Bambus v notranjosti kuhinje: primeri ekološkega dizajna za življenje v harmoniji z naravo

Bambus v notranjosti kuhinje: primeri ekološkega dizajna za življenje v harmoniji z naravo

Bambus v notranjosti kuhinje: primeri ekološkega dizajna za življenje v harmoniji z naravo

V notranjosti je bila pred kratkim opazovana moda za naravne materiale. Konec koncev, moderno stanovanje ne bi smelo biti le lepo in udobno, ampak tudi okolju prijazno. Med drugimi materiali naravnega izvora se pogosto uporablja bambus v notranjosti kuhinje, kopalnice in dnevnih sob.

V sodobni notranjosti lahko pogosto najdete bambus - zanimiv in nov material

Bambus v notranjosti kuhinje izgleda svež in nenavaden

Kako uporabljati bambus v oblikovanju kuhinje

Bambus v notranjosti se uporablja v različnih oblikah. Izdeluje talne obloge (parket iz bambusa), tapete in panele za stene, zavese in žaluzije, pohištvo. Uporaba tega gradiva omejujejo samo domišljije in finančne možnosti. Bambus je okolju prijazen, saj raste tako hitro, da za njegovo gojenje ni potrebe po uporabi kemičnih gnojil. Škodljive snovi preprosto nimajo časa, da se kopičijo v steblu rastline.

Na fasadah kuhinje izgledajo dobro stilizirane slike bambusa

Bambusovo pohištvo se lahko dopolni s stiliziranimi slikami rastlin na fasadah

Če uporabljate bambusove talne obloge za stene in tla, boste zagotovili dobro toplotno izolacijo in zvočno izolacijo. Prevleka je trajna, odporna na visoko vlažnost, ne deformira in ne absorbira vonjav. Ne glede na to, kako se bambus uporablja v notranjosti kuhinje, je enostavno poskrbeti za izdelke. Dovolj je, da jih občasno obrišete z gobo, namočeno v blagi milni raztopini. Ni nobenih posebnih detergentov, ker prah ne absorbira bambusove ozadje.

Bamboo ozadje v notranjosti kuhinje

Ta material za dekoracijo stene je drag, vendar je cenejši od stenskih plošč, izdelanih iz njega. Za izdelavo ozadja uporabite samo tiste vrste bambusa, ki ne spreminjajo barve pri krčenju. Nato bo ozadje ostalo naravno dolgo, notranjost vaše kuhinje pa bo imela svež in dobro urejen videz, kot da bi šele po popravilu.

Za okrasitev kuhinje v orientalskem slogu, ozadje bambusa

Bamboo ozadja izgledajo nenavadno in se dobro prilegajo v notranjost kuhinje v modernih ali orientalskih slogih

Tehnologija izdelave ozadja je naslednja: tanke bambusove letvice prilepite na rižev papir ali tkanino. Vrstni red prijave je lahko kaotičen ali ima določen vzorec. Barva ozadja iz bambusa je lahko zelena, bela, najpogosteje pa rjave ozadje različnih odtenkov.

Seveda, ne vsak stil kuhinje notranjosti omogoča uporabo bambusa. Torej, če imate visokotehnološko kuhinjo, se bambusov ozadje verjetno ne prilega.

V kuhinji lepimo bambusove ozadje

Stene, na katerih boste lepili tapete, morajo biti čisti in suhi. Toda v idealnih gladkih stenah ni potrebe, zato je površinska priprava minimalna. Neenakost je skrita, ker je ozadje gosto. Ampak bolje je odstraniti bistvene napake sten.

Topne prijetne barve in tekstura so glavne prednosti bambusovih ozadij

Ozadje iz bambusa se odlikujejo po prijetnih toplih odtenkih, pa tudi nenavadni teksturi, ki ponavlja značilnosti naravnega materiala

Izmerite širino ozadja in narišite črto na steni. Tako lahko natančno lepite prvi trak ozadja. Za lepljenje uporabite posebno lepilo (vinilni sestavek ali tekoči nohti). Lepilo se nanese na notranjo stran ozadja in na steno. Izravnana je z lopatico. Lepilo je treba nanesti na površino ozadja, počakajte 5-10 minut in nato pritrdite na steno in rahlo pritisnite navzdol. Potem počakajte še 3-5 minut, dokler lepilo ne zgrabi, in zatreti ozadje več. Konec lepljenja traku z gladko glajenje. Med stropom in steno je lepilo dekorativne vrvi ali stropa.

