A konyha ívei az ajtó helyett gipszkartonból - saját kezű dekorációval

A konyha ívei az ajtó helyett gipszkartonból – saját kezű dekorációval

A konyha ívei az ajtó helyett gipszkartonból - saját kezű dekorációval

Az ív a konyhában nemcsak egy ajtó alternatívája, hanem egy önellátó tervezési megoldás, amely teljesen megváltoztathatja a belső tér jellegét. Eredetiség, funkcionalitás, a tér vizuális terjeszkedése csak egy kis része az építészeti elem előnyeinek. De a legfontosabb az, hogy az ajtó helyett a konyhában helyezze be a boltot a saját kezével - ha alaposan megközelíti az ügyet, akkor nem nehéz hatékony építményt építeni a gipszkartonból. Hogyan lehet megvalósítani ezt a vállalkozást? Ahhoz, hogy megértsük, fontoljuk meg az egész architektúra folyamatát - az űrlapotól a dekorációig.

A konyhában lévő ajtó helyett ívelt nyílás

Az íves gipszkarton-konstrukciók egyre inkább kihajtják a hagyományos ajtókat a konyhákból - ezt számos, a stílusok széles skáláján tervezett interiors fotótermei is megerősítik. És ez a jelenségnek két oka van: az ívek és a széles díszítő lehetőségek szilárd előnyei - részletesebben megismerjük minden pillanatot.

A konyhai boltívek előnyei

Az ívelt szerkezet az ajtó kialakításának egyik előnyös változata, feltéve, hogy az alábbi előnyökkel rendelkezik:

 • Exkluzív design. Először is, az ív önmagában eredetinek tűnik, mint a szokásos sablonajtó. Másodszor, korlátlan lehetőségeket kínál az áthaladási zóna kialakításához: bármilyen formában, színben, dekorációban - ebben az ügyben mindez csak a képzeletedtől függ. Az ívelt konstrukció egyaránt figyelemreméltó átmeneti elemként szolgálhat a belső terek között, és a tér hangsúlyos dekorációjaként működik, de minden esetben exkluzív kialakításban részesül.
boltív

Az íny bonyolult alakja az ajtót a belsőépítészet fényes elemévé alakítja

 • Könnyű súly. A gipszkartonnak csekély súlya van, így az építészeti szerkezet nem terheli a támasztó falakat, bármennyire masszívnak tűnhet.
 • Növelje a helyet. Az ív a konyha és a szomszédos terem közötti tiszta határvonalat törli, ami lehetővé teszi, hogy a tér vizuálisan nagyobb mennyiségű legyen.
klasszikus ív

A kiterjedt klasszikus arch viszonylag növeli a mennyezet magasságát

 • Maszkolási hatás. A gipszkarton boltozataiban gondosan elrejthetők a különféle kommunikációk. Ehhez nem kell a strobing-ot igénybe venni, mint a tégla vagy a blokk struktúrák esetében.
 • Pénzügyi akadálymentesítés. A gipszkartonok sokkal olcsóbbak, mint a boltívek és ajtók egyéb befejező anyagai. Ezenkívül a készszerkezet karbantartása nem igényel komoly pénzügyi befektetéseket, mert gyakran van egy deformálható szerelvény, amely a legfontosabb költségforrás az ajtó működtetése során.
 • Egyszerű telepítés. Az anyag praktikus és könnyen feldolgozható, ezért nincs szükség speciális építési eszközökre vagy szakmai ismeretekre az ajtó díszítésére - elegendő az alapinformáció betartásához.

