Kuinka valita kotitalouden rasvan ansa alle altaan ja asentaa itse

Kuinka valita kotitalouden rasvan ansa alle altaan ja asentaa itse

Kuinka valita kotitalouden rasvan ansa alle altaan ja asentaa itse

Yksi epämiellyttävistä ongelmista, joita voi syntyä keittiön jätevesien kanssa, on tukkeutumista. Jos ylimääräinen rasva pääsee järjestelmään, putkien sisäpinta vähitellen muuttuu valkaistuksi. Ajan myötä kerrostumat kutistavat putken lumen ja vesi pysähtyy. Tämä rajoittaa koko järjestelmän toimivuutta ja keittiö näyttää raskas tuoksu. Vakaa taistelu koloja vastaan ​​on hyvin väsyttävää. Voit estää heidät asentamalla pesulaitteen alla olevan rasvanottimen. Harkitse, mitä tämä laite on ja miten se tehdään itse.

Hyödyllinen laite estojen estämiseksi

Tietenkin on oltava tehokas keino viemärien puhdistukseen talossa, mutta jos sitä on käytettävä jatkuvasti, on helpompi estää tukkeutuminen. Tee näin laittamalla kotitalousrasva ansaan altaan alle.

rasvankerääjä

Muovinen rasvankeräys

Laitteen rakenne on hyvin yksinkertainen. Laite koostuu kotelosta, jossa on osio, joka jakaa sen osastoihin, virtausvaimennin ja kaasuputken, jossa on poistoputki. Jätteiden käyttötarkoituksesta ja määrästä riippuen laitteet voivat olla eri kokoisia ja erilaisia ​​rakenteeltaan.

JPR AQUA

Puolan zhalolovka JPR AQUA

Toimintaperiaate perustuu veden ja rasvan tiheyden eroon. Jos neste on kylmä, rasva jäähtyy ja kohoaa pintaan hyytymien muodossa. Vesi siirtyy toiseen lokeroon ja sitten - viemäriin. Rasva pysyy ensimmäisessä kammiossa septumin takia.

Kun säiliö on täytetty, se puhdistetaan, poistetaan paljon rasvaa ja liitetään järjestelmään jatkotyöhön. Puhdistusmenetelmä riippuu laitteen tyypistä ja tilavuudesta. Kotitalouksien rasvanpoistoaineita on helppo puhdistaa käsin, ja suurista rakenteista pumppaat likaa.

rasvankeräimen suunnittelu

Järjestelmä: rasvan keräimen suunnittelu

Video: laitteen laite ja käyttöperiaate

Mitkä ovat voitelun rasvapussin edut

Voiteluaineita käytetään monissa kahviloissa, ravintoloissa ja baareissa, teollisuusyrityksissä, jotka tuottavat maitotuotteita, leipomoita jne. Yksityisissä talouksissa niitä käytettiin melko äskettäin, mutta hyvin onnistuneesti.

laitteen toiminnan periaate

Järjestelmä: laitteen periaate

Omistajat huomata, että rasvapäällysteen alla olevat uudet ominaisuudet ovat:

 1. Yksinkertainen rakenne. Rasvan ansaan yksinkertaisen rakenteen ansiosta se voidaan koota käsin. Pääasiassa on sopivan tilavuuden omaava säiliö.
 2. Helppo asennus. Jokainen voi kiinnittää laitteen ja liittää sen viemäriverkkoon. Riittävät taidot yksinkertaisten työkalujen käsittelyssä.
 3. Vähäinen kunnossapito. Jos kotitalousrasva-ansa puhdistetaan vähintään kerran kahdessa viikossa, siitä ei ole ongelmia. Lisäprofylaksia voidaan vaatia vain suurista teollisuuslaitoksista.
 4. Tehokkuutta. Laite suojaa hyvin viemäreitä tukkeumilta. Kerätty rasva säilyy säiliössä ja ei mene enää. kelluu veden pinnalle. Viemäri saa vain pienen määrän, mikä ei riitä muodostamaan kerrostumia putkien seinämille.
 5. Mahdollisuus asentaa useita rasvankeräimiä altaan alla. Joskus on mahdotonta tehdä vaaditun tilavuuden mukauttamista tai ylimääräistä "suojaustasoa". Tällöin voidaan sarjaan kytkeä kaksi laitetta, joista toista käytetään viemäreiden jälkikäsittelyyn.
rasvasuodatin

