Kako ukrasiti malu kuhinju: trikovi dizajna interijera

Kako ukrasiti malu kuhinju: trikovi dizajna interijera

Kako ukrasiti malu kuhinju: trikovi dizajna interijera

Izbor kuhinjskog namještaja je stvarno ogroman. Raznolikost modela i boja ormara i stolova nevjerojatna je, ali je teško za vas napraviti izbor. Uostalom, morate misliti kako ukrasiti malu kuhinju. Potrebno je uzeti u obzir ne samo željeni dizajn, već i dimenzije kuhinje, njegov izgled, oblik namještaja, opće rješenje stila cijelog stana.

Prije nekoliko godina, većina kućanica preferirala je kuhinju u klasičnom stilu. To su kuhinje koje su smatrale skupim. Izrađene su od masivnog drveta, imali su veliki broj police i ormarića, vrata različitih veličina, mnogi ukrasni elementi. Sada potrošači plaćaju više pozornosti na funkcionalnost. Minimalistička kuhinja u stilu "modernog" ili "techno" sve je popularnija. Stoga, kada je riječ o ljepoti slušalice, a praktičnost namještaja u uporabi, povećava se vrijednost elemenata modula koji se može upisati u odgovarajuću količinu. To uzima u obzir i veličinu kuhinje i želje vlasnika.

Kako ispravno opremiti malu kuhinju: opcije rasporeda

Planiranje raspored kuhinjskog namještaja, morate uzeti u obzir oblik i veličinu prostorije. Ovisno o tome, raspored namještaja može biti otok, poluotok, U-oblik, dvostrani, kutni, linearni. Osim toga, možete ukrasiti malu kuhinju bez pridržavanja bilo kojeg standarda. Ovaj raspored namještaja zove se besplatno.

Otok kuhinje

Otok obično postaje štednjak ili sudoper oko kojeg se postavljaju sve radne površine. Mnogi ljudi misle da se otočna kuhinja može stvoriti samo na velikoj površini. Nije tako. Ako iskusni dizajner preuzme posao, može stvoriti ugodan otok, čak i iz male kuhinje. Koliko novca će biti potrebno za ovo je još jedna stvar.

Koristeći kontrast crno-bijelog u dizajnu kuhinje

Izvorni veliki crni crtež na bijelom zidu stvara dojam bez presedana prostora u sobi

poluotok kuhinja

 Ovo je kuhinja s takozvanim "šankom". Obično se izvodi ručak ili stol za presvlačenje. S pravim pristupom, kuhinjski poluotok može razbiti sve zapise funkcionalnošću u malom prostoru.

Dizajn poluotoka - izvorna ideja za kuhinju

Pažljivo osmišljena oprema ove kuhinje uvelike pojednostavljuje rad i učinkovito koristi svaki centimetar ovog područja

P ili G

Najčešće u malim kuhinjama, namještaj se postavlja uzduž perimetra zidova u obliku slova P ili G. U sredini sobe ili u suprotnom praznom kutu obično postoji prostor za stol za blagovanje. Obično su takvi izgledovi najskuplji. Uostalom, u ovom slučaju, potreban je velik broj komponenti. To su različiti ormarići, uključujući kutak, ekran, "vrtuljak".

Standardni dizajn male kuhinje

Standardni primjer ukrašavanja kuhinje ne gubi važnost

Ispravno postavljanje čvora pod šarkama

Veliki broj vješalica neodgovarajuće prirodno osvjetljenje će zahtijevati ugradnju dodatnih čvora

Linearni, kutni ili dvostrani izgled

U malim kuhinjama najčešće se koristi dvosmjerna raspodjela elemenata. Postavljeni su uz suprotne zidove. Ako postavite namještaj po jednom zidu, tada će blagovaonica biti na suprotnoj strani. Zgodan za opremanje malog izgleda kuhinjskog kuta. Zatim u suprotnom slobodnom kutu možete staviti televizor, sastav kućnih cvjetova ili udoban naslonjač. Mislite li da nije potrebno u kuhinji? Čak i koliko je potrebno, mnogi su već cijenili šarm ovog neobičnog za kuhinjski objekt.

