Tigris a konyhában: válasszon árnyékot és stílust a belsőépítészetnek

Tigris a konyhában: válasszon árnyékot és stílust a belsőépítészetnek

Tigris a konyhában: válasszon árnyékot és stílust a belsőépítészetnek

A türkizkék színe a féldrágakő kő - türkizkék nevéből származott, amelyet a boldogság talizmájának már régóta tulajdonított. Azt hitték, hogy az emberek, akik rendelkeznek ez a csodálatos kő mindig él a jólét és a tisztelet. Az ősi legendáknak köszönhetően, valamint a zöld kék árnyalatok tervezőinek és pszichológusainak ajánlásait aktívan használják a helyiségek belső kialakításában különböző célokra. Egy kis fotó-áttekintés segít elképzelni, milyen a türkizkonyha. Talán néhány ötlet hasznos lesz egy új projekt megvalósításához.

A türkizkínálat belső kialakításának alapelvei

A kék és a zöld árnyalatokat hagyományosan a fürdőszobák és a medencék bélésében használják, mivel ezek szervesen kombinálódnak bármilyen vízzel vagy berendezéssel. Ez egy természetes természettudomány, ezért a divat-trendek ellenére mindig is trend lesz. Konyha sem kivétel, emellett a tenger hullámának színe vagy az égszínkék árnyalata smaragd frissítéssel jelentősen frissíti a szobát.

konyha belső tér

Türkiz a konyha belsejében - nem egyetlen "nehéz" részlet

A félelem az egyetlen hibát követi, amelyet a kezdő amatőr tervezők bűnnek szántak, - a fő hang túlteljesítése. Ha a homlokzat, munkalapok és a falak, és amellett, hogy az étkező és a csoport a „festék” az egyik, bár a legtöbb kedvenc színe, a hatás lesz meglepetés: ahelyett, elegáns kifinomultság befut rossz íze van.

konyha

Sok monokróm világos türkiz - nem kis szobákhoz

Próbáld meg követni az arányosság elvét: ha a szín világos, áttetsző, szelíd, sokat lehet, telített, éppen ellenkezőleg, kevesebbnek kell lennie. Ne feledje, hogy fehér alapon a mély türkiz fényesnek látszik, és először is a szeme elé kerül, így a színes tartozékok egymásba fonódását is nagyon óvatosan kell végrehajtani. A gyenge hangot sokkal könnyebb használni - mind háttérképként, mind homlokzati színsémaként megfelelő.

konyha

Halvány árnyalat - finoman és elegánsan

A koncentráció kísérletezésével meg lehet valósítani a szükséges kombinációt és tervezheti a türkiz színű konyhát a kiválasztott stílusban - klasszikus, országos, high-tech vagy bármi más.

Egy szín és ezer árnyalat

A határokon átnyúló árnyalatok előnye kettős jellegű, hiszen az alap két szín, ebben az esetben - kék és zöld. A türkiz egy hideg palettát említ, de nem mindenki látja a magas égbolt hűvös kékjét, vagy az északi sarki jég kékességét. Sokakhoz tartozik egy meleg tenger és forró déli nyaralás.

ebédlő

Mediterrán stílusú étkező

A színérzékelés nagymértékben függ az anyag textúrájától. Ha azonos színű kabát csillogó fényes és laza texturált tapéta - a hatás radikálisan más lesz. Ez használható falak vagy gyártási homlokzatok díszítésére. A folyamatos egyenletes bevonatok mellett a zárványokat is használják (például a "granit alatt" mesterséges kőben vagy mozaikban). By the way, mozaik padlók és konyhai kötények tökéletesen kombinálva homogén befejezni.

tapéta

Folyékony tapéta texturált falak formájában

Válasszon árnyékot a stílusnak megfelelően. Például egy türkiz színű ország konyha számára szép, sápadt, mesterségesen idősebb palettát találunk. Annak érdekében, hogy a helyzet az öregedés hatását adja meg, használjon speciális technikákat a festék felhordására. Texturált és elegáns megjelenés "kopott" homlokzatok, munkalapok, díszítőelemek (képkeretek, faeszközök).

konyha

Konyha vidéki stílusban

A csúcstechnológiás stílusban a fényezést nyerőnek tekintik, amelynek csúcspontjai átfedik a sínek és a bútorszerelvények króm felületeinek. A klasszikusok, mint egy visszafogott, tiszta textúra, a művészettörténet fülbemászó, ellentétes kombinációi, kiegészítve az arany és a pezsgő kristály csillogásával.

