Cigla u unutrašnjosti kuhinje - neobičan element dekor za neobičan dizajn

Cigla u unutrašnjosti kuhinje – neobičan element dekor za neobičan dizajn

Cigla u unutrašnjosti kuhinje - neobičan element dekor za neobičan dizajn

Cigla se koristi posvuda, a ne samo u izgradnji kapitala. Ne manje široko primjenjuje ovaj materijal u dizajnu interijera. Posebno aktivni dizajneri koriste prirodnu i umjetnu ukrasnu ciglu u kuhinji. Postoje udruge s gorućim kaminom, kućnom i obiteljskom toplinom. Dovoljno je pogledati fotografije šikara blagovaonice i kuhinja pomoću zidanja kako bi inspirirale i odlučile na takav remake kod kuće. Ispada da u tome nema ništa komplicirano.

Koji stilovi se nalaze u opeke

Moderan i moderan element unutrašnjosti - zid od cigle nalazi se u mnogim stilovima dekoracije. Po želji, može biti organski napisana u bilo koju kuhinju. Ovisno o tipu ziđa, njegovoj boji, obliku, teksturi, moguće je ukrasiti i predstaviti isti zid na potpuno različite načine.

Industrijska romantika - stil potkrovlja

Jedan od najpopularnijih i najpopularnijih stilova danas je potkrovlje. Glavne značajke potkrovlja u unutrašnjosti su grubi, netretirani materijali, obilje slobodnog prostora i svjetla. Cigla je omiljeni građevinski materijal ovog potkrovlja.

dizajn

Igranje na kontrastu - bijeli zidovi, obojeni blokovi

zid od opeke

Svi su materijali spojeni u jednom unutrašnjosti

Zid od opeke u kuhinji Stilske kuhinje izgleda vrlo organsko. Često s kontrastnim dizajnom zidova dizajnera zonirujut prostor kuhinje. Na primjer, moglo bi biti neobrađeno zidanje od poda do stropa u radnom području. Druga mogućnost - mali dodijeljeni prostor u blagovaonici.

kuhinja

Visoki, uski umetak od opeke vizualno čini već visokim stropom još veći

kuhinja

Za velike sobe ovaj je stil neophodan

Često su blokovi od opeke prisutni ne samo na zidu već iu dizajnu drugih elemenata kuhinje. Najčešće su to stupci, šankovi, kuhinjski otok. Tako svijetli zid ne izlazi iz slike. Ali ponekad ima suprotnu funkciju, naglašavajući da se ističe na pozadini ostatka kuhinje.

umetnuti

Čak i mali umetak izgleda vrlo impresivan

zidarstvo

Zidarstvo kombinira apartmane na prvom i drugoj razini

Šarm zemlje je country style

Državni stil dugo je bio popularan kod dizajnerica i ne odustaje od svojih pozicija. Prirodni materijali, elementi folklorne umjetnosti, rukotvorine, obilje tekstila i dekorativnih sitnica ručno izrađene - to je ono što privlači stil zemlje.

kuhinja

Odvajanje zida u dvije polovice

namještaj

Vintage namještaj i ukrasni namještaj po blokovima

Zemlja u francuskom stilu - Provence, savršeno u kombinaciji s umetcima od opeke u dizajnu zidova kuhinje. Može se koristiti prirodno zidanje, obojano u bijeloj boji ili imitacija keramičkih pločica, najčešće pastelnih tonova.

kuhinja

Moderna Provenza uz korištenje keramičkih pločica

kuhinja

Stari ruševni blokovi izgledaju vrlo prirodno

Na takvom zidu nije naglašen, ne služi kao kontrastni element. Umjesto toga, to bi trebalo biti nenametljiva pozadina za svijetle akcentima temu - pastoralne slike, sastavi cvijeća, otvorene police s keramičkim figurama i ostalim elementima tradicionalnog francuskog ukras.

