopek rezanja laminirane plošče z uporabo krožne žage, vodilo za katerega je držalo, pritrjeno na sponko. Upoštevajte, da je postformiranje nameščeno navzdol, zato je manj čipov

Vrtalni in rezkalni utori za estrihe

Naslednja faza - označevanje, vrtanje slepe luknje in mletje žlebov za postavitev spenjač-sponk. Utori za estrihe morajo imeti obliko bučke. Dve polovici "bučke" sta za vsako od elementov, ki jih je treba združiti. Na enem sklepu je potrebno postaviti dva estriha.

Razdalja od sprednjih in zadnjih robov zgornjega dela do osi "dumbbella" je izbrana v 70-150 mm, pri čemer se upošteva zasnova spodnjih omar, prisotnost armaturnih palic v njih. Razdalja od konca plošče do slepe luknje je pri uporabi 100-milimetrskega estriha 55 mm.

shema postavitve

Shema označuje vrtanje in mletje slepe luknje in žlebove za vezi v elementih kota na mizi

Pri določanju razdalje od roba mize do slepe luknje je priporočljivo upoštevati obliko aluminijastega spoja. Najverjetneje ima že utore za preskakovanje estriha. Morda so ožji ali širši, za njihovo lokacijo ni enotnega standarda. Če ne morete prenesti estrihskega vijaka skozi luknjo v palici, je enostavno narediti utor na drugem mestu na precej mehki aluminijasti plošči.

letvica

Praviloma so v aluminijastem priklopnem drogu utori za preskakovanje sponke

Globina vzorca za estrih mora biti vsaj 20 mm, vendar na debelini debeline 30 mm ni potrebno vrtati globoko kot 25 mm in debeline 40 mm do 30 mm. Omejite globino rezkanja je enostavno, tako da na rezervoarju postavite rezilo, namestite limiter-limiter, ki je opremljen z vsemi dostojnimi orodji.

omejevalnik

Zamašek ne bo dovolil vrtanja gluhe luknje globlje od predvidenega

zarezo

Grooving groove pripravljen

S pomočjo sponk je možno priključiti plošče pod katerim koli kotom. Če govorimo o gradnji kotne mize, razporejenih pod topim kotom in ima ozek element, kjer je mogoče, da se vezi na isti razdalji od roba mizne plošče, reže za njih storiti vrazbezhku.

countertop

S pomočjo vezi lahko sestavite vrhove kompleksne oblike, ki povezujejo elemente pod katerim koli kotom in dolžino. Na kratkem kotnem elementu estriha so nameščeni naključno, na različnih razdaljah od notranjega kota mize

Sestavljanje zgornjega kota

Zaporedje korakov za montažo vrha kotne mize mora biti naslednje:

 1. Potrebno je zagotoviti, da sta oba dela postformacije pripravljena za montažo: narejene so reže za estrih, obdelane so končne ploskve plošče nasproti iz kota.
 2. Namestite ga na svoje mesto, vendar še ne vijačite plošče v omare, ki stoji ob steni do stene v kotu.
 3. Delamo s tesnilno maso nezaščitenega plastičnega konca drugega elementa na vrhu.
silikonska tesnilna masa

Na nezaščitenem koncu plošče je potrebno nanesti silikonsko tesnilno maso in ga skrbno razdeliti na celotno površino, tako da ne more priti do vlage v iverno ploščo

 1. Vijake privijte na rob plošče. Počakajte, da se silikon ujame, ne potrebujete.
 2. Silikon smo postavili na drugi del vrha. Ni potrebno za zaščito, ampak da ne bi prišli do blata pod palico. Namestimo drugo ploščo na mestu, tako da pridemo do mize z dveh delov skozi palico. Zato je treba uspeti v utor pritiskati spojno spono. Odstranite presežne tesnilne mase.
countertop

Oba dela zgornjega dela mize sta zasidrana čez palico

 1. Premikamo pod mizo in s ključem tesno pritrdimo vijake obeh vezi.
 2. Prepričani smo, da je spoj lepo, elementi tabele so trdno povezani, vrh je na mestu. Zgornji del mize je pritrjen na spodnje omare.
 3. Izdelujemo luknje za vgrajeno opremo. Pri označevanju lukenj se prepričajte, da ne vplivajo na pritrdilne elemente.
 4. Spojite vrh in stene s podnožjem. Kotni mizi iz laminirane iverne plošče s spojem, zaprto z aluminijastim trakom, pripravljen.
delovna površina

Priključitev delovne površine s pomočjo prečke se lahko opravi ne samo pod ravno črto, temveč tudi pod tentom. Do 135 °, sklep izgleda čeden

Laminirana delovna plošča brez traku

Plus povezavo elementov delovne površine s pomočjo palice - v enostavnosti namestitve in priprave plošče. Plank pomaga pri skrivanju majhnih napak pri rezanju, zapiranju majhnih žetonov. Kontrasti: drsnik stoji nad površino, ni preveč lepo in vas preprečuje, da se očistite na mizi.

Oba dela kuhinjskega vrha sta lahko lepo povezana in brez bara, tako da na obeh zasidranih laminiranih ploščah "Eurosaw". Ena končna plošča je strojna, druga pa vzdolžni rob. Posebnost "euro-žage" je, da se ravna skoraj celotna dolžina reza na kotu roba plošče radialno odmakne do kota ½ od kota spajanja elementov.

