Misija je izvediva: jeftin namještaj i stilski dizajn interijera kuhinje

Misija je izvediva: jeftin namještaj i stilski dizajn interijera kuhinje

Misija je izvediva: jeftin namještaj i stilski dizajn interijera kuhinje

Koliko košta novu kuhinju? Mogu li izračunati unaprijed, koliko će koštati zamijeniti slušalicu i kupiti novi namještaj? Uostalom, često jeftine kuhinje, fotografije koje su prikazane na stranicama kataloga, do trenutka kupnje postaju skuplje u 2 do 2,5 puta. Zašto se cijena povećava i što utječe na formiranje konačne cijene? U stvari, realno je opremiti proračunsku kuhinju, ali prije toga morat ćete napraviti popis mogućnosti koje možete odbiti bez ugrožavanja kvalitete i funkcionalnosti.

Trošak kuhinjskog aranžmana: za što i koliko plaćamo

Najskuplje kupnje su novi namještaj i uređaji. Kozmetički popravci (podovi novog podnog pokrova i slikanje zidova) koštaju se po povoljnim cijenama. Ima smisla napraviti novi kabel i zamijeniti stare cijevi, pogotovo ako je kuća stara i cijevi od čelika ili lijevanog željeza. Također možete promijeniti mjesto ključne kuhinjske točke - sudoper.

kuhinjski namještaj

Jeftin, ali elegantan: kuhinjski namještaj IKEA

kuhinja

Namještaj: platno za izradu vlastitog projektnog projekta

Namještaj: kako se izbor materijala odražava u cijeni

Glavna komponenta cijene kuhinjskog namještaja je materijal za izradu fasada. Istodobno, vanjski fasadni namještaj s značajnom razlikom u cijeni može izgledati apsolutno isto. Najviše proračunskih rješenja:

 1. Laminirani iverica. Jeftin materijal koji se dobiva lijepljenjem filma na iverici. Glavni nedostatak takvih fasada je neugodan miris, izvor čega je ljepljivi sastav koji impregnira struganje tijekom prešanja. Osim specifičnog okusa, ploče s slabo zapečaćenim zglobovima mogu postati izvor ozbiljnijih problema: isparavanje hlapivih spojeva formaldehida. Stoga, prilikom odabira namještaja s fasadom iverice, obratite pozornost na kvalitetu rubova.
gotovi set

Laminirana iverica: spreman set

 1. MDF u PVC filmu. Fasade MDF-a su 10 do 20% skuplje od onih iz iverice. No, MDF se može koristiti bez ograničenja u stambenim prostorima: vlakna unutarnje strukture su lijepljena zajedno s prirodnim spojevima. Ploče su jake. Filmske fasade proizvedene su u različitim izvedbama. Prednost - jednostavna briga i trajnost. Nedostatak je mala debljina završnog sloja.
MDF fasada

Film MDF-pročelje: modularni sustav

Najveći proračunski materijali koriste se u proizvodnji tvornica kompleta standardnih veličina. Tvornički namještaj uvijek je jeftiniji od modularne kompleta ili prilagođenog seta. U proizvodnji industrijskog namještaja, rezanje dijelova se provodi istodobno za stotine kompleta, količina otpada i otpada je minimalna.

kuhinjski dizajn

Standardni set duljine 2 m

Spremne kuhinje proizvode se u standardnim veličinama. Ne možete mijenjati dubinu, širinu i potpunost. Dodatni dijelovi također se ne prodaju zasebno. Prostrani apartman pogodan je za jeftin dizajn standardne kuhinje. Broj boja je ograničen.

Ako tvornički namještaj nije moguće instalirati zbog tehničkih karakteristika prostorija, odabiru se modularni setovi. Takav namještaj praktički se ne razlikuje od jeftinih gotovih setova, ali je moguće sastaviti pojedinačnu varijantu prema veličini prostorije.

oprema

Modularni komplet s fasadom MDF filma

Izbor nijansi i tekstura modularnog namještaja je raznovrsniji. Pored standardnih MDF ploča u filmu, proizvođači nude fasade prekrivene plastičnim i lakiranim pločama. Trošak obojenog pročelja je 15% skuplji od filmske fasade. Plastična prevlaka, koja izgleda isto kao i PVC film, košta 30-40% skuplje.