cigla

Na pozadini zelene boje izgleda lijepo obojana cigla

Američka se država održava crveno-narančastim tonovima prirodnog drva i crvene opeke. Zidarstvo u kuhinji u ovom stilu mora biti netretirano, prirodno, sa svim nedostatcima i nedostatcima. Imaginacija privlači slike starih zapadnjaka, gdje se dobro može uzeti u obzir ovaj stil interijera.

kuhinja

Kuhinja s kaminom u američkom stilu

Ostali popularni stilovi u kuhinji

Minimalistički, lagani, lakonski skandinavski stil sada je poznat daleko izvan domovine. Kuhinja, dizajnirana na ovaj način, bit će prostrana, funkcionalna i praktična, ukrašena - što jednostavnija, bez pretencioznosti. Često se nalazi cigla u unutrašnjosti kuhinje u skandinavskom stilu.

1
kuhinja interijera

Hladna skandinavska unutrašnjost

kuhinja

Puno bijelog i kontrastnog zida

Klasični gotički stil također uključuje elemente od cigle, osobito u ukrasu zidova. U kuhinji u gotičkom stilu, jedan zid ili njegov dio može biti zidan. Moguće je ukrasiti otvore prozora ili glinenu zonu. Stara stara cigla je dobrodošla, ponekad napuknuta i pocrnuta s vremena na vrijeme. Takva turobna dekoracija vodi stanare u drevni srednjovjekovni dvorac.

kuhinja

Tmurni ton - posjetnica gotičkog stila

Prednosti i nedostaci korištenja zidanja

Prilikom uređenja vašeg doma, a posebice kuhinje, važno je razmotriti ne samo izgled, nego i praktičnost interijera, njegovu funkcionalnost i praktičnost. Ne svatko se usuđuje izdvojiti u kuhinji cijeli zid pod zidanjem. U estetskom smislu, napraviti ili ne postaviti zidanje u kuhinji je stvar okusa za svaku osobu, a inače ovaj element dekor ima svoje prednosti i nedostatke.

razbijati

Bar brojač također je suočen s opekom

Prednosti korištenja opeke u unutrašnjosti

Zid od opeke:

 • sjajan način prostornog uređenja;
 • služi kao nenametljiva pozadina za bilo kakav dekor;

cigla:

 • jeftin materijal, ne zahtijeva dodatnu doradu;
 • u trajnosti ovog materijala ne može se sumnjati;
 • Da biste ukrasili zid s opekom u jednom redu vlastitim rukama, ne možete imati ni građevinske vještine;
 • tehnička svojstva opeke pružaju toplinu i zvučnu izolaciju kuhinje.
pregača

Savršen izbor za doradu kuhinjske pregače

Važno! Glavna stvar je upotrijebiti doradu s dozom cigle. Ako odlučite spasiti na dovršavanje svih zidova i ostaviti ih ciglane, malo ćete vjerojatno postići učinak coziness i home namještaj. Sve bi trebalo biti umjereno.

Nedostaci korištenja blokova od opeke

Osim toliko očitih prednosti, zidanje cigle, kao element dekor u kuhinji, ima svoje nedostatke:

 • Cigla - nije najrašireniji materijal. Budući da njena struktura nije ujednačena, prašina i mast nakupljaju se u šavovima s ploče. Zid od opeke mora se stalno brinuti;
 • o tome što ga spasiti neće biti moguće - na osvjetljenju. Prirodna crvena opeka ne odražava dobro i ne raspršuje svjetlost, zbog čega, pod nedovoljnim osvjetljenjem, kuhinja ima tmurnu atmosferu. Rasvjetna tijela bi trebala biti red veličine veća od korištenja drugih materijala;
 • uz nedostatak osvjetljenja, višak cigle u unutrašnjosti može vizualno smanjiti sobu, čineći ga zatvorenim i sumornim.
kat dizajn

Čak i na podu, ovaj univerzalni materijal je prikladan

Što treba uzeti u obzir pri ukrašavanju zidova s ​​opekama

Ako ste inspirirani idejom ukrašavanja vaše kuhinje zidanom, tu ideju možete implementirati vlastitim rukama. Ovisno o vrsti konačnog rezultata koji želite dobiti, morate odabrati materijal i vrstu ziđa, kao i naknadnu izvedbu završenog ziđa.