Eurosaw

Eurosapil omogoča obdelavo obeh združenih elementov

Estetsko gledano, vogalni pulti, ki so povezani z evrom, so opazno boljši od skupnega, pokritega z obližem. Ja, in uporabite gladko, brez štrlečih delov delovne površine, je bolj priročno. Šiv je praktično neviden, lahko pa le razliko v laminatnem vzorcu.

countertop

Na zelo slabo svetlobni plošči s homogeno teksturo je šiv na stičišču dveh elementov z evro-žago skoraj neviden

countertop

Na kotnem vrhu z linearnim vzorcem se bo opazno, kje pridejo spoj elementov

Eurosaw je zelo težko proizvajati na mestu, lahko ga zgodi samo visokokvalificiran tesar z uporabo profesionalnega orodja. Bolje je naročiti, da se europipe plošč združi v dobro proizvodnjo, kjer je na voljo ustrezna oprema.

Sestava kotnega mizja z evro-evro se izvaja z uporabo iste tehnologije kot s palico: z uporabo sponk-sponk. Razlika je v tem, da je med priključne elemente tesno tesnilna masa plašč z obema koncema ter po povezavi s površino obeh straneh tabele so nujno enaki ravni, dokler matice zategnjene vezi. Namestitev zgornjega dela z evrov je težje in drago kot povezovanje skozi bar. S pomočjo povezave s tehnologijo evro-žage lahko brez težav združite elemente iz skoraj vseh kotov.

Priklop

Na diagramu je jasno razvidna razlika v principu priklopnih elementov vogalnih pultov z uporabo palice in evrov

Kotni mizi iz lesa

Les je material, ki ga je mogoče preprosto obdelati in lepljati skupaj. Delovna površina, ki je v celoti montirana v delavnici, bo trajnejša, vogalni sklep pa na moznikih in lepljen pod stiskalnico. Če ima lesena miza veliko dimenzije, je težko dostaviti v sestavljeni obliki. V tem primeru se lahko montaža opravi na mestu. Na že omenjenih kupih ali znanih estrihih.

Na tleh se uporablja kakovostno mizarstvo. Tisti, ki se sami odločijo za samostojno montažo kota z drevesa, priporočamo naročanje popolnoma dokončanih elementov, natančno žaganega in razrezanega na velikost že v proizvodnji.

lesena delovna površina

Žaganje in spajanje elementov lesene mize kotne mize so izvedene pod pravimi koti, vidna stična točka je opazna zaradi navpične usmerjenosti drevesne strukture

spajanje na mizo

Elementi so žagani in zasidrani diagonalno. S to zasnovo se poraba materiala poveča, vendar se lesni vzorec dobro prilega

Miza kotna miza iz kamna ali ploščic

Kamen, naravni ali umetni - zelo poceni, vendar učinkovito gradivo za kuhinjske pulte. Na voljo je v velikih ploščah, iz katerih so v proizvodnji izrezani elementi želene konfiguracije. Tehnološke omejitve oblike tabele so minimalne - plačate denar in skoraj vsak od vaših pridih bo izpolnjen. Posamezne sestavne dele kompleksnih oblik so lažje izdelati iz umetnega kamna, skoraj ni mogoče opaziti lepljenega in poliranega sklepa na vrhu.

Kamnita kotna miza za kuhinjo, katere cena je zelo visoka, proizvodna tehnologija pa je zapletena, jo morajo vgraditi samo strokovnjaki, največji možni del obdelave pa je na stacionarni opremi v trgovini.

countertop

Okrogla miza iz umetnega akrilnega kamna. Obstajajo sklepi, vendar so povsem nevidni

Delovna površina ploščice je čudovita, vendar težavna pri izvedbi in poceni tehnično rešitev. Zato jih redko najdemo v domačih kuhinjah. Kako narediti pult iz ploščic v kuhinjo je tema za ločen članek. Opažamo samo ključno, da imamo idealen pravokotni kot med dvema stenama v prostoru. Najmanjša netočnost - in na ploščice šivi takoj vidne pomanjkljivosti.

countertop

Če se šivi na vogalni plošči približujejo, je treba spodnje omare postaviti strogo pod pravimi koti. Zato je treba med navpičnimi stenami opaziti natančen kot 90 °

Metode povezovanja laminiranih plošč iz iverne plošče, ki smo jih opisali, so najpogostejši zaradi preprostosti izvedbe, zato ga lahko s pomočjo podobnih tehnik sestavijo domači mojstri. Vendar pa obstajajo napredne profesionalne tehnologije, ki omogočajo doseganje idealne kakovosti povezave in visoke moči sklepov.

Video: povezava laminirane iverne plošče z uporabo tehnologije GetaCore

Na koncu ugotavljamo, da po našem mnenju bi bilo treba za samooskrbo kuhinjskega pohištva sprejeti le, če obstaja velika želja, prosti čas in vsaj začetno znanje v tesarstvu. Če nimate nobenega od zgoraj navedenih, bo pravilneje, da kuhinjsko napravo zaupate strokovnjakom.

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

− 2 = 1

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map