Ívek és oszlopok a konyhában - ajánlások a tervezéshez

Miután áttekintette az ívek kialakításának fényképét, észre fogod venni, hogy mindannyian nem hasonlítanak egymásra - egy ilyen fajta magyarázata nemcsak a különböző díszítésekkel magyarázható meg, hanem a díszítő díszítés lehetőségével is. Az építészeti struktúra eredeti díszítése mindenki erejében van - csak el kell döntenie, hogy milyen anyagot szeretne dolgozni:

 • Háttérkép - hagyományos kivitelezés, amely nem veszíti el népszerűségét a hatalmas színek és textúrák miatt. Optimális választás konyhai ívelt - nem szőtt vagy vinil tapéta számára, mivel kopásállóak és nedves tisztításra is alkalmasak.
 • A festés praktikus dekoráció, amely nem fél a nedvességtől és a szennyezéstől. A konyha számára a vízemulziós festékek a legalkalmasabbak, mivel nem tartalmaznak mérgező anyagokat, és nem bocsátanak ki éles szagot.
boltív

Az íves szerkezet külsõ falai tónusban festettek a teljes lakberendezéshez

 • A kő szilárd és megbízható bélés hosszú élettartammal. A gipszkarton nem képes ellenállni a természetes kövek terhelésének, ezért kívánatos a természetes analógokat utánzó mesterséges díszítőcsempék használata. Az utolsó textúrája tetszőleges lehet: tégla, héj, pala, gránit, márvány - a képen látható, hogy ez a dekor gyakorlatilag megkülönböztethetetlen a természetes kőből.
boltív

Klasszikus bolt dekoratív téglával díszítve

 • A stukkó öntés elegáns díszítéssel rendelkezik, amely semmilyen formában nem korlátozódik: lapos vagy göndör díszlécek, oszlopok, rozetták, domborművek. Javasoljuk poliuretán stukkó használatát - könnyű, ezért ne gyakoroljon nyomást a gipszkartonra.
öntött díszlécek

A formázott díszlécek eleganciát adnak a belsőépítészetnek

 • Fabric - dekoratív textíliák teszik az ajtót kifinomultabb és nemes. A dekorációhoz a legjobb az erős textíliák használata: jacquard, brokát, gobelin.

Figyelj! Az ív nemcsak befejező anyagokkal, hanem lámpákkal is díszíthető: a helyszínen, oldalsó és kontúr LED-ek díszítik az ajtót, és a konyhát további megvilágítással látják el.

Ha az ajtó területének kialakítása több íves ív felszerelésével jár, a megbízható rögzítéshez oszlopok szükségesek. Gipszkartonból is készíthetők, és a fő építészeti elemek stílusával díszítettek. Azonban vegye figyelembe, hogy ez a lehetőség csak tágas konyhákra alkalmas - a fotón látható módon az oszlopok sok hasznos helyet rejtenek szemmel.

boltív

Ív oszlopokkal ajtók helyett

A gipszkartonok saját kezű boltjának eszköze - 7 lépés

Ahhoz, hogy érezze a konyhai íj összes nyilvánvaló előnyét, és ne csak egy eredeti, hanem egy működőképes tartós ajtót is kapjon, fontos, hogy alaposan megértsük az építészeti kialakítás technológiáját. Ez a komplex gyakorlat számos alapvető fontosságú lépést tartalmaz, amelyek közül egyik sem elhanyagolható.

Válassza ki az arch típusát

A fő szempont a gipszkarton ívek osztályozására egy konyhában egy forma. Ezen jellemzők alapján öt legelterjedtebb modell különböztethető meg.

 • Klasszikus. Az íve félkör alakú, amelynek ívei halkan átnyúlnak a nyílás falaira. Az univerzális kialakításnak köszönhetően minden belső térre alkalmas, de különösen a keskeny folyosókon és magas mennyezetű konyháknál különösen jól néz ki. A második név római, amely történelmi igazolással rendelkezik: a rómaiak kezdték félköríves íveket készíteni a rendes ajtók helyett.
boltív

