Tehnologija slikanja pohištva spredaj iz MDF in lesa z lastnimi rokami

Tehnologija slikanja pohištva spredaj iz MDF in lesa z lastnimi rokami

Tehnologija slikanja pohištva spredaj iz MDF in lesa z lastnimi rokami

Če želite osvežiti notranjost kuhinje, ni treba kupiti novega pohištva. Še bolj ekonomična možnost je slikanje starih fasad, še posebej, ker sodobni materiali omogočajo izvajanje tega postopka na precej visoki ravni. V tem članku slikamo fasade s standardno tehnologijo, ki jo mnogi proizvajalci pohištva uporabljajo zaradi odlične kakovosti in trajnosti rezultata.

Materiali za slikarska dela

Napačno je reči, da je barvanje fasade pohištva v kabinetu preprost postopek. Če želite, da bi dobili odporno prevleko brez vidnih napak, nato pa biti pripravljeni porabiti denar na potrebnih materialov, in dokazati, temeljitosti in potrpežljivost pri izdelavi delov za barvanje in neposredne uporabe barve formulacij.

fasadna slika

Slikarstvo pohištvenih fasad - preprost način za obnovo kuhinje

Praviloma je kuhinjsko pohištvo iz lesa ali MDF, ki se dobro kaže v procesu delovanja. Za barvanje teh materialov bomo potrebovali:

 • brusni papir različnih granulnosti;
 • Scotch-Bright;
 • orodje za nanašanje barve (brizgalna pištola);
 • antisilikon (razmaščevalec);
 • primiranje;
 • topila;
 • emajl;
 • lak.

Vijolična in škotska-Bright

Stroj za peskanje se bo praktično uporabljal na vseh stopnjah slikanja fasad ali lesnih izdelkov za površinsko brušenje. Značilnost smreke se izbere ob upoštevanju tehnološkega procesa:

 • P220-280 - priprava podlage pod osnovo;
 • P320 - odstranitev tresljajev;
 • P500 - površinska obdelava pred nanosom barve.

Nasvet! Najbolje je, da uporabite zaporo na osnovi pene. Dovolj je fleksibilen, da omogoča dobro ravnanje z vsemi nepravilnostmi fasad.

Scotch-brite (brušenje polst) z stopnjevanje P800 se uporablja za zaključni brušenje površine pred pokraskoy.Bolee veliki abrazivni Scotch-Brite (P220-280) morda obvladovanje kompleksnih fasadne elemente, kot so notranje vogale in opremo.

čutil

Brušenje čutilo

Orodja za slikanje (brizgalna pištola)

Fasade za kuhinjo, pobarvane s čopičem ali valjčkom, običajno nimajo idealne površine. Hkrati pršilna puška omogoča doseganje gladke in enakomerne strukture. Poleg tega se to orodje lahko uporablja ne le za barve, temveč tudi za osnovni premaz, ki omogoča hitrejšo obdelavo.

Bodite pozorni! Pršilne pištole imajo dve vrsti - električni in pnevmatski. Za prvo, dovolj je, da ima vtičnico na roki. Slednji delajo z zraka, zato boste v tem primeru potrebovali kompresor.

Optimalni premer šobe je 1,2-1,3 mm. Pištola s takšno šobo enakomerno razprši tla in barvo.

zračna pištola

Pnevmatski pištolo za lakiranje pohištvenih fasad

Sredstva za razmaščevanje površine

Odstranjevanje površine pred nanosom praška in barvnih spojin je zelo pomembno. Če preskočite ta korak, bo končni rezultat verjetno imel napake, ki jih je mogoče odpraviti le s popolno prebarvanjem fasade.

Za les in MDF je potrebno uporabiti razmaščevalec, ki vsebuje organsko topilo. Takšno orodje se pogosto imenuje "anti-silikon", saj učinkovito odstrani ne samo različna olja in maščobe, temveč tudi poliorganosiloksane (silikone).

razmaščevalec

Degreaser (antisilikon)

Priprava spojin

Da bi zagotovili dobro oprijem barve na leseno površino, je treba obdelati s podlago. Za te namene se uporabljajo tri vrste premazov:

1
 • za plastiko;
 • epoksi;
 • polnjenje.

Ne bodite presenečeni nad imenom "za plastiko". Tak primer je tudi odličen za lesne površine, ki jih mnogi proizvajalci navedejo v opisu tega izdelka. Glavna naloga takšnega premaza je povečati oprijem fasadnega materiala na barvo.

Epoksi premaz je potreben za izolacijo materiala, v katerem je bil les prvotno odprt ali impregniran. Polnilni premaz se uporablja za gladko površino pred neposredno nanašanjem barve.

Bodite pozorni! Če je material vaše kuhinje naravno drevo, vam ni treba uporabljati epoksidnega praška. In za barvanje MDF fasad, bi morali izmenično uporabljati vse vrste primerja: za plastiko, epoksi, porozno polnjenje.

