Kako zonirovat i opremiti kuhinja-dnevni boravak površine od 16 trgova

Kako zonirovat i opremiti kuhinja-dnevni boravak površine od 16 trgova

Kako zonirovat i opremiti kuhinja-dnevni boravak površine od 16 trgova

Kombinacija dviju soba u jednu za povećanje ukupne površine rasla je u trendu trendova. Bilo je takvih stvari kao "stan-studio", izgled koji u početku podrazumijeva kombinaciju dvije funkcionalno različite sobe - kuhinja i dnevni boravak. Kao rezultat toga, funkcije soba nisu se mijenjale, a mjesta i udobnost postali su više od dva puta. Razmislite o opcijama dizajna prostora za kuhinju i dnevni boravak od 16 kvadrata, usredotočit ćemo se na izbor namještaja, ukrašavanja, rasvjete.

Pro i kontra od nestandardnog izgleda

Prije nego što odlučite kupiti studio ili rušenje zida između dvije sobe, pokušajte izvagati pro i kontra. Ako je apartman namijenjen za smještaj jedne osobe, čak i jednosobni studio je vrlo povoljno. Ugodno je živjeti u prostranoj sobi, gdje je sve vidljivo i relativno blizu.

kuhinja interijera

Klasični interijer u bijelim bojama u prostoru od 16 metara

Obitelj od 2-3 osobe u jedinstvenom stanu morat će biti teža. Uklanjanjem zida između prostorije i kuhinje, vi ste lišeni zasebne sobe - potencijalne spavaće sobe, vrtića ili studija. Problemi nastaju kada jedan kuhari kuha večeru, hvale lonce, a drugi će trebati privatnost za pisanje disertacije.

Jednostavnije vlasnicima trosobnih apartmana: čak i uz gubitak jedne sobe ostaju još 2-3 spavaće sobe. Dakle, apsolutne prednosti ujedinjenju kuhinje sa susjednom sobom - vlasnici višekatnih apartmana.

kuhinja

Moderna praktična 16 metara rekreacijska površina

Još jedna nijansa je mogućnost okupljanja cijele obitelji. U nekim je obiteljima uobičajeno kuhati punu večeru, uvečer sjesti na veliki stol za blagovanje, podijeliti vijesti i događaje koji su se dogodili tijekom dana. Naravno, studio je idealan za tu svrhu: štednjak je blizu stola, poslužuje se stol i jela se poslužuju mnogo lakše.

kuhinja

Ugodan kutak za obiteljske večere

Među modernim obiteljima tu su i one u kojima jedan dio kućanstava jede izvan apartmana, drugi je zadovoljan žurno kuhanim poluproizvodima i posuđem grijanim u mikrovalnoj pećnici. U tom slučaju nemojte uzeti glavno područje za kuhinjski namještaj, trebate razmišljati o dizajnu kuhinje-dnevnog boravka od 16 m², tako da izgleda više kao udoban dnevni boravak s udobnim kaučem za odmor.

Kada je jedinstvo prostora opravdano

Ideja za pretvaranje dvije minijaturne sobe u jedan prostor je velika, posebno za male apartmane s kuhinjom površine od 5-6 m². Ni ugrađeni uređaji niti ergonomski ormarić ne spašavaju domaćice od nametanja tipičnog izgleda nepropusnosti. U sljedećoj "maloj" 10-metarskoj sobi previše blisko, prikladno je osim spavaće sobe, namještene u stilu minimalizma.

kuhinja

Kombinirajući dva bliska susjedna prostorija

Kombinirajući ova dva područja, dobit ćemo 15-16 metara, gdje se možete okrenuti i provesti moderan izvorni projekt. Jedina poteškoća koja čeka vlasnike u procesu stvaranja nove udobne sobe je priprema paketa dozvola za rušenje zida. Prema važećem zakonu, ako u jednoj od soba postoji štednjak za plin, potrebno je pomiriti rekonstrukciju.

kuhinja

Redevelopment u tipičnom malom stanu

Upoznat ćete se s nijansama dizajna interijera kuhinje od 16 m2, ako ste kupili bolji izgled. "Poboljšanje" upravo je povećanje površine prostora, posebno onih koje se smatraju "uvjetno stambenim" - hodnicima, loggiom, kupaonicom, kuhinjom. Logično, ako sve 16 m² nećete uznemiriti kuhinjski namještaj i uređaje, ali pretvorite dovoljno velike površine u udoban dnevni boravak za vlastite obroke i prijem.

