ТВ у кухињи: опције за смештај и само-инсталацију на носачу

ТВ у кухињи: опције за смештај и само-инсталацију на носачу

ТВ у кухињи: опције за смештај и само-инсталацију на носачу

Флат панели који су заменили веће телевизоре са кинескопом су технички савршени - тродимензионална слика слике са природним нијансама, одличним звуком и максималном функционалношћу. Недвосмислени плус - естетски апел. Лацонски сјајни панели украшавају модеран ентеријер куће или стана. Како да виси ТВ: на зиду са конзолом, на плафону или у ниши? Или можда сакрити технику у ормару? Варијанте смјештаја, начине прикривања или излагања техничке новости за све да виде - пуно!

Избор дијагонале екрана и начина монтирања: основна правила

Ако изаберете ТВ за различите просторије, морате размотрити услове у којима ћете морати радити технику, интензитет и трајање дневног гледања, као и удаљеност од тачке инсталације до очију гледатеља.

ТВ инсталација

Монтирање телевизора на зид у кухињи-трпезарији

тв

Прави избор висине и удаљености

У пространим дневним собама и спаваћим собама можете уштедјети инсталирањем ЛЦД панела. Такви телевизори су у стању да издрже час гледања без појединачних делова екрана, "троше мање снаге у поређењу са плазма моделима". Недостатак је ограничени угао гледања без изобличења квалитета и репродукције боја. Предност је демократска цена. Али са разумним избором локације за уградњу, све недостатке су нивелиране: ако објесите плочу насупрот софу и изаберете оптималну висину, онда се квалитет слике неће тражити.

преглед

Шема за одређивање оптималне удаљености од екрана до области гледања

Повољне ЛЕД панеле препоручљиво је уградити у просторије у којима нема фиксног места за преглед. Угао гледања - од 120о. Квалитет слике не пати од прекомјерне количине светлости у соби. Потрошња енергије је минимална.

Плазма панели се сматрају стандардима у природном приказу боја. Недостаци - неекономична потрошња енергије, ограничен радни век, јако загревање задње површине током рада, тешка тежина.

преглед

Висина и растојање од очију до центра панела

Основна правила за избор места за ТВ су:

 1. Удаљеност од екрана до очију не сме бити мања од 2 дијагонала у центиметрима. Угодна удаљеност је од 2,5 до 4 дијагоналне величине.
 1. Висина телевизора на зид не треба преценити. У идеалном случају, ако је центар екрана на линији очију особе која седи испред панела.
 1. Ако не можете да пратите правила растојања и висине, изаберите подесиву монтажу да бисте удобно гледали.
 1. Не постављајте опрему близу радијатора.
тв

Неуспешно одабирање седишта: светло из прозора ће ометати прегледање

 1. Екран не сме бити на директном сунцу, испред прозора. Што је тамнија у зони где је техника, то је боља слика: не морате поставити максималну осветљеност.

ТВ за кухињу: опције избора и могућности инсталирања

Ако морате само да изаберете технологију и величину дијагонале за дневну собу и спаваћу собу, онда у кухињи додати још један панел на листу опција: специјални панели за уградњу. ТВ опције за кухињу су стандардни модели и панели отпорни на влагу и топлоту.

уређаји у кухињи

Стандардни кухињски апарати

Величина: која дијагонала је довољна за удобно гледање

У кухињи не постављајте зону за дуготрајно гледање. Израчунајте дијагоналу, а фокусирање на удаљеност са софе не би требало да буде. Довољно је изабрати тачку гдје ће панел бити видљив свим члановима породице окупљеним за столом.

ТВ на зиду

Мали ТВ на зиду у трпезарији

Пракса доказује да довољна дијагонална величина за кухиње које нису повезане са дневним боравком:

 • У компактним собама површине од 9 до 12 квадратних метара. м је довољно за ТВ са дијагоналом до 20 инча (50 - 51 цм).
тв

За хостесе: суспензија преко радне површине

 • За кухиње величине 12-16 метара квадратних. покупите ТВ од 25 до 27 инча. Дијагонала је 71 цм више него довољна.
тв

ТВ са великом дијагоналом у кухињи

 • У пространим кухињама и трпезаријама, панел са дијагоналом од 81 цм неће изгледати превише густо.

