Varastointilaitteet keittiössä: ergonomia ja rationaalisuus

Varastointilaitteet keittiössä: ergonomia ja rationaalisuus

Varastointilaitteet keittiössä: ergonomia ja rationaalisuus

Keittiön muotoilu on aina kehitetty kahdessa suunnassa yhdistettynä toisiinsa: ensimmäinen koskee muotoilua, julkisivu- ja työtasosuunnittelua, toista toimintoa ja käytännön sovellusta. Tämä tarkoittaa, että keittiön tulee olla niin kaunis ja mukava kuin mahdollista, ja järkevästi sijaitsevat hyllyt ja laatikot. Keittiön järjestelmällinen varastointi on todellinen taidetta, joka muodostuu perinteisistä periaatteista ja odottamattomista ideoista, jotka auttavat järjestämään työtilaa.

Modernit säilytysjärjestelmät keittiössä

Kerran kerralla, ensimmäinen rykmentti ilmestyi, sitten kaapissa, sitten kääntyi kuulokkeet. Vähitellen varastointijärjestelmän kehitys eteni - joten nyt on tavallista kutsua sarja kaappeja, hyllyjä, laatikoita, ulosvedettyjä ja avautuvia elementtejä sisäänrakennetusta tyypistä.

täyttökaapit

Kaapin enimmäistäyttö

Modernit säilytysjärjestelmät keittiölle - huonekalu tai sarja, jossa on huomaavainen "täyttö". Esimerkiksi kirjahyllyn paras vaihtoehto on lasitetut telineet, hyllyt tai näytöt, joissa on järjestetty kirjoja. Kunkin kirjan sitominen on näkyvissä, joten on helppo löytää ja saada se. Keittiömoduulien osalta tällainen järjestelmä ei ole sopiva, koska erilaiset välineet, laitteet ja tuotteet säilytetään siinä erilaisessa tarkoituksessa, muodoissa ja koossa.

moduulit tuotteille

Edistyneet moduulit tuotteille

Astianpesukoneen läheisyyteen on kiinnitettävä astianpesukone (etenkin jos ei ole astianpesukoneita), lähellä uuniluukkuja leivontaan, leivinmuottiin ja muihin kulinaarisiin ominaisuuksiin. Aina kädessä - joukko veitsiä (jokaisella on oma määritelmä), leikkuulaudat, levyt eri tarkoituksiin. Jopa paistinpannujen pitäisi olla erikseen, puhumattakaan myös lautasliinoista, työpöytäkoneista, juhlavaisista kynttilöistä.

saviastiat

Kannat, paistinpannut, kannet - yhdessä osastossa

Suunnittelija-insinöörin päätehtävä on analysoida huonekalumoduulien mahdollisuuksia ja järjestää toimistojen sijainti niin, että omistajat voivat mukavasti käyttää kaapin sisältöä, valmistaa ruokaa ja asettaa ne pöydälle.

keittiö

Mukava keittiö tekee laadukkaita lisävarusteita ja lisävarusteita

Tällaiset erilaiset hyllyt

Riippuen hyllytyypistä, lause "asetettu hyllylle" on eri merkitys: piilota nurkassa, on kätevää järjestää samankaltaisia ​​esineitä tai sijoittaa se kauniisti avoimeen tilaan. Mieti, minkä tyyppiset hyllyt ovat hyödyllisiä keittiössä.

keittiö

Sisustuselementtien sijoittamiseen on sijoitettu kaivoja ja hyllyjä seinään

Avaa kaapit kauniisiin ruokiin

Sisäänrakennetuissa seinäasennetuissa rakenteissa tai kaappeissa on hyllyjä, joissa ei ole ovia, täysin auki katselua varten. Niitä ei ole hyväksytty panemaan pankkeja viljaan tai "työskenteleviin" välineisiin, koska niitä käytetään pikemminkin koristekoristeita, matkamuistoja ja kauniita esineitä varten, jotka asetetaan pöytään lomien aikana.

hyllykkö

Samaan aikaan sijaitsevat pitkät hyllyt, joissa kauniisti toisistaan ​​erillään olevat esineet muistuttavat museon näyttelyä

