Studio dizajn studio površine od 30 četvornih metara. m: uspješne mogućnosti za pretvaranje sitnih "odnushki"

Studio dizajn studio površine od 30 četvornih metara. m: uspješne mogućnosti za pretvaranje sitnih “odnushki”

Studio dizajn studio površine od 30 četvornih metara. m: uspješne mogućnosti za pretvaranje sitnih "odnushki"

Studiji su bivši jednosobni i dvosobni apartmani u kojima su unutarnje zidove rastavljene, a sve sobe, osim kupaonice, predstavljaju jedan prostor. Ovo je popularna opcija za transformaciju malih snimki zbog relativne jednostavnosti i jeftinosti. S kompetentnim pristupom, dizajn ap. studio 30 četvornih metara. m karakterizira mnoštvo prednosti, od kojih su najznačajniji: povećanje površine, visoka razina funkcionalnosti, dobra rasvjeta i opsežne mogućnosti dizajna.

Načela organiziranja studijskog prostora

Najpopularnija opcija - udruživanje dnevnog boravka i kuhinje. Rijetko rušiti zid između stambenog dijela i koridora. Ali kupaonica uvijek ostaje izolirana.

plan

Plan tipičnog jednosobnog stana prije ponovnog planiranja

plan

Plan istog stana nakon konverzije u studio

Pravni aspekti obnove

Jedina zapreka kreativnoj preobrazbi prvobitnog stana su zahtjevi zakona, u cjelini vrlo skloni rušenju unutarnjih zidova, osim nositelja (i nije ni čudo da se kuća bez njih može doslovno raspasti). Posebna je važnost također vezana za pregradu između kuhinje s plinskim štednjakom / kolonom i dnevnim boravkom - u ovom slučaju zid se ne može srušiti. Međutim, ne postoje pravila bez iznimke: ako zamijenite zid s vratima bilo koje vrste, uključujući i klizna vrata, onda redevelopment neće biti kršenje.

Još jedna važna točka: u kuhinji mora postojati ventilacija i prirodna svjetlost, čiji izvor, pored prozora na ulicu, može postati stakleni zid ili prozor probijen u drugu prostoriju.

prozor

Unutarnji prozor ne samo da osvjetljava, već i ukrašava kuhinju

Važno: prije početka revolucije od 30 četvornih metara. metara, nemojte zaboraviti koordinirati je s vlastima i dobiti dozvolu za ponovnu izgradnju.

primjena

Prijava za obnovu

Metode zoniranja studijskog prostora

Novi raspored studio apartmana na 30 četvornih metara. m - nakon rušenja "ekstra" zidova - uključuje razdvajanje nastalih velikih prostorija u zasebne zone:

 • za spavanje;
 • za posao;
 • za slobodno vrijeme;
 • za kuhanje;
 • za jelo.
kuhinja

Kuhinja i dnevni boravak su jedan do drugoga, ali se ne miješaju

4 glavne metode zoniranja:

 1. Razvrstavanje boje / teksture. Zidovi dnevne sobe i kuhinje oslikani su u različitim nijansama / bojama i / ili kada su izrađeni pomoću materijala s drugačijom teksturom.
zoniranje boja

Najjednostavnije zoniranje boja

kuhinja

Raspodjela kuhinje / dnevnog boravka s bojom i tekstura zidova

 1. Korištenje particija.
pregrada

Podjela na fotografiji dijeli kuhinju od ostatka

xx9
xx10
xx11
xx12
xx13
xx14
 1. Korištenje ormara i ekrana, velikih akvarija i police za knjige - popis namještaja / pribora koji omogućuje zoniranje teritorija je vrlo širok.
zoniranje

Zoniranje prostora s policama

 1. Razlike u studio katu. Mali postolje za krevet je najčešći način postavljanja zone za spavanje u stanu. Također je moguće zonirati po stropnim ljuljačkama.
dizajn

Dizajn ovog stana u istoj svrsi koristi različite podne materijale, kape stropova i stalak

 1. Igra svjetla. Sjajno osvjetljavanje radnog ili kuhinjskog prostora i ostavljajući romantično raspršeno svjetlo za spavanje ili za odmor, dizajneri lako mogu podijeliti u bilo koji dio prostorije funkcionalne dijelove.
kuhinjska rasvjeta

Istaknuvši blagovaonicu s pozadinskim osvjetljenjem

dnevni boravak

Odabir dnevne sobe s pozadinskim osvjetljenjem

Napomena: praktičan način testiranja praktičnosti i estetike novog izgleda studio apartmana za 30 m2 je njegov 3D model koji su stvorili stručnjaci.

