Kako izbrati kapuco za kuhinjo brez kanala: merila za izbor modelov recirkulacije

Kako izbrati kapuco za kuhinjo brez kanala: merila za izbor modelov recirkulacije

Kako izbrati kapuco za kuhinjo brez kanala: merila za izbor modelov recirkulacije

Čist zrak v stanovanju je eden od dejavnikov, ki označujejo raven udobnega življenja. Kuhinja - nekakšna kritična cona, v kateri nastane koncentrirano onesnaženje med kuhanjem. Za izboljšanje mikroklime v prostoru uporabite posebne čistilne naprave. Ena od univerzalnih možnosti se šteje za kuhinjsko napravo v kuhinji brez kanala - priročno in poceni moderno napravo z zamenljivimi filtri.

Kaj je privlačno za pokrove brez kanala

Če ste se najprej odločili za nakup pokrova, morate vedeti, da obstaja samo dve vrsti načinov delovanja:

 • teče;
 • kroženje (recirkulacija).

Za namestitev prve možnosti je potrebno prezračevati pipo, tako da izhlapevanje iz kuhanja in neprijetnih vonjav odide v rudnik, od tam pa do ulice.

zračni kanal

Neuspešna rešitev za montažo kanala

Vgradnja cirkulacijskih pokrovov brez odzračevanja do prezračevanja je veliko lažje, saj ne zahteva dodatne opreme in ne zahteva gradbenih ukrepov. Postopek čiščenja zraka je avtonomen, s pomočjo nizov filtrov.

Tukaj je nekaj prednosti druge možnosti, ki jih označijo uporabniki:

 • enostavnost namestitve (možnost samonastavitve);
 • kompaktnost (odsotnost plastičnih ali kovinskih cevi, ki vodijo do prezračevalne odprtine);
 • nego, ki ne zahteva posebnega znanja;
 • dolga življenjska doba (7-10 let).

Ena od glavnih prednosti razširja možnosti notranje opreme. Značilnost kuhinjskih naporov z odzračevanjem v prezračevanje je njihova "pritrditev" na prezračevalni kanal, zato je izbira modelov pohištva v pohištvu znatno zožena. Avtonomne naprave niso odvisne od mesta odzračevanja, zato je plošča lahko zlahka nameščena na katerem koli priročnem mestu.

kuhinja

Kuhinja brez dodatnih komunikacij izgleda precej elegantnejša

Slabosti vključujejo nižjo učinkovitost kot modeli pretoka, odvisnost od električne energije in hrupa.

Katera vrsta montaže je boljša

Naprave za pretok in kroženje se lahko namestijo na različne načine - odvisno od lokacije fiksiranja in oblikovanja. Za standardni kuhinjski set so včasih najpogostejši viseči pripomočki primerni. Njihovo mesto - nad pečjo, pod polico ali majhno omarico. Pokrov je popolnoma viden, vendar zavzame malo uporabnega prostora.

Zdaj vedno bolj uporabljate vgrajene naprave. Je bolj produktivna in izgleda privlačnejša: delovna naprava je prikrita v omarici, le zunanja stran pa pušča samo lepa spodnja površina z nadzorno ploščo na sprednji strani. Omara ni ponaredek, saj tehnično polnjenje prevzame majhen del, preostali del pa je primeren za shranjevanje posode ali ohlapnih izdelkov.

izpušni sistem

Vgrajena kapuca v klasični notranjosti

Zadnji tip vključuje vogalne rešitve, posebej izdelane za visečo v kotu. Njihova izbira je majhna, ker kot ni najprimernejši prostor za namestitev kuhalne plošče, zato ni aktivnega povpraševanja.

