Како спојити машину за прање у кухињу и направити је у слушалицама

Како спојити машину за прање у кухињу и направити је у слушалицама

Како спојити машину за прање у кухињу и направити је у слушалицама

Она поставља поправке у кухињи, трудимо се да не само заменити стару завршну обраду и носе намештај, али и да унапреде своје домове, да буде удобан, модеран и ергономски. И један од главних асистената у постизању ових циљева је уграђена техника. За плоче, пећнице и чак фрижидере, произвођачи намјештаја већ намјерно пружају нише и уређаје. Али за машину за веш је тешко наћи мјесто. Али, ако вам се допада ово решење, можете такође да направите овај уређај, посебно зато што инсталирање машине за прање руке не захтева посебне вештине и високо специјализовано знање. Најважније је да се опрема хармонично уклапа у унутрашњост кухиње.

Веш машина у унутрашњости кухиње

Веш машина испод тоалета у кухињи није иновативно решење, посебно за мале станове. Иако многи домаћице не сматра баш хигијенски крај прљавог веша и припремање хране, али ако правилно приступе проблему смјештаја и да се изгради машину за прање у кухињи, тако да она није издваја из гомиле, предности су очигледне: можете истовремено покренути више процеса без напуштања соба. Стога ћемо детаљније размотрити све начине постављања овог уређаја, њихових предности и мана.

кухињски апарати

Уграђени апарати и намештај у кухињи у јединственом стилу

Отворите положај машине за прање веша

Уређај се једноставно инсталира између кухињског намештаја у било ком слободном простору. У овом случају, техника, стиснута са стране, остаје отворена и одозго и у предњем дијелу. Ово вам омогућава да користите машину са било којим врстом оптерећења веша, а предност се даје вертици - што је уже.

веш машина

Отворите локацију уређаја - згодан, не ружан

Важно! Приликом избора места за машину за прање веша не заборавите да мора имати приступ водоводној цеви и канализацији.

Као резултат - стварна економија простора, али не и најестетичнији изглед. Па како да сакријете машину за прање у кухињи када је јединица отворена? Најбоље рјешење је прикривати га унутар главног ентеријера са бојом или самољепивим филмом, што је посебно лако за вертикалну површину са глатким површинама. Након сличног декора, техника се неће истицати против опште позадине и савршено се уклапати у кухињски сет.

декор

Декорација кућних апарата са винил налепницама

Машина за прање веша испод пулта

Најрелевантније унутрашње решење је уградња машине за прање рубља испод тоалета у кухињи. У овом случају је много лакше издржати један стил намештаја са свим уграђеним апаратима. Приликом наручивања кухиње једноставно одређује место и величину нише под стиралку или само уклонити један од постоља погодне величине, ау резултат ГАП постављен уређај и у комбинацији са пакетом опште стола. За ову опцију су погодне само машине са предњим пуњењем веша.

Важно! Машина за прање веша не треба постављати близу пећи или пећнице!

Када постављају опрему испод металне табле, само отворена фасада остаје видљива. Решите овај проблем користећи исту декорацију бојама или премазима лепка или покупите машину за прање у истом стилу са осталим кућним апаратима.

У напомену! Ако желите, могу се уградити у слушалице и стиралку вертикалног приступа, али у овом случају потребно је направити шаркама Прилавок да је тешко спровести и није баш згодно у пракси.

вертикално утоварна машина

Машина за прање веша са вертикалним оптерећењем веша испод нагиба

Затворена инсталација машине за прање веша

А последња опција је уградити технологију у затворени ормар или ормар за машину за прање у кухињи. У овом случају више нису потребни додатни трикови маскирања, пошто се не крши интегритет кухиње. Али постоје проблеми са удобности коришћења машине, јер са недовољно круте фиксација током врти ће вибрирају сав намештај, и за утовар и истовар прање веша и чишћење треба да константно отварање / затварање врата.

веш машина

Уградни ормарић за прање веша

Важно! С обзиром да кабинет за машину за прање у кухињи преузима довољно продирања апарата, стандардно кратко лежиште може бити потпуно прекривено помоћу тоалета. Због тога морате одабрати модел са издуженим лежиштем или додати детерџент директно на бубањ.

жетон

Проблеми са касетом

Теорија: услови за правилно постављање машине за прање веша

Пре него што уградите машину за прање у кухињу, препоручујемо да се упознате са техничким захтевима који могу бити одлучни приликом одабира локације за инсталацију.