kuhinja

Mogućnost širenja prostora zbog rušenja zida

Studijski trend će utjecati na one koji posjeduju veličanstvenu privatnu kućicu ili velike apartmane, kao i ljubitelje stila u potkrovlju. Slobodni "tavan" od 16 m² do 40 m² ne dopušta slijepe zidove i podrazumijeva odgovarajući dizajn: precizno razgraničenje, visoki stropovi, vrsna dorada prirodnih materijala.

1

Praktične mogućnosti zoniranja

Prije ukrašavanja prostorije površine od 16 četvornih metara. metara, potrebno je sami odlučiti koja će funkcija biti glavna - kuhinja ili gost. U prvom slučaju, trebali biste temeljito razmisliti o unutrašnjosti blagovaonice: mjesto za blagovaonicu, praktičnost prelaska s radnog prostora na stol za blagovanje. Drugo rješenje pretpostavlja podjelu prostora na dva odvojena područja: za kuhanje i primanje gostiju, a mjesto za odmor mora biti dovoljno ugodno i neovisno.

Pregrade i privremeni zidovi

Funkcije kuhinjske pregrade su prilično znatiželjne: one moraju istodobno razdvojiti i ujediniti, tj. Ne uvoditi neslaganja u cjelokupni interijer. Sa stajališta planiranja, lagani lažni zidovi su instrument raspodjele teritorija. U pravilu, dnevni boravak ima nešto više metara od kuhinje, iako postoje iznimke.

kuhinjski dekor

Dekorativni dizajn koji odvaja dio prostorije

Idealno, osim funkcionalne, pregrade također rješavaju estetsku zadaću, odnosno igraju ulogu lijepog interijera. U tom smislu, vanjske pregrade nemaju ništa slično slijepom zidu, već nalikuju univerzalnom policama ili drugim nestandardnim elementima namještaja.

rafovi

Rack u stilu minimalizma

Evo nekoliko popularnih vrsta razdjelnih particija:

  • otvorene lažne zidove;
  • staklene blokove od kaljenog stakla;
  • police i police;
  • prijenosni ekrani;
  • klizne konstrukcije;
  • komada namještaja.

Najfunkcionalniji su dijelovi nalik na police. To su stalci, smješteni u proizvoljnom redoslijedu i prikladni za pohranjivanje knjiga, jela, suvenira. "Prozračnost" odjeljka ovisi o broju police: što je manji poprečni detalji, što je više slobodnog prostora i manje izražen granični prostor između soba.

peoegorodka

Izvorno rješenje je pregradnja starih kutije

Pomoću mobilnih kompaktnih zaslona, ​​dvije različite polovice mogu se brzo pretvoriti u jedan zajednički teritorij. Takva udruga pogodna je za obiteljski odmor ili tematske zabave.

Podizanje trake

Ništa manje racionalna varijanta diferencijacije je ugradnja kompaktnog brojača koji također obavlja nekoliko funkcija: vizualno dijeli jedno funkcionalno područje od drugog, zamjenjuje stol za blagovanje i služi kao ukrasni interijer detalja. Vrh šipke obično je veći od površine blagovaonice, tako da u pribor trebaju biti uključene posebne stolice.

razbijati

Stalak s umjetnim kamenim završetkom

Oblik i dimenzije kompaktne blagovaonice u potpunosti ovise o veličini prostorije. S obzirom na raspored prostorije 16 m2, stalak je bolje organizirati okomito, jedan kraj zida ili kuhinjski set. Mali ormar za stolni pribor ili pribor za kuhinju ulazi u stranu, u donjem dijelu, na policama, možete postaviti mikrovalnu pećnicu ili stvoriti skladište za malu opremu - kombinirane, miješalice, miješalice.

blagovaonom

Blagovaonica s stolom i barom

U prostranoj dvorani možete postaviti strukturu u sredini, s dva praktična prolaza duž rubova. "Otok" lokacija kava i blagovaonice omogućuje vam da smjestite na stol za više ljudi.

pranje

Bar skupina s hi-tech sudoperom

Dizajn bar brojača odgovara stilu prostorije u cjelini. Na primjer, dizajn u industrijskom stilu u potpunosti može ponoviti tradicionalni kolega iz kafića - imaju posebne držače za čaše vina, mini bar za piće. Klasično rješenje izgleda drugačije: elegantni stalak s staklenim vratima, zlatnim ručkama i odjeljcima koji igraju bufete.

