Parkettilauta keittiössä - kaikki hyvät ja huonot puolet

Parkettilauta keittiössä – kaikki hyvät ja huonot puolet

parketti keittiön kerroksessa

Parkettilevy keittiössä on luonnollinen lämpö ja todellinen kodikkuus. Tämä on lattiapäällysteen ainutlaatuinen aatelinen rakenne ja sen absoluuttinen ekologia. Lisäksi puu on uskomattoman mukava johtuen lämpimästä tuntuva tunne, se on helppo kävellä paljain jaloin.

Parkettilevyn koostumus

Mikä määrittää parkettilevyn hinnan?

Parkettilauta - johon hinta riippuu

Parkettilevyn hinta vaihtelee riippuen:

 1. Valmistaja - tunnetut vakiintuneet tuotemerkit myyvät tuotteitaan entistä edullisemmin, vähän tunnetut uudet tuotemerkit ovat halvempia, ja jotkut valmistajat tuottavat vain huonolaatuista materiaalia;
 2. Puun rodut;
 3. Niiden määrä, jotka ovat yksipuolisia, kustantaa enemmän, koska yksi kuolema koostuu yhdestä puun leikistä. Mutta bändien määrä ei vaikuta laatuun, joten sinun on valittava suunnitteluaineesi ja budjetesi perusteella.
 4. Liitäntä voidaan liimata tai lukita - lukko on hieman kalliimpaa, koska se sopii helpommin. Liimaava tapa on halvempi, mutta tässä tapauksessa sinun on ostettava liima;
 5. Parkettilevy voi olla öljyn tai lakan alla ja levitettävä eri kerrosten lukumäärään. Mitä enemmän kerroksia, sitä kestävämpi ja siksi kalliimpi on lattiapäällyste.

Hinta 1 neliö. m parkettilevystä 320-2600 ruplaa.

Hyödyt ja haitat

Hyödyt ja haitat parkettilevystä keittiössä

Puusta korkealaatuisimmilla lattianpäällysteillä on tällaisia ​​etuja:

 • Puulattiat ovat luonnollisimpia sisätilojen viimeistelyä, joka yhdistyy kaikkiin tyyliin - maasta huipputekniikkaan. Parkettilevy näyttää parketilta tai massiiviselta kerrokselta, mutta se on helpompi asentaa ja on paljon halvempaa;
 • Parkettilevy verrattuna laminaattiin arvostetaan luonnonmukaisuuden ja ekologisen yhteensopivuuden suhteen;
 • Puulattia on lämpimämpi ja miellyttävämpi kuin laminaatti, laatta ja kivi;
 • Riippumatta lattian asettamisesta (chateau / liima), voit tehdä sen itse;
 • Materiaali on jo saatavilla suojapinnoitteella - vahalla, öljyllä tai lakalla. Puu tässä tapauksessa suojataan rasvasta, kemikaaleista ja vuotaneista nesteistä;
 • Asennuksessa on käytettävä erityistä pohjaa, joka on esiasennettu betoniin. Tuloksena on kestävä, luotettava ja kestävä, vakaa pinnoite;
 • Korkealaatuisen asennuksen, huolellisen toiminnan ja kunnollisen huollon ansiosta tämä kerros kestää jopa 25 vuotta.

haittoja:

 • Parkettilevy on kalliimpi kuin laminaatti, linoleumi, keraamiset laatat;
 • Keittiön lattialle lattialaudan tarvitsevat asianmukaista hoitoa ja huolellinen käsittely - pesemällä se voi olla vain erityisellä tavalla, ja salmen punaviiniä tai juurikasmehun, koska tarve pyyhkiä tahra mahdollisimman pian;
 • Mekaanisten vaurioiden vuoksi voi olla naarmuja, säröjä, halkeamia. Myös keittiökalusteiden jaloissa sinun on kiinnitettävä erityisiä tynkäpäitä, äläkä kävele lattialla kannoilla;
 • Jos lattia on turvonnut eikä kuivu kuivumisen jälkeen,
 • Jos osa lattian tulee arvoton, sinun täytyy muuttaa muutama lauta, jonka pituus voi olla yli 2 metriä. Muista, että osto parketti täsmälleen sama rakenne ja väri on melko vaikeaa, koska valmistajat ajoittain muuttaa keräämisen, joten sinun tarvitsee ostaa levyjä, joilla on marginaali;
 • On mahdotonta tehdä lattian mielikuvitusta, toisin kuin pala parketti.

Kyllä, laatat ja laminaatti käytännön lattialaudan tai lattiaa jono, mutta siitä huolimatta meidän ei pitäisi aliarvioida niiden kulutuskestävyyttä - ne ovat melko soveltuvat keittiöön ympäristön ja lopulta vain kauniimpi.

Kuinka valita puulaji

1

Ennen kuin laitat parketin keittiössä, sinun on selvitettävä, mikä suosittu puu sopii parhaiten käytettäväksi tietyissä "keittiö" -olosuhteissa. Tässä artikkelissa tarkastelemme lattiamateriaaleja: tammi, tuhka, pähkinä, teak, pyökki, vaahtera ja jatoba. Muista kuitenkin, että muita vaihtoehtoja ovat mm. Lehmät, lehtikuusi, mänty, koivu jne.