Suuret lokerot sopivat sekä päivittäin että aika ajoin käytettävien laitteiden astioihin. Esimerkiksi kolmiulotteinen avoin nokka, joka sijaitsee vyötärötasolla, on mukava paikka mikroaaltouunin asentamiseksi. Avaa telineet baarilaskurin alla - hyvä varastointi elintarvikeprosessorille, sekoittimelle, sekoittimelle, lihamyllylle. Tekniikoita voidaan aina helposti saada tarkastelematta kaukana olevia kulmia, käyttää niiden käyttötarkoitukseen ja ottaa käyttöön.

hyllykkö

Avoimissa hyllyissä voi sijoittaa pieniä kodinkoneita

Ruokailuvälineet, kupit ja lautaset, joita käytetään päivittäin, pitää avoimissa paikoissa ei hyväksytä - he voivat saada pölyä tai ruiskulla. Mutta keraamiset ruukut, tölkit, maljakoita, matkamuistolautanen alustoissa on eräänlainen temaattista sisustus ja jos kohde tuli pitkä matka - ja muistutus ihana loma.

avoimet hyllyt

Kulma avoimilla hyllyillä

Läpinäkyvät ja läpikuultavat ikkunat

Lasiin panosimme kauniita ruokailuryhmiä, kristallia, posliini-kahvipareja eli ruokia, jotka ovat sekä koristeellisia koristeluja että vaurauden indikaattoria perheessä. Perhepalvelut, jotka ovat periytyneitä ja joilla on aineellista arvoa, sijaitsevat ruokailualueella erilliset ruokailutilat. Kalliita ruokia saadaan harvoin, kun tilaisuus on todella kelvollinen - vuosipäivä, lapsen syntymä, häät.

1
keittiö

Klassinen keittiö, jossa on tyypilliset lasiovet

Lasitetut ikkunat ovat ominaisia ​​myös edullisissa sviiteissä. On parempi, kun lasia ei ole täysin läpinäkyvä, mutta läpikuultava tai matta - jopa yksinkertainen teepalvelu saa salaperäisiä ääriviivoja. Pinoa levyjä, kuppeja, joissa on haarukoita tai muutama ruukku, olisi piilotettava kaappiin, pastaa on pakattava, ja myös lipastojen paketit olisi säilytettävä ovien takana.

keittiö

Epätavallinen metalliosien ja huurteisen lasin yhdistelmä

Ottaen huomioon, että avointa tilaa ei hyväksytä sekaisin erilaisten kohteiden kanssa, lasitetut hyllyt ja telineet, joissa ei ole ovia, käytetään paremmin tilavien keittiöiden ja ruokailuhuoneiden suunnitteluun.

avoimet hyllyt

Avoimissa hyllyissä oleva lokero laimentaa lumivalkoisen keittiön tiukkaa lyhytaikaisuutta kuuroisten julkisivujen kanssa ja taustavalo tekee huoneesta lämpimämpää ja mukavampaa

Kun hyllyt ovat piilossa

Yksi täytetyistä järjestelmistä on rakenteet, joissa on suljetut osastot. Ne tarjoavat suurimman mahdollisen varastoinnin keittiössä ruokien, ruokien ja niihin liittyvien tuotteiden varassa. Tässä on joitain ovien kaappiin liittyviä etuja:

  • Suljetussa tilassa voit järjestää kaikki kohteet koosta, muodosta tai tarkoituksesta riippumatta.
  • ei välttämättä noudata tiettyä järjestystä (ruukut voidaan sijoittaa haluamallasi tavalla, rivissä tai matryoshkan periaatteella);
  • oviin on helppo piilottaa liian kirkas tai vanhoja kohteita, jotka eivät mahdu sisälle (juhlava lautasliinat, muotit leivontaan, mausteita paketteja, laatikot keksejä).