zidarstvo

Drevna kvačila najbolje je ostaviti netaknuta

Odabir materijala prema sastavu

Ako je zid, koji namjeravate napraviti ciglu, izgrađen od opeke, razmislite, jako ste sretni. Sve što trebate učiniti je pažljivo čišćenje zidova vanjske površine i onečišćenja: kit, pozadinu, boju itd. Može se izvesti mehanički ili kemijski - pomoću posebnih sredstava.

unutrašnjost

U kombinaciji s izuzetnim namještajem i priborom, zidanje ne izgleda grubo

Ako nemate pravi zid od opeke, morat ćete se drugačije izvući iz situacije. Dekorativna opeka za kuhinjski ukras izrađena je od takvih materijala:

 • glina (keramičke pločice);
 • žbuka od vapno-pijeska (silikatna opeka);
 • smjese vapno-cementa;
 • gipsane i gipsane smjese.

Potonja opcija, gips, koristi se za simulaciju opeke u uređenju interijera najčešće. Oblik, veličina i struktura pločica mogu biti vrlo različiti. Duljina i širina pločica od gipsa ponavljaju parametre tih blokova, ali njihova debljina je vrlo mala - oko 5 mm.

Izvana, ploče od gipsa, oponašajući cigle, mogu biti ne samo tradicionalno crvene. Raspon boja je vrlo širok: od prirodne bijele boje za slikanje do složenih boja iz nekoliko nijansi s prijelazima u ombre tehnici.

Struktura pločica od gipsa također se razlikuje. Glatki sjaj - za ljubitelje klasika, rustikiran za antikvitet - za vintage slike u unutrašnjosti. Još jedna popularna vrsta dekorativne dorade je "usitnjena" opeka s rastresenim rubovima. Višestruke pločice izgledaju volumen i dovoljno izvorni. Spajanje se sliči prirodnoj, "divljoj" stjenovitoj obali.

blokovi

Da biste dodali različitost, upotrijebite blokove različitih nijansi

Još jedna vrijedna opcija - keramička pločica koja simulira ciglu. To je lagano, lakše je postaviti, izgleda dobro kao i okrenut ciglu. S takvim pločicama lako je raditi. Crijep je prekriven glazurama kako bi joj pružio sjajni sjaj. Ali možete odabrati opciju s matovima. Izgleda nevjerojatno ne samo kao pregača preko radne površine, već i kao potpuni ukras zida.

bijela površina

Sjajna bijela površina

Zidne ploče od MDF-a s oponašanjem blokiranih blokova - opcija za one koji se ne žele nametnuti stylingom i šavovima. Gotovi paneli su dovoljno veliki da stane u nekoliko sati. Na prvi pogled nije moguće razlikovati pravi zid od opeke od "lažnog".

dizajn

Brzo i lijepo

Kako ukrasiti ciglu lijepo

Prirodna boja cigle ne odgovara uvijek stilu koji dizajner pristaje. Možete raditi na zidovima, od toga postaje samo zanimljiviji i neobičniji. Najjednostavnija je mogućnost prekriti ga čistim lakom. Nakon takvih jednostavnih manipulacija, vidjet ćete da je cigla igrala s novim bojama, oživjela i obnovljena.

kuhinja

Premazivanje lakom štiti polaganje

Popularna metoda je slikanje cigle u tonu ostalih zidova. Stoga se zid s zidovima ističe među ostalima samo u teksturi, što je u sebi vrlo zanimljiv potez.

kuhinja

Bijela boja izgleda dobro u kuhinji

Postavljanje zidarstva u unutrašnjost kuhinje

Kako bi se osiguralo da izvorni zid dobro uklapa u unutrašnjost, morate odabrati ne samo materijal i vrstu ziđa, već i njegovo postavljanje u prostoriju. Od mjesta kontrastnog ciglenog zida, cijelo će raspoloženje kuhinje ovisiti, biti će tmurno ili lagano i prozračno.