Konstrukcija i pribor: ono što skup čini skupljim

Kako uštedjeti na namještaju? Prije svega, odlučite o veličini i obliku. Najjeftiniji dizajn kuhinje je linearni raspored. Ako je veličina prostorije od 9 m2, možete staviti dvije linije namještaja na paralelne zidove. Gospodarstvo - na kutnim ormarićima. Ako je duljina zida od 2 do 4 m, pogodne tvornice su prikladne za ugradnju. Standardne veličine apartmana su od 1,6 do 4 m.

namještaj

Minimalni dekor i staklo: proračunski namještaj

TOP 10 stavki koje podižu cijenu slušalica:

 1. Kutne strukture. Tvornice s kutom su rijetke, češće se nalaze kutni komadi u modularnim sustavima.
 1. Završetak kuta. Uložene kutne ormare i police moraju se postaviti samo ako postoji nedostojno prazno područje blizu zida i vidljivo je okvir ormarića.
kuhinjskog stana

Modularni set s nagnutim krajem

 1. Staklene fasade. Dekorativni vitraž, staklena vrata, zrcalna vrata ormara gornjeg sloja mogu povećati troškove namještaja za 50%.
 1. Dekorativni elementi. Ploče, obloge, niti, paneli - elementi koji ne utječu na funkcionalnost. Moderni set s slijepim pročeljima ne treba takve ukrase, a klasični ili retro-set nužno je ukrašen.
dekoracija

Prozori i vitriji od vitraja: izborni dekorni elementi

 1. Šalica stakla. Da biste spremili pločice, obratite pozornost na zidne ploče. Ako odaberete ploču u tonu countertop, izgleda kao ovo rješenje će biti elegantan i skup.
 1. Ispisivanje na fasadama i pregaču. Ispis fotografija, mozaik, detalji o slikarstvu u jednoj kopiji. Trošak rada je visok, cijena pregača od laminiranog stakla s trodimenzionalnom slikom ili fotografije može odgovarati trošku namještaja.
ispis fotografija

Skupni ispis fotografija, lukovi i "izložbene" čaše: dizajn bez okusa

 1. Ugrađeno svjetlo. Nije potrebno dodatno platiti tvorničke postavke pozadinskog osvjetljenja. Možete dekorirati dekorativnu rasvjetu: pomoću dvostrane Scotch tape i LED fleksibilne vrpce.
 1. Pribor. Ako je bolje ne uštedjeti na kvaliteti šarki i pričvrščivača, onda na zatvorenim ladicama, elementima senzora, amortizeri - potpuno.
 1. Unutarnje punjenje. Ladice, ladice, rešetke i stalci - punjenje za ormare je skupo. Opcija proračuna - police u ormarima i jedan uski postolje s ladicama za male pribor.
kutije

Ako je potrebno, mogu se kupiti unutarnji dijelovi i organizatori

 1. Na vrhu tablice. Najisplativiji set-ready, s odvojenim gornjim pločama - stolni vrhovi od MDF-a. Druga opcija, koja će koštati 10% skuplje - čvrste ploče MDF-a. Izgleda kao monolitna kamena površina. Standardna debljina iznosi 2,8 i 3,8 cm, a alternativna je ploča od umjetnog kamena, ali je cijena akrila 1,5 puta veća od cijene iverice.
tabletop

Radna ploha s fasadom: praktična

Tehnička oprema: nužni minimum

Izbor vrste tehnologije određuje mogućnost kupnje tvornice seta namještaja jeftinih kuhinja. Zasebni plinski štednjak s plinskom pećnicom je ekonomična opcija. Proizvođači slušalica (donji sloj) mjere se uzimajući u obzir širinu standardne tehnike - 60 cm.