Suljettu tilan silmistä - tämä on useimpien keittiötarvikkeiden, ruokien ja ruokien varastointi. Tältä osin pienikokoisten keittiömallien suunnittelussa mieluummin kuin ovien seinä- ja lattiakaapit.

kansien varastointi

Yksi kannen säilytysvaihtoehtoista

Piilotetut hyllyt voidaan varustaa ja tekniset alueet, kuten paikka pesualtaan. Putket tai sifoni ohitetaan käyttäen ovelaa komposiittirakennetta, kuten seuraavassa kuvassa.

modulaariset hyllyt

Muoviset modulaariset telineet

Jos markkinoilla ei ole valmiita hyllyjä, samanlainen voit tehdä ponnistuksia ja tehdä samanlaisen tuotteen itse.

sisäänvedettävät hyllyt

Laajennettavat järjestelmät ovat paljon käteviämpiä kuin syväkaapit, joissa on kääntöovet

Laatikot: tyypit, koot, tarkoitus

On vaikea kuvitella modernia modulaarista muotoilua ilman käteviä laatikoita, jotka tarjoavat mahdollisuuden löytää ja poistaa haluttu objekti nopeasti. Esimerkiksi lohkojen ja haarukoiden tavanomaisesta laatikosta, joka on suoraan pöydän yläpuolella, voit nopeasti saada ruokailuvälineet.

laatikko

Astiakotelo on varustettu lokeroilla, joten on helpompi ryhmitellä samankaltaisia ​​kohteita

Suunnittelussa laatikot voidaan jakaa seuraaviin tyyppeihin:

  • vaakasuora;
  • pystysuora.

Vaakasuora, vuorostaan, on jaettu etu- ja kulma-alueisiin. Frontal - nämä ovat tavallisia ruutuja, jotka ovat tyypillisiä lineaarimalleille. Ne ovat suorakaiteen tai neliön muotoisia, voivat olla hyvin pieniä (mausteisiin) ja melko suuret (ruukkuihin).

moduulit ruukuille

Runsaat pull-out-moduulit ruukkuihin

Järjestelmän ylläpitämistä horisontaalisissa rakenteissa käytetään usein jakajia, lokeroita ja erikoismuotoja. Jotkut tuotteet alunperin on tehty rei'itetyiksi, esimerkiksi Ikea-vihanneslaatikot. Perunat tai sipulit voidaan erottaa irrottamatta niitä verkkokerroksista ja suoraan niihin, jotta ne voivat tehdä tarvittavat toimenpiteet - puhdistaa, pestä ja kuivaa.

kontit

Hedelmien ja vihannesten kontit

Kulmamoduulit ovat hyviä keittiötarpeille kirjaimien G tai P muodossa. Ne tarjoavat pääsyn vaikeasti tavoitettaviin paikkoihin. On vaikeaa päästä kulmavyöhykkeelle, kun taas liukumoduulien käyttö on erittäin kätevää. Ne voidaan saada itsenäisesti, yksi kerrallaan tai kaikki yhdessä, kun he lähtevät ketjusta yksi kerrallaan.

kulma-kaappi

Tyylikäs moderni versio nurkakaapin suunnittelusta

Vertikaaliset ratkaisut ovat ihanteellisia pullojen sijoittamiseksi viiniin, kasviöljyyn, etikkaan. Kapea, ontto rakenteen sisällä jättää kaapin helposti ja avaa täydellisen pääsyn sen sisältöön. Pulloja sisältävien laatikoiden lisäksi keittiön säilytyslaatikot ja purkit, joissa on irtotavarana tuotteita, melu- ja keittiötarvikkeita, mausteikkunoita.

sisäänvedettävä osasto

Laatikon lokeron kätevä sijainti keittotason lähellä

pystysuora lohko

Suuri sisäänvedettävä pystysuora lohko

rahtijärjestelmät

Kuormajärjestelmät ovat erittäin käteviä ja ergonomisia

Siivoojat ja pesuaineet voidaan sijoittaa myös erillisiin pystysuuntaisiin moduuleihin.

sink moduuli

Irrotettava pystysuora moduuli pesuainetta varten

sisäänvedettävällä järjestelmällä

Irrotettava järjestelmä roskakoriin ja puhdistustyökaluihin

Kuinka käyttää kumpareita

Jo mainostetuista laatikoista, mutta tämä on vain yksi tapa käyttää vaikeimpia paikkoja. On olemassa useita muita, ei vähemmän mielenkiintoisia ratkaisuja. Esimerkiksi kuulokkeen alimman osan järjestely, paikka lattialla, jossa yleensä on koristeellinen palkki. Käytännölliset kehykset pyöreillä, jotka on koristeltu samalla koristelevyllä, kääntävät tilaa kaappeiden alle käyttökelpoisiksi alueiksi vihanneksia, tekstiilejä tai tyhjiä tölkkejä varten.

