Kako odabrati pravo mjesto i gdje staviti kuhinjski kutak sa stolom i stolicama

Kako odabrati pravo mjesto i gdje staviti kuhinjski kutak sa stolom i stolicama

Kako odabrati pravo mjesto i gdje staviti kuhinjski kutak sa stolom i stolicama

Ako ne planirate odvesti blagovaonicu iz kuhinje, morate se pobrinuti za odabir najprikladnije, lijepe i ergonomske namještaja. Postoji mnogo opcija, ali jedno od najvažnijih rješenja je čajna kuhinja s stolom i stolicama. Omogućuje vam zoniranje sobe, udobno smjestiti sve članove obitelji, racionalno koristiti jedan od ugla kuhinje i dati mu ugodniji izgled. Vaš je zadatak ispravno odabrati kut i ispravno ga unijeti u unutrašnjost sobe.

Dovršavanje i dizajn elemenata kuhinjskog kuta

Tradicionalni kuhinjski kutak sastoji se od malog dijela kuta sa sjedalima, blagovaonice i nekoliko stolica.

kuhinjskom kutku

Praktično rješenje na strog i sažet način

Obratite pažnju! Dostupnost dodatnih mjesta za razlikovanje kuta od blagovaonice, koja se sastoji samo od stola i stolica.

Opcije za ovaj set namještaja su ogromne. Njegova funkcionalnost, praktičnost izravno ovisi o dizajnu osobina pojedinih komada namještaja.

sjedi dio

Kutni dio za sjedenje - rješenja

Kutni dio sa sjedalima je najznačajniji i najznačajniji element kuhinjskog kuta. To može imati ne samo različite veličine i oblike, ali i stupanj funkcionalnosti i udobnosti.

Najpopularnije opcije su:

 • Meka kutak (kauč). Posebna je udobnost, estetski izgled. Dodaje unutrašnjost udobnosti. Bit će to bogoslužje za one koji kombiniraju blagovaonicu s odmaralištem.
 • Odjeljak s krutim okvirom i presvlakama. Prilikom izrade kutova prema narudžbi, možete odabrati tapeciranu tkaninu za tekstil dostupan u kuhinji.
 • Klupa na kutu. Ima tvrdu površinu, izgleda vrlo laconic, ali štedi puno prostora u kuhinji. Dodatna udobnost može se stvoriti ako koristite posebne jastuke za sjedenje.
kuhinju s mekim kaučom

Kutak za kuhinju s mekim kaučem

klizište

Čvrsta klupa odrezana za kut

namještaj

Kožni namještaj s kožnim presvlakama

Kutni dijelovi mogu biti desni i lijevi, univerzalni. Odredite koja je opcija ispred vas, vrlo jednostavno. Ustani na kauč ili na klupu i pogledaj na koju ćete ruku izvući najduži dio. Univerzalni modeli imaju dva identična dijela veličine.

Ovo je važno! Ako proizvođač predviđa mogućnost preraspodjele modula namještaja, ovo pitanje nije temeljno. U suprotnom, nakon što ste pogriješili, ne možete unijeti komplet u odabranom kutu kuhinje.

kutni harangour

Lijeva strana kutnog dijela

Ispod sjedala, koja samo trebaju podići, često su skrivali prostrane kutije. Drugi način stvaranja dodatnog prostora za pohranu je postavljanje ladica ispod sjedala. Ako je dostupno, možete osloboditi jednu ili dvije kuhinjske ormariće. Ovo je rješenje posebno važno za male prostorije, ali dizajni s kutijama za skladištenje izgledaju nezamislivo od proizvoda bez njih.

Osim toga, može se koristiti mali prostor između dva dijela kutnog elementa. Obično postoje police ili čak mini-stolni, stacionarni ili izvlačeni.

HH7
hh8
hh9

Posebnu pozornost treba posvetiti kuhinjskim kutovima s krevetom.

