Puhdistamme keittiön: ideoita ja sääntöjä pitää puhtaana

Puhdistamme keittiön: ideoita ja sääntöjä pitää puhtaana

Puhdistamme keittiön: ideoita ja sääntöjä pitää puhtaana

Täydellinen järjestys keittiössä on tärkein merkki hyvän kotiäidin. Mutta kodin pitäjän tai rajoitetun tilan työllisyyden takia ei ole aina mahdollista säilyttää järjestystä keittiössä oikealla tasolla. Mitä temppuja käyttävät kokeneet emäntä että keittiön loistivat ja loisti, ihailua hänen siisteys, ja miten siivoamaan keittiössä pienellä vaivalla, pidämme tarkemmin.

Yleiset säännöt järjestyksen ylläpidosta

Tieteiden sosiologisten kyselyjen ja tutkimusten mukaan järjestyksen tila ja huoneen puhtaus luodaan edellyttäen, että työpinnoilla on siisti ulkonäkö.

keittiö

Keittiö, joka on vapaa esineiden kerääntymisestä, näyttää aina herkäksi, vaikka siinä ei ole ihanteellista järjestystä

Siksi ensimmäinen tehtävä on poistaa ylimääräiset esineet pöydistä ja ikkunoista ja jättää vain tarvittavat keittiötarvikkeet, sisustuselementit ja kukat.

Keittiökaappien luettelo

Puhtaus keittiössä riippuu pitkälti kaappien hyllyjen kunnosta. Pehmeiden hyllyjen puhdistaminen vie enemmän aikaa. Siksi omistajan tehtävä on avata kaapit ja "laittaa kaikki järjestykseen".

On helpompi työskennellä useissa vaiheissa:

 1. Ota kaikki asiat irti kaapista.
 2. Lajittele ne kolmeen ryhmään: usein toistuvaan käyttöön, harvoin käytettyihin ja niihin, jotka eivät ole erityisen tarpeellisia kotitalouksessa, mutta ne ovat vain sääli heittää.
 3. Pyyhi hyllyjen pinta kostealla puuvillaisella lautasliinalla.
 4. Taita lajitellut esineet takaisin kaappiin asettamalla ne siten, että syvyyksissä sijoitetaan harvoin käytettyjä ja varovasti varastoituja asioita ja lähemmäksi ovet - joita usein käytetään.
saviastiat

Suurikokoiset astiat tulisi lähettää syvälle kaappiin ja pienempiin, jotka on asetettu niiden eteen

Inventoinnin jälkeen sinun on noudatettava säilytysjärjestystä ja älä unohda joka kerta sen jälkeen, kun olet poistanut sen alkuperäiselle paikalleen.

Tuotteiden toimivaltainen asettelu

Jotta tuotteet voidaan ryhmitellä älykkäästi, helpottamalla itseäsi tulevaisuudessa tehtävän säilyttämistä keittiössä, sinun on arvioitava henkisesti kaappien sisätilaa ja miettiä, kuinka parhaiten sijoitetaan tuotteet.

Pitkän säilyvyysaikaisen säilykkeiden ja viljan varastojen purkaminen kannattaa poistaa ylähyllystä.

mausteet

Alemmat hyllyt on täytetty astioilla, joissa käytetään päivittäin käytettyjä tuotteita: teetä ja kahvia, mausteita ja sokeria ...

Kun skannaat tuotteita, sinun on tarkistettava niiden päättymispäivä. Ilman epäröintiä sinun on päästävä eroon kaikista, jotka saattavat tuntua syömättömiltä - sinun ei tule säästää omaa terveyttään ja läheisten terveyttä.

Vinkki: säästä aikaa tietyn tuotteen löytämiseen, valitse säiliöt, joissa on läpinäkyvät seinät.

Käyttämällä samankokoisia tilava läpinäkyviä säiliöitä voit säästää tilaa hyllylle, mutta myös luoda tilausjärjestys.

1

Monimuotoisten rakenteiden käyttö

Varastointijärjestelmät ovat hyvä idea, joka auttaa järjestämään tilauksen keittiössä niin, että pienet asiat, jotka ovat välttämättömiä kotitalouksessa, ovat aina käsillä, mutta niitä ei ole kasattu kasaan. Tämä voi olla joko sisäänrakennettu tallennusjärjestelmiä, esimerkiksi ruokailuvälineitä tai roikkuja tai kannettavia rakenteita.

