Kava za kosu bolje je odabrati kod kuće: s noževima ili mlinovima

Kava za kosu bolje je odabrati kod kuće: s noževima ili mlinovima

Kava za kosu bolje je odabrati kod kuće: s noževima ili mlinovima

Pravi poznavatelji kave znaju da od mljevenja žitarica do pripreme pića mora proći minimalno vrijeme. Zatim će miris biti nevjerojatan. Kako odabrati kavu za mljevenje koji će pripremiti piće ugodnim, a piće je nevjerojatno?

Kako odabrati mlin za kavu

Procesiranje kave fascinira

Kava, pohranjena u vakuumskom pakiranju, zadržava svoj miris samo do trenutka kada otvorite paket. Nakon raspakiravanja, miris će izblijedjeti, čak i ako se prašak ulijeva u hermetički zatvorene posude - kad se otvori limenka, zrak ulazi u njega.

Kakvica za kavu za kupnju kuće

A brusilicu s noževima odabiru ljubitelji mirisnog napitka

Aparat s noževima ispunit će kuhinju prekrasnim mirisom 

Svi uređaji mogu se podijeliti u dvije skupine: s brusilicama-noževima i brusilima-mlinovi.

U brusilicama s noževima postoji veliki oštar nož koji se rotira pri velikoj brzini. Što je radno vrijeme duže, to je fino brušenje. Glavni nedostatak metode je da čestice kave imaju različite veličine. Ako želimo sagraditi tursko piće u turskom, to će učiniti glodanje. Ali nije prikladna za aparate za kavu ili aparat za kavu.

Modeli s mlinovima dolaze u spašavanje. Tehnički su složenije. Ali kvaliteta brušenja jednostavno je izvrsna.

Trebali biste odgovoriti na pitanje, koliko često i u kojim knjigama pijete kavu. Ako ga skuhate u šalicu ili u turskom i ujutro upotrijebite jednu šalicu, ponekad pozivate nekoga iz svoje obitelji, to znači da se pretpostavlja mala količina obrade. Razmislite o ekonomičnoj opciji - rotirajućim instrumentima s centrifugalnim nožem. Mogu poslužiti za mljevenje žitarica za kuhanje dječje hrane.

Ako svi pijete kavu, potrebna vam je fino, ujednačeno brušenje određene veličine. U tom slučaju odaberite jedinice mlina.

Značajke aparata za kavu s noževima

Rotary aparat za kavu Vitek - vodeći među kućnim brusilicama za kavu

Rotary aparat za kavu Vitek - popularni model za kućnu uporabu

Lako je opisati načelo rada takvog uređaja. Noževi za brušenje su u istom kapacitetu, gdje se ulijevaju zrna kave. Kada je uključen, rotirajući nož počinje brzo rotirati i rezati zrno.

Prilikom odabira uređaja s nožem potrebno je uzeti u obzir parametre kao što su kapacitet kontejnera i snaga motora. Za jedan servis pića trebate 6-7 g kave. Standardno posluživanje je 7 g praha po šalici kave. Kontejneri mogu držati od 40 do 120 g. Odjednom možete pripremiti prašak za 6-18 šalica.

1

Nemojte kuhati više - pohraniti zemlju prah, kako ga kupiti u trgovini. Iskusni ćete izračunati koliko kave trebate sipati za mljevenje. U uređaju rotora nema nosača.

Snaga je proporcionalna brzini uređaja. Uobičajeno, snaga struje varira od 130 do 270 vata. Što je veći volumen spremnika za utovar, to je veći kapacitet. Ako mljevena kava za jednu ili dvije šalice, kupite uređaj s manjim kapacitetom i spremnik za punjenje.

Za brusilice za kavu, optimalna snaga je 180 W. Na prodaji je moguće pronaći uređaje s snagom od 100 W, oni se ne mogu nositi s njihovim radom, ali to traje još malo vremena. Isti broj zrna strojeva različite snage se približno približava istovremeno. Razlika po minuti je gotovo neprimjetna. Ali ako je snaga previsoka, žitarice se zagrijavaju, čak iskrivljene, piće dobiva gorak okus.

Izravno utječe na život materijala iz kojeg je napravljeno tijelo uređaja. Postoje mlinovi kave koji su izrađeni od plastičnog nehrđajućeg čelika (na primjer, Moulinex 843, Bork CG MGN 9227, Vitek VT-1545). Noževi su također izrađeni od nehrđajućeg čelika.

Odaberite najbolji nož za kosu

Aparat za kavu s malim spremnikom za malu obitelj

Rotacijski stroj 

Kako bi privukli kupce, proizvođači su dobili dodatne značajke. Neki modeli opremljeni su dvostrukim noževima. To povećava brzinu (Zauber X 480). U nastojanju da se poveća intenzitet miješanja, kako bi brušenje postalo ravnomjernije, stvorili su agregate s nagnutim dnom (Bosch MKM 6000). Na prodaju možete pronaći aparate za kavu, opremljene ekskluzivnim sustavom pulsiranja rotacije (Tefal 8100). Zahvaljujući ovoj inovaciji, brušenje strojnog rotora postaje kvalitativno. Model Delonghi KG 30 opremljen je regulatorom za brušenje s tri razine - malim, srednjim, velikim.