Kutna sekcija s krevetom

Kutna ili klupa može postati dodatni ležaj. Izvrsna opcija za veliku ili jednostavno gostoljubivu obitelj. U takvim proizvodima obično se koristi sklopni mehanizam:

1
 • Dupin. Savršeno rješenje za čestu uporabu. Ima jednostavnost, pouzdanost i sposobnost zamjene funkcionalnih dijelova. Mjesto za spavanje sastoji se od sjedišta kutnog dijela i zateznog dijela koji je skriven ispod njega. Ima glatku i udobnu površinu, kompaktne dimenzije.
 • "Francuska školjka". Pogodno više za neočekivane situacije nego za redovitu upotrebu. Spavaće se mjesto sastoji od tri klizna dijela, koji su skriveni u okviru sofe. Da biste ih izvukli, trebate ukloniti meka sjedala, a zatim povucite posebnu ručku. Praksa pokazuje da ovo nije najprikladniji način postavljanja veza.
kutni set

Krajni dio s mehanizmom razvijanja "dupina"

Načelo mehanizma "francuske školjke"

Kutni odjeljak s mjestom za spavanje praktična je opcija za sve prigode. Ali nemojte zaboraviti da će takav namještaj zahtijevati dodatni slobodni prostor, ne samo u sklopljenom obliku. Hoćete li moći redovito premjestiti stol i stolice kako bi proširili kauč, zadržavajući mogućnost relativno slobodnog kretanja u kuhinji?

spavaći kutak

Kutna sekcija s krevetom

Stol i blagovaonice

Stol za blagovanje obično se održava u jednom stilu s bazom kutnog dijela i stolica. Ali, ako se usredotočite na ovaj komad namještaja na isti način kao na sjedalima, onda obratite pozornost na više bodova.

 1. Do blagovaonice se brzo može pretvoriti u udobno odmorište, preporučljivo je dati prednost sklapanju stolova. Tablica, dodatne sekcije i ploče - mnogo opcija.
 2. Za udoban boravak kod stola, odaberite proizvod na jednoj nozi. To je osobito istinito kada postoji nedostatak slobodnog prostora u kuhinji.
 3. Obratite posebnu pozornost na oblik stolnog vrha. To može biti bilo koji, ali ako je kut kompaktne veličine, prednost je ploči s zaobljenim oblicima.
stol

Stol s jednom nogom olakšava postavljanje nakon njega

kuhinjski namještaj

Skup kuhinjskog namještaja sa stolnom knjigom koja štedi prostor

stol

Ergonomski i siguran ovalni stol

Što se tiče stolica, klasična rješenja omogućuju potpunu podudarnost sa stolom i kutnim dijelom na osnovi materijala za proizvodnju i, prema tome, o teksturi i rješenju boja. Stručnjaci se savjetuju kupiti takve kutove za male prostorije. Njihov integritet i kompletnost kompozicije će igrati u vašim rukama prilikom uređenja interijera.

kuhinjskom kutku

Sve kuhinjske kutne predmete izrađene su u istom stilu iz istih materijala

Moderni i originalni setovi omogućuju značajnu razliku između stolaca od ostalih komada namještaja. Ali čak iu ovom slučaju nužno ostaje cjelokupna stilska orijentacija kuta. Posebno su važni "dueti" od metala i stakla, drveta i metala, plastičnog i laminiranog MDF-a, iverice. Rješenje boje može biti vrlo originalno.

ugao

Raznolikost materijala u jednom kuhinjskom kutku

Obratite pažnju! Dizajneri se preporučuju napustiti stolice s tradicionalnim natrag u korist stolica i pouffes, ako kuhanje područje ima mali prostor. Takva mjera će uštedjeti prostor i olakšati kretanje po kuhinji.

kuhinjskom kutku

Kompaktni kuhinjski kut s stolcima umjesto stolica

Kako odabrati čajnu kuhinju - pozornost na oblik i veličinu

Dizajn značajke - nije jedini kriterij za odabir kuhinjskog ugla. Također je važno obratiti pozornost na njegovu veličinu, oblik i materijale proizvodnje.

