Drvene police i druge opcije za organiziranje mjesta za spremanje začina u kuhinji


Drvene police i druge opcije za organiziranje mjesta za spremanje začina u kuhinji

Ako steknete i aktivno koristite začine, jasno želite da svoje jelo i korisna svojstva daju u zdjelici. Da biste to učinili, ne trebaju samo ispravno odabrati, dodati potrebnu količinu, već i pohraniti - pratiti optimalnu mikroklima u sobi, pravilno odabrati kapacitete i organizirati prostor za pohranu. Potonje se može učiniti ne samo uz pomoć tradicionalnih drvenih polica za začine u kuhinji, već i vrlo originalnih rješenja.

Kako pravilno čuvati začine - osnovna pravila

Pravila za čuvanje začina i začina nisu toliko, ali ključni su za očuvanje njihove svježine. Važno je zapamtiti sljedeće:

 • Jednom u 2-3 mjeseca, provjerite datum isteka. Većina začina ima više od 1 godine, ali je bolje držati "ruku na pulsu". Ako ima puno začina, možete imati malu bilježnicu na kojoj ćete zapisati datume isteka. Nemojte zaboraviti ponekad pogledati.
 • Nemojte skladištiti spremnike s sadržajima u blizini izvora topline poput peći, baterije itd.
 • Izbjegavajte postavljanje začina na izravnu sunčevu svjetlost. Bolje je žrtvovati ljepotu posuda skrivajući ih u zatvorenom ormaru nego lišavati sebe i goste užitka ukusnih i mirisnih jela.
 • Pored začina, uvijek spremajte mali mort.
 • Cijeli začini su najbolje tlo prije potrošnje. Riječ je o muškatni oraščić, češnja, štapići od cimeta.
 • Karanice, štapići od cimeta, muškatni oraščić najbolje se pohranjuju u cjelini, a zatim se samljeti prije upotrebe. Paprika i chili paprike trebaju se staviti na policu hladnjaka. Sjemenke sezama, sjemenki maka i drugih žitarica koje sadrže ulje preporučuje se zamrzavanje.
 • Začini u obliku cjelovitog lišća i cvijeća pohranjuju se 1-2 godine u obliku sjemena i korijena - 2-3 godine. Začini od sjemenja i lišća pohranjuju se u roku od najviše godinu dana, od korjenitih usjeva - ne više od dvije godine.

Obratite pažnju! Prema jednoj od pravila: ponekad na webu možete pronaći ideju stavljanja začina na zid iza kuhališta. Ovo nije u redu! Mnogo je razumnije dodijeliti prostor za te svrhe preko radne površine stola.

začini

Začini ne smiju stajati pokraj peći

Što se može i treba biti pohranjeno začinima

Za začin zadržao sve prednosti i ostao mirisan, važno je odabrati ne samo mjesto za njihovu pohranu, nego i pakiranje. Postoje li pravila ovdje? Naravno!

Savjeti za čuvanje začina i suhog bilja

 • Vruća baterija i plinski štednjak smanjuju rok trajanja začina. Zatvoreni ormarići postavljeni daleko od izvora topline i svjetlosti, za dugogodišnje zadržavanje mirisa i svježine začina.
 • Jars i kontejneri trebaju biti opremljeni zapečaćenim poklopcima. Nemojte zaboraviti zatvoriti ih čvrsto svaki put nakon uporabe.
 • Nemojte zalivati ​​izravno s pakiranja na vruću posudu. Parna strana pada u pakiranje, smanjujući okus i trajnost proizvoda. Koristeći malu suhu žlicu, možete izmjeriti pravu količinu začina, a da ne smijete kvariti začin.
 • Trebali biste revidirati vaše zalihe svakih šest mjeseci. Ako nađete začin s istekom rokom valjanosti, pošaljite ga u smeće bez žaljenja.
Jars biljnih i začinstava u drvenom stalaku na bijeloj pozadini
K5
K4
K6
K8
K9

Najočitiji i najjednostavniji izbor je upotreba za začin staklenih posuda. Dolaze u različitim oblicima, bojama i veličinama. Za praktičnost rada stakla potrebno je potpisati. Proizvođači, koji se brinu o tome, obično označavaju odgovarajuće mjesto.

začini

Cork pokriva dobro zatvoriti staklenku i izgleda izvorno

Obožavatelji originalnih rješenja mogu pretvoriti svoju kuhinju ili dio u mini-laboratorij, zamjenjujući tradicionalne posude s poklopcima za tikvice i cijevi s čepovima.

ispitne cijevi s specijalistima

Staklene bočice sa začinima u držaču zida

Obratite pažnju! Ispitne cijevi za začine imaju skromnu veličinu, tako da nećete moći uklopiti sve raspoložive ili željene količine u njih. Iz tog razloga bit će potrebno brinuti se za dodatno mjesto za spremanje začina. Od tamo ih uvijek možete uzeti i ispunite prazne epruvete.