Učinkovito korištenje kutnih ormara

Neobična inženjerska rješenja omogućuju učinkovito korištenje prostora u kutnim ormarićima

Uspješna kombinacija boja i prozora u maloj kuhinji

Ova mala kuhinja pobjeđuje na račun bijele boje i prozor smješten u sredini

Najoptimalnija kombinacija boja za kuhinju

Jedna od najpopularnijih kombinacija boja u dizajnu kuhinjskog seta dobro će se uklopiti u najmanju kuhinju

Besplatno okruženje - novi trend u kuhinjskom modu

Kuhinjski modul u stilu minimalizma

San minimalista - sve u jednom - postaje sve popularniji i stječe nove oblike

Za opremanje kuhinje bez pričvršćivanja namještaja na određena mjesta vrlo je jednostavno. Za to postoje mobilni moduli na kotačima koji mogu lako promijeniti položaj. Na njihovim mjestima postoji samo sudoper, štednjak i, vjerojatno, vješalice. Ostatak elemenata kreće se slobodno. Najvažnija stvar u rasporedu mobilne kuhinje - točan izbor veličine mobilnih ormarića i stolova. A možda želite dodati barem jedan mobilni element u svoju linearnu ili kutnu kuhinju? Na primjer, stol za rezanje ili posluživanje. Vrlo je zgodan. I tu su uglavnom tajne kuhinje. U presavijenom obliku nalikuju na običnu ladicu. Takav niz kenchikukagu ​​namještaja nudi japanska tvrtka "ATELIER OPA".

Što treba uzeti u obzir pri uređenju male kuhinje

Kupnja kuhinjskog seta, potrebno je uzeti u obzir interakciju različitih modula namještaja. Na primjer, bolje je rasporediti sudoper i ploču na određenoj udaljenosti jedan od drugog, postavljajući radnu površinu između njih.

1

Mnoge tvrtke, zajedno s kuhinjskim namještajem, nude razne ugrađene uređaje. To su perilice i perilice posuđa, hladnjaci, pećnice, mikrovalne pećnice i kuhala. Možete kupiti zasebnu i ugrađenu opremu, ali je potrebno unaprijed riješiti. Ugrađena tehnologija često olakšava rad u maloj kuhinji. Uostalom, doslovno svaki centimetar u ovom slučaju će se koristiti što je moguće učinkovitije. Kao podrška u modernim kuhinjama sve više koriste visoke noge, što olakšava čišćenje.

Za ladice se nude prikladni razdjeljivači, koji pomažu pri održavanju kuhinjskih aparata. Zapamtite koja se vrata i ladice najčešće otvaraju, pokupite odgovarajuću opremu. Dodajte originalni tekstil ili ukrasi za kuhinju - i postat će neodoljiv.

Svijetla boja kuhinjskog namještaja - jedan od elemenata dekor

Čak i mala kuhinja, ukrašena veselim bojama uz upotrebu rasvjete, može stvoriti povoljan dojam

Cijena izdanja: nova kuhinja nije nužno skupo

Izbor nijansi kuhinjskog namještaja je dovoljno širok. Opremom male kuhinje pokušajte vizualno proširiti prostor igrajući se na boji slušalice. Odaberite svijetle ili svijetle tonove. Ravne linije naglašavaju jednostavnost i daju eleganciju u sobi. Sve se to može postići čak i kuhinjskim namještajem iz gospodarske klase. Možete kupiti jeftinu kuhinju i urediti ga po vašem ukusu i želji. I tako će bez ikakvih problema biti uneseni u bilo kojem prostoru - čak iu kuhinji dva u dva metra u hruschevke.

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

38 − 35 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map