1
plinska ploča

Kuhinjska plinska ploča i ugrađena električna pećnica

Ako pokušate, možete pronaći jeftin set ugrađene opreme. Ali u ovom slučaju potrebno je kupiti element namještaja po stavci, bolje je naručiti skup veličine. Ovaj izbor će uštedjeti prostor u malim kuhinjama Hruščov.

Kuhinjski domino možete pronaći za 2-3 vruće ploče, a pećnica je ugrađena u kućište s olovkom. Tako će prostor na radnoj površini biti oslobođen i stroj za pranje može biti skriven u donjemu nizu.

Vodoinstalacije i popravci: što ne spasiti

Ako odlučite spremiti na pločnik, odabirom površine MDF-a, obratite posebnu pozornost rubovima umivaonika. Pokušajte odabrati model sa širokim stranama, koji se proteže nekoliko centimetara na površinu stola. Pravilnim brtvljenjem moguće je zaštititi rubove rezane ploče od navlačenja.

okrugli sudoper

Duboki okrugli sudoper s širokim rubom

Izbjegavajte spremanje na cijevi i mješalice. Nemojte kupovati silumin mikser - u kuhinji, slabi dijelovi se raspadaju, a takvi dizalice ne podliježu popravku. Kupite jednostavnu, ali pouzdanu mikser od nehrđajućeg čelika. Obratite pažnju na brtve i materijale niti.

Prije postavljanja namještaja, provjerite integritet cijevi. Preporučljivo je zamijeniti prostor od ulaza u kuhinju prije spajanja s crijevom za miješanje na pouzdane metaloplastične ili PVC cijevi. Svakako postavite zaštitnu rešetku u odvodnu rupu sudopera.

utičnice

Utičnice iznad vrha

Ako namjeravate ugraditi u opremu, prije toga provjerite da li će ožičenje izdržati opterećenje, a utičnice su ispravno postavljene.

Proračun i elegantne slušalice: misija je izvediva

U malim se sobama može instalirati kao gotov suite, i naručiti namještaj na pojedinačnom projektu. Većina organizacija koje proizvode kuhinje po narudžbi pružaju besplatne konzultacije i ne uzimaju novac za preliminarnu pogrešnu obračun. Ako kuhinja ima niše, izbočene strukture ili područje je toliko mala da ne možete bez kutnog namještaja, odaberite prilagođeni set.

slušalice

Jeftini slušalice mogu izgledati šik

Odaberite materijal: najbolja rješenja za proračunsku kuhinju

Obratite pozornost na opremanje namještaja prilikom odabira skupa jeftine spreman kuhinje. Standardna rješenja:

 • Svaka komponenta donjeg sloja je opremljena stolnom pločom. Uobičajeno je instalirano najviše proračunskih ploča debljine 28 mm. Minus - potpuno kombinirati tvornice namještaja bez jaz ne može, na površini su vidljivi zglobovi.
 • Po izboru klijenta nudi čvrstu monolitnu ploču debljine 28 i 38 mm. Ako ne namjeravate graditi namještaj, možete uštedjeti. Tanka ploča će koštati 20% jeftinije.
kutija

Nemojte zaboraviti provjeriti kvalitetu unutarnjih dijelova

Okvir i unutarnji dijelovi namještaja sastavljeni su od iverice prekrivenih najjeftinijim papirnatim filmom. Ne možete promijeniti materijal okvira. Pokušajte pažljivo pregledati odabrani komplet u kabini: obratite pozornost na rubove. Uklonite jednu od police u ormaru, procijenite stanje stražnjice. Ako čip nije vidljiv između dekorativnog filma i vrpce zalijepljenog na rub, možete sigurno naručiti namještaj.

namještaj

Poluproizvodi ne zahtijevaju dnevnu njegu

Slušalice od MDF-a, prekrivene filmom, mogu se razlikovati po cijeni od nekoliko puta. Razlog je debljina, operativna i estetska svojstva prevlake. Najskuplji su PVC filmovi s dodatnim transparentnim "anti-vandalskim" slojem. Opcija proračuna - film na papiru, oponašajući sliku prirodnog drva. Optimalni omjer troškova i čvrstoće - za PVC folije s polusjajnim površinama.

slušalice

Lako je provjeriti kvalitetu gradnje duž linije vrata donjeg ruba ormarića

Obavezno provjerite koliko su dijelovi izrezani. Nemojte slušati isprike menadžera da pričvršćivanje petlji nije posebno zategnuto. Ispravite nedostatke rezanja nemogućim. Naručite set, čiji detalji savršeno odgovaraju.

