Поправите сопствени блендер - дијаграме и видео

Поправите сопствени блендер – дијаграме и видео

Поправите сопствени блендер - дијаграме и видео

Блендер је вишенаменски кућни апарат, који је доступан у скоро свакој кухињи. Ово је згодан уређај који може замијенити више инструмената одједном. Уз помоћ, млевите, мешајте, баците храну. Дизајн блендера је једноставан, тако да су прилично поуздани, али чак и најпоузданија техника греши. Размислите како да раставите потопни и стационарни мешач, пронађете узрок квара и сами извршите поправке.

Уређај и типови миксера

Сви миксери могу се подијелити на два типа - стационарни (десктоп) и потопљени (ручни). Они се разликују у дизајну и начину рада, могу имати различите прикључке и додатне функције. Да бисте поправили стационарни или потопљени блендер, морате да разумете карактеристике свог уређаја.

блендер

Кухање блендер

Ручни модели су електрични уређаји на дугој ручки са резном главом. Они су оборени у посуду са производима који се требају дробити и мешати, притисните дугме за покретање и држите док се поступак не заврши.

На апсолутне предности подводних модела компактност се приписује. Инструменти се лако растављају за чишћење, плус им је потребан минималан простор за чување. Блендери са великим бројем мамаца су универзални и обављају многе операције за припрему производа.

Недостатак подводних структура је само један, али значајан. Током кувања апарат мора бити држан у руци док притискате дугме за покретање. Ако то морате учинити у року од 1-2 минута, рука ће се уморити, постаје ометана. Овај уређај није погодан за често коришћење. лоше се бави мешањем великих делова производа.

крем супа

Припрема супе ручним миксером

Стационарни модели у изгледу подсећају на кухињске комбинезоне и често изводе многе функције. То су посуде са ротирајућим ножевима, причвршћене у доњем делу. Такав уређај је инсталиран на столу, не мора га држати руке током рада. Он је у стању да грени велики дио хране истовремено, управља се мешањем коктела, течно тесто.

Недостатак модела намјештаја такође. Домаћица мора издвојити доста простора за складиштење и инсталацију. Поред тога, неки непокретни мешачи лоше расте поврће: млевени у мрвице или остају велики комадићи. Плусес оф десктоп десигнс укључују чињеницу да их понекад лакше растављати и поправљати својим рукама него потопивим.

блендер

Модел табеле

Како функционише блендер

Иако су принципи рада подводних и стационарних миксера слични, још увијек постоје разлике због различитог дизајна уређаја. У свим моделима, производи су срушени ножевима, али у десктоп уређајима чаше такође врше помоћну функцију.

Нож стационарног уређаја, који се налази на дну посуде, окреће и пресеца производе. Када се број окрета повећава, прашина се мења и подиже. Зидови чаше се шире према горе, тако да мали делови клизају низ зидове, а велики падају у центар - до ножева. Испоставља се да крст спушта комаде хране и баца већ срушену масу на зидове посуде.

Често се миксер сматра сломљеном ако ради на лошем послу за брушење. Али се дешава да проблем није у слому, већ у малој снази електромотора. Понекад је довољно додати мало течности у чинију како би ножи олакшали рад.

1

Ако је модел моћан, онда оваква одступања у раду могу заиста указивати на грешке, на пример, тупи нож, паузу у прекидачу брзине и тако даље. У неким случајевима узрок лоших перформанси може бити проблеми са посудом.

јединица блендера

Стационарни модел

У потопивим конструкцијама обично се инсталирају колекторски електрични мотори и осигурачи који искључују уређај током преоптерећења. Чест део квара је сагоревање дијелова који се тренутно налазе, па када се јављају грешке, пре свега "позову" контакте ручним окретањем вратила.

Када користите ручне уређаје, потребно је водити рачуна о томе: они нису погодни за гнетење теста и других производа чврсте конзистенције. Мотор не може издржати оптерећење. Ремонт ће коштати много. Међутим, постоје и добре вести: често су женске руке уморне од држања машина пре него што се мотор може прегријати.

Многи модели опремљени су прекидачем брзине. Ово је веома згодна карактеристика која побољшава могућности хостесе. Али ако се мотор не бори, онда се радни уређај може извући из руке, што узрокује механичку грешку.

аранжман

Потопљени модел

Дизајн и основне грешке

У потопљеним моделима, струјни кабл често не успева. Ово је обрнуто од главне предности таквих уређаја - мобилности. Ручни блендер се често укључује и искључује, пребацује се са места на место, што доводи до кривљења у каблу, укључујући критично.

Нестабилан рад електроенергетске мреже је такође фактор ризика. Током експлозија мотора, мотори су често осветљени, ПЦБ-и су уништени. Често се захтева замена ножа, поправак млазнице, регулатор брзине. У десктоп уређајима, течност може пропуштати у џојстик, прекинути механизам за уклањање посуде.

