Kako napraviti šik i moderan kuhinja u stalinki: ideje za obnovu i obnovu

Kako napraviti šik i moderan kuhinja u stalinki: ideje za obnovu i obnovu

Kako napraviti šik i moderan kuhinja u stalinki: ideje za obnovu i obnovu

Kuće izgrađene 30-ih - ranih 60-ih godina prošlog stoljeća, nazvane "stalinkama", uvijek su smatrane najboljom opcijom za odabir stanovanja na sekundarnom tržištu. Visoki stropovi, veliko područje, prema standardima sekundarnog stanovanja, nedvojbene su prednosti. Unutarnje strukture i završni materijali su slaba točka takvih stanova. Gotovo sve inženjerske komunikacije zahtijevaju kompletnu zamjenu, a mala kuhinja u planiranju staljinke i ozbiljna ulaganja u popravke.

Kuhinja u staroj kući: značajke Staljinovih apartmana

kuhinja

Projekt: kuhinja-blagovaonica u stalinki

Glavne prednosti kuća Staljinovog doba:

 • Vanjski zidovi debljine do 1 m.
 • Minimalna visina stropa je 3,2 m; nalaze se apartmani s stropovima od 4 metra.
 • Čvrsta područja izoliranih prostora: kuhinje - do 12 m, prostorije - do 22 m trga.
stlinka

Nomenklatura Stalinka: kuća za dužnosnike

Vrste izgleda i područja kuhinja

Pod imenom "stalinka" na sekundarnom tržištu nudi smještaj u 2 različite vrste zgrada. Kuće za radnike - niskogradnje od blokova troske. Broj soba - od 1 do 3. Područje apartmana je mala, ali stropovi su više od 3 m.

stalinka

Stalinka: kuća za radnike

Kuhinje u kućama koje su građene za obične ljude - minimalno područje. Najmanji - od 6,8 ​​m². Oblik objekta je pravokutna olovka ili kvadrat. U malim kuhinjama ne postoje dodatne sobe za slaganje. Često jedan od zidova ima rub, što uvelike komplicira planiranje.

raspored

Standardni izgled

U središnjim dijelovima grada izgrađeno je stambeno naselje koje se sastojalo od višestaznih stalina za stranke i kulturne djelatnike. Nomenklatura se razlikovala od standardnih:

 • Na katovima se nalaze apartmani s stropom do 4 metra.
 • Broj soba - do 4.
 • Prostrani hodnici, kuhinje - do 12 m2.
 • Pored kuhinjske duske i sobe za osoblje.
 • Mali broj stanova na podu.
kuhinja

Staljinova kuhinja za partijsku elitu je šik soba, koja u većini slučajeva ne zahtijeva ozbiljnu obnovu.

Materijali gradnje: što će se morati suočiti s vlasnicima

Stropovi, debeli zidovi i čvrsta površina su sve prednosti Staljinovih stanova. U većini kuća od izgradnje nikada nije izvršen veliki popravci. Unutarnji zidovi i komunikacije - u žalosnom stanju, malo je vjerojatno da će izvršiti proračunske kozmetičke popravke.

Značajke apartmana u kućama izgrađenim prije ranih 50-ih godina, koje treba uzeti u obzir prije planiranja kuhinjskog popravka u stalinki:

 • Stropovi su drveni. Procijenite stanje poda i stropa tek nakon demontaže podnice i stare žbuke.
preklapanje

Preklapanje drva

 • Pregrade u kućama građene u 30-ima i 40-im godinama su izrađene od ploča prekrivenih izolacijskim materijalom, ili, u najgorem slučaju, građevinskim otpadom.
zid

Zid ploča s šindrom

 • Žbuka - glina.

Stalini, koji su izgrađeni u drugoj polovici pedesetih godina, pouzdani su s gledišta unutarnjeg uređenja. Stropovi su armirani beton, a pregrade unutar stanova izrađene su od blokova od opeke ili troske.