Nykyaikaisten sarjojen "täytön" monipuoliset vaihtoehdot antavat ostajille mahdollisuuden täysin toteuttaa keittiötilan järkevimmän organisaation ideat. Tästä johtuen on mahdollista miettiä samojen sarakkeiden esiintymistä kuulokkeessa, joka voidaan sijoittaa usein käyttämättömään "kuolleeseen" vyöhykkeeseen - väliseinän ja kabinetin väliin.

laatikot

Käyttämällä laatikoita, joissa on tilavat osat, sinulla on aina puhtaat ja siististi taitettavat ruokailuvälineet

Keittiön välttämättömät apulaiset ovat:

 • järjestäjät asioihin;
 • lasit ja veitset;
 • sisäänvedettävät pylväät;
 • kuivatusastiat.

Järjestäjät, joilla on monia toimistoja pienten asioiden säilyttämiseen, voivat tulla keittiön sisustuksen kohokohta. Erityisen tarkoituksenmukaisia ​​tällaisia ​​esineitä ovat keittiöt, jotka on tehty maalaismainen tyyli, "maa" tai "Provence".

Monet kotiopettajat asentavat kaidejärjestelmiensä keittiöissään. Metal-tikku on kätevä käyttää tukena:

 • koukkujen alla ripustettujen ruokailuvälineiden, pottien ja keittiöpyyhkeiden varassa;
 • kuivausrummun sijoittamiseksi astioiden tai jalustan alle kuppien alle;
 • pullojen asennukseen tarkoitettujen säiliöiden kiinnittämiseksi öljyyn;
 • Kiinnitä pienet hyllyt purkkeihin mausteilla.
keittiö

Käyttämällä kauniisti suunniteltuja pidikkeitä voit antaa keittiölle viihtyisimmän ja juurtuneen ulkonäön

Kaidejärjestelmän puhdasta ulkonäköä pitämiseksi sinun on säännöllisesti pyyhittävä metallipinta pölyn ja rasvan kerääntymisestä.

Keittiön yleinen puhdistus luettelossa

Perusteellinen puhdistus keittiössä vie paljon aikaa. Ajan oikea suunnittelu ja vahvuuden laskeminen, unohtamatta mitään kulmaa, työ on jaettava useaan vaiheeseen.

Roskakorin yleinen poistaminen

Ensimmäinen asia on tehdä huoneesta kaikki esineet, joita ei pitäisi olla siinä. Jätä vain ruoanvalmistukseen liittyvä asia.

puhdas keittiö

Vain päivittäiseen käyttöön tarvittavat keittiön ominaisuudet

Tulevaisuudessa kannattaa yrittää jättää asioita vaakatasossa välittömästi käytön jälkeen ja poistaa ne näkökentästä. Joka kerta, kun nämä manipuloinnit kestävät enintään kymmenen sekuntia. Mutta tekemällä ne ajoissa, säästät aikaa puhdistettaessa kaikki avoimet hyllyt ja pöydät.

Työpintojen puhdistus

Puhdistus alkaa ylätasosta, joka laskeutuu vähitellen lattialle. Tarkasta tarkasti katto, jos verkko ei ole täynnä kulmia. Jos haluat poistaa takkapuomin kulmissa, tuuleta puhdas kostea liina luussa tai mopissa.

Erityistä huomiota olisi kiinnitettävä plafonds.

pyyhkimällä kattovalaisin

Kattovalaisimilla ei useinkaan ole pelkästään pölyä vaan myös paksua pinnoitetta

Pese ne, sammuta kattokruunu ja poista kattovalaisimet huolellisesti. Sitten huuhtele kattovalaisimet altaaseen saippualiuoksella, huuhtele ja pudota puhtaaseen keittiöpyyhkeeseen. Kuivat kuivakannet jätetään pyyhkiyty- mään nesteellä lasille ja ruuvataan paikalleen.

Tämän jälkeen sinun on pestävä huolellisesti laattavaippa. Tästä syystä geelit ja emulsiot toimivat täydellisesti, ja aktiiviset aineet poistavat helposti mineraaliesiintymät ja auttavat torjumaan mikrobeja.

