Како одабрати погодну кухињску скалу: узимамо пондерисану одлуку

Како одабрати погодну кухињску скалу: узимамо пондерисану одлуку

Како одабрати погодну кухињску скалу: узимамо пондерисану одлуку

Многи их не сматрају потребним. Међутим, пре или касније већина домаћица тежи да научи како одабрати кухињу. Разлози могу бити различити. Ако сте заинтересовани за кување и тежите да експериментишете са кухањем, потребна вам је скала да бисте узели тачну количину састојака. Скале су такође потребне ако имате дацху, а припрема се за зиму.

Избор кухињских вага: карактеристике и карактеристике

Избор скале кухиње: поређење и карактеристике различитих модела

Ако гледате своју тежину и бројате калорије, могуће је да већ имате ваге. На крају крајева, све што се теби донесе на тањир је стечено, снимљено и пребројено. Али, можда сањајте о прецизнијој електронској равнотежи. А ако неко у породици има дијабетес, а потребно је дати посебну дијету, питање "без обзира да ли вам је потребно" није ни вриједно. Само купили кухињске ваге са могућношћу мерења КСЕ (броја јединица хлеба) производа, који је стечен.

Како одабрати кухињске ваге за кућу

Најважнија карактеристика сваке тежине је максимална тежина - број килограма који баланс може да апсорбује. Различите тежине имају различите границе. Укључите у велике количине - изаберите скалу са максималном тежином од 5 кг. Да ли рачунате калорије? Довољно је имати максималну тежину од 3 кг. Минималан корак вагања је такође важан. Може бити од 1 г до 50 г. Најтачније ваге су оне са малом цијеном од 1-2 грама.

Што је згодније: чинија или равна платформа

Електронске ваге са равном платформом за љубитеље прецизне тежине

Електронске ваге са равном платформом су идеалне за љубитеље јела с комплексним рецептом и великим бројем састојака

Ако скале које изаберете имају равну платформу, можете да одмерите производе у истим контејнерима у којима се процес кувања одвија. Не заборавите да ресетујете баланс постављањем посуде или чаше на њега. Тек након тога, поставите производе који треба да се одмеравају. На скалама са платформом погодно је да техтају такве производе, који се не уклапају у посуду (риба или живина).

Ако желите пецати, поставићете вагу са посудом. Боље је ако су са функцијом нулта. Затим, чак и мало дете може да се носи са процесом гнетења. На крају крајева, то је врло једноставно - састојак се учитава, тезина се ресетује, још један је напуњен, опет нула. Тада је резултујућа маса мешана.

Најприкладније су ваге са скидљивом посудом. Лако је уклонити за прање, умјесто тога могуће је користити друге посуде. Постоје модели за компактно складиштење: посуда се уклања, ваге се стављају у њега, све се уклања на сто. И удобан и поуздан.

Које кухињске ваге су боље: механички или електронски

Механичке кухињске ваге се и даље често налазе у кухињама

Механичке кухињске ваге - уобичајени становници наших кухиња, тако једноставни и познати

Принцип механичке равнотеже је помицање извора. Када се повећава тежина, позиција опруге се мења, а самим тим и положај стрелице равнотеже. Такви модели су много јефтинији од електронских вага, али грешка у њима је много већа. Предност механичких вага је што многи верују да не зависе од извора електричне енергије. Недостаци, поред великих грешака, представља и недостатак савремених функција које већина електроничких уређаја има - аутоматско пребројавање калорија, уграђену меморију и друге функције.

Електронске ваге раде на батеријама, батеријама или електричној мрежи. Њихова предност је што су много прецизнији од механичких мера тежине производа. Они су опремљени различитим додатним функцијама - бројањем калорија, бројањем тара и узастопним мерењем, аутоматском меморијом. Електронске ваге, у поређењу са механичким скалама, имају мали опсег вагања.

Додатне функције модерних кухињских вага

Мини рачунар за кухињу - корисни вишенаменски уређај

За познаваоце високе технологије у свим мини рачунарима за кухињу - прави дар судбине

Ако сте особа која контролише своје оброке, мораћете да потрошите знатну количину на вагу. Али не добијате само вагу, већ мини рачунар за кухињу, који зна све о калоричном садржају сваког производа и његовој храњивој вриједности. Програмирана је информација о многим вођама, поврћу, житарицама. Сви производи су кодирани (погледајте упутства за рад за баланс). Ставите производ, довољно је да унесете свој код да бисте сазнали за неколико секунди о садржају масти, протеина, угљених хидрата, килојула, јединице за хлеб и сл., Ау овом производу је све у односу на тежину.

1

Сат и тајмер се могу интегрирати у скалу електронске кухиње. Обратите пажњу на ово ако сте заинтересовани за ове функције. Многе ваге су опремљене функцијом за мерење запремине течности. Постоје модели са индикатором преоптерећења.

Како одабрати поуздану и издржљиву скалу кухиње

Зидне ваге су погодне и практичне за употребу у великим кухињама

Зидне ваге су погодније за простране кухиње, јер су трајно фиксиране на зиду

Да су те ваге трајале дуго времена, изаберите квалитетне производе. Тело равнотеже мора потпуно покрити свој механизам. Ако је ово тело такође метал, скале ће вам трајати најмање 10 година.

Ако се основа ваге састоји од пластичних делова, скале ће вам коштати јефтиније. Али запамтите да је било која пластика од топлоте и влаге с временом деформисана. Углавном, влага негативно утиче на механизам равнотеже, па је боље изабрати модел где је механизам потпуно изолован.

Обратите пажњу на дугмад на скалама које сте изабрали. Гумени дугмад трају много дуже. Постоје модели са панелом који је покривен гуменим филмом. Ово је добра опција - гумица је запечаћена, тако да ће механизам баланса бити поуздано заштићен од пролијеваних производа.

Готово сви модели електронских кухињских вага опремљени су функцијом аутоматског искључивања. Они имају екран са течним кристалима. Понекад има чак и индикатор слабе батерије. Имајте на уму да квалитет батерија није повезано са квалитетом вагања, он одређује само живот уређаја на овим батеријама.

Такође је потребно обратити пажњу на понуђене варијанте складиштења вага. Постоје модели који су причвршћени за зид, а за вас ова опција може бити најприкладнија. Постоје ваге које се стављају у посебан контејнер за складиштење, а ту су и они у којима се ваге додају у посуду.

Многи купци придају велику важност дизајну кухињских вага. Ово је посебно важно за људе који рачунају калорије или житарице и планирају да стално држе ваге на кухињском столу. Постоје ваге које су произведене и дрво, стакло, пластика, нерђајући челик. Различити материјали се могу комбиновати у једној скали. Па, ако вас дизајн ваших вага разведриће вас кад год треба нешто да техтате. На крају крајева, позитивна емоција утиче на здравље колико и права исхрана.

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

87 − 82 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map