Planiramo unaprijed: obnovu ili samo popravak

Sretnici koji su dobili stan kasne zgrade s preklapanjem betona mnogo su lakše: kod popravka kuhinje u stalinki, vodovodne cijevi i završne radove morat će se zamijeniti. Vlasnici stambenog prostora u staroj stalinki trebaju procijeniti stanje podova, električne ožičenje, komunikacije.

kuhinjski dizajn

Sposobno organizirati prostor moguće je i na malom prostoru

Broj ležajnih zidova unutar stanova je minimalan, tako da nije širi područje malene kuhinje u stalinki. Naravno, morat ćemo pomiriti obnovu. Opcije za povećanje kuhinjskog prostora:

1
 • Puno rastavljanje dijela između kuhinje i susjedne sobe.
 • Djelomično rastavljanje zida: radni prostor kuhinje je odvojen.
 • Prijenos pregrade u susjednu sobu.
pregrada

Djelomična podjela: široka vrata razlikuju kuhinju od sobe

Popravak rada: temeljit pristup i proračunska rješenja

Posebna pozornost treba posvetiti stanju komunikacije: vodovodne i kanalizacijske cijevi, plinovoda, električno ožičenje. S obzirom da su podovi drveni, bolje je zamijeniti stare komunikacije u maksimalnom volumenu, tako da ne morate ponovno zainteresirati svježi popravak.

Zamjena ili obnova komunikacija u stalinki

Prije početka instaliranja novih cijevi, trebali biste planirati budućnost interijera kuhinje. Ovisno o mjestu gdje namjeravate instalirati slušalice, napravite izgled kako biste sakrili nove cijevi iza namještaja.

kanalizacija

Preporučuje se mijenjanje vode i kanalizacijskih cijevi

Da biste došli do veza, izvedite:

 • Demontaža dasaka za podove i hrapavost baze.
 • Uklonite slojeve starog bijelog prašine i odrežite žbuku.

Kanalizacijske cijevi u Staljinovim kućama izrađene su od lijevanog željeza. Preporuča se potpuno zamijeniti vodilicu. Ako ne uspijete pregovarati sa svojim susjedima, samo ćete morati promijeniti odjeljak cijevi u svom stanu. To će zahtijevati pristanak susjeda da obavljaju posao.

zaptivka

Cijevi se postavljaju uz zidove na niskoj visini

Prilikom odabira cijevi, dajte prednost jakom polipropilenu ili PVC-u. Ako je planirana skrivena instalacija, pozovite majstora - trenutne cijevi skrivene u zidu mogu se popraviti samo ispitivanjem konstrukcije suhozidom.

Stručnjaci se pozivaju na procjenu stanja plinskih uspona. Nakon njihovog zaključivanja, cijevi se zamjenjuju, pod kontrolom predstavnika službe za usluge. Ako postoji potreba za ugradnjom nove unutarnje distribucije plina, moguće je držati cijevi tako da se ne mogu vidjeti. Potpuno skrivanje ožičenja u gipsokartonnyh struktura neće biti dopušteno.

ožičenje

Novo ožičenje i prijenos mjesta

Važno je napraviti pouzdano električno ožičenje. Električni kabeli i ožičenje u kuhinji stalinke izvode se uzimajući u obzir veliki broj električnih aparata. U donji dio zidova ugrađene su nove utičnice s praktičnim pristupom.

Zidovi: opcije za rješavanje problema s particije

Najviše "problematični" zid u prostorijama starih kuća je između kuhinje i kupaonice. Unutar strukture - ventilacijski kanali, koji će morati popraviti i ostaviti na istom mjestu. Ako su pregrade od drveta, onda se dio zida s ventilatorskim kanalima ojača i zapečaćuje: kroz pukotine i pukotine u drvenom oblogu i glini da mirisi trećih strana iz susjednih stanova dolaze u sobu.

kuhinja

Srušio je sve particije: studio

Prije uklanjanja stare zidove sa šindrom, svakako pregledajte strop: često trulo stropne ploče ostaju na svom mjestu samo zahvaljujući potpornji - particiji. Pažljivo je izvršiti demontažu.

