Zavjese za kuhinju s prozorom zaljeva: ideje za dizajn fotografiju

Zavjese za kuhinju s prozorom zaljeva: ideje za dizajn fotografiju

Zavjese za kuhinju s prozorom zaljeva: ideje za dizajn fotografiju

Erker - jedna od najmodernijih tehnika moderne arhitekture. Ovo je ime višestrukih prozora koji se snažno izlaze iz zida kuće. Sada se mogu naći u gotovo svakoj novoj zgradi. Erker vizualno povećava prostor prostorije, čini ga više svjetlošću i svečanim. Pokušajmo shvatiti kako dizajnirati kuhinju s prozorom zaljeva. Uostalom, takvi prozori puno obvezuju. Ako prozor zaljeva nije kompetentno pretučen u unutrašnjosti, pretvara se u arhitektonski element bez značenja.

Pravila kuhinjskog dizajna s prozorom zaljeva

U modernoj arhitektonskoj i graditeljskoj praksi, prozor zaljeva odnosi se na dio prostorije koji izlazi iz ravnine zidova, opremljenih prozorom ili nekoliko prozora. Prozor može biti ostakljen i oko perimetra. Većina prozora zaljeva imaju jednostavne oblike: polukružne, trokutaste, pravokutne. Ali ponekad ovaj arhitektonski element ima složenije obrise. Takvi prozorski zidovi, naravno, izgledaju impresivno, ali zahtijevaju mnogo novca za njihovo ukrašavanje.

Sofa u prozoru zaljeva - kombinacija dekor i udobnosti

Sofa izrađena prema veličini prozora zaljeva bit će njezin najbolji ukras i najudobniji mjesto u kuhinji

Razmišljate o dizajnu kuhinje s prozorom zaljeva? Pogrešno je misliti da se cijeli interijer treba graditi oko prozora zaljeva. Po želji, možete čak odvojiti prostor ovog polica od glavne sobe s zavjesama ili svjetlima pregrade i opremiti tamo mali prostor za odmor ili studija. Možete kupiti ili naručiti posebni kauč za prozor zaljeva i opremiti vam blagovaonicu. Tu možete organizirati zimski vrt.

30
29
28
27
20
19
18
17
11
9
8
7
16
15
26
25
21
12
11
6
5
4
3
2
SONY DSC
25
36

Kako lijepo "uklopiti" prozor zaljeva u unutrašnjost kuhinje

Erker u kuhinji - idealno mjesto za svježe cvijeće

Erker - idealno mjesto za cvjetne lonce ili vaze s cvijećem

Dizajneri tvrde da ne postoje univerzalna pravila za uređenje prozora zaljeva u sobi, čak iu kuhinji. Sve ovisi o osobnim sklonostima vlasnika. Najčešće, kuhinja s prozorom zaljeva je prilično prostrana soba koja se može podijeliti na dva ili tri funkcionalna područja. Ovo je blagovaonica, radno područje. Ako prostor dopušta, također možete opremiti prostor za opuštanje s kaučem i TV-om.

Glavna stvar je ne preopteretiti prostor kuhinjskog namještaja. Nije važno prisustvo određenih komada namještaja, kao zamišljen i prikladan put za hostesa. Način vožnje od tanjura do blagovaonice trebao bi biti što kraći. Područje vam omogućuje da stavite kauč? Ako je moguće, bolje je staviti ga u sredinu sobe.

Dizajneri se savjetuju da se odmaknu od tradicionalne percepcije kuhinjskog seta. Nije potrebno da bude izrađena od drveta. U kuhinjama s prozorom zaljeva, sjajne površine izgledaju sjajno. Pa, ako je kuhinjski namještaj svijetao sa svijetlim mjestima u boji. Funkcionalne zone u kuhinji s prozorom zaljeva trebaju se čuvati u jedinstvenom stilu, a sheme boja moraju glatko proći jedna u drugu.