Opcije za spremanje začina - od jednostavnih do najoriginalnijih

Organiziranje skladišta omiljenih začina je kreativni proces, pronalazak najboljeg rješenja za vašu kuhinju. I treba ga se približiti sa svime što odgovara.

Police za začine su praktični element unutrašnjosti

Prekrasne police za začine - nalaz za kuhinju. Povoljno se ističu odabrani stil unutrašnjosti, savršeno obavljaju funkciju spremanja ambalaže sa začinima. Za njihovo pouzdano pričvršćivanje, police imaju posebna ograničenja.

polica

Drvena polica za začini može se napraviti vlastitim rukama

Materijal izrade može poslužiti metal, drvo, plastika. Međutim, prve dvije mogućnosti su poželjne, kako u smislu estetike i pouzdanosti.

Obratite pažnju! Nedostatak slobodnog prostora na zidovima kuhinje nije isprika za odbijanje police. Oni mogu ukrasiti krajnji zid ormara ili njezina vrata iznutra. Još jedno rješenje - postavljanje dugih uskih polica u nišama koje čine svi isti ormarići.

police

Police na unutrašnjosti kabineta ne smiju biti preširoke

Posebni moduli za pohranu

Moduli su dizajn koji se sastoji od odvojenih spremnika ili odjeljaka za začine. Mogu biti ugrađene ili samostojeće, imajući u drugom slučaju stabilnu podršku.

1
K13
K15
K16
Drvene police i druge opcije za organiziranje mjesta za spremanje začina u kuhinji
K22
koš

Samostalni moduli najčešće su mobilni i sadrže samo najizloženija začina. Sve ostalo možete ukloniti "prije slučaja", na primjer, u ormariću ili ostava.

organizator za začini

Organizator mobitela za začine

Ugrađeni moduli tradicionalno su ugrađeni u ladicu ili uski ormar kuhinjskog ormarića. Oni upućuju na postavljanje začina, u kojima ih treba identificirati i dobiti što povoljnije.

ormar

Utičan ormar za spremanje začina - ergonomski i praktični

Izvorno rješenje je začina u niši

Prisutnost niša u kuhinji daje svaku priliku pretvoriti ga u originalno i lijepo mjesto za spremanje začina. Ako joj dopušta njegova veličina i geometrija, moguće je staviti ne samo brojne posude, već boce s biljnim uljem, omiljenim umacima.

niša u kuhinji

Organizacija niša prostora u kuhinji

Da niša ne postane mjesto gomilanja raznih kapaciteta, potrebno je kompetentno pristupiti njegovoj registraciji. Prvo, pomislite kroz završetak. Uz pomoć različitih tekstura i boja, možete razlikovati nišu na pozadini glavnih i drugih zidova, stvarajući povoljan naglasak. Možete se zaustaviti na jednom materijalu za završnu obradu, a zatim će kontejner za začine biti važniji.

Ovo će biti "drugo". Za stavljanje začina u otvorenu nišu, odaberite najljepši i originalni kontejner. To može biti proizvod neobičnog oblika ili izrađen od višebojnih stakala, itd. Možete stvoriti sliku u cijeloj boji, odabirom "mrlje" svijetle začine ili staklenke.

Magnetske ploče (ploče) za modernu domaćicu

Drugi način za originalnu organizaciju skladištenja začina su magnetske ploče. Dolaze s urednim i lijepim posudama koje privlače pozornost gostiju vaše kuhinje. Materijal izrade je od nehrđajućeg čelika.

ploča

Magnetska osnovna ploča s posudama

Magnetske ploče mogu se pričvrstiti na vertikalne i horizontalne površine. To mogu biti zidovi prostorije, vrata, zidova, pa čak i dna vješanih kuhinjskih ormara.

može se pričvrstiti

Montaža limenki na vodoravno smještenu magnetsku podlogu

Izrađene od metala s kromiranom prevlakom, ove se ploče savršeno uklapaju u moderan interijer u stilu visokotehnoloških, minimalističkih elemenata.