Prvo, gornji i donji dio zida oslobođeni su od starog bijelog praha i glina. Ispod stropa, napraviti mali piljenje za pregled stanja ploče i otkriti unutarnje punilo zida. Nakon demontaže bit će mnogo smeća.

renoviranje kuhinje

Zidovi su prekriveni gips ploče, radiator je u niši

Ako su sve pregrade od drveta s šindrom, poželjno je zamijeniti ih. Trulo staro drvo, glina, koja je korištena kao žbuka tijekom gradnje, izvor je neugodnih mirisa, uzgajališta za patogene bakterije, plijesni i gljivice.

potporanj

Način uklanjanja pregradne podloge zbog nepouzdane preklapanja: ukrasna drvena okvira

Umjesto starih zidova, pregrade su izrađene od metalnog okvira s grijačem, koji će također ispuniti ulogu izolacije buke, s gipsiranom pločom. Izgradite zid od opeke u stanu s starim drvenim stropom - to je opasno.

zidovi u stalinki

Popravak zidova u stalinki

Vlasnici čelika s unutarnjim zidovima blokova od pepela ili opeke ne moraju ukloniti pregradne dijelove, ako nema preustroja. Dovoljno je za izravnavanje površine: ponovno ga žbukati ili sušiti gips pločom.

Pod i strop: što možete učiniti u kuhinji

Visina stropa u stalinki je impresivna i omogućuje instaliranje složenih struktura s više stupnjeva. 3 varijante rasporeda stropa u kuhinji:

 1. Poravnanje i slikanje. Visoki stropovi u veličanstvenim zgradama kasne zgrade mogu biti u dobrom stanju. Ako je strop izrađen od armiranog betona, može se spasiti popravak: poravnajte površinu s kitom, postavite lažne rešetke i oblikovanje štuko na suspenzijskim točkama čvora.
strop

Bijelo bijeljenje: klasični strop

 1. Plastični lažni strop. Višeslojni stropovi od gips kartona izvrstan su način vizualnog promjena oblika prostorije, odvojite različite zone u kuhinji s redovima ugrađenih rasvjetnih tijela. Ali prije nego što ugradite suhozidom na strop tijekom popravka u kuhinji staljinista, morat ćete se pobrinuti da vodovod i sanitacija u susjedima na vrhu svega bude u redu. Ploče ne podnose vlagu i ne mogu se popraviti.
strop

Visina vam omogućuje montiranje čak i crne stropne stropove

 1. Stropni stropovi. Idealan izbor za montažu na drveni pod. Okvir i platno malo se malo vagati, stara drvena konstrukcija neće biti preopterećena. Ogromna prednost zatezanja tkanine je sposobnost da izdrži veliku masu vode: ako su susjedi preplavljeni odozgo, onda kroz posebne rupe možete jednostavno isušiti vodu. Ugradnja stropa izvodi se tek nakon završetka preostalog posla: film se lako razbije.
smeće

Pod daske - smeće, koje će morati biti uklonjene

Na drvenom starom podu nije prekriven novim premazom. Stari se kat rastrga, ako su trupci pokvareni, morat će ih također demontirati. Često kada uklanjaju podlogu u stropu, postoje planine građevinskih otpadaka. Umjesto starog punjenja za izolaciju i dodatnu zvučnu izolaciju, možete koristiti ekspandiranu polistirensku pjenu od gline ili pjene.

montiranje

Ugradnja šperploče za podove

Nakon popravka i ugradnje nove razine podnih površina. Upotrebljavajte samo-izravnavanje tekućih cementa. Na toj osnovi možete postaviti pločicu, ploču od parketa ili linoleum.

Unutarnja rješenja za malu i visoku kuhinju u stalinki

Visoka soba s velikim prozorima pruža mogućnost stvaranja zanimljivog dizajna kuhinje u stalinki, čak i bez rušenja pregrade. Na standardnom području od 7 do 10 četvornih metara. Glavni asistenti bit će:

 • Nekonvencionalna rješenja boja: jednobojni, svijetli oboji detalji, sjajni sjaj.
 • Kompetentni raspored namještaja.
 • Svjetlo: strop i ugrađene svjetiljke, pozadinsko osvjetljenje i zoniranje redova točkastih svjetiljki.
kuhinja interijera