Kompakti kouru altaan alla

Rasva-ansoja valmistettaessa käytettävät materiaalit

Suosituimpia materiaaleja, joista rasvanerotus tehdään, ovat lasikuitu, muovi, sinkitys tai ruostumaton teräs. Niiden laitteet eroavat toisistaan ​​lujuudella, kestävyydellä ja hinnalla. Kun valitset laitteen tiettyyn keittiöön, sinun on määriteltävä painopisteet ja keskityttävä toimintaolosuhteisiin.

rasvapää

Rasvainen muovisäiliö

Vaihtoehto # 1: Muovi

Talousrasvan keräilijät pesuun tehdään muovista useammin. Se on halpa materiaali, joka ei pelkää korroosiota, kemikaaleja ja kykenee palvelemaan jopa 30 vuotta. Muovin ansioihin sisältyy myös yksinkertaisuus hoidossa. Haittoihin on heikko vastustuskyky mekaanisille vaurioille.

On olemassa malleja eri muodoista, kokoluokista, joilla on eri läpäisykyky. Ne ostetaan asennettavaksi huoneistoihin, yksityisiin taloihin, pieniin ravintoloihin, kahviloihin, pubeihin. Hyväksytyt kaakaonerottimet rasvattomasta tavaramerkistä "The Fifth Element".

1
rasvasuodatin

Muovirasva

Vaihtoehto # 2: GRP

Hyvä valinta - rasvan suodattimet altaan alla, lasikuitu. Tämä on vaihtoehto itsenäisille viemäröintijärjestelmille catering-myyntipisteissä, teollisuuslaitoksissa tai yksityisissä kodeissa, joissa tarvitaan suuri kapasiteetin omaava rasvanerotin.

Lasikuitukoteloiden pääasiallinen etu on suuri vastustuskyky ulkoisille vaikutuksille. Materiaali on niin voimakas, että välineet voidaan asentaa ulkona. Lasikuitulasvanerot ovat kevyitä. Ne on helppo asentaa, käyttää ja puhdistaa. Valmistajien osalta on kiinnitettävä erityistä huomiota Ecoline-malleihin.

rasva-ansa

Lasikuitulasvan ansa

Vaihtoehto # 3: teräs

Tavallisesti rasvaerot on valmistettu ruostumattomasta teräksestä, harvemmin - galvanoiduista. Materiaalin edut ovat ilmeisiä: se on kestävä, kestää mekaanisia vaurioita, kemiallisia vaikutuksia. Ruostumattomasta teräksestä valmistetut laitteet ovat kalliimpia, mutta ne eroavat paremmalla laadulla kuin galvanoidusta teräksestä valmistetut laitteet.

separaattori

Ruostumaton teräs malli

Ruostumaton teräs näyttää hyvältä, joten rasva-ansoja voidaan sijoittaa, ei peittää, ei ainoastaan ​​altaan alla vaan myös etäisyydellä siitä. Nämä mallit ovat korroosiota kestäviä, joten ne voivat toimia vuosikymmenien ajan ilman korjauksia. Haitat ovat suhteellisen suuri massa. Teräsrasvan ansoja on vaikeampaa asentaa kuin muovi- ja lasikuituosat.

Tavaramerkin valitseminen on syytä kiinnittää huomiota ASO-ryhmän tuotteisiin. Nämä eivät ole kalliita rasvanerottimia, mutta niiden laatu ei ole vaatimaton. Yhtiön valikoimassa on kotitalous- ja teollisuusmalleja, jotka on tarkoitettu sekä sisä- että ulkokäyttöön.