Dimenzije namještaja - standardna i individualna rješenja

Namještaj treba odgovarati dimenzijama sobe i biti udoban. Zato je tako važno obratiti pažnju na njegove dimenzije.

Od posebne važnosti u odabiru kuta su njezini sljedeći parametri (zagrade su njihove prosječne vrijednosti):

 • Visina s leđima klupa, kaučom ili stolicama (0,8-1 m).
 • Visina sjedala (0,4-0,5 m). Tijekom obroka, noge bi trebale stajati na podu, a ne visjeti u zraku ili podupirati radnu plohu.
 • Širina sjedala (0,5-0,7 m). Što je više ove vrijednosti, to će biti teže za sjedište do stola.
 • Duljina sjedala (0,9-2 m). Ako ste kupili odjeljak s krevetom, duljina odgovarajućeg dijela ne smije biti manja od 1,7 m.

Obratite pažnju! Možete odustati od dijela kuta s visokim leđima, ako je kut zida. Druga mogućnost je laconic klupa s odvojenim naslonom za naslon koji se pričvršćuje na zid, što će omogućiti očuvanje estetskog izgleda ukrasnog zida. Takva rješenja opterećuju unutrašnjost, što ga vizualno olakšava.

kuhinja

Klupa s naslonom na zidu

kuhinjskog stana

Sjedalo sjedala bez naslona

namještaj

Bez naslona može biti jedan od dijelova

Kako pravilno povezati veličinu namještaja s površinom kuhinje? Vodite sljedećim pravilom: oko blagovaonice treba biti slobodan prostor od 70-80 cm, tako da možete lako premjestiti stolice i sjediti za stolom. Također je potrebno održavati udaljenost između kuhinjske ploče i drugog namještaja. Obično je 80-90 cm.

Ovo je važno! Da bi se olakšao proces smještaja kućanstava ili gostiju na stolu može biti, ako vam je draže kutne sekcije bez naslona za ruke.

Standardna dimenzionalna rješenja su gotovi kuhinjski uglovi. Možete odabrati skup namještaja u salonu ili trgovini i odmah ga odvesti kući. Niste pronašli pravi izbor ili je kuhinja nematerijalna izvedba? Zatim ima smisla naručiti kutak po pojedinim veličinama. To će povećati upotrebu prostora, ali rezultat će morati čekati.

kuhinja

Kompletno rješenje štedi vam puno vremena kada kupujete

Oblici kuhinjskog kuta

Geometrija i područje kuhinje diktiraju izbor oblika kuta namještaja. Može biti U-oblika, L-oblika ili okrugla.

Kutni kutak u obliku slova U ima odjeljak za sjedenje odgovarajućeg oblika. Ova je opcija idealno rješenje za prostranu sobu. Veliki kauč omogućuje vam jednostavno postavljanje na stol za 6-7 osoba. Možete povećati taj iznos dodavanjem 2-3 stolice. Ako imate prostranu nišu u kuhinji, zagrijani balkon ili zaljev, možete postaviti set namještaja, odvajajući dodatnu blagovaonicu s zavjesama od užeta ili tkanine, zaslonom.

model s klupom

Moderni model s klupom u obliku slova P

blagovaonom

Kompaktna, ali prostrana blagovaonica u skrovitom kutu

Obratite pažnju! Najprikladniji oblik tablice za takvu kauču bit će pravokutni. U ekstremnim slučajevima - ovalni.

Kut u obliku slova L - najčešća opcija, pogodna za većinu kuhinja, uključujući i najmanju. Duljina sjedala može biti manja od 0,9 m.

hh25
hh26
hh27

U kutovima se ugrađuju i zaobljeni uglovi, ali samo u onima koji su više od 90 stupnjeva. Ovo rješenje vam omogućuje da vizualno prilagodite prostoriju, dajući mu glatki oblik. To se posebno odnosi na interijer u secesijskom stilu. Ako su kutovi ravni, ali morate ih zaokružiti, možete odabrati kutni odjeljak tako da njezin vanjski obod bude pravokutni ili kvadratni, a unutarnji okrugli.