studio apartman

3D model studio apartmana

Pravilna organizacija rasvjete

Jedna od glavnih prednosti uobičajenog studio interijera je 30 četvornih metara. m - obilje svjetlosti, stvarajući optimističnu i veselu atmosferu. Ta obilje može se formirati nakon rušenja zidova na prirodan način i može biti plod promišljenog pristupa izboru izvora osvjetljenja. Ako se nakon ponovnog planiranja utvrdi da je svjetlost manja od željenog, može se koristiti jedan od tri načina rješavanja problema:

 1. Francuski (od poda do stropa) prozor u dnevnoj sobi.
prozor u kuhinji

Francuski prozor je prikladan iu unutrašnjosti u japanskom duhu

 1. Puno ili djelomično odbijanje zavjesa.
prozor

Neki prozori su zavjese samo grešne

 1. Dodatna osvjetljenja zone.

Postavite dodatne izvore osvjetljenja kako studio interijera ne pretvori u mini-izložbu modernih rasvjetnih uređaja.

Zidni ukras

Ako želite ispuniti unutrašnjost svjetlom, odaberite dekor lagane stijenke

Važno: kuhinja i radno područje treba biti najbolje osvijetljeno, uzmite u obzir prilikom projektiranja projekta ožičenja.

1

Mjerodavni izbor završnih materijala

Značajka unutrašnjosti stana je raznovrsnost materijala koji, uz estetsku, ima i praktičnu funkciju: stvara vizualne granice za kuhinju, mjesta za spavanje i dnevni boravak. Prilikom odabira materijala razmotrite:

 • Faktor cijene (moguće je zamijeniti jeftinije analoge, na primjer, parket - oponašajući njegov laminat).
 • Trg interijera. studio 30 četvornih metara. m.
 • Trajnost. Nije da se u dizajnerskim studijima zabranjeno koristiti Carrara mramor, obojeni hrast, već zato što je veliki dio svojih čari mogućnost ubrzane transformacije, korištenje od „vječnih” materijala nije preporučljivo previše.
kuhinja

Zidni ukras s najjednostavnijim materijalima može stvoriti zanimljiv estetski učinak

Imajte na umu: uz pomoć suvremenih boja i pozadina možete imitirati bilo što od opeke do betonskih trupaca.

tapeta

Imitacije wallpapera s kratke udaljenosti gotovo se ne razlikuju od opeke

Raspored kuhinje i dnevnog boravka

Iako je u studiju površine 30 m2 kuhinja iz dnevnog boravka odvojena samo vizualno, specifičnost rasporeda tih soba je u potpunosti očuvana. Također dodaje rješenje problema specifičnim za studio, poput uklanjanja mirisa i postavljanja svih potrebnih namještaja.

Smještaj u dnevnom boravku

Bez obzira na dizajn studio za 30 kvadratnih metara, u rasporedu dnevne sobe potrebno je osigurati mogućnost preklapanja / preoblikovanja zona. Najčešće se kombiniraju uz pomoć transformatorske zone namještaja:

 • spavati i odmoriti;
 • rad i odmor.

Prekriveni kreveti i stolovi, ležaljke, stolice za transformatore omogućuju ne samo promjenu izgleda studio apartmana, već i uštedu dragocjenog prostora.

krevet

Primjena u transformatorskom postolju

Drugi ključno pitanje dizajna dnevnog boravka na 30 kvadrata jest dodjela prostora za spremanje stvari. Nerazumljivi tradicionalni ormarići ovdje su neprikladni, ali na svaki mogući način dobrodošli ormarići, polukoni, police. Dizajn trikova može se pripisati šupljim stupovima i odjeljcima na pistama.

stan

Podium s mjestom za spavanje i spremište u prostranom potkrovlju

Važno: ako planirate primati goste, provjerite ima li dovoljno mjesta u dnevnoj sobi.