Уграђени модели за кухиње: нестандардна решења

Произвођачи нуде специјалне моделе, креиране посебно за уградњу у "тешке" услове кухиње. Тело телевизора је запечаћено, са заштитним водоотпорним премазом. Функционални панели - монтирају на било којој површини кухиње без ограничења: можете да висите технику изнад плоче, преко умиваоника или уграђене у екстракцију украсне кутије. Кућиште штити унутрашње делове од прегревања.

1
тв

Специјални модел за кухињску инсталацију

Ако планирате да сакријете технику у плакару, уместо да висите ТВ на зиду, изаберите посебне панеле за уградњу. Зашто не можете поставити стандардну технику у нишу? Једноставно - за константно хлађење кућишта потребан је проток ваздуха.

тв

У ниши на носачу: технологија се повлачи када га укључите

Када се инсталира у уској, чврсти ниши, техника ће се прегријати током дуготрајног рада и неуспјеха. Случај није загарантован.

ТВ у ормару

Стандардна ТВ у ормару

Модели за уградњу су скупљи од стандардних за 50 - 100%, у зависности од врсте и величине дијагонале. Телевизори за монтажу на зид не захтевају екстерно хлађење. У комплету - ниша и стезаљке, оквир. Величина дијагонале је ограничена само димензијама намештаја или гипсане плоче у којој се планира инсталација.

Начини инсталације: где се градити и на којој висини се виси панел

Ако одлучите да инсталирате класични ТВ у кухињи, мораћете да изаберете сигурно мјесто:

 • На удаљености од 50 цм од извора воде - шкољка.
уређаји у кухињи

Близу умиваоника: само специјални кухињски апарати са кућиштем отпорним на воду

 • Повлачење из штедњака или плоче до бочне стране за 60 - 100 мм.
 • Игноришите традиционалну локацију на фрижидеру: вибрација са укљученим компресором неће продужити живот плазма панела.
тв

Између горњег зида фрижидера и телевизора потребан вам је крутски џампер

Међу тачкама које су на располагању за само-монтажу:

 1. Зид наспрам трпезарије или меког угла.
кутни ормар

Кутни ормар са дубоком уградњом: идеалан избор

 1. Сваки слободни угао.

Постоји неколико могућности за постављање уграђеног телевизора у кухињу. Панел може бити сакривен у једној од ормара вишег слоја. Ако је панел чврсто фиксиран, мораћете да гледате телевизор када су врата кућишта отворена.

телевизија

Изграђена у панелу врата ормара

Постоји алтернативна опција за отварање врата на 180О томе. Кад се ормар отвара, панел се окреће.

машине

Техника на окретној руци

Новина на тржишту је ТВ уграђен у фабрички издувни канал. Истовремено, проблем са инсталацијом је решен и нема потребе за наручивањем декоративног маскирања за издувну цев.

тв

Фолдинг ТВ

Постоји ли слободан зид? Формирајте нишу испод ТВ-а од гипсокартонних листова.

Неконвенционална решења:

 • Издужени и ротирајући интегрирани панели, остављајући испод дна горњег слоја.
ТВ извлачење

Повратна ТВ на острву

 • Скривени у телевизору на острву на држачу са електричним погоном.

Монтирање телевизора на носач: типови причвршћивања

За виси телевизор на зиду, одаберите одговарајућу конзолу. Већина панела на тржишту опремљена је припремом за монтажу међународног стандарда ВЕСА.

тв

Чврста фиксација на зидном панелу

У зависности од величине и тежине панела, систем се бира са одговарајућим растојањем између центара отвора за монтажу. У моделима са малим дијагоналом може се обезбедити само 2 рупе за конзолу. У већини панела постоје 4 рупе у облику квадрата. Стандардно растојање између фиксних тачака је 75, 100, 200, 300, 400 мм. Да не би дошло до грешке у избору, неопходно је пронаћи информације о стандарду у приручнику или једноставно измерити растојање између рупа на задњем панелу.

монтажа

Уградња у удубљење

У погледу броја окретаја, заграде су класификоване:

 • Тешка фиксација.
 • Инцлинед.
 • Ротари.