jalustan muotoilu

Jalkaterän käytännöllinen muotoilu

kaukalo

Tällainen ratkaisu todennäköisesti kiinnostaa lemmikkieläinten omistajia

Toinen paikka, johon kiinnitetään vähän huomiota - ala työtason alle. Kaikki ajatukset vähennetään asentamista varten 1-2 aihioita tai peitteitä sisältäviä laatikoita. Ne voidaan korvata kätevästi sisäänvedettävällä levyllä vihannesten tai lihan leikkaamiseen - on helppoa säästää hyödyllistä työskentelyaluetta sijoittamalla ruoka tai ruukut siihen.

leikkuulauta

Irrotettava leikkuulauta

Leikkuulaudan sijaan voit suunnitella täysimittaisen mobiilipöydän, joka tarvittaessa työnnetään nopeasti tai piilotetaan paikalleen. Se on sopiva ruoanvalmistukseen ja nopeisiin lounaaseen, mikä on hyödyllistä niissä tapauksissa, joissa ei ole tarpeen peittää suurta ruokapöytä.

ruokailupaikka

Varata ruokasali

Nurkka- ja etusuihkukoneissa luodaan erilaisia ​​vetäviä moduuleja, jotka ovat erittäin käyttökelpoisia. Ergonomisten mallien ansiosta sinun ei tarvitse taipua ja yrittää päästä huonekaluosaan - vedä kahva vain.

moduuli

Suurten keittiövälineiden moduuli

kulma-kaappi

Kääntövoima ja liukuva mekanismi LeMansin kulmapenkereille Kessebohmeristä

Samoin on asennettu kasvisalustat, ulosvedetyt uurnat, keittiön astioiden ja pannujen säilytyslaitteet.

kulma-kaappi

Karuselli kulma-kaappiin

Kaikki mukavuutta: lisäominaisuuksia

Kun on tarpeen tehdä hanke pienelle huoneelle, käytetään eniten alkuperäisiä ideoita. Esimerkiksi työpöydän yläpuolella olevan koristepaneelin sijasta, jota kutsutaan keittiöesineeksi, voit asentaa rei'itetyn lastulevylevyn. Paneelin koko pinnan läpi reikiä porataan ruutupiirroksella, johon nastat ja koukut voidaan helposti asettaa. Koukkuihin voit ripustaa lasia haarukoille ja lusikoille, astioille pesuaineille, pyyhkeille, maustejoukkoille, veitsisarjoille.

rei'itetty paneeli

Perforoitu paneeli pesualtaan

Kiskojen järjestelmä - moderni ja tyylikäs analoginen seinä koukkuineen. Huolimatta ilmeisestä alkukantaisuudestaan, se on varsin toimiva käyttökelpoisten keittiöpuvun järjestäjä. Seinään kiinnitetyillä metallipalkkeilla on levyjä, astioita mausta varten, lasit kodinkoneille, pesuaineiden ja sienten säiliöt.

keittiö

Säästää tilaa kiskoilla

Jotkut hyödylliset asiat ja astiat voidaan sijoittaa ovien takaosaan. Riittää, että kiinnität muutaman koukun tai korin toiseen kätevään ja helposti saatavilla olevaan paikkaan. Jos magneettinen paneeli kiinnitetään oven sisäpuolelle, sitä voidaan käyttää terien tallentamiseen.

tuki

Mukava litteä leikkuulauta

tuki

Suspensoitu kaide keittiöpöydille

Lehtien ja laatikoiden sijaan voidaan käyttää koriporeja, jotka sopivat täydellisesti puisten yksityiskohtien kanssa.

Ruokavaraston ominaisuudet

Tuotteiden varastointivaatimukset ovat samat kuin astioiden osalta - niiden on oltava lähellä työskentelyaluetta. Parvekkeella on parempaa sijoittaa harvoin käytettäviä esineitä, ja laatikoita, laukkuja ja tölkkejä viljalla, pastaa ja mausteita on pidettävä lähellä uunia.