Kuhinje: ono što treba tražiti

Čak iu studio površini od 30 četvornih metara. m kuhinja - izvor masnih prskanja, parnih klubova i mršavih mirisa. Neophodan element kuhinjskog prostora trebao bi biti najsnažnija kapulja koja će presresti neželjene mirise prije dolaska u dnevnu sobu ili mjesto za spavanje. Također je potrebno osigurati:

 • dovoljno udaljenost između sudopera, štednjaka i tapeciranog namještaja;
 • prostrani ormarići ili drugi uređaji za posuđe i kuhinjske aparate;
 • dovoljno velika radna površina.
namještaj

Namještaj u kuhinji često se postavlja oko perimetra

U kuhinja-dnevni boravak za 30 kvadrata uobičajene aparate često pokazuje tendenciju da se seliti, na primjer, stroj za pranje rublja mogu opstojati zajedno s ormar i hladnjak će se ugurao između ormara i fotelju. Ovaj raspored, koji se koristi za uštedu prostora, često je vrlo povoljan, pogotovo ako zadržite maksimalnu udaljenost između bučnih instrumenata.

frižider

Hladnjak odvaja jednu zonu od drugog

Imajte na umu: ako postoji želja za kombiniranjem kuhinje i dnevnog boravka isključivo za vrijeme jela, zasloni ili ostala montažna pregrada pomoći će u rješavanju problema.

Izbor stila za dizajn interijera

To je stil koji pretvara studio u kompletan estetski objekt, integralno integrirajući sve elemente. Kada ga odaberete, obično pogledate parametre sobe, uključujući visinu zidova, mogućnost redovitog ažuriranja predmeta, cijene i, naravno, praktičnost. Zanimljiv potez je uporaba u dizajnu studija različitih stilova u pojedinim zonama.

Važno: za stan od 30 četvornih metara, barok, rokoko i renesansa nisu prikladni - to jest, nema stil koji zahtijeva veliku količinu dekor i složeni namještaj.

dizajn

Stil treba biti što kraći i praktičniji

Trijumf bijele: minimalizam i skandinavski stil

Budući da su oni vrlo bliski jedni drugima, ti se stilovi uglavnom razlikuju u pristupu materijalu: u skandinavskom su nužno prirodni, a minimalizam u tom pogledu je manje zahtjevan. Karakteristične značajke:

 • prioritet udobnosti;
 • minimalni namještaj (popularni ugrađeni ormari, mezzanini, transformatori);
 • maksimum svjetlosti;
 • širenje prostora.

Potonja se postiže vizualno, nanošenjem nijansi bijelih i svjetlosnih tonova i uređenjem namještaja oko perimetra.

Kao što možete vidjeti na fotografiji, dizajn studija je 30 četvornih metara. m u minimalističkom ili skandinavskom stilu je pobjeda bijele i potpune pobjede pogodnosti nad svim drugim razmatranjima. Budući da princip "ništa suvišan" nije optimalan za studije, najčešće se izdaje u tim stilovima.

http://design-homes.ru/images/galery/kvartiri/dizajn-beloj-kvartiry-studii-v-stile-minimalizm/dizajn-beloj-kvartiry-studii-v-stile-minimalizm15.jpg

dizajn

Minimalizam: potreban minimalni namještaj i bijeli zidovi stvaraju učinak velikog prostora

dizajn apartmana

Skandinavski suzdržanost i ekološki prihvatljivost u stanu od 30 četvornih metara. m

Moderna brutalnost potkrovlje

Ovaj stil doslovce ima svoju iskrenost, ne skrivajući materijal zidova ili tehničke elemente. Lako je prepoznati na zidovima od opeke, visokim stropovima i dodirom "brutalnosti".

kuhinja

Nema poliranja i glamura - tipičan potkrovlje

Omiljeni element kuhinje-dnevnog boravka u studiju, kao što se vidi na fotografiji, je šankovica.

Važno: potkrovlje nije pogodno za apartmane s niskim stropovima.

stan

Apartman za neženovjeka od 35 četvornih metara u potkrovlju

Od Japana do Provansa: žalba na etničku pripadnost

Ovdje je izbor zaista ogroman, ali palmu u dizajnu studio apartmana pripada takvim stilovima:

 • Japanski (zbog svoje jednostavnosti, stila, razboritosti i funkcionalnosti);
 • veseli i jeftin Mediteran, koji zahtijevaju samo obilje svjetlosti;
 • moderan i udoban stil Provence.

Važno je da svi olakšavaju postizanje željenog područja prostornog uređenja.

kuhinja

Primjer primjene japanskog stila

unutrašnjost

Mediteranska unutrašnjost: jednostavna, malo skučena i vrlo ugodna

dizajn

Boja lavande, drvena strop i slatka staromodna pojedinost: Provence stil na 33 m²

Video: primjer minimalističkog dizajna malog studija

Za svu jednostavnost najpopularnijih stilova, njihova implementacija je puna iznenadnih poteškoća (uključujući postavljanje namještaja), pa je stvaranje dizajna, kao i obnova stana, bolje povjeriti stručnjacima.

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

28 − 18 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map