 1. Машина за прање веша у кухињи треба прикључити на водовод и канализацију, а дужина прикључних цријева не би требало да прелази 4 метра. То је, најприкладније је поставити близу судопера.
 2. Приликом рада (поготово у начину окретања), јаке вибрације се могу пренијети на стојеће предмете близу машине. Према томе, растојање од суседних зидова намештаја и пулта не смије бити мањи од 1-2 цм, а површина за уградњу је чврста и равномерна.
 3. Ако се у кухињи угради стари сет, висина машине за прање веша једноставно не сме да стане испод гараже. Затим морате или уклонити дно кућишта и ставити уређај директно на под или замијенити горњи дио уређаја помоћу поклопца за сто.
 4. Пре него што се изгради машину за прање у кухињи, уверите се да су столови врата отворе најмање 90 степени (идеално - до 180, праоница погодан утовар), пење се петља неће ометати именовање лежишта, а унутра довољно простора за приступ филтеру и црева.
 5. Ако је стајалка постављена поред пећи, водите рачуна о топлотној изолацији између њих.
писаћа машина

Неочекивано решење; уместо пећнице - машина за веш

Пракса: повезивање машине за прање веша са комуникацијом

Када се прорачуни заврше и намештај се бира са техником, остаје све да се уреди на местима и да се повеже са главним комуникацијама. Да бисте то урадили, потребно је припремити јединицу, ослобађајући га од дијелова транспорта, што ће ометати даље радње и уградити утикаче. Пре него што прикључите машину за прање рубља у кухињу, пажљиво прочитајте правила, без којих се ризик од хитних ситуација значајно повећава.

Функције напајања

Чини се да је ова фаза најједноставнија. Да ли је тешко повезати утикач у утичницу? Али постоје две важне тачке које су боље унапред обезбедити.

1
 1. Прво, имајте на уму да је оптерећење на кухињским кабловима највеће - само израчунајте колико моћних електричних уређаја овде повезујемо. Због тога, пре повезивања машину, обавезно проверите да ли је кухиња одвојена линија сила, да ли може да издржи расте са појавом машине оптерећења, без обзира да ли појединац има склопку. Ове мере предострожности ће избјећи озбиљне проблеме.
 1. Друго, сетите се колико често доживљавате напоне у мрежи. Ако такав феномен - није неуобичајено, вреди купити заштиту од напонских удара (или бити сигурни да је купио апарат обезбеђен таквим невољама интегрисани осигурач)

Важно! За повезивање модерне машине за прање веша могуће је само у утичници, уз уземљење.

утичнице у кухињи

Варијанте постављања утичница у кухињи

Водени прикључак

Ако су у кухињи цеви за воду већ замењене флексибилним цревом за водоснабдевање, лако ће се повезати машина. Само треба да купите адаптер за повезивање машине за прање веша са водом. За везивање у стари систем цевовода, уз то, и ојачано више од једног слоја боје, боље је позвати специјализованог водовода.

Алгоритам рада је следећи:

 1. Централно одвојите воду у стану.
 2. Пронашли смо подлогу хладне воде, искључивали смо га из миксера.
 3. Урезали смо у њега заштитну филтер-мрежу. Потребно је да спријечите механичке честице рђе или других остатака да уђу у систем стиралки (овај филтер треба периодично очистити од прљавштине!).
 4. Након филтера, ставите пролазни чеп са кугличним вентилом, прикључите црево за пуњење на машину и цев до миксера. Водимо рачуна да цријево није извијено, покварено или напето. Отвор за довод воде у уређај отвара се само за процес прања, након чега се поново затвара.

Важно! Када причвршћујете матице, не заборавите на печат, јер можете користити гумене заптивке, еластичне санитарне траке или обичне закрпе.

веза

Повезивање машине за прање са системом за водоснабдевање и канализацију

Излаз за канализацију

За стационарно повезивање одвода са канализационим системом, можете користити било коју погодну опцију:

 1. Замените стандардни сифон испод судопера модификацијом помоћу додатног дотока и убаците црево за одвод из машине у њега. Ово, иако елементарни, али поуздан начин, у којем се гарантира да вода из канализације не падне у стиралку. Захваљујући уграђеном воденом заптиву, систем такође штити од непријатних мириса.
 2. Инсталирајте канализацију, на један од излаза од којих је прикључена цев из сифона, а на другу - одводно црево. У овом случају препоручује се употреба посебне гумене манжетне за заптивање.
преглед

Дијаграм ожичења машине за прање веша

Важно! Након што машина за прање веша буде у потпуности повезана са комуналним комуникацијама, мора се провести пробни рад како би се осигурало да су све везе тачне и да нема цурења.

Правилна инсталација машине за прање веша

Када су сви каблови и црева на месту, остаје да се инсталира сам уређај на начин који минимизира ниво вибрација у режиму рада.

За ово вам је потребно:

 1. Проверите површину која ће бити уграђена у уграђену машину за прање у кухињи, на равност и чврстоћу. Ако основа није идеална, може се изравнати и ојачати листом шперплоче или купити посебне анти-вибрације.
 2. Инсталирајте уређај, проверите његову локацију користећи ниво, ако је потребно поравнајте висину са подесивим ногама.
 3. Уверите се да је оловка стабилна помало притискањем углова горњег поклопца.

Сада можете само да одете и дивите машину за прање рубља, уграђену храну својим рукама и процените како хармонично изгледа у вашем унутрашњем простору и да ли су потребни радови на његовој декорацији.

Видео упутство за уградњу машине за прање веша

Испитали смо све важне аспекте самосталне уградње уграђене машине за прање рубља у кухињи. Али ако желите да добијете гарантовано квалитетан резултат - контактирајте стручњаке који ће не само брзо повезати опрему са свим комуникационим системима, већ и потражити оптималну варијанту постављања у унутрашњост.

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 оценок, среднее: 5.00 из 5)
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

92 − 86 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map