Postoje različite vrste strojeva noža s funkcijom zaštite od pregrijavanja. Ako se motor pretjerano zagrije, aparat za kavu automatski se isključuje. To osigurava lomove uslijed pregrijavanja motora.

Većina rotacionih su sigurni za upotrebu. Oni su opremljeni sustavom za zabravljivanje kada je poklopac uklonjen. Dok se čvrsto ne zatvori, aparat se ne uključuje. Za noževe ova je funkcija posebno važna, budući da su lopatice u spremniku zrna.

Uređaj za namatanje kabela nalazi se u mnogim modelima. To je vrlo prikladno ako se aparat za kavu stalno uklanja sa stola. Uređaj s skrivenim unutarnjim kabelom postaje kompaktniji za pohranu.

Nedostaci rotirajućih instrumenata

Iz pravog izbora brusilice ovisi o okusu pića

Istinski znalci vrlo pažljivo odabiru aparat za kavu

Većina modela koristi jedan spremnik za žitarice i gotove prašak za kavu. Ako vam je to važno, obratite pozornost na modele s uklonjenim spremnicima.

Ne postoji raspršivač zrna kave, tako da korisnik mora izračunati količinu kave koja je potrebna za kuhanje. Standardni izračun - žlica zrna po čaši.

Noževi brusilice za kavu često češće lomljaju mlinove. Ako se motor spali, uređaj se ne može popraviti. Razbijeni plastični dijelovi kućišta (naročito često prekida gumb "Start") možete kontaktirati servisni centar. Da ne postanete klijent ove ustanove, izbjegavajte jeftine kineske krivotvorine. Nakon kupnje, čuvajte ček i jamstvenu karticu. U činjenici da u vašem gradu postoji servisni centar koji će prihvatiti aparat za kavu, bolje je unaprijed provjeriti.

Mnoge kućanice koriste aparat za kavu, ne samo za kavu, već i za ostale proizvode - šećer, orasi, pa čak i crni papar. To se ne preporučuje, jer većina mehanizama nemaju uklonjivi spremnik, što znači da je održavanje uređaja teško. Spremnik će zadržati miris tih proizvoda koji će uvijek utjecati na miris pića. Možete koristiti miješalicu za mljevenje proizvoda.

Kako odabrati stroj s mlinskim kamenom

Kava za mljevenje s mlinovima - maksimalne prednosti, minimalne nedostatke

Izbor za one koji znaju pravi okus omiljenog pića

Mehanizam se temelji na konusnim ili cilindričnim diskovima. To su mlinovi izrađeni od nehrđajućeg čelika, pa se stupanj brušenja zrna idealno prilagođava smanjivanjem ili povećanjem udaljenosti između mlinova. Za pripremu određenih vrsta kave (espresso, mocha, cappuccino, mokasino) uniformnost mljevenja je od najveće važnosti.

Brusilice s mlinovima imaju više snage od okretnih - 250 - 300 vata. Konusni modeli traju dulje i imaju veću snagu. Rotiraju se oko tri puta sporije, u usporedbi s valjkastim, tako da krušna zrna nisu cauterized.

Obratite pozornost ne samo na oblik, nego na materijal izrade. U visokokvalitetnim aparatima za kavu koristi se posebna legura s titanskom prevlakom. Takvi mlinovi su vrlo otporni na habanje. U modelima, čelik se koristi jeftinije, što se s vremenom pogoršava, što dovodi do lomljivosti.

Glavna razlika od centrifugalnih aparata za kavu je dostupnost zasebnog spremnika za sakupljanje usitnjenog praha. Jednom možete napuniti spremnik tako da u nju ulijete paketu kave, a nakon toga samo tražiti potrebni broj čaša i stupanj mljevenja. Volumen zrna koje treba uzeti određuje sam brusilik.

Pazite da se posuda za zrno čvrsto zatvori. To doprinosi održavanju kvalitete žitarica tijekom dugotrajne pohrane u spremniku. Također je potrebno obratiti pažnju na sigurnost uređaja (blokiranje rada kada je poklopac zatvoren ili otkopčan), uređaj za namatanje kabela. No, najvažnija karakteristika je kvaliteta mlina.

Najpopularniji modeli brusilice s mlinovima su Kenwood CG 600, Braun KMM 30, Gaggia MM Steel.

Ako smatrate pravim ljubavnikom kave, ne možete bez ovog aparata. Moći ćete eksperimentirati s različitim stupnjevima mljevenja i miješanja različitih vrsta kave.

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

94 − 86 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map