A részletek hatása az általános koncepcióra

Ha a konyhában függöny lógott aqua, az egész szoba alig egy türkiz - így lenne, ha a legtöbb felület borította az alapszín vagy használja ügyes díszítő trükk, amelyben a kék-zöld része került előtérbe. A modern konyhák különböző kialakítású előnyei: az homlokzatok, a padlóburkolatok, a falak és a munkalapok hangszínt adhatnak az alapszínhez.

1

A falak színe a fő háttér

Számos lehetőség van a bázis gamma alkalmazására, de az egyik legegyszerűbb a háttér lefedettség, vagyis a vízszintes vagy függőleges síkok befejeződése. Vízszintes - ez a padló és mennyezet, függőleges - a falak. Semmilyen esetben sem lehet egyetlen hangot használni minden felületre, mivel a szoba korlátozottnak és zártnak tűnik, jobb két vagy akár három fajtát használni.

konyha

A mennyezet, a falak és a padló két tónusú

Néha (különösen térfogatú konyhák kombinálva étkezővel) egyenletességét teszi a szoba unalmas, így ahelyett, hogy egy folytonos monokromatikus bevonat jobb, hogy egy mozaik bélés egy mintát, váltakozó két vagy három árnyalatú. Nem szőtt és vinil tapéta, dekoratív texturált vakolatok, speciális akrilok, többszínű csempék megfelelő változatai.

konyhai tervezés

A konyhai kötény és római függönyök eredeti kombinációja

A mennyezet számára lehetséges a festett műanyag panelek beszerzése, és ha a magasság lehetővé teszi - kétszintű szerkezet létrehozását a gipszkartonból. Gipszalapon történő festőpanelek esetén bármilyen vizes emulzió, például akril, alkalmas. A szoba tetejére nem "nyomja meg", és megtartja a magasságot, az alapfestékben meg kell adnia egy kis türkiz színt.

mennyezeti design

Komplex mennyezeti szerkezet

Egy másik modern megoldás a feszített mennyezet. A hagyományos fehérfólia helyett sötét vagy matt felületű árnyalatváltozatot választhat. A fényesség vizuálisan megnöveli a helyiség hangerejét, ami tükrözi a lámpatestek gerendáit, és a matt felület szépen maszkolja a varratokat és a telepítési hiányosságokat.

mennyezet a konyhában

Stretch mennyezet fényszórókkal

Padlóburkolatként kerámia burkolatot (előzetesen kialakított "meleg padló"), linóleumot vagy festett fából készült padlót lehet választani.

lépcsős cserép

Padlóburkolatok egymást követő sorrendben

Türkiz homlokzatok és munkalapok

A konyha látható terének jelentős részét a bútorokhoz kapcsolódó felületek foglalják el. Ez az asztallapokra (munka és étkező) és a homlokzatra vonatkozik. A szekrények rendelésekor azonnal megtudhatja a film, a műanyag vagy a festék színét, amely a panelek felületébe kerül. A monofonikus kivitelezés alternatívái vagy két szoros (ritkábban - kontrasztos) árnyalat váltakozása lehetséges.

tervezés

Türkiz homlokzatok természetes fával kombinálva

Ha marad túl világos telített színek, próbálja enyhíteni, hogy - helyette matt festék fényes vagy félfényes szatén, díszítésére a többi felületen válassza ki a tender világos színek - fehér, tej, vanília, bézs, homok. Jobb, ha az általános háttérben lévő könnyű rész érvényesül. A türkiz homlokzatokkal rendelkező konyha sötét, sima, fekete keretben helyezhető el, de lehetőleg tágas, jól megvilágított szobában.

konyha

A tenger hullámának telített színe fehérek árnyalata

A munkalapok különböző anyagokat használnak, és a választása attól függ, hogy képes-e kiválasztani egy adott színt. Dekoráció türkiz és anélkül, hogy költséges természetes kőből, hogy egy vagyonba, mivel a gyártás műkő keverékké bármely kedvelt szín, hozzátéve, hogy a készítmény a megfelelő színezékek, és a töltőanyagok. Laminált vagy műanyag választás még könnyebb - a gyártók több lehetőséget kínálnak egyszerre.

podsvetkka

A neon-világítás, amely lehetővé teszi az asztalon egy bizonyos színt

Nehéz a fából festett felületek és az üveg, de az asztallapokat ezekből az anyagokból rendeltek leggyakrabban nem a munkaterület, hanem az étkező csoport.