Tehtävän yksinkertaistamiseksi laatta asetetaan etukäteen "höyrytetty" kiehuvaan veteen ja laittaa kuumaa vettä muurausmateriaalin pohjaan. Puhdistus tehdään parhaiten löysällä sienellä, jonka pehmeä rakenne ei vahingoita materiaalia.

puhdistus

Ennen kuin koko pinta käsitellään, varmista, että käytetty tuote ei poista rasvan ja päällyskerroksen päällystä

Vaihtoehtona kemikaaleille voit käyttää osoittautuneita folk-korjaustoimenpiteitä:

 • Sinappijauhe. Sitä käytetään kuivassa tai ruskeassa muodossa saastuneille alueille ja jätetään 5-7 minuutiksi. "Polttava" korjaus on parempi soveltaa hansikkaissa.
 • Rice liemi. Se on tehokas vain tuoreiden epäpuhtauksien poistamiseksi. Lämmin liemi levitetään laattaan ja jätetään 10 minuuttia. Kun aika on kulunut, tuote on huuhdeltava perusteellisesti, muuten on vaaleita tahroja.
 • Savea. Helposti särkyä sohvalla, tahroilla ja yellowness. Puhdistusaoksen saamiseksi savi seulotaan ja laimennetaan etikalla yhtä suurella osuudella. Tällaisen käsittelyn jälkeen pinta pestään perusteellisesti ja kuivataan pyyhkeillä.

Erityistä huomiota on kiinnitettävä ripustuskoteloiden pintaan. Ne kerääntyvät usein hiukkasten rasvan kasvaessa höyryllä. Jähmettymisen jälkeen ne muodostavat tiheän kalvon, joka on melko ongelmallinen pesemään. On parempi puhdistaa värjätty pinta kovaa sientä, joka on kyllästetty pesuaineliuoksella.

puhdistus

Tärkeintä ei ole liioitella sitä, ettei naarmuta pintaa pesun aikana

Tärkeää! Kun puhdistat kaapin ovet pesuaineiden avulla, harkitse, ovatko niiden osat yhteensopivia käsiteltävän materiaalin kanssa. Joihinkin tuotteisiin ei voida käyttää lakkattujen huonekalujen puhdistamiseen.

Kodinkoneiden pesu

Jos haluat tuoda jääkaapin järjestykseen, se on katkaistava verkosta ja anna sen sulattaa. Sillä välin sinun on otettava pois kaikki tuotteet, lajitella ne ja hävitettävä kaikki hemmottelevat tuotteet. Jäätymisprosessin nopeuttamiseksi käytä hiustenkuivaajaa tai tuuletinta.

Seinien peseytymiseen käytetään puhdistusratkaisua. Mutta sen jälkeen huuhtele huolellisesti lautasliina puhtaassa vedessä ja pyyhi seinät toistuvasti. Lopullisessa vaiheessa sinun tarvitsee vain kytkeä jääkaappi päälle ja laittaa ruokaa hyllyille uudelleen.

huono tuoksu

Vanhojen tuoksujen poistaminen jääkaapissa auttaa hyllyjen ja sisäseinien käsittelyyn etikan liuoksella

Pesuallas, liesi, uuni ja mikroaaltouuni voidaan helposti puhdistaa käyttämällä erityisesti suunniteltuja laitteita. Kotitalouskemian markkinoilla heitä edustavat laaja valikoima: SilitBeng, Frosch, Commet, Sanita Antigir ...

Pintaan levitetty tuote kykenee puhdistamaan sen jäädytetyistä rasvapisaroista ja jäännöstuotteista vain pari minuuttia. Kun valmistaja on määrittänyt ajan, poista tuote käsiteltävästä pinnasta sienellä tai lautasliinalla.

Neuvonta: suojata käsien hellävaraista ihoa kotitalouskemikaalien syövyttäviltä vaikutuksilta, käytä tiheitä kumikäsineitä. Lihan ärsytyksen estämiseksi huoneen tuuletus auttaa.

Ne, jotka eivät halua käyttää kemikaaleja, voivat käyttää hyväksi todettuja "isoäiti" -menetelmiä. Kodinkoneiden sisäseinien puhdistuksella ne tekevät hienosti:

 • sooda ja etikka;
 • nestemäinen ammoniakki;
 • sitruunahappoa.

