Правила за уградњу и повезивање машине за прање судова

Правила за уградњу и повезивање машине за прање судова

прикључак за прање посуђа

Инсталирање машине за прање судова сопственим рукама штедиће вам 1200 - 2500 рубаља. Радите да нећете бити најтеже. А ипак, ако нема искуства, боље је не ризиковати и позвати мајстора.

Инсталирање машине за прање судова

Али, ако сте купили преносни ПММ, онда је лако инсталирати сами - једноставно морате прикључити црево за довод воде на славину хладне воде и одводити одвод у умиваоник.

У принципу, веза машине за прање судова, која је стационарна, састоји се од следећих фаза:

 1. Инсталација ПММ на месту рада (и демонтажа старог уређаја, ако је потребно);
 • Ако сте купили уграђену машину за прање судова, онда га морате додати у намештај и објесити га на фасади - овдје је главна потешкоћа да правилно направите ознаку за причвршћиваче, тако да је фасада постављена тачно.
 1. Прикључивање машине за прање судова на прикључке за довод и воду (ако је потребно, продужите црево за одвод);
 2. Прикључак на утичницу (ако је потребно - рад каблова за уградњу излаза, постављање кабла);
 3. Подешавање машине по нивоу;
 4. Провера квалитета инсталације.

Ако сте уверени у своје способности, онда почнемо.

Оно што нам треба

Пре уградње машине за прање судова у нишу испод тоалета или повезивања стационарног модела припремите алат и санитарну опрему.

Алат:

 • Клешта, и пожељно подешавајући кључ;
 • Изолациона трака (винил или памук), омотана је у металне нити на клемама, како не би оштетила причврсне елементе када су затегнуте;
 • Фум трака за хидроизолацију;
 • Книфе;
 • Дрилл;
 • Стеге.
Куглични вентил

Санитарна опрема:

 • Сифон са 1 или 2 утичница - 2 сита ће вам омогућити да одмах повежете глуп звоно;
 • Тее, нит ¾;
 • Филтер који обезбеђује чврсту пречишћавање воде;
 • Куглични вентил;
 • Прикључна цев је штап.

Функције везе

Дакле, корак по корак упутства о томе како спојити машину за прање судова у фазама:

Уградња уграђене машине за прање судова
 1. Ако инсталирате уграђени ПММ, прво треба да припреми ниша која, по правилу, треба да буде 60 цм широки и уски модели 45 цм. Машина сравњена са палчевима могућем нивоу уклањањем Прилавок и кабинети подешавањем доњи део ноге. Такође, потребно је да пробушите рупе у кућишту за дренажу, црево за довод воде и електричне жице.
 • Инсталирање машине за прање судова испод плоче је забрањено;
 • Место инсталације је изабрано тако да дужина црева не прелази 1,5 метра. Могуће је повећати дужину на 5 метара, али ће тешко гарантовати стабилан рад опреме у овом случају.
 1. Следећи корак је повезивање са електричном енергијом. Имајте на уму да се излаз мора бити типа "еуро". Неопходно је заменити утичницу ако не испуњава стандарде (али не и прикључак уређаја). Не заборављамо да када се повежемо, обезбеђујемо сигурност, а машина за прање посуђа карактерише значајна потрошња енергије. Овим се одређује забрана употребе тијела и продужних каблова. Уградња излаза подразумева употребу жица пречника од преко 2 мм. Осим тога, аутоматски електрични прекидач 16А је додатно монтиран у електричну плочу. Уземљење се такође врши помоћу 3-жилне жице и не може се уклонити са цеви.
 2. Следеће - прикључите машину за прање судова на цев за воду. Да би се то учинило, вода је блокирана, чаура је прикључена на цев, затим филтер, куглични вентил и штап. Сви спојеви са навојем изоловани су виљушком - потребно је да се навише са најмање 10 слојева.

Такође је неопходно уградити груби филтер, јер неће допуштати песак, рђа ући у воду унутар машине.

Шема повезивања машине за прање посуђа
 1. Што се тиче прикључења апарата на канализацију, онда можете ићи на једноставан начин постављањем замку са додатном славином и вентила. У циљу заштите уређај од продора воде из цеви земљишта, потребно је поставити посебан начин одводна цев - на излазу локацији у канализационе мреже је постављена на висини од 600 мм на зиду, а затим савијени да обезбеди воду отицање.
Диаграм дренажне везе
 1. Последњи корак у повезивању машине за прање судова је провера уређаја за рад. У том случају, машина је празна, контролише брзину уноса воде, његово грејање, а такође ради иу режиму сушења. Провјера се врши без посуђа, али уз обавезно додавање регенеративне соли и детерџената.
1
1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

40 + = 46

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map