étkezőasztal

Étkező csoport

Tartozékok aqua színhez

Fontos, néha meghatározó szerepet játszik a konyhák belső kialakításában. A részletek alatt minden olyan tárgyat, berendezést és tartozékot értünk, amely viszonylag kis méretű, de nagyon észrevehető.

konyha

Luxus megoldás az Art Deco stílusban

Egy égi türkizkonyhát csak textíliával készíthet: függönyök, törülközők, fazekasok, székek, székek, asztalterítők és szalvéták. Az egyetlen feltétel a háttér semlegessége, azaz könnyűnek, diszkrétnek és visszatartónak kell lennie. By the way, még több kontrasztos színekkel, türkiz gyakran jön győztes.

a belső tér

A függönyök sikeresen visszhangzanak az asztali vázával

A konyhai edényeket vagy edényeket gyakran "segítőként" használják:

  • Tea és kávé készletek;
  • Fűszer készletek;
  • tálak;
  • Vázák a gyümölcsökért.

Egy könnyen kezelhető változat meglehetősen egyszerű: a műanyag tartók forróbbak, a szokásos abroszt helyett inkább ebéd alatt használják őket.

porcelánpár

Tea porcelánpár

Dekoratív kiegészítők díszítik a falakat, polcokat, ablakpárkányokat. Fényes cyan keretek, virágcserepek, függönyök horgok játszanak az ékezetek szerepében, és aktívan befolyásolják a belső tér teljes érzékelését. Ha van egy kényelmes kanapé vagy székek az étkezőben, kipróbálhatja a kárpitot, és felveszi a hangot. A titokzatos etnikai minták vagy bonyolult geometriai díszek nem rontják a szín tisztaságát, éppen ellenkezőleg, hangsúlyozni fogják.

székek kárpitozása

A székek kárpitozása egybeesik a fal díszítésével

Az áruházakban, ha kívánja, megtalálja a sütőedények, edények és vízforralók bármilyen színű. A leggyakrabban a tűzhelyen álló tárgyak, ha szükséges, szintén hangsúlyozódnak.

türkiz belső

Gyengéd türkiz belső a szépen kiválasztott színekkel

A társaik árnyalatainak kiválasztása

Furcsa módon, a határvonalas türkiz tökéletesen párhuzamos a különböző árnyalatokkal, köztük:

  • Zöld (világoszöld, füves, smaragd);
  • Kék (égszínkék, azúrkék, búzavirág, indigo);
  • Fehér (tej, fehér, gyöngyház, gyöngy, elefántcsont);
  • Fekete (szürke minden formája);
  • Sárga (kanári, citrom, sárga).

A vörös skála kevésbé alkalmas, de néhány hangszín kombinációja is lehetséges. Tökéletesen finoman türkizik a rózsaszínű, de a savas megoldások jobban kizárják, csendes, puha, kiegyensúlyozott.

konyha

A piros szín fényes akcentussal működik

Tandem kék vagy kék rendszeresen járó tengeri kérdések: néhány hullámos vonalak, egy pár kagyló a polcon, textil, csíkos, hálós függöny, - és te vagy a Földközi-tenger partján, a világon a napfény és sós spray.

konyhai tervezés

Sok kék-kék árnyalat

A hagyományos kombináció fekete vagy fehér a priori, győztes, de ez nem ok arra, hogy felejtsük el, hogy a kisebb helyiségekben jobban megfelelnek a világos árnyalatoknak, és a tágasak feketét használhatnak.

konyhai tervezés

Klasszikus tripla - fekete, fehér és türkiz

Videó: türkiz a belső térben

Türkizkonyha klasszikus stílusban - hogyan növelheti a szoba területét:

Költségvetés fehér türkiz megoldás:

Egy kis video sorozat ötletekkel javításra:

Amint látja, a türkizkonyha belseje végtelenül sokoldalú lehet - minden csak a képzelőerejétől és lehetőségeitől függ. Ha tetszik ez a pozitív szín, biztonságosan használhatja fő vagy kiegészítő háttérként vagy akcentussal. A kétségek megoldása mindig segít az illetékes tervezőknek, és megvalósítja a projektet az életében tapasztalt építők és bútorgyártók számára.

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

20 − = 15

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map