Zanimljiva unutrašnjost kuhinje u stalinki bez ponovnog planiranja

Boja naglašava u ograničenom prostoru

Slobodno spojite svijetle boje. Dodajte raspoloženje i dobru apetit boje sočan citrusa. Prilikom odabira neonskih nijansi, dajte prednost gluhim fasadama s glatkom sjajnom površinom. Svijetla boja ne smije biti previše. Žuto-zelena boja vapna uravnotežuje mirno plavo-sivo. Bijeli okrugli stol za blagovanje izgleda lagano i elegantno, a mala kuhinja izgleda prostrana.

kuhinja

Jednostavnost oblika i svjetlina boje: kuhinja u bojama vapna

Grafički strogi set i siva bijela soja u blagovaonici - ovaj će se interijer savršeno uklopiti u 10-metarsku kuhinju u stalinki bez ponovnog planiranja. Svjetlosne zavjese od prirodnog lana, srebrne keramičke pločice i kontrastno slikanje zidova: lakonski dizajn u hladnoj sivoj ljestvici.

kuhinja interijera

Siva kuhinja interijera u stalinki

Dimna lila i bogata ljubičasta: najmodernije nijanse sezone. Kombinirajte tamne boje s bijelim i zrcalne dijelova: pregaču stakla preko vrha, privjesak lampe od kristala, snježnobijele tila na prozoru. Glavna stvar nije da zamračite malu kuhinju s previše tamnih detalja.

kuhinjski dizajn

Ljubičasta, wenge i snježnobijela: unutrašnjost za 7 četvornih metara. m

Skandinavski stil gotovo je klasičan, koji nikad neće izaći iz mode. Bijela boja u kuhinji se ne događa mnogo. Otvoreni dizajn prozora s drvenim okvirom, prirodnim drvom na podu i gluhim fasadama slušalice je jednostavan i izuzetan.

interijera u kuhinji

Skandinavski interijer u kuhinji

Svježi eklektičnost: složeni interijer koji zahtijeva određene vještine. Retro kauč s plišnim presvlakama, malo stilu u potkrovlju u obliku bijelog cigle i hi-tech napa - tako izgleda projekt dizajna. Imitacija mramora na podu i ljubičasta pozadina s cvjetnim ukrasom, svijetle žarulje - nadopunjuju sliku.

eklektičnost u kuhinji

Eclectic u kuhinji za 10 četvornih metara. m

Namještaj i kuhinjski aparati za stalinku: ideje

To je visina stropa više od 3 m olakšava integraciju u unutrašnjost klasičnog i modernog namještaja: isklesane fasade s patinom na prirodnom drvu i sjajnim plastičnim gluhih ormara.

Za kuhinje od 10 do 12 metara moguće je odabrati skup gotovih modularnih zbirki. No idealna je mogućnost za male prostorije razvoj individualnog projekta namještaja. Možete "ukrasti" samo nekoliko centimetara dubine na dnu stupa, a kuhinja će se transformirati.

kuhinja

Klasičari u kuhinjskoj olovci: vrhnja s zlatnim resama

Prostor ispod prozora može se koristiti na različite načine: za blagovaonicu ili perilicu rublja.

set

Višeslojni set u obliku slova U s štandom u stalinki

Izrađen modularni komplet: slijepe matne fasade donjeg sloja, matirano staklo - na gornjim ormarima. Minimalan namještaj i dekor, elegantna blagovaona u tonu: dizajn izgleda promišljeno na najmanji detalj.

kuhinja

Pojednostavljena jednostavnost i funkcionalnost

stol

Stolni transformator i visoka ormarića u stalinki

Umjesto standardni stol za blagovanje, dizajneri nude transformatore: mobilne konzole, koje se mogu odgurnuti osvajanjem nekoliko metara prostora. Jedan rub stola kreće se u niši duž vodilice. Ovaj dizajn može se koristiti kao stol, bar brojač, radna površina. Visoki, slijepi ormarići će sakriti sve posuđe od znatiželjnih očiju.

unutrašnjost

Prozirne stolice u kontrastu s crnim svjetiljkama

Zoniranje mikro kvadrata: stvorite udobnost na 8 do 12 kvadrata

Kako, bez preispitivanja kuhinje u staljinistima, odvojiti blagovaonicu od radnog područja? Uostalom, trg nije toliko. 3 glavna asistenta, koja će pomoći u postavljanju naglasaka:

 • Preslikavanje oblika blagovaonice sa stropnom strukturom.
 • Svjetlosni naglasci: zidni ogrtači, stropne suspenzije i reflektori.
 • Tekstil i dekor: pozadina u kontrastnim bojama, svijetle tekstil u blagovaonici.