Ригидно причвршћивање оквира

Пожељно је одабрати тврду монтажу за телевизоре са великом дијагоналом. Тежина панела може да достигне 40 кг, а додатна ручка на носачу само ће повећати оптерећење на тачкама причвршћивања на зиду и задњем поклопцу.

обујмица

Фиксна фиксација

Такође, фиксни неповратни носачи се користе за уградњу телевизора на зид, када постоји дуга видљива зона, а нема потребе за промјеном положаја панела.

Предности:

 • Поузданост и лакоћа инсталације.
 • Ниски трошкови.

Недостатак: направили сте грешку са местом инсталације, морате уклонити оквир који је фиксиран у зиду и извршите нову инсталацију. Подешавање положаја панела није могуће.

Нагнута заграда за равне плоче

Нагнута или получврста врста прикључка - носач са подешавањем нагиба. Причвршћивање разликује демократску цену и могућност минималног прилагођавања утврђеног положаја панела.

причвршћивање мотора

Нагиб са моторима

Оквир постављен на зид и део носача који је причвршћен на задњем поклопцу повезује механизам слободног кретања у вертикалној равни. Панел који виси на зиду може се нагињати надоле. Максимални угао нагиба не прелази 20о.

нагнут тип причврсних средстава

Тип завртања са окретним нагибом

Пожељно је користити такве причвршћиваче за средње величине панела који су постављени изнад нивоа ока гледача. Благо нагиб телевизора повећава угао гледања.

Ротациони носачи за велике просторије

Окретне конзоле се користе за померање ТВ фиксације на зид, у ниши, на плафону.

брацкет

Нагнута конзола

Постоје ојачања са различитим бројем ротирајућих механизама:

 1. Ротирати у 2 авиона. Телевизор се може окренути у хоризонталној равни и нагињати или подићи у вертикалној равни.
стезање

Окретни врх

 1. Промена положаја у 3 авиона. Поред хоризонталних и вертикалних промена положаја, додата је функција промјене удаљености од тачке фиксације. Такви системи су дизајнирани за монтажу у нише, када током прегледа треба повећати растојање између зидова панела и нише како би осигурали приступ ваздуху. Користе се и заграде за причвршћивање опреме у угловима, испод плафона - на значајној висини.
стезање

Механичко причвршћивање са вишенаменским подешавањем

 1. 4 правца ротације. Поред 3 стандардне смера окретања, додата је ротација око своје оси.
стезање

Монтирајте за уградњу у удубљење или испод плафона

Механички причвршћивачи се ручно подешавају. Комплексни системи са електричним мотором се контролишу са даљинског управљача.

Упутство за уградњу и монтажу за телевизор

Пре него што обесите телевизор на зид, обавезно прегледајте задњу плочу и прочитајте упутства. Скупе панеле могу бити заштићене од непрофесионалне инсталације. Вијци који затварају рупе за причвршћивање носача могу се напунити пластиком, а фабрички хардвер је опремљен посебним обликом главе за који је дизајниран посебан алат. Немојте сами постављати ове панеле: у случају квара у бесплатној поправци под гаранцијом биће одбијен.

Инсталација телевизора

Професионална инсталација

Важно! Потреба за сертификованом инсталацијом треба јасно навести у упутствима за инсталацију или у условима гаранције.

Алати и припрема: шта купити

Требало би да буде укључено и хардвер за монтирање задњег поклопца телевизора. Користите само оригиналне делове фабрике. Поред тога, изаберите силиконске или мекане гумене подлоге како бисте заштитили пластику од огреботина. Зашто? Једноставно: када контактирате сервис у случају квара, можете добити одбијање гаранцијског поправка ако су на кућишту видљиви механички недостаци: огреботине и гребање.

алати

Алати за рад

Да виси ТВ на зиду, припремите:

 1. Пунцх или бушење. Перфоратор - за зидове бетона, бушилице - за преграде од цигле и блокова.
 1. Брацкет.
 1. Хардвер са довелс. Врата користе челик ако је зид порозан. Пластични производи се не могу носити са оптерећењем.
 1. Ниво-владар. Поред нивоа ће вам требати оловка.
монтажа

Секвенца инсталације

За поуздано фиксирање панела изаберите завртње и типове одговарајуће величине: за мале телевизоре са дијагоналом до 25 инча, довољно је металних прозора пречника 4 мм. Проширење у зид:

 • До 4 цм у бетонској бази.
 • До 6 цм у зиду од опеке.
 • До 10 цм у изградњи ПХБ-а.