Római ív a klasszikus belső térben

 • Portál. Az íj négyszögletes, megismétli az ajtó vázlatát. A forma egyszerűsége miatt egyszerű és gyors végrehajtás. Fotó mutatja, hogy a szerkezet úgy néz ki, visszafogott, és még szigorúbban, de éppen azért, mert ez a szigor, ez a legjobb választás a konyhában a stílus hi-tech, vagy minimalizmus, ahol a nem megfelelő gyakorlat extravagáns átszervezését helyet.
boltív

Egy egyszerű, de hatékony portál az ajtó helyett

 • Modern. Hibrid változat, amely ötvözi a klasszikus és téglalap alakú ívek jellemzőit: a szerkezet íve kerekítve van, de láthatóvá válik az átjárástól a nyílás egyenesen álló falai felé. Ez a forma elsősorban nagyméretű, alacsony mennyezetű szobákhoz alkalmas. A tömörségnek köszönhetően harmonikusan illeszkedik minden stílus irányába.
boltív

Modern - kompromisszum a klasszikusok és a szigorú portál között

 • Elliptikus. A szerkezet hosszúkás, szabályos vagy szabálytalan ellipszis, puha sima ívek formájában. Egy sor több lapos tetején, ahol a tervezés nem igényel magas mennyezettel és harmonikus megjelenés, még apró konyhában. Ha azt szeretnénk, hogy vizuálisan bővíteni az ajtóban, és a határ a két szoba a legpontosabb, az ideális megoldás az lenne, hogy pontosan elliptikus ív a gipszkarton számára egy konyha, egy fotót, amely közvetlenül támogatja a növekvő hatása.
boltív

Ellipszoid ív kissé lapos tetején

 • Trapézizom. Nem szabványos építészeti elem vágott sarkokkal. Az ajtó zóna aktív játékos a belső térben és dinamikus hangulatot kölcsönöz a térnek. A vágott sarkok hatása az alap négyszögletes nyílás sarkainak részleges dekoratív varrása miatt jön létre. Amint a képen látható, ez a típusú bolt csak tágas, széles folyosókkal rendelkező szobákhoz alkalmas.
trapéz alakú

A trapéz alakú design harmonikusan illeszkedik az ország konyhájába

A gipszkarton munkájának finomsága

A gipszkartonon végzett munka sajátosságainak hiánya számos olyan problémával küzd, amelyek közvetlenül az ajtó díszítésének folyamatában érezhetik magukat. A bajok elkerülése végett nem feltétlenül tisztázni kell az anyag kezelésének alapvető árnyalatait.

Először, egy ívszerkezet felépítéséhez legalább 9,5 mm vastagságú lapokat kell kiválasztani. És ha nehéz termékek, például üveg vagy csempe, dekorációként, akkor legalább 12,5 mm. Az íves hajlításokhoz jobb, ha egy speciális vékony anyagot vásárolnak - 6,5 mm-t, mivel könnyebb feldolgozni. Mivel az ív a konyhaterület részét képezi, ajánlott nedvességálló gipszkarton használata - ez növeli az építészeti elem élettartamát.

Másodszor, annak érdekében, hogy ne deformálja a gipszkarton lap, ha hajlított, alkotó felső Arch, mielőtt a szerelési munka előkészítése: laminátum belső oldalán tüskés hengerrel és enyhén benedvesített egy szivaccsal vagy puha kefével. A feltüntetett eljárások után várja meg, hogy a feldolgozott lap enyhén lágyuljon, majd gyengéden hajlítsa meg az ív alakját.

1

Fontos! Ne tégy túlzottan a gipszkarton lágyulását, különben elveszíti formáját és a széle mentén csúszik.

gipszkarton

Hajlított gipszkarton

Harmadszor, ha egy kis dekoratív kanyart kell létrehozni, akkor jobb, ha megtagadja a nedvesedést és a "száraz" anyagot vágja le: a lap egyik oldalán levágja a papírt és a gipszréteget; könnyedén megtörje a lap részeit a kitöltett rések mentén, de úgy, hogy a gipsz maradjon a sérült második oldalpapíron; rögzítik a kanyart, ragaszkodnak a réshez egy kígyóval és egy gittmel.