1
kuhinja

Kotni model v notranjosti

Skupaj s stenskimi kuhinjskimi pokrovi brez zračnega kanala so otoške, ki jih ne morete storiti brez, če se delovna površina s pečjo premakne v sredino prostora na tako imenovani "otok". Avtonomne naprave ne zahtevajo spuščenih stropnih struktur za zakrivanje komunikacij, zato jih veliko izbere.

izpušni sistem

Otokski pokrov v sodobnem slogu

Izbira sodobnega pokrova: tehnične specifikacije

Zunanja privlačnost nikakor ni edina kakovost, ki vpliva na izbiro. Če govorimo o gospodinjskih aparatih na splošno, je treba najprej postaviti funkcionalnost, ki je popolnoma odvisna od tehničnih lastnosti. Preden izberete najljubši pokrov za kuhinjo brez kanala, preberite navodila in poskrbite, da bo model ustrezal vašim zahtevam.

Zmogljivost - zagotovilo udobja in čistoče

Pravilo je zelo preprosto: večja je produktivnost, bolj učinkovito čiščenje zraka, zato je bolj udobna mikroklima v hiši. Vendar se spomnimo, da imajo vzorci za filtriranje nižji kazalnik kot analogni tokovi. Kako ga opredeliti?

formula

Formula za izračun učinkovitosti

Izračunamo potrebno vrednost, ki se opira na ruske sanitarne norme. Splošna formula za vse izpušne naprave:

prostornina prostora (površina x višina stropa) x 12 x 1,3 (1,7)

Številka 12 označuje število sprememb v prostornini zraka za 1 uro. Pri modelih pretoka je treba dobljeni rezultat pomnožiti s faktorjem napake 1.3, vključno z izgubo produktivnosti zaradi gibanja skozi zračni kanal, prezračevalno gred itd. Za avtonomno - pomnožimo z 1, 7, ker upoštevamo upor filtrske opreme.

grafikon

Tabela z minimalnimi zahtevami glede zmogljivosti

Recimo, da je kuhinja 8 m², višina stropa 2,7 m, zato pri izbiri pokrova brez pipe s filtrom iščemo naprave z zmogljivostjo najmanj 367 m³ / h, s cevjo - ne manj kot 337 m³ / h.

Kako določiti raven hrupa

Raven hrupa, ki ga ustvarja delovna čistilna naprava, je v celoti odvisna od njegove učinkovitosti: bolj učinkovita tehnika, več hrupa, ki moti počitek. Edini izhod je iskanje srednjega tališča.

Proizvajalci skušajo zmanjšati hrup na različne načine: ventilatorje opremijo z zvočno zaščito, krepijo ohišje z dodatnimi tesnili, oblikujejo modele, ki omogočajo prosto gibanje zraka v komunikacijah.

izpušni sistem

Extractor MaunfeldTowerRound 6 z normalno raven hrupa - 54 dB

Sodobni modeli morajo imeti vrednost hrupa, ki ne presega 50 dB. Če navodila kažejo vrednosti 40-45 dB, ste zelo srečni - ta tehnika je komaj slišna, skoraj brezšumna.

Optimalna velikost glede na ploščo

Priporočamo vam, da v fazi priprave izbirate eno od tipov kuhinjskih naporov za kuhinjo brez kanala, saj bodo za načrtovanje potrebne naslednje dimenzije:

 • širina;
 • globina;
 • višina;
 • najmanjša razdalja do kuhalne površine.

Širina izdelka neposredno vpliva na učinkovitost čiščenja: širša delovna plošča, več zraka, ki ga bo zajel. Idealno je, da je pokrov, rahlo širši od plošče, nameščen tik nad ploščo, brez premika na stran. Skupni standardi so 50-60 cm, vendar lahko najdemo vzorce od 30 do 120 cm.

dimenzije pokrova

Optimalne dimenzije pokrova

Globina je še posebej pomembna za vdelane modele, saj vpliva na velikost vsaj enega modula, včasih tudi celotnega pohištva. Značilne so tudi globinske vrednosti - od 30 do 120 cm (največje - za otoške raztopine). Obstaja pravilo za izbiro stenske kupole: ne bi smelo biti širše od števca.