Kombinirani otok kuhinje

Ugodni alat za zoniranje može biti kuhinja "otok", ako malo promijenite njegovu tradicionalnu lokaciju: ne postavljajte ga usred radnog prostora, već ga premjestite prema dnevnoj sobi. Svrha modernog "otoka" je raznolika: pogodno je mjesto za postavljanje ploče za kuhanje ili umivaonik, uspješno ispunjava funkciju blagovaonice, služi kao lijepa ukrasna i kava za odmor.

Otok grupu

Kombinirana "otok" grupa s barom, sudoperom i sofama

Uobičajeni "otok" kvadratnog oblika obično se postavlja u prostore od 20 m² ili više, au unutrašnjosti kuhinje od 16 četvornih metara. m, uži model će izgledati skladno. Nije potrebno "zapakirati" dizajn ispod žice, pokušavajući ga staviti u središnji dio i perilicu posuđa, sudoper i peć. Naprotiv, bolje je dizajnirati graničnik "otoka" u laganom obliku, na primjer, kao bar ili stol za blagovanje.

kuhinja

Style kafić u ujedinjenoj zoni

Svi radni elementi zahtijevaju kardinalne promjene u unutrašnjosti. Na primjer, da biste doveli komunikaciju za umivaonik koji se nalazi u sredini, morat ćete sagraditi niski postolje, a prisustvo ploče za kuhanje zahtijeva postavljanje nape na stropu. Ako ne želite da se remont s prijenosom kanalizacije i ventilacijskih cijevi, to je bolje dati „otoku” imaju stol za blagovanje s praktičnim pohranu ispod stola gornjem sustava.

Različite razine poda ili stropa

Visina podloge od 15 do 20 cm ili višeslojni strop - vidljivi granični prostor između rekreacijskog prostora i kuhinje. Kao što je gore već spomenuto, to su čisto tehničke strukture stvorene da prikriju komunikaciju. Za razliku od ukrasnih modnih pista za spavaću sobu ili vrtić, kuhinjske opcije razlikuju se po maloj visini i nedostatkom velikog broja dekorativnih elemenata za završnu obradu.

zoniranje

Integrirano zoniranje: postolje s osvjetljenjem, šankom i lukom

Međutim, neki su elementi dizajna inherentni tehničkom dizajnu. Na primjer, često se koristi drugačije podne obloge: kuhinja je gotova s ​​praktičnijim keramičkim pločicama, a dnevni boravak s laminatom, parketom ili posebno obrađenim pultom. Crijep može biti zamijenjen jeftinim linoleumom, također ne dopušta prolaz vode i savršen je za redovito čišćenje.

podne konstrukcije

Obješena i podna konstrukcija kao elementi razlike

Pomoću spuštenih stropova stvorite jedinstvene kompleksne dizajne koji dijele prostor u udobne zone. Za izradu 2-3 razine pomoću gipsane ploče ili PVC filma, oba materijala imaju različite opcije. Na primjer, polimerni film u zoni za odmor može se zamijeniti krpom, a strop će izgledati elegantnije i plemenitije.

Tajne rasvjete kombiniranog prostora

Na kombiniranom području s različitim funkcionalnim područjima, postoji mogućnost diverzifikacije rasvjetnog sustava do maksimuma. Uz pomoć izvora svjetlosti, radni prostor postaje svjetliji, a gost osvijetljen mekom raspršenom svjetlošću, stvarajući ugodnu atmosferu odmora i čuvenosti.

osvjetljenje u kuhinji

Praktično osvjetljenje mjesta nadopunjuje lijep moderni luster u blagovaonici

Radna područja - stol za rezanje, pranje, ploču za kuhanje - uobičajeno je opremiti dodatnom rasvjetom. Pričvršćen je na strop ili dno zidnih ormara. Precizno usmjereni čvorići rade samostalno i uključeni su po potrebi. Moderna ugrađena tehnologija također je opremljena pozadinskim osvjetljenjem, što povećava razinu udobnosti pri korištenju.