Lattiamallin vaihtoehdot parkettilevystä - pyökki, vaahtera, jatoba

Lattiamallien vaihtoehdot parkettilevystä - tammi, tuhkakuppi, pähkinä, rasti

Paras puu tässä tapauksessa on tammi. Se on tunnettu vettähylkivistä ominaisuuksistaan ​​ja erityisestä kestävyydestään. Alla olevassa kuvassa - parkettilauta tammen sisustuksessa eri tyylejä ja värejä (selaa oikealle).

 • Oak parkettilevy keittiön sisätiloissa
 • Oak parkettilevy keittiön sisätiloissa
 • Oak parkettilevy keittiön sisätiloissa

Oak parkettilevy keittiön olohuoneen sisustuksessa

Oak parkettilevy keittiön sisätiloissa

Oak parkettilevy keittiön sisätiloissa

Oak parkettilevy musta lakka

Lisäksi tammi parketti on saatavilla eri sävyjä. Ainoa huomattava puute voi olla hinta.

"Ei oikukas" puu rasti myös koskee. Sopiva ja vahva tuhka, jossa jalokivet ja hyvin kauniit sävyt. Seuraava kuva on nykyaikaisen keittiön sisätilasta tuhkasta valmistettu parkettilevy.

 • Parkettilauta valmistettu tuhkasta keittiön sisustuksessa 2
 • Parkettilauta valmistettu tuhkasta keittiön sisustuksessa 2

Vaativimmat ovat valkaistut tuhkaiset värit, jotka luovat positiivisen ilmapiirin keittiössä.

Mutta vaahtera on pehmeä rakenne, ja siksi - alttiimpia kosteudelle ja mekaanisille vaurioille.

Parkettilauta valmistettu vaahterasta keittiön sisätiloissa

Liian pehmeä keittiölle on harkittu ja pyökki, vaikka se näyttää hyvältä.

Beech parkettilevy keittiön sisätiloissa

Mutta mitä näyttää keittiön sisätilalta, on jatoba-parkettilevy, joka lopulta punaa.

Parkettilauta jatobasta klassisen keittiön sisustuksessa

Walnut on myös suosittu, mutta sillä on tumma väri ja pienimuotoinen tekstuuri, joka ei mahdu jokaiseen sisätilaan. Alla olevassa kuvassa keittiön lattia on viimeistelty huonekalujen värillä saksanpähkinällä valmistetulla parkettilevyllä.

Parkettilauta saksanpähkinöitä keittiön sisätiloissa studiohuoneistoon

Parkettilauta saksanpähkinöitä keittiön sisätiloissa studiohuoneistoon

Lisäksi keittiön parkettilevy voi erota ja pintarakenne. Parkettilevy lakan alla, tietenkin, on kiiltävä ja öljyllä liotettu öljy on vähemmän liukas ja "silkkinen" kosketukseen. Erityisen tyylikäs ja alkuperäinen näyttää harjatusta levystä.

Harjattu parkettilevy keittiön sisätiloissa

Pehmustettu levy saadaan erityisten metalliharjojen avulla, jotka tuhoavat puun pehmeät ylemmät kuidut. Tämä prosessi muistuttaa puun luonnollista vanhenemista. "Vanhentuneelle" levylle on ominaista epätavallinen rakenne ja se näyttää alkuperäiseltä ja tyylikkäältä.

Kuinka suojata parkettilevy keittiössä

Et voi käsitellä myös parkettilevyä - varsinkin jos olet valinnut korkealaatuisen materiaalin, jolla on jo suojattu suojakerros teollisissa olosuhteissa.

lakka tai öljy parkettiin

Parkettilevy keittiölle - öljyn ja lakan vertailu

Lisäksi parkettilevyjen valmistajat tarjoavat sopivia hoitoyhdisteitä, korjaavat aineet, halkeamat säilyttävät aineet ja materiaalit liitosten liimaukseen.

Mutta parkettilevy pitää pitkään säilyttää houkuttelevuuden, se on suojattava kosteuden ja väriaineiden ja tuotteiden vaikutuksilta. Käytännössä tämä tarkoittaa, että vuotanut vesi on pyyhittävä välittömästi. Kuumien nesteiden tai kaatuneiden esineiden jälkiä voidaan korjata. Yleensä parketti viittaa uudelleenrakennettaviin päällysteisiin - kerran 10 vuoden välein on suositeltavaa suorittaa syklin toiminta, minkä jälkeen lakkaa levitetään uudelleen.

Mikä on parempi: parkettilevy, laminaatti tai sarja keittiössä?

Useimmiten parkettilevyä verrataan laminaattiin, itse asiassa niillä on paljon yhteistä - lukitusliitokset, asennuspaikka, monikerrosrakenne ja tietenkin puun rakenne. Nämä kaksi lajia voivat korvata toisiaan, ja ne ovat molemmat hyviä omalla tavallaan. Mutta niiden erot ovat erittäin merkittäviä, joten valitsemalla materiaalia keittiön viimeistelyyn laminaatin ja parkettilevyn välillä voit paremmin etsiä todellisia arvosteluja ja ymmärtää niiden etuja ja haittoja.

Tarjoamme pienen videon aiheesta "Mikä on parempi - parkettilevy tai laminaatti?"

Ja tässä videossa päällikkö yksityiskohtaisesti ja visuaalisesti vertaa parkettilevyjä array:

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

7 + 3 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map