Višina je osredotočena na vrsto naprave: pri vgrajenih modelih je minimalen, pri običajnih pa doseže 125 cm. Preveč obsežni izdelki niso primerni za tesne 5-metrske sobe, medtem ko v studiu izgledajo bolj kot je primerno.

osnutek

Shema namestitve plošče

Razdalja od aparata do plošče je urejena s sanitarnimi standardi in je 65 cm za električno in 75 cm za plinske peči.

Vrste filtrov in skrb za njih

Filtrirni sistem zagotavlja postopek recirkulacije: zrak, ki večkrat prehaja skozi več plasti različnih snovi, na filtrih zapusti drobne delce maščobe in druge nečistoče, ki se med kuhanjem vlečejo vanj. Glede na material in funkcije so vsi filtri razdeljeni v dve kategoriji:

 • mast, preprečuje, da se suspendirani delci maščobe naselijo na pohištvo in stene;
 • Premog, adsorbirajoče mikroskopsko onesnaženje in absorbira vonjave.

Zaščita maščob je razdeljena na dve vrsti: polimerni materiali za enkratno uporabo (sintepon, netkani, akrilni) in za večkratno uporabo iz perforiranega kovinskega okvirja. Sintetične tesnila po uporabi je treba odstraniti, saj po pranju popolnoma izgubijo vse funkcije pregrade, kovino lahko opere.

izpušni sistem

Kovinska mreža - filter prve stopnje - je jasno vidna od zunaj

Trpežna aluminijasta ali jeklena mreža se enostavno odstrani in za čiščenje priporočajo uporabo istih detergentov kot za kovinske jedi. Potrebno je uporabljati tekoče in pastozne formulacije, saj abrazivni praški pokrivajo površino s praskami.

Ogljični filtri so kasete, ki vsebujejo aktivno oglje znotraj katere je najbolj primerna komponenta za fino čiščenje. Po določenem času uporabe (navedenem v priročniku) je treba kasete zamenjati z novimi. Stare kontaminirane dele ne samo izgubijo funkcijo čiščenja, ampak tudi zmanjšajo produktivnost, saj povečujejo odpornost.

ogljikovih filtrov

Zamenljivi ogljikovi filtri

Niz dodatnih uporabnih funkcij

Modeli z minimalno opremo so cenejši, imajo mehanski nadzor in poenostavljeno obliko. Drage naprave so opremljene s prijetnimi bonusi, koristne za gospodinje, ki veliko časa preživljajo v kuhinji, in za tiste, ki redko gledajo noter.

Ljubitelji sodobne tehnologije bodo cenili nadzor nad dotikom, v katerem vam ni treba pritisniti gumbov ali drsnikov, temveč le lahkoten dotik. Senzorični izdelki so opremljeni z elektronskim nadevom, ki vam omogoča programiranje delovanja naprave. Parametri načina so prikazani na elektronskem zaslonu, ki je integriran v sprednji plošči. Da bi prihranili čas in dodatno enostavnost uporabe, je na voljo daljinski upravljalnik.

izpušni sistem

Extractor Elikor z osvetlitvijo in elektronskim nadzorom

Še en prijeten dodatek - osvetlitev ozadja s funkcijo Dimm (pogosteje - bela, rdeča ali modra), ki osvetljuje informacije na zaslonu in včasih predstavlja dodaten vir svetlobe. Prilagoditev moči je prav tako uporabna.

Video: nasveti za izbiro modela in možnosti oblikovanja

Uporabni videoposnetki bodo razširili vaše znanje kuhinjskih aparatov.

Video s fotografijami sodobnih modelov:

Naprave v notranjosti kuhinje:

Nasveti za izbiro pri proizvajalcu:

Izbira recirkulacijskega pokrova za hišo mora temeljiti na oblikovnih značilnostih in tehničnih lastnostih. Če kupite napravo, ki se ujema z velikostjo in zmogljivostjo prostora, in ne pozabite pravočasno zamenjati filtrov, lahko pozabite na neprijetne vonje in maščevalno razvezo na stropu vsaj 10 let.

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

4 + 6 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map