Kako koristiti prozor zaljeva, vlasnici sami odlučuju. Čak i ako dodatni prostor koji je dostupan, zahvaljujući prozoru zaljeva, nije veoma velik, obično je moguće pronaći mjesto za smještaj blagovaonice. Naprotiv, može se postaviti radna površina u prozoru zaljeva i prenijeti blagovaonicu u unutrašnjost sobe. Dizajn kuhinje s prozorom zaljeva nije mnogo drugačiji od dizajna obične kuhinje. Jedina razlika je zavjese. Izbor zavjesa za zaljev prozora trebao bi se približiti s velikom pažnjom.

Uređivanje prozora zaljeva uz pomoć zavjesa

Sidro obično pretpostavlja prisutnost velikog prozora, koji može biti ukrašen zavjesama

Izrada prozora zaljeva

Pločice i zavjese za zaljev prozor, zbog impresivne veličine ovog dizajna elementa, obično postaju cijelo financijsko poduzeće. Nije dovoljno samo pobijediti prozor zaljeva u unutrašnjosti, morate pokupiti prozore prikladne za stil odjeće u sobi.

Za prozore na zalascima mogu se koristiti profile profili, koji se saviju pod bilo kojim radijusom. Postoje dekorativni vijenci s posebnim artikuliranim adapterima koji odgovaraju bilo kojem kutu. Pričvršćivanje može biti strop i zid. U trgovinama možete pronaći posebne zagrade. Kuke za zavjesama prolaze kroz njih, tako da se mogu slobodno kretati po cijeloj dužini vijenca.

1

Budući da ne postoje univerzalna pravila za uređenje kuhinje s prozorom zaljeva, nema pravila za uređenje samog prozora zaljeva. Sve ovisi o stilističkim i bojačkim postavkama vlasnika stana. Veliki prozor sa zalihama može se prekriti svjetlosnim zavjesama s velikim padnim naborima. Ova je rješenja idealna za klasični interijer kuhinje i za kuhinju u secesijskom stilu. Možete nacrtati prozor zaljeva i zavjese. Teške zavjese uzrokuju povezanost s prizorom. Ako možete kombinirati nekoliko boja i tekstura u jednom zaljevu, postići ćete efekt prostorno dubine.

Prednosti prozora zaljeva u kuhinji mogu se naglasiti osvjetljenjem i kontrastnim bojama

Neuobičajeni izgled ove kuhinje naglašava kontrastna shema boja i nekonvencionalan pristup rasvjeti

Prikladno je koristiti prozorske prozore, rimske rolete ili rolete, lambrequine i jednostavne zavjese. Glavna stvar je da zavjese trebaju biti nastavak prozora zaljeva, njegov sastavni dio, a istodobno ne blokira pristup svjetlosti, ostavljajući kut za gledanje ulice.

Zavjese za prozor zaljeva gotovo se ne razlikuju od zavjesa za obične prozore osim za njihov oblik. Ako imate tri prozora, možete naručiti zavjese za svaki od njih ili šivati ​​jedan veliki slijepi prozor na cijeli prozor zaljeva. Ako imate uske prozore s tankim vezama, objesite ih s otvorenim zavjesama, koje ostavljaju prozore otvorene. Ako se ispod prozora zaljeva nalaze radijatori, bolje je objesiti kratke zavjese, jedva do pragova. I općenito možete zamijeniti zavjese valjkom ili francuskim zavjesama.

Potraga za idejama za prozorske zavjese na zidu samo se na prvi pogled čini težim zadatkom. Zapravo, koristeći svoju maštu i fotografije postavljene na webu, lako ćete pronaći savršene zavjese za prozor zaljeva u vašoj kuhinji.

Moderne kuhinje s prozorom zaljeva na fotografijama

Erker u maloj kuhinji širi prostor

Posebno dobro prozor zaljeva izgleda u maloj kuhinji, jer vizualno širi prostor

Prirodna rasvjeta u kuhinji s prozorom zaljeva

Uspješno upisan u izgled prozora kuhinjskog zaloga omogućuje učinkovito korištenje prirodnog svjetla

Klasična kuhinja s prozorom zaljeva izgleda časno i izvrsno

Erker u prostranoj kuhinji, ukrašen zavjesama u klasičnom stilu, naglašava njegovu ugled i eleganciju

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

14 − 4 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map