ASO-malli

Teräsmalli ASO

Mistä voin asentaa rasvanerotin

Rasva-ansaan asennukseen on kaksi vaihtoehtoa - sisällä tai ulkona. Instrumenttien valmistajat valitsevat usein tietyn "erikoistumisen" ja tuottavat samantyyppisiä laitteita - asennusta varten rakennuksen sisällä tai sen ulkopuolella.

rasvanerotin

Muovinen rasvanerotin

Mallit asennukseen sisätiloissa

Sisäasennuksen mallit voidaan asentaa keittiössä, erillisessä huoneessa tai jopa kellarissa. Paikan valinnan tulisi perustua käyttö- ja huoltotoimintaan. Ihanteellinen vaihtoehto on asentaa rasva-ansa pesualtaan, mutta joissakin tapauksissa tämä ei ole mahdollista.

Ei vähiten roolia paikan valinnassa on paloturvallisuus. Jos laitetta ei voida asentaa riittävän kaukana avotulen lähteistä, on parempi olla vaarassa.

Huomio! Rasva syttyy helposti, palaa pitkään ja on vaikea sammuttaa. Jos uuni on liian lähellä pesuainetta, rasva-ansa on asennettava toiseen huoneeseen.

rasvankerääjä

Rasvankerääjän puhdistaminen

Katulasvainten toiminnan ominaisuudet

Street-rasvanerottimille on ominaista korkeampi tuottavuus kuin ne, jotka on suunniteltu asennettavaksi altaan alle. Ne on valmistettu lasikuiduista tai ruostumattomasta teräksestä ja haudattu maahan. Hyvin testattuja STK-sarjan malleja.

Asennustekniikka on melko yksinkertainen, mutta siihen liittyy työläs työ - kaivaus, betonointi jne. Siksi on parempi opettaa ammattihenkilöitä asentamaan rasva-ansa kadulla. Lisäksi on tarpeen huolehtia lisälaitteista, jotka helpottavat erottimien toimintaa, esimerkiksi erityisantureita, jotka säätelevät talletustasoa.

Kiinnittää huomiota! Kadun rasvan puhdistus on monimutkainen menettely, ja usein on tarpeen hakea apua jätevedenpoistopalveluista. Tämä on lisäkustannus. He maksavat itsensä lisäämällä puhdistusajan välistä aikaa.

rasvankerääjä

Rasva-ansaan suunnittelu ulkona asennettavaksi

Teknisten parametrien laskentakaavat

Kun valitset rasvanottoa pesemään tai laitteen omalla kädellä, sinun on määritettävä halutut tekniset parametrit. Tärkein on huippupurkaus, ts. veden määrä, joka voi siirtää laitetta kerrallaan. Tyypilliselle kaupunkitalolle tai yksityiselle talolle sopiva malli on 30-40 l / s.

rasvasuodatin

Yksinkertaisimman suunnittelun rasva

Jos puhumme teollisen mallin asennuksesta, on parempi antaa teknisten parametrien laskeminen asiantuntijoille. Jos aiot ostaa kotitalouslaitteita, voit käyttää yksinkertaista kaavaa:

P = nxPs, missä

P on vaadittu laitteen suorituskyky l / s;

n - kuoren lukumäärä, josta viemärit tulevat rasva-ansaan;

Ps - nopeus, jolla vesi syötetään säiliöön (se on yhtä suuri kuin vedenjohtamisjärjestelmän vesimäärä ja se on yleensä noin 0,1 l / s).

Harkitse esimerkiksi, kuinka laskea rasva-ansa halutun suorituskyvyn altaan alle. Jos yksi pesu on kytketty, niin Р = 1х0,1 = 0,1 l / s, i.e. sillä keittiö on varsin kotitalouksien malli, jolla on vähäinen suorituskyky.

rasvapakkaus

Teräskotelo rasvankerääjälle

Saatujen tietojen perusteella voit selvittää, kuinka paljon säiliötä tarvitaan. Laskentakaava:

V = 60 hPht, missä

V on vaadittu tilavuus litroina;

P - tuottavuus;

t on rasvojen tarvitsema aika laskeutua minuutteina (useimmiten tämä aika on 6 minuuttia).