Mausteet - aina käsillä

Suositut maustepakkaukset ovat pieniä paperipusseja tai sarjoja kauniita purkkeja pidikkeen mukana. Toinen vaihtoehto on yleensä ostettu lahjaksi, ja me hankimme monivärisiä pussit suuria määriä ja yksinkertaisesti laitamme ne säiliöihin tai koreihin. Tämä ei ole kätevin ratkaisu, koska ei ole helppoa löytää tarvittavaa maustetta, ja on ongelmallista käyttää täyttöpakkausta.

hyllykkö

Kätevät hyllyt kaapin ovessa

Mausteiden ominaisuuksien säästäminen auttaa erikoissäiliöitä - pieniä metalli-, posliini- tai lasipurkkeja, jotka on asennettu näkyvään paikkaan, erityiseen hyllyyn tai jalustalle. Säilytyskorimoduuli on suunniteltu erityisesti mausteisiin. Jos niitä on paljon, on parempi valita erillinen pystysuora laatikko, joka on asennettu työpöydän sivulle.

pullo laatikko

Pystysuora laatikko pulloille ja purkit

Tyylikäs metallipurkki kiinnitetään magneettiseen jalustaan ​​tai suoraan jääkaappiin. Korkkien reiät on järjestetty siten, etteivät jauheet tai hienoksi hienonnettujen yrttien seos putoavat sivusuunnassa säiliöistä.

purkit

Magneettikannattimet

Jotkut mausteet mausteista ovat kauniita muotoiluja ja toimivat lisänä keinona muotoilua huoneeseen. On olemassa "antiikkisia" sarjoja, yksinkertaisia ​​lasipurkkeja, jotka korostavat maan tyyliä tai päinvastoin, moderneja "mylly" -laitteita, jotka pystyvät hiomaan pippuria, inkivääriä tai kanelia jauheeksi.

työalueella

Työalue ruoka-osastoilla

Ne kiinnitetään suoraan esiliinalle tai asennetaan pöydän päälle seinää pitkin.

Laatikot - mukavuutta vihanneksille

Suurin osa omasta dachasta kasvatetuista vihanneksista varastoidaan kahviloissa, jotka sijaitsevat esikaupunkialueilla tai autotallissa. Kuitenkin ei ole mahdollista mennä pois kaupungista joka kerta, joten jotkut kasvikset säilytetään kotona, ei kaukana liesi- tai parvekkeelta. Samassa paikassa he lisäävät myymälään ostetut tuotteet.

puiset lokerot

Poimutettavat puiset lokerot hedelmiä ja vihanneksia varten

Jotkut vihannekset pitävät paremmin ominaisuutensa lämpimänä kuin kylmässä, joten ne poistavat osan keittiönkaapin osastoista. Sipulit ja valkosipuli esipuhdista ylimääräiset kuoret, niin että ei ole roskia, perunat pestään perusteellisesti. Paras paikka vihannesten varastoimiseen keittiössä tunnetaan horisontaalisina laatikoina ja ulosvedettävinä korteina. Jos käytettävissä on vain hyllyt, voit käyttää muovisia säiliöitä, joissa on tuuletus.

korit

Pajukorit täynnä syksyn lahjoja

keittiön suunnittelu

Hyvä ratkaisu maa- ja provence-tyyliin

Huoneissa maalaismainen tyyli, sipuli tai valkosipuli voidaan tallentaa perinteisellä tavalla - "punokset" ripustettu seinälle. Kuivatut yrtit ja savipatjat täydentävät kuvaa.

sipuli

Liittyy pitkä "punokset" sipulit

Pinoamisrehua, porkkanaa tai perunaa avoimissa säiliöissä suunnitellun käsikirjan luomiseksi ei ole hyvä idea. Vihannekset nopeasti heikkenevät ja menettävät herkullisen ulkonäön. Tätä varten on parempi käyttää hedelmiä tai niiden malleja.