Samo jedan detalj - crna podesiva suspenzija preko snjegobijelog okruglog stola: jednostavna prostornost kučišta za kuhinju.
U ovoj kuhinji, blagovaonica je obrubljena stropnom strukturom s visićim staklene svjetiljke. Blagovaonica je nadopunjena zidnim prozirnim policama s dekorom.

kuhinjski dizajn

Čokoladna i mliječna kuhinja

U ovom interijeru dizajneri okreću blagovaonicu na terasu u pariškom kafiću. Zidne ploče na zidu, zelene biljke u globularnim loncima na kovane vješalice: originalno i ugodno rješenje.

kuhinja

Kafić u kuhinji u gradu

Ideje za dizajn interijera za ponovno planiranje Staljinove kuhinje

Ponekad je dovoljno tijekom ponovnog planiranja kuhinje u stalinki da razbije staru pregradu i ugradi novu, povlačeći se u sobu duboko od 1,5 do 2 metra. Problem s nedostatkom prostora u kuhinji je riješen, a soba ostaje izolirana. Ova je opcija prikladna za one koji ne mogu napustiti dnevni boravak u korist blagovaonice, u kombinaciji s radnim prostorom.

set

Uklonili su vrata i postavili kut koji je postavljen duž novog zida

Kuhinja se može proširiti i na trošak hodnika: rastaviti unutarnja vrata i proširiti otvor. Šankovi će odvojeno odvajati sobu od hodnika.

crna kuhinja

Elegantna crna kuhinja: kompaktna slušalica i stalak

Preokretanje dizajnera u dostojanstvo uspjelo je iu nišama s komunikacijama. Stup se nalazi u gips kartonskoj kutiji obložen ukrasnim zidovima.

blagovaonom

Ugodna blagovaonica oko ruba

Po potrebi možete razbiti samo dio dijela inteligentno podijelivši sobu: kuhinja će imati više prostora i svjetla, a blagovaonica će se pretvoriti u dio dnevnog boravka.

blagovaonicu

Blagovaonica dijeli kuhinju iz sobe

Na podu, pregrade su raspoređene s radnom površinom ili policom od stoljne ploče. Ovaj potez će prostor učiniti skladnim i dodati pola metra na radnu površinu.

pregrada

Particija s ugrađenim stolom

Umjesto particije - ugradite nekonvencionalni stolni stalak iz stare cigle. Takav element savršeno će nadopuniti podebljivu modernu unutrašnjost.

dizajn

Nakon rekonstrukcije u ovoj kuhinji pojavio se starinski otok

U klasičnom su interijeru odgovarajuće zračne klizne pregrade. Zoniranje kuhinjskog prostora pomaže kontrastnim podnim pokrovom.

kuhinja

Prostrana kuhinja i klizna pregrada od matirano staklo

Trendovi kombinaciju boja „Petrol” u ljubičasto u kombinaciji s bijelom, podjela pridružio nakon prenamjenu prostora blagovaona skupina - ovo je vrhunac podebljano oblikovanje projekta.

kuhinja

Sofa u dnevnoj sobi u jednoj boji s kuhinjskim namještajem

Kuhinja u stalinki - prostor koji se bez problema može preobraziti: nema pregravanih zidova, nema poteškoća s legalizacijom obnove. Visoki stropovi su veliki plus. Neovisno da se bavi popravkom u staroj kući - to nije potrebno. Tijekom rastavljanja, morat ćete ukloniti i zbrinuti ogromnu količinu smeća. Vrlo je važno napraviti kompletnu zamjenu unutarnjih cijevi i ožičenja. Impresivan kvadrat će omogućiti realizaciju bilo kakvih ideja dizajna bez ograničenja. Ako se ne usuđuješ kombinirati svijetle boje i miješati stilove - dajte prednost dvobojnim kontrastnim interijerima i klasičnim crno-bijelim rješenjima: nećete izgubiti!

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

62 + = 72

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map