Ali je mogoče v hladilnik postaviti mikrovalovno pečico ali pa je bolje izbrati drugo mesto za mikrovalovno pečico

Ali je mogoče v hladilnik postaviti mikrovalovno pečico ali pa je bolje izbrati drugo mesto za mikrovalovno pečico

Ali je mogoče v hladilnik postaviti mikrovalovno pečico ali pa je bolje izbrati drugo mesto za mikrovalovno pečico

Mikrovalovna pečica pomaga hitro segrevati zajtrk, zamrznjeno mleto meso in kuhati večerjo. Za gospodinje je le idealna pomočnica v kuhinji. Namestitev in delovanje takšne opreme je čim preprostejša, dovolj je, da jo priključite v vtičnico. Ali je mogoče v hladilnik postaviti mikrovalovno pečico, ob upoštevanju, da obe napravi porabita električno energijo in proizvajajo toploto. Kako varna je njihova neposredna soseska med seboj?

Mikrovalovna pečica na hladilniku: v čem je problem

Večina sodobnih mikrovalovnih pečic je opremljena z notranjim ventilatorjem. To povzroči, da ogrevan zrak kroži skozi kuhalno komoro, piha kuhalne posode in pospešuje proces kuhanja. Nekatere od teh zračnih masa zapustijo mikrovalovno pečico skozi prezračevalne luknje, ki so na voljo v različnih modelih na hrbtni strani, spodnji ali stranski površini ohišja.

peči

Težko si je zamisliti sodobno kuhinjo brez mikrovalovne pečice. Prav tako je težko najti primerno mesto za napravo, še posebej v majhni sobi

To je glavni vroč zrak, ki je glavni problem. Če so prezračevalne luknje zaprto, se bo mikrovalovna pečica hitro pregrela in ne bo uspela. Priporočamo, da se vgradijo mikrovalovne pečice, tako da je okoli njih okoli 15-20 cm. Samo z ustrezno vgradnjo se toplota odstrani iz gospodinjskih aparatov, ne da bi ustvarili predpogoje za pregrevanje.

rojen

Odprtine za prezračevanje, skozi katere je vroč zrak iz mikrovalovne pečice, morajo biti vedno odprte

Tok toplote v kuhinji ne prihaja samo iz mikrovalovne pečice. Maska kondenzatorja za hladilno opremo tudi oddaja veliko toplote. Glede na to proizvajalci gospodinjskih aparatov ne priporočajo dajanja mikrovalov na hladilnik. Kljub temu je veliko odvisno od pogostosti uporabe mikrovalovne pečice.

Hladilnik deluje neprestano, mikrovalovna pečica pa je vklopljena le občasno. V prvem primeru je pretok toplote konstanten, v drugem primeru s kratkotrajnimi vključki pa se lahko izključno izključi samo za ogrevanje hrane.

Pomembno! Zgoraj na mikrovalovni pečici, da postavite karkoli težko, je prepovedano. Na njej lahko postavite le lahke predmete, največ - postavite majhen kruh ali vazo.

Če se pečica uporablja za polno kuhanje z dolgimi cikli delovanja 30-60 minut ali več, mora biti nameščena na odprtem prostoru. Samo na ta način se bo izžarela po sobnem zraku, kar bo služilo kot jamstvo za znebitev presežne toplote. V notranjosti je vroče, ne pa zunaj naprave. V primeru hudega pregrevanja je nevarno, da se celo dotakne ohišja.

Mikrovalovna pečica

V majhni kuhinji je mikrovalovna pečica včasih postavljena skoraj pod strop

Tudi majhen hladilnik ali zamrzovalnik lahko prenese težo mikrovalovne pečice, na tej strani ni nobenih težav. Glavna ovira za namestitev mikrovalovne pečice na hladilnik je toplota, ki se tvori med kuhanjem. Nekako ga je treba znebiti, sicer kuhinjski aparati ne bodo delovali dlje časa.

Kako varno je postaviti mikrovalovno pečico na kuhinjske aparate?

Zaradi toplote iz mikrovalovne pečice ni mogoče postaviti drugih gospodinjskih aparatov. Poleg tega njeno telo preprosto ni namenjeno dodatni težnosti od zgoraj. Čajniki in televizorji morajo najti drugačen prostor, mikrovalovna pečica za njih ne bo delovala.

mikrovalovna pečica

Če je mikrovalovna pečica obešen nad plinskim štedilnikom, mora biti zaščiten ščit iz negorljivih materialov pod pečjo ali pokrovom

Poleg vročega zraka iz kuhanja ima mikrovalovna pečica še en vir toplote. Za delo potrebuje transformator in usmernik, ki se med delovanjem segreva. Njihov pregrevanje je namerno razčlenitev gospodinjskih aparatov. Hkrati se tveganje vžiga električnega aparata močno poveča.

Toda v majhnem stanovanju ne morete izbrati. Na splošno je mogoče v hladilnik postaviti mikrovalovno pečico, proizvajalci v kategorizirani obliki ga ne prepovedujejo, vendar se spomnite naslednjega:

1
 1. Takšno delovanje gospodinjskih aparatov lahko služi kot razlog za zavrnitev garancijskega popravila v primeru okvare.
 2. Električna moč hladilnika bo porabila več, saj se bo količina toplote na kondenzatorju in znotraj komore povečala.
 3. Pri uporabi mikrovalovne pečice se boste morali omejiti na načine "odmrznitev" in "ogrevanje".