kutni odjeljak

Kutni dio s okruglim unutarnjim perimetrom

polukružna klupa

Neočekivana odluka - polukružna klupa je podijeljena na dva dijela

Izrada materijala i presvlake - razna rješenja

Pod materijalima izrade kuhinjskih uglova potrebno je razumjeti što je napravljeno od: okvir kutnog dijela, stolica ili stolica; tablice; poklopac sjedala. Također je važno uzeti u obzir kvalitetu upotrijebljenog punila, ako komadi namještaja imaju presvlake.

namještaj

Kvaliteta korištene građe određuje život namještaja

Materijali za kosture namještaja

Što se tiče osnovnog materijala kuhinjskog ugla, to je najčešće:

 • Čvrsta drva. Najskuplja, ali izdržljiva opcija. Za kuhinjski namještaj koristi drvo, otporno na vlagu i promjene temperature. Životni vijek takvih proizvoda može doći do 20 godina uz pravilnu njegu.
 • Laminirani MDF ili iverica. Proračun i najčešća opcija. Životni vijek kuta izravno ovisi o kvaliteti primjene gustog PVC filma i krutosti podloge, ali rijetko prelazi 6-7 godina. Uobičajeni problemi koji se pojavljuju nakon nekoliko godina rada su otklanjanje pričvršćivača, uklanjanje ukrasnog premaza, škripanje.
 • Metal. Koristi se za izradu nogu kuhinjskog stola, okvira stolica. Za zaštitu od vlage obrađuje se posebnim spojevima. Kromirani ili obojani metalni sloj omogućuje vam da se kuhinjski kutak uspješno prilagodi u gotovo bilo kojem interijeru.
 • Plastični. To obično čini stolice za uglove u modernom stilu. Raznolikost boja i oblika, jednostavnost gotovih proizvoda, otpornost na vlažnost i izdržljivost - to su vrlina plastičnih stolica. Nedostaci uključuju relativnu krhkost.
kut od masivnog drva

Kuhinjski kutak u masivnom drvu

stolice

Uporaba metala za izradu okvira stolica

U većini predstavljenih setova namještaja kombinira se nekoliko vrsta materijala, tako da morate obratiti pozornost na svaku od njih.

Tapecirani materijali - zahtjevi za njih i vrste

Tapetarski materijal za kuhinjski namještaj trebao bi biti obilježen: visoka čvrstoća, gustoća; otpornost na habanje, izlaganje sunčevoj svjetlosti, istezanje i skupljanje; vlažnost i otpornost na vatru; propusnost zraka. Ovi materijali će produžiti život kuhinjskog ugla i omogućiti da svojim estetskim izgledom ostanu dugi niz godina.

namještaj

Odaberite pravu tkaninu

Tapetarni materijali mogu biti:

 • Prirodne tkanine. Oni sadrže prevladavajući broj prirodnih niti od vune, lanca, pamuka itd. Takva presvlaka je hipoalergijska i propusna za zrak. Istodobno, ona ima nisku otpornost na trošenje, velike brzine drobljenja i skupljanja. Takav namještaj neće dugo trajati u kuhinji.
 • Sintetičke tkanine. Ovo je lavsan, akril, poliester. Oni imaju niski stupanj propusnosti zraka (ne "dišu") i sposobni su akumulirati električnu energiju. Međutim, ovaj materijal za tapeciranje karakterizira postojanost boja, lako održavanje, plastičnost i otpornost na trošenje. Sintetičke tkanine se ne boje vlage i svjetlosti, i kvalitetu akril izdržati izloženost čak i slabe kiseline.
 • Mješovite tkanine. Najčešće se koriste za presvlake namještaja. Sastoji se od prirodnih i sintetičkih vlakana, zadužujući najbolju izvedbu oba. Na primjer, velur obično ima sastav: pamuk, poliester, viskozu.
 • Koža. Namještaj daje luksuzni izgled i omogućuje vam da demonstrirate prosperitet u kući, status svog vlasnika. Ima visoku higijensku karakteristiku, otpornost na abraziju i jednostavno održavanje. No istodobno ima nisku otpornost na ogrebotine, sunčevu svjetlost i promjene temperature.
juta

