ТВ за кухињу - како одабрати и поставити исправно

ТВ за кухињу – како одабрати и поставити исправно

Телевизор за кухињу

Данас је ТВ интегрални део дневне собе, погодан додатак спаваћој соби и частни атрибут многим људима, јер у просеку потрошимо од 1 до 5 сати дневно. Ујутро, кухиња ТВ нам помаже да се пробудимо, ручкови и вечере учинимо то интересантнијим, а домаћице су забавније да кувају. Али да ли је заиста потребно на овом месту? То зависи од броја чланова домаћинства, њихових навика и подручја стана. Ако сте сигурни да вам је потребан телевизор у кухињи, одлучите се како поставити телевизор у кухињу тако да не би преспавио простор и било би погодно за гледање.

Припрема за куповину

Избор телевизора у кухињи је одговоран посао. Морате имати у виду следеће препоруке:

 • Изаберите технику коју требате у складу са величином собе;
 • Да би обесили телевизор неопходно је да не омета припреме хране и њеног пријема, тако да унапред одредите место за то;
 • У кухињи техника треба бити компактна и стабилна.

Савет! Ако сте заинтересовани за нестандардна решења за дизајн, погледајте следеће фотографије. Међу високотехнолошким моделима можете пронаћи јединствен - то је уграђени ТВ за кухињу, и окретни или окретни панел.

Ротирајуће и интегриране телевизоре у унутрашњости

Хајде да погледамо како дијагонала ТВ екрана зависи од површине кухиње.

Основне препоруке су следеће:

 1. За стандардне кухиње, где кухиња не прелази 9 м² метара, Вреди изабрати ТВ са дијагоналом од 20 или мање центиметара.
 2. У кухиње до 15 квадратних метара. метара боље је инсталирати моделе до 25 инча.
 3. У пространим просторијама, можете поставити ТВ са дијагоналом од 36 инча.

ТВ у великој кухињи

 1. Ако је кухиња у комбинацији са дневним боравком или је студио апартман, димензије опреме не може се ограничити - што је најважније, изаберите право место где ћете окачити на зид или стави телевизор са дијагонале 40 инча.

Савет! Ако помножите дужину собе за 6, добићете минималну величину ТВ дијагонале у инчима. И удобни програми за гледање биће вам пружени.

И још неколико чињеница - велики ТВ је пожељан гледати са удаљености од најмање 2,5 метара, а ако је величина опреме око 15-20 центиметара, онда је растојање смањено на 1,5-2 метра. Требало би да будете у стању да јасно видите све што се дешава на екрану, али тако да не треба приступати / одступити од телевизора.

1

Једнако важна нијанса у избору телевизора за кухињу је угао гледања. Техника треба да се виси на зиду тако да је екран јасно видљив и не светли са свих тачака у кухињи. Угао гледања зависи од матрице модела - већи је, што је скупнији модел.

Техничке спецификације

ТВ у кухињи треба да обезбеди квалитетну слику, чак и када се гледа са кратке удаљености. Стога, технологија мора нужно имати висок ниво контраста и резолуције.

Постоје сљедеће врсте:

 1. ЛЕД-телевизори обезбеђују висококвалитетне слике због високе резолуције. Можете их посматрати из било које тачке. Поред тога, економични су у погледу потрошње енергије (40% нижи у поређењу са стандардним моделима) и може бити врло танак (најновији модели). Једина нијанса је цијена таквог задовољства висока.
 2. ЛЦД варијанте представљају оптималну комбинацију квалитета и цене. Али гледајући тачке овде ће бити ограничене - не под сваким углом ће пружити јасну и квалитетну слику. Међутим, овај проблем се може решити - за ово морате одабрати посебан ротирајући носач на зиду - држач. Мајстори ће моћи направити такав уређај и својим рукама - главна ствар је одредити на којој висини је боље уредити технику.
 3. Плазма модели су слика добијена жарењем фосфора под дејством ултраљубичастих зрака. Таквом екрану није потребно додатно освјетљење, јер је свака плазма ћелија независан извор свјетлости. Међутим, сви плазма модели су велики, њихова минимална дијагонала су 32 инча, тако да се хармонично уклапају у кухиња од најмање 16 квадратних метара. метара.