Sama po sebi je hladilnik precej hiter, da lahko sprejme več drugih električnih gospodinjskih aparatov in virov toplote. Ne priporočamo, da ga namestite blizu kuhalne plošče, pečice in radiatorjev ogrevalnega sistema. Mikrovalovna pečica na hladilniku je dodatna obremenitev kompresorja. Če obstaja možnost mikrovalovne pečice na drugem mestu - je vredno, da ga uporabite.

podstavek

Stenski nosilec za vzmetenje mikrovalovne pečice

Namestitev mikrovalovne pečice je najbolje opraviti na posebnih oklepajih. Na začetku so namenjeni teži te tehnike. Pri tem se vse naredi tako, da ne posega v delovanje mikrovalovne pečice. Na steni jih lahko pritrdite skoraj povsod. Ne bodo motili namestitve naprave neposredno nad hladilnikom.

Kje bolje namestiti mikrovalovno pečico v kuhinji

Pravila za postavitev mikrovalovne pečice

V kuhinji je nekaj preprostih pravil za postavitev mikrovalovne pečice:

 1. Prezračevalne reže za preusmeritev vročega zraka iz trupa morajo biti široke vsaj 15 centimetrov.
 2. Namestitev naprave se izvaja izključno na ravno in stabilno površino, brez ohlapne ali nezanesljive podpore.
 3. Razdalja od tal do mikrovalovne pečice mora presegati 90 cm.
 4. Bolj v bližini toplotnih virov (drugih gospodinjskih aparatov in ogrevalnih baterij), bolje.
 5. Tudi kratkotrajna zapirala z ruševinami ali odprtine za odvajanje kuhinjskih brisač na telo so nesprejemljiva.
 6. Pod mikrovalovno pečico je potrebno postaviti toplotno izolirno podlogo, ki bo vzela toplotni hod.
 7. Peč mora stati na nastavljivih nogah, se je treba izogibati neposrednemu stiku dna s površino.

Nasvet! Kot toplotni izolator lahko uporabite list vezanega lesa ali gume. Imajo dovolj toplotnoizolacijskih lastnosti in imajo gosto strukturo, ki se ne sme prodati pod težo električnega aparata. V prtljažniku ali prtičku v tem primeru občutek ne bo dovolj.

mikrovalovna pečica

Vgradnja mikrovalovne pečice na hladilnik je izjemen primer, ko preprosto ni drugih možnosti

Višina namestitve mikrovalovne pečice ne sme preseči ene in pol metra od tal, v nasprotnem primeru je neprijetno, da odprete vrata. In da se jedi z vročo hrano drži na raztegnjeni roki, je tvegano. Ožganost namesto okusnega obroka verjetno ne bo nikogar zadovoljila, postavljanje blata ali blata pa je poleg tega dvomljivo veselje.

Nasvet! Če je bila mikrovalovna pečica postavljena na hladilnik, je najbolje uporabiti le za segrevanje posode. Uporaba tehnologije v tem primeru kot peč mora biti izključena.

Hladilnik pod mikrovalovno pečico mora biti nizek, visok 90-120 cm, sicer se bo vsakodnevno delovanje naprave spremenilo v mučenje. Namesto pomoči in udobja, bo gospodinja le zapletla življenje kot rezultat. Ja, in vzemite vroče jedi iz peči, ko je na ali nad glavo, je preprosto nevarno.

mikrovalovna pečica

Izjemno neprijetno in nevarno rešitev

Najuspešnejše namestitvene možnosti

Poslanci gospodinjstev so majhni. Obstajajo modeli s prostorninskimi notranjimi komorami in celotnim ohišjem, vendar so v domačih kuhinjah redki. To je več možnosti za komercialno uporabo. Za ogrevanje zajtrka v hitro dovolj majhni pečici.

mikrovalovna postavitev

Najuspešnejše možnosti za postavitev mikrovalovne pečice v kuhinji

V majhni kuhinji, tudi za majhno mikrovalovno pečico, je treba iskati tak kot, da je naprava primerna in da ne zaseda dragocenih centimetrov prostora.

lokacija peči

Optimalna višina namestitve MP - 7-8 cm pod ramena gostitelja in največ 130 cm od tal

MP v kuhinji lahko namestite:

 • na oklepajih ali viseči polici;
 • pod kuhališče namesto običajne električne pečice ali kupite pečico z mikrovalovnim načinom;
j14
j15
j16
 • na podlage kuhinje;
 • v omari pod ali nad rezalnim prostorom;
j11
j12
j13
 • vgrajeni v šarnirju, talni omari ali stolpcu;
 • na okencu kuhinjskega okna.

Vse možnosti imajo pravico do obstoja, vendar ima vsaka od njih prednosti in slabosti. Na primer, pri nameščanju mikrovalovne pečice na okensko steklo za zimo, zaradi toka vročega zraka, bodo stekleni paketi nujno pretokali. In če postavite MP na mizo ali na slušalko, boste morali upoštevati, da je prostor, ki ga skoraj vedno "zasedajo" s posodami ali kozarci z začimbami.

mikrovalovna pečica

Mikrovalovno pečico lahko postavite na okensko polico le, če je široka

Ko izberete mesto MP, je pomembno vedeti, da ga ni dovoljeno obesiti s površine. Vse štiri noge morajo biti stabilne. Tudi če je na nosilcih pritrjena, morajo biti na njihovi "nogi" mikrovalovna pečica trdno in nezdružljivo držana.

Video pregled različnih načinov namestitve

Pri postavljanju gospodinjskih aparatov v kuhinjo je treba upoštevati tako operativne omejitve kot tudi estetske težave. Seveda lahko v hladilniku postavite mikrovalovno pečico, vendar, kako lepo bo ta zasnova izgledala v notranjosti? In ne pozabite na varnost. Če ima hladilna enota dve komori in višino dveh metrov, potem je bolje, da najdejo drugo mesto za mikrovalovno pečico.

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

+ 45 = 48

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map