Uzorci tkanine presvlake

Ovisno o proizvodnim tehnikama su sljedeće vrste tkanina koje se koriste za proizvodnju kuhinjskih ugla: stada, boucle, žakard, šanil, tapiserija.

jato

Namještaj stada je praktični analog neodgovarajućeg presvlaka od baršuna

slika

Na tapiseriji, uzorak se formira ispreplitanjem brojnih niti

šanil

Chenille je demokratska cijena s dobrom izvedbom

Vrste namještaja za punjenje

U jednom komadu namještaja može se koristiti više vrsta punila, stoga uvijek pokušavajte dobiti potpunije konzultacije s prodavateljem.

Sva punila tapeciranog namještaja podijeljena su na proljeće i meke. Proljetni blokovi se razlikuju po svojoj trajnosti, sposobnosti da izdrže velika opterećenja, visok stupanj elastičnosti i, prema tome, otpornost na deformacije. Opruga je fiksirana na okvir namještaja i prekrivena je mekim materijalom (pjenaste gume, pusta, itd.).

proljetni blok

"Proljetna torta" za kauč

Među mekanim punilima su: sintepon, poliuretanska pjena, sintepuh, holofayber, durafil, lateks. Svi od njih su karakterizirani dobrim svojstvima za uštedu topline, niskom rezidualnom deformacijom, rasutom, hipoalergenskom, elastičnom.

Međutim, specifični pokazatelji značajno variraju pa se sintep, sintepuh i poliuretanska pjena obično koriste za izradu namještaja niske i srednje cijene. Oni su superiorniji u izvedbi za durafil i holofayber. No prirodni lateks koristi se u proizvodnji luksuznog namještaja.

lonac kuhala

Latex ploče za punjenje tapeciranog namještaja

Gdje staviti kuhinjski kutak

Ako imate malu kuhinju, nemate mnogo mogućnosti. Tipično, u ovom slučaju, namještaj se nalazi u kutu nasuprot području kuhanja.

kuhinja

U prostranoj sobi možete pružiti nekoliko mjesta za jelo

Ovo je važno! Za sigurnost i estetski izgled namještaja, ne preporuča se postaviti u blizini grijalica, plinova ili električnih štednjaka ili umivaonika.

U prostranoj kuhinji možete maštati, ali ovdje postoji tradicionalno rješenje - postavljanje kuta blizu prozora. Obrok koji se može kombinirati s proučavanjem krajolika izvan prozora je dobar način da se opustite i opustite.

hh41
hh42
hh43

U stanovima-studiji ili privatnim kućama, gdje se kuhinja postupno pretvara u dnevni boravak, često se nalaze prozori zaljeva. Smještaj u prozoru zaljeva omogućit će organiziranje ne samo originalnog mjesta za jelo, nego i rekreacijsko područje.

hh44
hh45
hh46

Ne postoji nestašica u kvadratnom metru? Zatim stavite namještaj u sredinu kuhinje. kauč bi bilo dobro s prostornom funkciji sobe, odvajanje radni prostor s blagovaonom. Posebno je bitno rješenje otoka kuhinje. U tom slučaju, kut se može staviti gotovo blizu „otoku”, ali ne zaboravite istovremeno održavanje čistoće i čuvanje predmeta namještaja.

Ako stubište izlazi iz kuhinje ili kuhinje-blagovaonice, tada se kut koji je formirao i zid mogu koristiti za postavljanje kuhinjskog kuta.

Video: gomila ideja za nadahnuće

Pravilno odabrani i postavljeni kuhinja područje će biti pravi ukras vašoj kuhinji bez obzira na stil interijera i područja. Sigurno je da će vam njegov izgled udobnih obiteljskih večeri ili prijateljskih okupljanja u vašem domu biti više!

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

4 + 4 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map