Esimerkki halutun tilavuuden laskemisesta, jos kapasiteetti on 0,1 l / s: V = 60х0.1х6 = 36 l.

rasvankeräimet

Erilaisia ​​rasvojen rasvoja

Kun olet oppinut äänenvoimakkuuden, on jo mahdollista valita valmiin mallin tai laskea laitteen mitat, jos se on suunniteltu tuottamaan itsenäisesti. Ihanteellinen vaihtoehto rasvapysäkille, jonka tilavuus on 0,1 l / s ja tilavuus 36 litraa, on kapasiteetti 0,3x0,3x0,4 m. Säiliön valitseminen ei ole välttämätöntä, korkeus on 0,3 tai 0,4 metriä.

Saatujen tietojen perusteella voit jo valmistaa luonnoksen ja piirroksen. Alla on esimerkki valmiista suunnitelusta selitysten kanssa.

http://aqua-rmnt.com/wp-content/uploads/2016/05/chertezh-bytovogo-zhiroulovitelya.jpg

Piirustus rasvan valmistukseen

Top 5 kotimaisia ​​ja ulkomaisia ​​tuotemerkkejä

Rasvapysäkin rakenne on melko yksinkertainen, joten valmistajien malleja ei ole paljon eroa. Laitteiden laatu voidaan arvioida käytetyistä materiaaleista. Seuraavat ovat parhaita tuotemerkkejä:

 1. EuroREK. Nämä ovat Wavin Labkon tuotteita. Rasvankerääjät erottuvat niiden kestävyydestä, lujuudesta ja ulkoisista vaikutteista.
Malli EuroRek SL

Malli EuroRek SL

 1. Tämän yhtiön välineet ovat lasikuitua. Ne ovat universaaleja, toimivia ja kestäviä.
Flotenk-rasva-ansa

Teollisuuden rasvanerottimet Flotenk

 1. Nelyx. Yritys on erikoistunut valmistamaan teollisia rasva-ansoja eikä valmista kotitalouksien malleja. Tämä on erinomainen vaihtoehto kahville, pubille tai ravintolalle.
Nelyx

Erilaisia ​​malleja

 1. Evo Stok. Laadukkaat kotimaiset tuotteet muovista ja polypropeenista. On kotitalous- ja teollisuusmalleja.
pöytä

Taulukko: tavaramerkin Evo Stok mallit

 1. "Viides elementti." Venäläinen yritys valmistaa teollisuus- ja kotitalousrasva-ansa, antaa tuotteilleen 5 vuoden takuun ja huolehtii ylläpidosta. Toinen plus on hyväksyttävä hinta. Tämän yrityksen malli on hyvä valinta yksityiselle kodille.

Taulukko: kotitalouksien rasvattimet merkin "Viides elementti"

Kuinka tehdä rasvanerotin omiin käsiisi

Jotta voitele rasva-ansa pesuallas alla omilla käsillä, tarvitset seuraavat materiaalit:

 • Muovilaatikko, jonka mitat voivat olla hieman enemmän kuin laskettuina, mutta ei vähemmän;
 • pieni sivuputki, jonka läpimitta on noin 100 mm sisäisen väliseinän muodostamiseksi;
 • Polvi ja tee PET-poikkipinta 50 mm;
 • halkaisijaltaan 100 mm: n putki, jonka pituuden on oltava noin 2/3 laatikon korkeudesta ja haara, jonka halkaisijaltaan samanpituisen kumimansetin halkaisija on 50 mm.

Tarvitset myös standardin työkaluja. Tarvitset joko sähköisen palapelin tai sahan, jota voit leikata kotelon läpi. Lisäaineista tulee ostaa hiekkapaperia, silikonitiivisteitä, liimanauhan tiivisteitä.

rasva-ansa

Rasva-ansaan valmistus omilla käsillä

Työn tärkeimmät vaiheet:

 • Muovilaatan päätyseinissä haaraputkien reiät saha- taan, leikkaus katkaistaan.
 • Tärkeää! Reikien halkaisijan on vastattava suuttimien osuutta. Heidän on tultava hyvin tiukasti. Aukkoja ja aukkoja ei voida hyväksyä.
 • Säiliön pohjassa on liimattu 100 mm: n halkaisijaltaan putki, ja kun yhdiste on täysin kuiva, siihen asetetaan 50 mm: n halkaisija. Etäisyys pienemmästä haaraputkesta pohjaan on noin 3-4 cm.
 • Haaraputki on kytketty poistokanavaan, niin että linkin pää pääsee ulostuloon. Teen reikä suunnataan ylöspäin. Tämä on tarpeen ilmanvaihtoa varten.
 • Sisääntulopuoli on liitetty laatikkoon ja sinetöity silikoniyhdisteellä.
 • Viimeinen kosketus on peitteen reunojen liimaaminen tiivisteellä.
 • Kun tiivistysyhdisteet kuivuvat, voit tarkistaa rasvanottimen toiminnan. Se asennetaan altaan alle, liitetään viemäriin ja käynnistetään vesi. Jos liitokset eivät vuoda, laite on käyttövalmis.