Okrasitev oken z bambusom

Bambus je narejen iz žaluzij in zaves. Ti bodo stali veliko cenejši od končnih materialov za stene. Če želite uporabiti bambus v notranjosti kuhinje in financiranje vam ne dovoljuje nakupa parketa ali plošč za zaključevanje sten, potem so žaluzije ali zavese iz bambusa samo tisto, kar potrebujete. Slepi so dveh vrst - roll in Roman. Njihove prednosti so, da ne izgorejo, tudi če so okna na sončni strani. Rolne in rimske zavese iz bambusa dolgo časa ohranjajo svojo barvo.

Bambus zavese se lahko uspešno uporabljajo za okrasitev oken in vrat

Okrasitev z bambusovimi okni in stenami je eden najpogostejših načinov uporabe tega zaključnega materiala

Roll in rimske bambus zavese

1

Rimske zavese iz bambusa izgledajo odlično v kuhinji. Omogočajo polni mrk objektov, pod pogojem, da je oblazinjenje tkanine. Nadzorovano rimske odtenkov narejeni iz bambusa, kot tudi vseh rimskih žaluzije - s pomočjo verige ali vrvi, na desno ali levo. Roman žaluzije bambus razlikujejo od roll samo, da je prva odstopila v čeden gub, kar je enako v širini med seboj, in zavite v drugo tuljavo, ko je pobral. Roman žaluzije zbrane prevzela okenske odprtine 24 cm in roll - le 17 cm.

Dekorativna funkcija bambus zaves je zelo cenjena s strani strokovnjakov

Bambusove zavese so lahko zelene, rjave in bele, odlično kombinirane z drugimi barvami notranjosti in uspešno izvajajo dekorativno funkcijo

Zanimivo tkanje teh bambusovih zaves ima izrazito dekorativno vrednost

Rjavi bambus zaves z originalno tkanje lahko postane pomemben dekorativni element

Zavese iz bambusa - to je tkanina, ki je sestavljena iz bambusovih trakov, povezanih skupaj. Lahko jih kombiniramo z drugimi materiali. Uporabljamo različne vrste tkanja, tako da lahko ustvarite izvirno zasnovo rimskih in rolete za kuhinjo, dnevno sobo, otroške in druge prostore.

Rimske zavese so pritrjene na vogalnico, ki je nato pritrjena na steno nad oknom ali na strop. Lahko je prekrit z okrasnimi lambrequins ali zavesami. Prav tako lahko pritrdite rimske zavese iz bambusa na oklepaje z naklonom iz stene.

Sončna svetloba bo težko prodreti skozi tesne rimske bambus zavese

Rimske bambusove zavese bodo postale skromen, a prijeten način za zaščito pred neposrednim sončnim žarkom

Če ste izbrali bambusov roman ali rolete za kuhinjo, upoštevajte, da mora biti vedno višina. Pri valjarstvu je potrebno stati najmanj 17-20 cm, za rimsko zaveso pa najmanj 24 cm.

Oblikovne značilnosti rimske žaluzije iz bambusa je, da se po spletu lahko zbirajo kot venec, ki se nahaja na vrhu (roll-up sistem), kot tudi venec, ki se nahaja na dnu (roll-down).

Roman bambus zavese poudarjajo notranjosti v rustikalnem slogu

Rimske zavese iz bambusa ne samo dopolnjujejo vzhodno notranjost, ampak tudi evropsko v rustikalnem slogu

Kakšne bambusove zavese so najboljše za kuhinjsko - roll ali rimsko? To je stvar okusa, vendar je treba take trenutke upoštevati. Prvič, pri zavijanju zaves na valju bo vidna spodnja stran. Lahko se razlikuje po barvi s sprednje strani. Če vam ni všeč, bolje dajte prednost rimskim žaluzijam. Drugič, rolete ne segajo vedno gladko, še posebej, če je njihova debelina majhna. Rimske zavese so v vsakem primeru zložene v iste gube.

Spodnji rob zaves z rimskimi zavesami ali okrasno ploščo, ki pokriva zaklepni mehanizem vrvi, se lahko oblikuje na različne načine. Lepo videti dekorativne izrezke.

Bež in rjave odtenke bambusovih zaves, ki so popolnoma vgrajene v katerokoli barvo

Rolete iz bambusa so praktična, udobna in ima prijeten, nevsiljiv barvo, ki je primerna za notranje zadeve, urejena v vseh barvah

Navodila za namestitev za zavese so priložena vsakemu izdelku, tako da lahko v kuhinji zavijete rolne ali rimske zavese. Najpomembnejše je, da pravilno izračuna višino pritrditve in trdno pritrdite dvižni mehanizem na steno.

V notranjosti kuhinje je bambus popolnoma združen z drugimi naravnimi materiali: juto, pluto, naravni materiali. Poskusite jo ohraniti v enem samem slogu, potem bo vaša kuhinja lepa in prijetna.

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

64 − = 56

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map