За панеле са просечном величином екрана (дијагонала до 82 цм) неопходно је купити само-сечење пречника до 7 мм. Проширење у зид (дужина хардвера) - од 80 мм за бетонске базе, до 100 - 155 мм за блокове од цигле и блокова.

Монтирање рама на зидове различитих материјала

Прије започињања рада, вриједи водити рачуна да након инсталације у видном пољу нема ожиљка. Проблем можете решити на два начина. У комплету с руком корисно је купити кутију са декоративним покривачем и шаркама. На полицама поставити тунер, модем. У кутији сакријте кабл.

алцове

Ницхе из ГКЛ: жице су скривене испод листова

Ако је зид израђен од гипсаних плоча, онда се иза ње може извршити ниша за каблове. Са фиксном инсталацијом, чаробњаци инсталирају утичнице и конекторе директно у близини тачке причвршћивања носача. Недостатак је у томе што морате да савијате кабелски канал у зиду, а затим ставите боју на зид и ставите га. Осим тога, ова метода није погодна за фиксне причвршћиваче јер је растојање од позади ТВ-а до зида преблизу - прикључак са утикачем једноставно не може да се уклапа.

маркуп

Постављање зидова и избор сокета

Да не би дошло до грешке, локација исправљања треба исправно одредити. Неки произвођачи завршавају заграде са посебним картонским шаблонима. Можете сами исецати папирни шаблон тако што ћете извлацити линије на листу и означити центре рупа.

Најважније је провјерити линију горњег причвршћивања са нивоом. Хоризонтално одступање је неприхватљиво, поготово ако се монтира носач који није окретљив.

летва

Планк на зиду

Бушите рупе на ознакама. Да бисте избегли чишћење, можете користити специјалну млазницу или усисивач који ће сакупљати прашину са зида.

Приликом уградње на зидове гипсане плоче, боље је не причврстити оквир на листове. Опције монтирања:

бокс за ГКЛ

Специјални прикључак за ГКЛ: само за лака возила

 • На летви испод подлоге.
 • У главном зиду уз коришћење дугог хардвера.
носи

Рупе на задњем панелу

Рам је причвршћен на зид. Дио конзоле, који је монтиран на задњем зиду, постављен је засебно. Под вијцима се постављају меки јастучићи, затегните спојеве без претјеране силе, како не би оштетили пластичну утичницу.

Инсталирање телевизора и маскирање кабла

стезање

Постављање дела носача на задњу маску

Након што проверите прилог, можете да висите панел на кадру. Телевизије са великом дијагоналом боље је причврстити на суспензију ове две. Препоручљиво је поставити меко покривач на поду испод места уградње.

инсталација

Инсталација панела

Тек након завршетка инсталације можете повезати каблове. Прво, конектори и кабл за напајање на задњем панелу су фиксни.

Важно! Када инсталирају ТВ одмах након куповине, нарочито у хладној сезони, искључите везу неколико сати. Кондензација може изазвати кратак спој.

Додатна дужина каблова може се преклапати непотпуним прстеном и фиксирати са јаремом. Ставите кабл у посебну кутију.

Видео туторијали на тему

Како одабрати држач за ТВ:

Правилна монтажа нагнутог причвршћивања:

Монтирање телевизора на зид корак по корак:

Крути оквир и мала дијагонала су услови под којима можете започети независну инсталацију. Приликом постављања тешких панела вреди наручити професионалну инсталацију. Мајстори ће саветовати који носач изабрати, и помоћи ће да се пронађе идеално место за причвршћивање. Обавезно проверите да ли носач подржава тежину панела: информације о дозвољеном оптерећењу морају бити на пакету.

Ако планирате поправити кухињу, размислите о технологији уградње пре него што наручите намештај. ТВ ће морати бити изабран пре почетка радова, тако да произвођачи намештаја могу остварити причвршћивање бетонске плоче на одговарајућем мјесту.

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

4 + 3 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map