Primer

Primer za plastiko, ki je primerna tudi za les in MDF

Gradbeni materiali

Za pohištvene fasade je najboljša izbira avtomatska emajla. Po sušenju se ustvari čudovita sijajna površina, ki sčasoma ne spreminja svojih zunanjih lastnosti.

Obstajata dve vrsti avtomobilskih emajlov:

 • alkil;
 • akril.

Alkidni emajl je derivat alkidne smole. Njena posebnost je precej hitra polimerizacija pri normalni temperaturi zraka. Vredno je, da je barva cenejša od akrilne, vendar zahteva dodatno lakiranje.

Nasvet! Za odpiranje fasade je priporočljivo uporabljati avtomobilski lak z oznako HS (HighSolids), kar kaže na visoko koncentracijo trdnih snovi in ​​minimalno vsebnost topil.

Akrilna emajl je najbolj priljubljena barva med lastniki avtomobilov. Pri delu s takim materialom ni potrebe po uporabi laka, ker je površina po sušenju enakomerno sijajna.

Da bi dobili zanimiv barvni učinek, na primer kovinski, vozniki pogosto uporabljajo kombinacijo posebnega baznega emajla in akrilnega laka. Če slikate pohištvo iz MDF s podobnimi spojinami, bo videti zelo elegantno in drago.

emajl

Osnovni emajl bo fasadi kuhinje dal originalno senco

Topila za tla in barve

Razredčimo premaz in barve do želene konsistence lahko univerzalno topilo 646 in 647 pa se šteje, da je bolj primerna za posamezno izbiri vehikel za vsako formulacijo. Na primer, za emajli na osnovi akrilnih bolje uporabiti akril P-12, in za eno emajl prodajalec je verjetno priporočamo za nakup topila, ki ustreza sestavi baze.

Poleg razredčenja praška in barve bo topilo potrebno tudi za čiščenje brizgalne pištole in delovnega prostora iz ostankov barve in laka.

tanjši

Univerzalni razredčilo barv in lakov

Priprava fasade za slikanje

Postopek barvanja pohištvo plošče iz MDF ali lesne površine vedno začne s pripravo, ki vključuje odstranitev zgornjega sloja (sijaj), sprožilni in mletje del.

Odlično odstranjevanje sijaja

Zunanja plast pohištvenih fasad je praviloma sijaj, ki se doseže z uporabo laka ali barve. Če na sijajni površini naneseš nov plašč barve, zaradi nizke oprijemnosti ne bo ostro pritrjen. Zaželeno je doseči adhezijo zgornjo plast obdelamo s papirjem in Scotch-Brite (v trdo podlago) z stopnjevanje P220-280.

Bodite pozorni! Fasade iz MDF so navadno prekrite s PVC folijo. V celoti je treba odstraniti, nato pa je mogoče obdelati pohištvo s smetano.

Ni potrebno odstraniti sijaja iz fasade. Dovolj je, da zapolni celotno površino tveganja, to je, da dosežemo potrebno hrapavost za boljšo oprijem površine na podlago.

priprava površine

Priprava površine pod zemljo

Faze surovanja

Preden začnete uporabljati prajček, je treba ravnino razmastiti, jo obrišite s silikonom. Po tem se ne morete dotikati dela z rokami.

Postopek direktnega čiščenja sestavljajo naslednji koraki:

 1. Površinska obdelava plastike.

Pokrij del s premazom iz koncev in težko dostopnih mest, nato pojdite na glavno ravnino. Da bi zagotovili dobro oprijem barve z MDF, je dovolj, da uporabite 2 sloja takega praška.

Nasvet! Za dosego enakomernega premaza je treba nanesti naslednjo plast praška pravokotno na prejšnjo. To pravilo velja tudi pri nanašanju barv in lakov.

 1. Predelava delov z epoksi podlago.

Epoksidni premaz se nanese na MDF v 1-2 slojih. Čas popolnega sušenja pri sobni temperaturi je običajno 24 ur.

 1. Polnilni premaz.

Barva polnilnega premaza je izbrana glede na barvo barve. Če želite uporabiti svetle barve, je bolje, da uporabite beli premaz. Število slojev je odvisno od narave letala. Za gladko in enakomerno površino zadošča nanos 1,5 premaznega premaza (razpršilo + poln prevleka).

barvanje

Kot barva ima osnovni premaz drugačno paleto barv

Dokončanje

Barvo je treba nanesti na povsem ravno površino. Če po primerju na nekaterih mestih obstajajo neprilane pore, jih je treba napolniti z enokomponentno gito. Mnogi imajo lahko razumno vprašanje: zakaj ne bi postavili fasado na fasado pred njeno pripravo? Dejstvo je, da je sama tla sposobna odstraniti manjše pomanjkljivosti v ravnini, zato celotnega dela ne bo potrebno zapolniti.