pozadinsko osvjetljenje

LED radna svjetlost

Blagovaonica je potpuno drugačiji svijet. Ako izuzmete stilove industrijskog smjera (high-tech, minimalizam, unutarnji urbanizam), onda je najprimjerenija klasična opcija za uređenje skupine blagovaonice. On preuzima prisutnost velikog lustera u središtu rekreacijskog područja ili kućne opreme - ugodna svjetiljka s velikim mjehurićima, smještenom neposredno iznad pultom.

abažur

Suvremena izvedba "bake" sjene

Sobna rasvjeta je praktičnija: malene svjetiljke su pričvršćene na suspendiranu strukturu, čime se štite od mehaničkih oštećenja. Prekrasan kristalni luster, naprotiv, lako može biti oštećen jednim neuspješnim pokretom, stoga je bolje ga smjestiti u mirnom mjestu - iznad sofe i stolića za kavu, u središtu dnevne sobe.

rasvjeta

Sofisticirani sustav osvjetljenja s osvjetljenjem u boji

Dodatni izvori svjetlosti u poluprikolici su podne svjetiljke, stolne dekorativne svjetiljke, ugodne noćne svjetiljke.

Stil jedinstvo u kuhinji-dnevnoj sobi

Možete eksperimentirati s materijalom za osvjetljenje, boju ili završnu obradu, ali stil u oba dijela pojedinačnog prostora trebao bi biti isti. Ako vam se sviđa kuhinjski namještaj u klasičnom dizajnu, dizajn dnevne sobe mora se podudarati - biti suzdržan, elegantan, dovoljno udoban i atraktivan.

kuhinjski dizajn

Klasično s elementima stila palače

Ako 16 m² izgleda nedostatno za smještaj fancy haljine i udobne sofe, odaberite minimalizam: ugrađeni uređaji, laconic namještaj, bez prekomjerne ukrase na zidovima i horizontalnim površinama. Na fotografiji dizajna kuhinje-studio 16 m2. m možete vidjeti koliko prostora može biti izdana pomoću kompaktnih slušalica.

kuhinja

Svjetle boje i minimalni namještaj

Teže je u ograničenom području postaviti luksuzni ton, blizu Art Deco, koji po definiciji zahtijeva više slobode i mogućnosti za implementiranje ideja dizajna. Ali, ako želite, još uvijek možete stvoriti briljantnu unutrašnjost s trendy ugrađenim aparatima, sjajnim površinama, skupim tekstilom i bogatim namještajem.

dizajn

Art Deco u crno-bijeloj izvedbi

Elementi zemlje također nisu izvanzemaljski u modernom studiju: čine sobu iznenađujuće jednostavnom i ugodnom. Stilizirani namještaj, otvorene zavjese na prozorima, police s ukrasnim pločama, drveni ukras zidova i strop - topla atmosfera u prirodi pomaže zaboraviti da ste u središtu uznemirene metropole.

kuhinja

Kuća za odmor u gradskom apartmanu

Da biste postigli stilski jedinstvo u sobi, podijeljeni na dijelove, trebate razmišljati kroz sve elemente prije gradnje, u fazi planiranja.

Povezani videozapisi

Nekoliko primjera uređenja nestandardnih prostorija na 16-20 m² pomoći će vam da odlučite o mogućim promjenama u vlastitoj unutrašnjosti.

Čarobna preobrazba kuhinjskog prostora 16 m²:

Prekrasna i funkcionalna kombinacija dviju soba:

https://www.youtube.com/watch?v=gxzTkgJmHGkfeature=youtu.be

Interijer za malu obitelj:

Neobična ideja s vodopadom:

Tema dizajna kombiniranog prostora je toliko velika da ga je teško zaključiti u okviru jednog članka. Teorijska informacija ima smisla samo nakon njegove učinkovite provedbe u praksi. Predlažemo da iskoristite zanimljive ideje i izradite vlastiti komforni prostor koji ujedinjuje dva važna područja vašeg stanovanja - kuhinju i dnevnu sobu.

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

4 + 3 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map