kuhinja

Puno svjetla u kuhinji

Prvo pravilo jednostavnog i nerazumljivog interijera je da se stojni zid treba osvijetliti. Bolje je ako se nalazi ispred prozora. Kombinirajte nekoliko prikladnih materijala za završnu obradu. Najbolja cigla je u skladu s drugim prirodnim materijalima - drvom, metalom, kamenom. Još jedan dobar susjed ovog materijala je konkretan.

zidni dekor

Puno drveta i originalni zidni dekor

Kako se brinuti za ukrasne zidove

Nije teško paziti na opeke u zgradi. Glavna stvar je očistiti zidove na vrijeme od akumulirane prašine. Osobitost eksploatacije i njege opeke u kuhinji je vjerojatnost složenih onečišćenja. Zbog svoje porozne strukture, opeka ima svojstvo da apsorbira sve što je proliveno na njemu.

otvorena polica

Otvorite police na pozadini crvene opeke

Masnoća je posebno opasna. Ulje za ulje ostavljeno na jednom glinenom bloku može pokvariti izgled cijele kuhinje. Ako se takva situacija pojavi, mrlja se treba brisati što je prije moguće s bijelim duhom ili drugim jakim otapalom.

zidarstvo

Zidarstvo u kuhinji izgleda uvijek drukčije

Drugi problem - od ulaza vlage na površinu opeke može djelovati slano bjelkaste mrlje, što uzrokuje mnogo neugodnosti vlasniku kuhinje. Beskorisno se boriti s njima, jer je sol prisutna u samom rješenju, na kojem je postavljena opeka. Da biste dobili osloboditi od soli soli moguće je uz pomoć posebnih sredstava na temelju kiselina.

Kako napraviti zid od opeke u kuhinji

Postavljanje zida dekorativnih opeka s vlastitim rukama neće biti teško. Budući da ovaj dizajn ne nosi opterećenja, glavna stvar je učiniti sve lijepo i uredno. Materijali koji će biti potrebni za rad:

 • pločice, oponašanje;
 • ljepilo za pločice;
 • lopatica;
 • razina izgradnje.
lopatica

Da biste nanosili ljepilo, upotrijebite zagrijanu lopaticu

Korak po korak proces postavljanja opeke na zid unutar sobe može se opisati na sljedeći način:

 1. Za početak, pločice su postavljene "na suho", bez žbuke. To je učinjeno kako bi se razrezati one elemente koji će biti oko rubova, i odrediti debljinu šav.
 2. Ljepilo se nanosi s urezanom lopaticom na podnožje. Zatim se na nju položi prva opeka. Mora se pažljivo izravnati. Ako zidanje na vašoj kuhinji pada na uglu prostorije, morat ćete početi s njom.
zidarstvo

Započnite s uglovima

 1. Kada se polože nekoliko redaka kuracnih opeka, produžite niz tako da su sljedeći elementi ravnog.
 2. Između redaka postavlja se čahura iste debljine prije naknadnog brtvljenja spojeva;
kuhinja

Širina šava mora biti ista

 1. Slično tome, sve ostale serije odgovaraju. Svakih nekoliko redaka treba provjeriti zidanje u svim smjerovima pomoću razine.

Važno! Ljepilo, koje djeluje tijekom zidanja i mrlje na prednjoj strani, odmah se uklanja suhom krpom. Nakon sušenja to će učiniti mnogo teže.

 1. Zatim slijedi proces spajanja. Mogu se upotrijebiti različite metode: valjak prema van, podrezivanje, urezivanje, itd. Kako bi se lijepo proširili šavovi ukrasnog zidarstva, morate imati neko iskustvo u tom pitanju.

Dekorativna cigla u kuhinji treba uredno urediti, osobito s obzirom na spajanje i slikanje. Brisanje loše primijenjene boje od zidarstva je vrlo teško. Zato iskusan majstor treba raditi s ukrasnom opekom. Odabir opcije dizajna pomoći će dizajneru i ostvariti njegovu ideju - profesionalni graditelj.

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

42 + = 47

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map