vihannesten varastointi

Toimittajan lajittelu- ja varastointijärjestelmä TANDEM 4

Pankit ja kontit bulkkituotteille

Tapana ostaa uurteita tulevaisuuden käyttöön on ominaista monille kotiäidille, mutta on mahdotonta jättää niitä pakkauksiin tai laatikoihin pitkään. Pienet vikoja tunkeutuvat epäluotettavalle säiliölle, ja tuote ei sovellu kulutukseen. Samaa tapahtuu myös jauhettua kahvia, jauhoja ja jopa suolaa - haitalliset hyönteiset jättävät jälkiä elämään ja joskus asettuvat koko pesäkkeisiin. Vihkeiden ja madojen ilmestymisen estämiseksi viljat ja pastat pakataan suljettuihin astioihin, joissa on tiukat kannet.

kontit

Eri kokoisia elintarvikepakkauksia

Yksinkertaisin versio on läpinäkyvä lasipurkki, jossa on metalli- tai muovikansi. Se sopii täydellisesti koko koostumukseen, jos se on näkyvällä paikalla, ja osoittaa sen sisällön, joka on erittäin kätevä käytettäväksi. Jos oranssinväriset ja vihreät linssit, violetit pavut, keltainen hirssi, ruskea tattari asetetaan lasisäiliöihin, upea keittiöarkkitehtuuri muuttuu.

pankit

Lasipullot, joissa on helppo avata kannet

Hyvin testattuja ja metallisäiliöitä, joiden tärkein laatu on myös tiukkuus. Posliinista on halvempaa tai halvempaa - muovista. Opaque-seinät on koristettava merkinnällä, jolla on merkintä, muuten oikean viljan etsiminen muuttuu "arvaamiseksi". Purkit sijoitetaan hyllyille hyllyyn tai sisäänvedettäviin moduuleihin.

pankit

Jotta et voi häiritä tarroja, voit ostaa metallisia tölkkejä, joiden läpinäkyvät kannet sijoitetaan alempaan tasoon

Teemme keittiötarvikkeita taideteoksiin

Lähes kaikki keittiötavarat tai tuotteet voidaan muuttaa koristeellisiksi yksityiskohdiksi sijoittamalla ne sopivaan ympäristöön. Olemme jo maininneet sipulit "punokset" ja lasipurkkeja, jotka kykenevät koristelemaan sisustusta, mutta on olemassa muita uteliaita ratkaisuja, jotka liittyvät ruoan tai astioiden varastointiin.

keittiö

Kaunis koostumus maalaismainen tyyli, sopii maan talo sisustus

Maan tyyli tarjoaa suuria mahdollisuuksia kääntää tällaisia ​​ideoita, koska hänen on omaavansa avoin paikka ruokia ja ruokia.

saviastiat

Keittiön tärkein ominaisuus on värilliset ruokia

Ruokalevyt maalattiin aiemmin ja asetettiin hyllyille niin, että kuva oli selvästi näkyvissä. Perinne on säilynyt tähän päivään asti.

avoimet hyllyt

Kylän klassikot - avoimet hyllyt levyille

Ikkunoiden hyllyt, keramiikkasarjat, ripustetut rakenteet saunan levyn yläpuolelle tarkoitettuja pannuja ja kauhoja varten - voit luoda minkä tahansa kokoonpanon, joka korostaa huoneen tyyliä.

Video aiheesta: varastointijärjestelmät

Hyödylliset tiedot videoista täydentävät tietämystänne käytännön tallennusmenetelmistä ja tulevat pohjaksi omia ideoita varten.

Mitä laatikoissa on piilotettu:

Toinen matka laatikoihin:

Tarkastelemme hyllyjä (osat 1 ja 2):

https://www.youtube.com/watch?v=TuBvpBGH1Cw

https://www.youtube.com/watch?v=Ilqexbe4ADE

Kuten näette, keittiö on melko helppoa tehdä kauniiksi ja mukavaksi samanaikaisesti, mutta tämän vuoksi on tarpeen tehdä projekti, kun olet harkinnut kaavion kaikkia yksityiskohtia ja vivahteita. Voit vapaasti käyttää perinteisiä menetelmiä ja ultramodernisia liukujärjestelmiä - ja tuloksena saat kaikkein toimivat huoneet. Jos sinulla on ongelmia, käytä suunnittelijoiden ja huonekalujen valmistajien ohjeita.

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

65 + = 68

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map