Можете изабрати велику или малу ТВ у кухињи, да дају предност модерне високе технологије, или више традиционалном дизајну, наћи крилна или уграђени панел, да купи исту телевизију за дневну собу. Главна ствар - да се процени шта има ти стварно треба опрема у кухињи, да не преплатити за ништа.

Погодно је, када модел већ има уграђени дигитални земаљски тјунер. Тако можете знатно смањити број жица у кухињи. Желите ли уживати у омиљеном видео или кућном снимању? Тада је неопходно да опрема буде опремљена УСБ портом. Режим слајдова за преглед породичних фотографија, уграђеног радио и ВиФи - сви ови лијепи високотехнолошки додаци се налазе у модерним ТВ модовима. Али функција 3Д је неопходнија за дневну собу, ау кухињи је тешко неопходна - јер неће претворити ову просторију у пуну кину.

ТВ исправно стављамо у кухињу

Ако је у дневној соби телевизор постављен насупрот софу, онда у кухињи, нарочито компактном, може доћи до потешкоћа. Скоро увек најбоље решење је да висите ТВ на зиду, користећи специјални носач, али не одустајте од уграђених опција.

ТВ на зиду у кухињи

Стари кинезопски телевизори морали су да се монтирају на равне површине - прозорски праг, столни топ, фрижидер. Заузели су доста простора, а чак и причвршћивање овде није спасило ситуацију, јер су биле тешке. Са појавом бројних модела ЛЦД ТВ, проблем нестане сама од себе, јер су мали, уредан и танак, много боље уклапа ни у скромној кухињског простора.

Постоји само један општи услов - ТВ мора бити постављен даље од плоче и од судопера, на удобној висини за очи. Постоји много могућности за такву инсталацију:

 • Стандардно решење је да виси ТВ на зиду;
 • Монтирајте опрему у намештај и ставите га у истом реду као поклопац, уграђена микровална пећница и пећница, стварајући елегантно јединство техничких површина;
уграђени ТВ у кухињи
Необично место за изградњу ТВ-а у кухињи
 • Ставите у нишу направљене сопственим рукама;
 • Употреба полица слушалице, ако је на располагању (најбоље је да нареди сет са места под ТВ) или да сопственим рукама да виси на полици, за намештај, као што је приказано на слици:

Поставите са полицама за ТВ

ТВ на полици

 • Ако сте у кухињи дуго на ногама, боље је поставити екран на максималну висину, директно испод плафона. У ове сврхе такође можете користити површину ормара или фрижидера.

На којој висини морате да спустите телевизор у кухињи

На којој висини морате да спустите телевизор у кухињи

ТВ на фрижидеру

Савет! На следећим фотографијама приказани су примери како можете сакрити телевизор - на пример, ставите га у плакар са вратима који се закључавају и отварате само када је потребно.

ТВ унутар затворене кухињске јединице

Ако је кухиња за вас - место пријатељских вечери и породичних вечера, онда екран треба ставити у висину очију оних који седе. За примере таквог смештаја погледајте фотографију:

ТВ у кухињи изнад стола

Мали монитор може и не виси на зиду и ставља на сто.

А где стављате телевизор у кухињу - дневну собу? Најбоља опција за ову врсту планирања је опција, када је један ТВ само у дневној соби. Ако вам требају 2 телевизора, онда за кухињу изаберите ТВ са мањом дијагоналом екрана.

ТВ у кухињи-дневни боравак

ТВ у кухињи-дневни боравак

И не заборавите да најсавременији модел треба да одговара унутрашњем концепту просторија - за ово можете допунити тело декоративним елементима од коже, камена, дрвета.

ТВ Децор

Поред тога, мораћете да се придржавате стандардних сигурносних захтева - штите кућиште и екран од прљавштине, масти и воде.

Како објесити ТВ на држач својим рукама, погледајте видео:

4

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

96 − 94 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map