Video: kotitekoisen rasvan ominaisuudet

Säännöt rasva-ansaan asentamiseksi pesualtaan

 • Ennen asennuksen aloittamista varmista, että se on oikein paikallaan. On välttämätöntä varmistaa laitteen normaali pääsy sen huoltoon.
 • Rasva-ankkurin rungon ja kaapin seinien välissä on oltava vähintään 2-3 cm etäisyydellä. Tämä on välttämätöntä, jotta huonekalu ei vahingoitu, kun laite on sammutettu estämiseksi.
 • Erotin asennetaan vain tasaiselle alustalle. Vääristymät johtavat siihen, että rasva kaadetaan viemäriin.
 • Asennuksessa on noudatettava tiukasti valmistajan suosituksia. Ohjeissa on ilmoitettava optimaalinen etäisyys laitteesta liesiin ja muihin avoimen liekin lähteisiin. Tätä kohtaa ei voida rikkoa.
 • Teollisuustuotannosta valmistetut rasvat täydennetään erityisillä kiinnittimillä asentamiseen ja viemäriverkkoon liittämiseen. Jos omistaja päättää ostaa kiinnikkeet erikseen, sinun on varmistettava, että sinulla on oikea koko.
 • Sen jälkeen, kun rasva-ansa on asennettu pesualtaan, se on liitetty viemäriin. Tällöin pääviemäriputken aallotus työnnetään laitteen sisääntuloon ja toinen aallotus on kytketty lähtöteeeseen. Liitokset on suljettu silikoniyhdisteellä tai tiivistysnauhalla.

Kiinnitä huomiota! Rasva sakeutuu ja muodostaa kalvon vedeksi, jos sen lämpötila on alle 40 astetta. On toivottavaa, että erotin on poistettu sifonista niin, että viemärit voivat jäähtyä ennen kuin se astuu alukseen.

rasvanerotin

Järjestelmä: rasvanerottimen asennus

Menetelmät säiliöiden puhdistuksesta talletuksista

Kotitalouksien rasvanpoiston pesuallas altaan alla ei ole ongelmia. Ne ovat tavallisesti pieniä, joten ne voidaan helposti irrottaa viemäristä ja puhdistaa käsin. Tällaisten laitteiden tuottavuus on 0,1-2 l / s. Suurempien tuottavuusmallien katsotaan olevan teollisia, ja niiden ylläpidolle on välttämätöntä käyttää joko pumppuja tai erikoislaitteita.

Teollisuusmalleissa on automaatio, joka ohjaa pilaantumista ja ilmoittaa ennaltaehkäisevän huollon tarpeesta. Kodinkoneissa tällaisia ​​laitteita ei useinkaan toimiteta, tarkistamme säännöllisesti kapasiteettia. Alla on yksityiskohtainen videokäsky rasvanerottimen manuaalisesta puhdistuksesta.

rasvapysähdyksen puhdistus

Teollisuuden rasvanerottimen puhdistus

Vaiheittaiset videon ohjeet ylläpitoon

Kun valitset ja valmistat rasvan ansa käsinpesua varten, kiinnitä huomiota materiaalin laatuun, josta keho valmistetaan. Laitteen käyttöikä riippuu tästä. Muovi- ja lasikuitumallit eivät kestä kovaa vaimennusta, joten laitteiden asentaminen on tehtävä huolellisesti. Jos aiot ostaa teollisuuslaitetta, suositaan valmistajia, jotka tarjoavat takuun. Muutoin eri merkkien instrumentit eroavat toisistaan ​​vähän.

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

51 + = 54

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map