Gotovi setovi: fotografije zanimljivih i modernih setova

Gotovi setovi u rasponu od 1,6 m do trgovačkih platformi nude se po cijeni od 10 tisuća rubalja. Ako želite svijetao namješten sa veselom uzorak na fasadi gornjeg sloja - priprema oko 15 000, odnosno koliko košta slušalice s ravnim frontama u sjajnom filmu od 2,1 m duljine.

set

Svijetli set s standardnim ispisom "jagode"

Sve gotove slušalice za ekonomski razred nalaze se u istoj cjenovnoj kategoriji. Cijena se povećava samo s povećanjem veličine, dodavanjem stakla u vrata gornjeg sloja.

fasada

Jedna boja s frosted fasadama

U mid-market - namještaj setovi s plastičnom prevlakom i „arhitektonski extravagances”: dodatke na gornji red, stilski noge umjesto baza pokriva.

fasada

Postavite s produžetkom do 4 m: plastična fasada

Nedostatak gotovih setova je mali izbor fasadnih nijansi. Značajan minus - sve opcije za projektiranje zglobnih elemenata nude jedinu mogućnost rješavanja boja okvira. Naravno, strani komadi namještaja bit će vrlo različiti, čak i suprotni bojama fasade. Obratite pažnju na kompatibilnost nijansi, odabirom boje kuhinje.

kuhinja

Odaberite samo boju fasadnog filma, a boja slučaja ne mijenja

Prikupljamo skup modularnih zbirki: više individualnosti

slušalice

Šarm seta bijelog sjaja i fasada s ispisom

Modularni sustavi pružaju više mogućnosti odabira boja, tekstura i veličina. U novim zbirkama postoje najmanje dvije opcije za dubinu ormara donjeg sloja. Osim standardnih elemenata, možete odabrati:

zglobnih elemenata

Postavite: tri ormarića u donjemu nizu i dva viseća elementa s vrha

 • Zatvorene olovke.
 • Otvori ormare s policama.
 • Povećanja u obliku šankova, kutova, radijalnih ormara.
 • Ormari za ugradnju strojeva.
zbirka

Postavi se sa stalakom

Broj kombinacija boja od kojih možete odabrati varira od 6 do 10. Broj boja dijelova okvira je od 2.

slušalice

Modularne slušalice: kompletan set za sve prostore

Pored elemenata standardne širine, zbirke uključuju nestandardne ormare širine 10 cm.

Modularni setovi su idealni za jeftin dizajn kutnih kuhinja. Pravilno sastavljeni apartman izgledat će kao skup namještaja po mjeri.

kuhinja

Kutija za klupe

Udobnost konfiguracije elementa po elementu je u nedostatku nepotrebnih pojedinosti. Možete sastaviti kutni donji sloj, a viseći elementi gornjeg sloja mogu se postaviti samo na jedan zid.

suite s ormarom

Ugao je s ormarićem za hladnjak

Po narudžbi: laconic suites za nestandardne sobe

Vlasnici neuobičajenih, uskih, malih kuhinja uštede na namještaju najteže su. U maloj kuhinji ne može iscijediti ni najmanji set. Izlaz - naručite kuhinju do nestandardne veličine.

kuhinja

Male kuhinje: izazov dizajneru

Zbog visokih sjenila, moguće je značajno povećati unutarnju korisnu površinu skrivajući sve kuhinjski pribor.

slušalice

Linija složena geometrija

Svijetle boje i sjaja u kombinaciji s izravnim pročeljima učinit će pametnu čak i mikro kuhinju.