Šine za začine u kuhinji

Režnja za kuhinjom je sustav za pohranu zidova za male kuhinjske posuđe ili začine, izrađen u obliku držača. Sam je šuplja metalna cijev (jedna ili više) koja je preuzela oblik namijenjen od proizvođača. Može se objesiti s policama, posebnim posudama s kukama - samo za jela, sušenje za posuđe itd.

zglobne posude

Najlakši tračnica s šarkama

Reiling se može prodati odvojeno ili u obliku sustava za pohranjivanje začina - zajedno s staklenki. Tradicionalno, njihov broj je 6-8 komada, pa ćete morati odlučiti o najčešće korištenim začinima.

sustav za pohranu podataka

Reiling sustav za pohranu kuhinjskih posuđa i začina

Ladice i košarice za začin - jednostavnost i praktičnost

Organiziranje proračuna i prostora za spremište prostora za pohranu pomoći će posebnim pladanjima. Najčešće su izrađeni od drva, ukrašavajući na jedan ili drugi način. Izvana, te ladice nalikuju niskoj kutiji s ručkama na stranama. Pomoću njihove pomoći, proizvod se lako može premjestiti s mjesta na mjesto. Relativno visoki lukovi ne dopuštaju da začini padaju.

poslužavnik

Ladica s posudama za začine - postavljena od proizvođača

Ladica je savršena za pohranu ne samo staklenika sa začinima, već i mekim paketima u obliku paketa. To se uvijek može ukloniti na stol, ormar ili ostava, što ovu mogućnost čini prikladnim za male kuhinje, gdje postoji nekoliko slobodnih površina.

poslužavnik

Čak i jednostavna vanjska ladica može postati ukras kuhinje

Izvorni i lijepi izgled pletene košare za začine. Oni su prikladni u unutrašnjosti, stariji od ruske, zemlje, ekostil. Postoje mnoge mogućnosti za ukrašavanje košara, možete kupiti svoj omiljeni proizvod ili pričvrstiti svoju ruku na njegov dizajn.

koš

Košarica začina će dodati udobnost vašoj kuhinji

Organizatori - džepovi za velike i male kuhinje

Ne uzimajući mnogo organizatora prostora s mnogo ureda u obliku džepa - praktično rješenje za kuhinje bilo kojeg područja. Međutim, trebalo bi pojasniti: kako bi se osiguralo da takvo mjesto za skladištenje začina izgleda estetski, trebalo bi ih pohraniti u mekanim paketima ili više ili manje ravnim posudama.

organizator s džepovima

Organizator kuhinje s džepovima za začine

Obratite pažnju! Da bi vam bilo prikladno odabrati svoje omiljene začine bez trošenja dosta vremena na njemu, džepovi su obično transparentni.

Tkanina takvog organizatora je često gusta tkanina (za podnožje) i debeli film. To olakšava pranje i čišćenje ako je potrebno. Ovisno o veličini organizatora, možete naći mjesto na zidu, kraj kabineta. U prisustvu otočke kuhinje praktični džepovi će biti prikladni u središnjem (obično rabljenom) dijelu.

Drvena polica za začine

Kuhinjski namještaj od prirodnog materijala zrači posebnu energiju, stvarajući osjećaj smirenosti i udobnosti.

Opće preporuke za proizvodnju i ugradnju

Domaća polica za kuhinju može biti izrađena od drva, suhozida ili iverice.

crtanje

Polica za crtanje

 • Prvo odredite mjesto budućeg polica, njegov oblik i ukupni izgled. A zatim izradite dizajn crtež. Ako je polica otvorena, morate osigurati mali rubnik tako da staklenci ne mogu ispasti.
 • Nakon određivanja dimenzija polica, izrezati komponente električnom slagalicom, mljevenjem krajeva. Izrežite police s iverice sa rubom namještaja.
 • Nacrtajte oznake za pričvršćivače na zid i učvrstite strukturu.
police

Za izradu polica koristite samo suhe drvene ploče

Prije rada treba temeljito polirati

Polica s vijčanim konzervama

Od sada, polica se može koristiti uz maksimalnu korist - i gornji radni prostor i donju ravninu.

Za police će potrebno: 2 iverice, vijcima i ljepilo za drvo, klice, emajla, 6 spremnici za začine s limenim poklopcem, kao i ravnala, čekić, odvijača, vijci za vijak kape, vijke za pričvršćivanje prirubnicu na zid.

police

Ergonomski i originalni

 1. Spojite bočne dijelove i postolje ljepilom, a zatim ih pričvrstite vijcima na drvu.
 2. Potopite površinu, ako je potrebno, bojite željenu boju.
 3. Nakon 2 dana, kada se polica osuši, napravite oznaku za pričvršćivanje pokrova.
 4. U središtu svakog pokrova obradite rupe za dva vijka (udaljenost između otvora je 2 cm). Ako napravite pričvrsnice samo za jedan vijak, kada okrenete i odvrate banku, on će se okrenuti.

  instalacija

  Dva vijka osiguravaju maksimalnu čvrstoću strukture

  1
  1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
  Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

13 − = 11

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map