Dokončanje poliranja pred barvanjem kuhinjskih fasad iz MDF ali lesa opravljamo s štancanjem P500. S svojo pomočjo odstranimo presežne kiti in odstranimo shagreen - vidno vidno neravnovesje prevleke.

Pomembno! Pri brušenju premazane površine z brusnim papirjem ne uporabljajte preveč sile, da ne prekrivate prevleke. Pri obdelavi obrazov koncev je treba posebno pozornost posvetiti, saj je na teh mestih praviloma tanka plast tanka.   

Po nazhdachki je treba celotno ravnino scotch-brite. V tem primeru ne morete nadzorovati sile, ker je brusni listič dovolj majhen material in ne more poškodovati površine.

neobdelan shagreen

Neobdelan shagreen po slikanju bo viden s prostim očesom

Slikanje pohištvenih fasad

Neposredno pred nanašanjem barve je treba razmastiti z anti-silikonom, po katerem ne bo odveč, da bi se po površini lahko sprehajali s posebno lepljivo krpo, da odstranite preostali prah.

Uporaba barve

Barva je pripravljena v skladu z navodili, ki so ji priložena, in ob upoštevanju delovanja brizgalne pištole. Krma ne bi smela biti nastavljena previsoko, da bi bilo območje brizganja majhno. To bo pripomoglo k bolj temeljitemu delovanju fasade in zmanjšanju porabe materiala.

Tako kot pri nanašanju tal, je potrebno začeti slikati fasade s koncev, po katerih se obdeluje podlaga. Za dosego enakomerne barve je običajno dovolj 2-3 slojev barve. Pred nanosom naslednje plasti je treba sušiti 10-15 minut.

Nasvet! Če se z brizgalno pištolo nikoli ne ukvarjate z barvnim nanosom, je bolje, da se predhodno vadite na "test" obdelovancu, preden nadaljujete s slikanjem kuhinjskih fasad.

pištola za brizganje

Pršilna pištola omogoča, da se barva enakomerno porazdeli po celotni ravnini

Lakiranje površine

Laki se nanesejo na fasado po enakem principu kot barva, z dvema ali tremi plastmi. Naloga prvega sloja (majhna razpršitev) je ustvarjanje lepljive površine, ki preprečuje proge iz naslednjih debelejših slojev.

Pomembno! Del je treba obdelati z lakom v prašnem prostoru, z uporabo čistih oblačil.

Interval med nanosom plasti je v povprečju 5-10 minut. Če bi naredili vse pravilno, bi moral biti rezultat gladka površina z zrcalnim učinkom.

kuhinja fasada

Lakirane fasade v kuhinji

Ustvarjanje dodatnih učinkov: glazirane in dežne kapljice

Na poslikane fasade v kuhinji so izgledale ne samo sveže in čedne, ampak tudi izvirne, lahko dodate zanimive učinke z glizali (prosojna barva) ali običajnim vodnim pršilom.

Glysal se razredči z vodo v skladu z navodili in nanese na predhodno pripravljeno površino v dveh slojih. Z navlaženo gobo, teksturnim valjem ali trdo krtačo lahko na fasadi ustvarite edinstven vzorec. Pomembno je upoštevati, da je ustvarjanje slike mogoče samo v prvih 30-60 minutah, dokler barva ne izsuši. Ko se barva posuši, se del odpre s čistim lakom.

Bodite pozorni! Glazil se posuši dlje kot standardni barvni in laki materiali, zato je morda treba lakiranje nekaj dni preložiti.

okrasitev

Dekoracija pohištvenih fasad z lastnimi rokami

Za učinek dežnih kapljic boste potrebovali barvo dveh barv, na primer črno-modro kovinsko (izberite barvo za notranjost vaše kuhinje). Na pripravljeni podlagi se uporabi temnejši premaz. Ko je posušen, je del prekrit z vodo s pomočjo razpršilca. Ne da bi čakali na sušenje kapljic, se z vrha brizgalne pištole uporablja naslednja barva. Dostavljanje barv v tem primeru mora biti minimalno, da se doseže enostavno škropljenje. Ko se plast popolnoma izsuši, površino brušimo s Scotch-Bright (P1200 ali P1500) in lakirano.

fasada

Učinek padavin na fasadi

Slikarstvo pohištvenih fasad je precej težaven proces. Če še nikoli niste naleteli na takšno delo, potem je najbolje, da najprej dobite svojo roko na staro nepotrebno pohištvo. Če takšne priložnosti ni, je bolje, da se obrnejo na strokovnjake, da bi se izognili nesmiselni izgubi denarja in energije.

Video: tehnologija fasadiranja MDF

Postopek izdelave barvane fasade MDF:

Slikanje z učinkom kapljic dežja - "srebro dež":

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

+ 28 = 29

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map