kuhinja

Uključen je i prozor: jeftina kuhinja za malu površinu

U niskim sobama, možete žrtvovati gornje ormare, zamjenjujući glomazne dizajne s laganim otvorenim policama.

kuhinja

Projekt proračuna za kuhinju s niskim stropom

Dizajn blagovaonice i proračun kuhinje

Namještaj je odabran, ostaje samo dodati udobnost. Blagovaonica je mali stol za obiteljske okupljanja i nekoliko dekorativnih detalja koji će naglasiti sveukupni stil kuhinje.

kuhinja

Nekoliko dodira i moderan dekor: tajna dizajnerske kuhinje

Blagovaonica: kuhinjski uglovi i setovi

Ako je namještaj u kutnom rasporedu, kao grupa blagovaona možete odabrati:

 • Meka kutak s kaučem sa stolom.
 • Okrugli, ovalni ili pravokutni blagovaoni.
namještaj

Mali stol u boji s namještajem i stolicama s kontrastnim presvlakama

Prilikom naručivanja namještaja razmotrite mogućnost izrade ne-standardne i blagovaonice. Na primjer, naručite stalak za stolno računalo iz materijala koji ponavlja sliku countertop-a.

kuhinjski namještaj

Stolni poluotok i dekorativna "ploča od čipke"

Bijeli stol strogog pravokutnog oblika, jednostavne stolice - izvrstan dodatak laconic namještaju od IKEA. Kao udar - neobične svjetiljke od zlata.

kuhinja

Skup elemenata s grupom za blagovanje

Za razliku od sjajanog crnog i bijelog namještaja - prozračan prozirni stakleni stol i bezalkoholne metalne stolice s tkanim podlogama sjedala.

blagovaonicu

Jednostavna i moderna: ugodna blagovaonica

Kutni kauč u pastelnom tekstilnom i plastičnom okruglom stolu: prikladan je u svakoj kuhinji.

kuhinja

Minimalno područje: rješenje za male prostorije

Pozadinsko svjetlo i dekor: dizajn sami

Postoji mnogo opcija kako bi kuhinja bila izvanredna i ugodna. Što je manje sjenki kombinirano u fasadama namještaja, to je jednostavnije teksture i ukrašavanje zidova - više prostora za ukrašavanje.

dekoracija

Besplatni dekor: jastuci za pjenu za stolice

Na primjer, polica s kontrastnim ljestvama: koristan dodatak. Obavezno postavite niske strane tako da se stepenice pretvore u prave police.

rafovi

Elegantna police: stari stubište

Dekorativne ploče s svijetlim ukrasima izgledaju sjajno u bijeloj maloj kuhinji.

ploča

Umjesto ormara - zanimljiv crtež

Spremljeno na namještaj? Izvrsno, klasični luster s kristalnim privjescima postat će središte izvorne i elegantne kuhinje. Sat na slici neće dopustiti sumnju da je projekt razvio profesionalni dizajner.

slika

Skroman namještaj i neiskusan šik dekor

Ukrasite zidove svijetlim setovima tiskanih fotografija ili fotografija. Čip je serija od tri elementa jedne fotografije.

kuhinjski dizajn

Slike voća i svijetle stolice

Koristite zidne naljepnice. Vinilni dekor jednostavan je za lijepljenje, a slike se snimaju i ne ostavljaju trag na zidu.

naljepnica

Naljepnice za zidove kuhinje

Zapamtite, stil kuhinje nije određen iznosom potrošenim na namještaj, opremu i popravke novca. Mjerodavni stilski raspored, izbor "pravih" nijansi i osjećaj proporcije su glavni asistenti dizajna početnike. Sumnja u izbor namještaja, teško je izračunati broj potrebnih elemenata? Nazovite stručnjaka. Prethodna pogrešna procjena je besplatna. Nemojte se štediti na skupštini: neka vašu kuhinju okupljaju majstori. Ako se otkrije brak, dobavljači će zamijeniti oštećene dijelove pod jamstvom.

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

+ 39 = 49

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map