Podrushnye tarkoittaa käytännöllisesti katsoen heikompia tehokkuutta kemiallisiin analogeihin. Ainoa asia on, että he tarvitsevat enemmän aikaa saavuttaakseen halutun tuloksen. Esimerkiksi soodapitattu plakin 30-40 minuuttia, etikka pehmentää muodostuneen lian 1,5-2 tunnissa.

Liesituulettimen puhdistamiseksi on tarpeen poistaa suodatin siitä ja muutamia minuutteja liotukseen lantiolla liuoksella, jossa on rasva-syöpää aiheuttavia osia.

läpivetotekniikka

Kostutetaan pesuainepuserikankaalla pyyhkäisemällä pehmustettu pinta ja sivut

Rungon puhdistuksen jälkeen liesituulet menevät liuoksessa liotetun suodatusverkon pesuun. Helpoin tapa on puhdistaa liesituulettimen suodatinverkko siveltimellä. Puhdistettu ja kuivattu hila jää vain palaamaan alkuperäiseen paikkaansa.

Keittiöikkunan viimeistely

Keittiö-ikkuna - sisustuselementti, jonka avulla voit luoda tasapainon päivänvalon ja yksityisyyden välillä. Siitä, kuinka siisti se näyttää, riippuu paljolti yleisvaikutelmasta keittiön ulkonäöstä.

kotitalouskemikaalit

Lasin ja kehyksen puhdistamiseen, valmiisiin tuotteisiin tai pyykinpesuaineisiin perustuviin ratkaisuihin

Eristävän lasin valkoisen värin palauttamiseksi pintakäsittely etikkaisella liuoksella, joka on laimennettu suhteessa 1: 1, auttaa.

Työ toteutetaan useassa vaiheessa:

 1. Puhdista pistokkeet ennalta.
 2. Avatuissa ikkunoissa ja profiilissa pesuainetta levitetään ja jätetään valmistajan ohjeiden mukaan.
 3. Poista ylimääräiset varat sienellä kiinnittäen erityistä huomiota kulmaliitoksiin.
 4. Puhdistusliuos pestään puhtaalla vedellä, kun poistat tahrat.

On helpompi pestä ikkunat vaahdolla tai melamiinisienellä tai käyttää tätä tarkoitusta varten fleece- tai flanellisalkkua. Lasin puhdistaminen helpottaa harjan käyttöä teleskooppisella kahvalla.

Tärkeää! Älä käytä pesuainetta, kun käytät tiivisteitä, koska aggressiivinen ympäristö voi merkittävästi lyhentää käyttöikää.

Jos ikkuna on kehystetty verholla, se on poistettava ja pestävä.

kiinnittimet

Kaihtimet voidaan helposti pestä irrottamatta kiinnitysrakennetta kehyksestä

Tällöin lamellit on suljettu, kuten suojaa auringolta, ja pyyhi ne molemmin puolin kostealla liinalla. Jotkut talonpoikaiset käyttävät tähän tarkoitukseen tavallisia kosteuspyyhkeitä. Vakavan pilaantumisen poistaminen voi olla astianpesuainetta sisältävän saippua-astianpesuaine.

Lattian puhdistus

Lattian puhtaus ei ole yhtä tärkeä.

puhdistus

Pesuprosessi alkaa huoneen kaukana olevista kulmista, joista roskat on aikaisemmin pyyhitty ja siirtyvät asteittain ovesta

Jos lattialaattojen ja linoleum voi pestä pesuaineita, helppo pestä pilaantumista kosteutta imevä kangas tai köyden moppi parkettia ja laminaatin vaatia varovaisempi asenne. Heidän hoidonsa puolesta tulisi valita hellävarainen pesuaine tai käyttää vettä lisäämällä nestemäistä glyseriinisaippuaa.

Ja lopuksi hieman vinkkiä: lattian putoamien murujen poistaminen on helpointa, koska keittiössä on pieni käsikäyttöinen pölynimuri. Pienikokoiset mallit ovat miellyttävän tilaa, ja ne ovat erittäin käyttökelpoisia. Mutta ne mahdollistavat aina lattian puhtauden aina korkeudessa.

Videovinkit yleiseen puhdistukseen

Yksinkertaisten sääntöjen noudattaminen, järjestyksen ylläpitäminen keittiössä ei ole niin vaikeaa. Pääasia on tehdä se yhdessä ja ottaa yleensä, että jokainen asia on sen paikka.

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

− 2 = 4

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map