поправке

Поправка подмазивог мешача

Хајде да размотримо како проверити ефикасност појединачних компоненти структуре:

 • Ако се блендер не укључи, прво проверите присуство струје у електричној утичници. Пре демонтаже уређаја за поправку, морате осигурати да нема проблема са напајањем. Утичница се проверава помоћу тестера или повезивањем другог електричног уређаја који има прецизно управљани кабел.
 • Ако постоји струја, али блендер се не укључује, проверите кабл за напајање и осигурач. Поправак у овом случају је сведен на замену неисправних делова са новим.
 • Због преоптерећења, електрични мотор може запалити. Поред проблема са радним капацитетом, такав прекид се одваја од мириса сагоревања. Понекад се уређај може поправити заменом самих четкица, али чешће је потребно дати блендер за поправку у сервисни центар или купити нову.
 • Када елементи штампане плоче пале, долази до кратког споја. Морамо демонтирати опрему, прегледати плочу, тестирати је и, ако је потребно, поново залепити погрешне елементе.
 • Ако теснило пропушта, онда га морате заменити новом заптивком. течност може доћи на електромотор и изазвати озбиљније поправке.
дијагностика

Дијагноза грешака у потопљеним моделима

Поправљање блендера сопственим рукама

Лизалице се често суочавају са ситуацијом када се блендер зауставља и нож се не окреће. Чини се да се ноћ се врти, мотор и прекидач брзине раде, али када се производи учине, уређај ради "идле" без млевења. У многим случајевима, поправке се могу урадити сами. Ми ћемо схватити како то учинити.

преглед

Шема стационарног уређаја блендера

(КМу: направите екран 1. слике са именом делова)

Како раздвојити потопљени блендер

Пре демонтаже блендера за поправку, пажљиво прочитајте техничку документацију. Моделе Босцх, Пхилипс, Сцарлетт и Поларис могу се пратити упутствима за демонтажу. Најбоље је пратити препоруке произвођача. У супротном, ризик трајног уништења уређаја је одличан.

блендер

Браун Блендер

За демонтажу и поправку ће бити потребни следећи алати:

 • равно, танко одвијач (ако не пронађете такав одвијач, можете је замијенити уским ножем);
 • дуги шрафцигер;
 • клешта;
 • магнет да бисте добили мале делове, ако их не можете извући помоћу алата;
 • супергљуша или било које друге поуздане композиције адхезива са којим можете вратити интегритет зглобова, ако су оштећени.
слом

Демонтажа Поларис

Поступак за демонтажу блендера својим рукама:

 1. Уклоните све завртње, запамтите или означите њихове локације.
 2. Уклоните све предмете који су могући.

Обрати пажњу! Неки занатлије нуде радикалнију верзију демонтаже: уско тело и кућиште уређаја гурне уски одвијач или нож, а заварени шав је ударио прецизним ударцем ударца. Ова метода је погодна само за моделе који се не могу срушити, а за њихово поновно склапање након ремонта ће бити потребан суперглав.

 1. Детаљи који се не могу уклонити треба пажљиво провјерити. Може се ухватити. У овом случају, могу се уклонити притиском на браве затварача.
 2. Када се кутија демонтира, могуће је почети провјерити функционалност делова и поправке.
слом

Демонтажа Пхилипс

Како поправити уређај

Најчешћи модели Сцарлетт (Сцарлет), Витек, Поларис, Пхилипс (Пхилипс), Босцх (Босцх) обично су растављени, тако да их могу поправити сопственим рукама, замијенити млазнице. Хајде да размотримо у којим случајевима је могућа независна поправка.

 1. Замена ножа. Ако је оштрица ошишана, може се заменити само зато што то не може бити оштро. Нови ножеви се продају у специјализованим и хардверским продавницама. За замену уклоните стари део, омотајте га ручником и одвуците га. После тога ставите нови нож (може се разликовати по изгледу од старе), поправити га.

Важно! Понекад можете купити нови нож у комплету са уљним печатом. Има смисла замијенити оба дела одједном. У неким стационарним моделима, нож се не може уклонити из посуде, јер није преклопљен. Затим постоји само могућност потпуне замене посуде, ножа и кутије за пуњење.

ножеви

Стари и нови ножеви

 1. Регулатор брзине. У стационарним моделима, можда ће бити тешко проверити прекидач, јер често се обезбеђује функција блокирања укључивања без посуде. Иначе, проблем заустављања рада уређаја такође је повезан са блокирањем. Ако се сумња да је прекидач брзине неисправан, мора се одбацити, проверити у сваком положају и поправити.
регулатор

Регулатор брзине

 1. Прекините рад. Ако се уређај не укључи, прво проверите и замените кабл ако је потребно. Ако се укључи и буше, али не ради, требали бисте искључити браву. Неоперабилност са деактивираном блокадом често указује на испуштање моторног намотаја. Може се заменити, али то је скупа поправка, па је профитабилније само купити нови блендер.

Обрати пажњу! Проблем може бити у штампаним плочама. Вреди погледати кондензаторе и отпорнике. Уколико постоји кратки спој, онда би уређај требало боље да се даде специјалистима. У многим случајевима, оштећена електроника се не може поправити или је превисока цена.

поправке

Поправка модела Пхилипс

Видео: демонтажа и поправка блендера

Да би што је мање могуће морали растављати, прегледати и поправљати миксере својим рукама, неопходно је придржавати се једноставних правила за сигуран рад. Пре почетка рада провјерите прикључак млазница, немојте укључивати апарат без посуде, немојте преоптерећивати и пажљиво држати кабал (увјерите се да се не савија или извлачи). Најважније је пратити упутство за употребу. Ове једноставне мере су довољне да се обезбеди да опрема ради већ дуги низ година без поправки.

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

− 2 = 2

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map