Előkészítő eljárások

A konyhai bolt felállítása előtt bizonyos mennyiségű előkészítő munkát kell végezni. Először is meg kell határozni az építészeti struktúra méretét. Itt nem csak a személyes ízlésekre, hanem a konyha arányára is figyelni kell - az íjnak harmonikusan illeszkednie kell a belső kialakításhoz. A kényelmes mozgás legkisebb méretei: szélesség - 1,2 m, magasság 2,1 m.

Figyelj! Miután megoldotta a kérdést a méretekkel, hajtsa végre az ív rajzát teljes méretben - ez segíti a gipszkarton lapok későbbi vágását.

Ezután gondoskodjon a munkaeszközökről és anyagokról. Szükséged lesz:

 • különböző vastagságú gipszkarton lemezek;
 • fém profilok;
 • Kötőelemek: fém csavarok és műanyag tüskék;
 • perforátor és fúró;
 • csavarhúzó;
 • fémfűrész;
 • egy kés a gipsz vagy a kirakós játék;
 • fogó;
 • Tűhenger;
 • rulett, szint, zsinór és ceruza;
 • írószer kés;
 • perforált sarkok;
 • egy kígyó;
 • spatula és gipsz vakolat;
 • primer;
 • csiszolóhéjak;
 • befejező anyagok.

Fontos! Ne felejtse el előkészíteni a munkaterületet - a nyílás felszínét lehúzni a régi pelyhekről és a piszokról.

Az íves szerelés sorrendje

Azok, akik nem rendelkeznek tapasztalattal a telepítés ívek, hanem azt akarja, hogy dolgozzon a saját kezét látványos ajtó, stílusos design konyha, a legjobb, hogy a klasszikus ívelt szerkezet - vagyis annak fokozatos telepítés magyarázó fotók és felajánlja, hogy fontolja meg a további:

 1. Nyissa meg a gipszkarton. A korábban létrehozott rajz, rajzol az első oldalsó ház fele ív életnagyságú vágott és kirakós játék. A kapott mintán levágja a test második felét. Hivatkozva ismét a rajz, dolgozzon egy lapon a kívánt ív sugarát, és a vágott végét fele, majd annak sablonját - még egy.
vágólapok

Éles lapokkal, az elektromos kirakós játékkal

 1. Profil vágás. Fém csíkot vágott nyolc darab: két - a nyílás szélessége, négy - a magassága, két - íves minta a záróréteget.

Figyelj! Hajlítsa meg, de ne szakítsa meg a fémprofilt, és 5 cm-es léptékkel sekély vágásokat végezzen a szélein.

vágások

A profil szélei közötti vágás egyszerűsíti a hajlítást

 1. A keret összeszerelése. Rögzítse a profilokat párhuzamosan egymás mellett a folyosó mindkét oldalán: széles - a "mennyezet" az íj, és a hosszú a falak. Ennek eredményeként egy dupla kockát kell kapnia, mint a képen. Ezután rögzítse az ív alakú profilokat a függőleges vezetőkön.
keret gipszkartonhoz

Keret keret a gipszkartonhoz

Figyelj! A hasított test merevségének növelése érdekében szereljük fel a keresztirányú szövedékeket a függőleges profilok között. Vízszintes és ív alakú profilokat is csatlakoztathatnak.

ugró

A sávok tartósabbá és megbízhatóbbá teszik a keretet

 1. A ház felszerelése. Alternatív megoldásként, az önfúró csavarok és dugók segítségével rögzítse a függőleges oldalsó részeket a kerethez.
előkészítése

Az oldalsó ívelt részek felszerelése

 1. A végcsík gyártása. Vágja le a gipszkarton csíkot a fenék fenekére - hosszának a nyílás szélessége + 10-15 cm, az ív sugarától függően. Ezután a korábban leírt módszerek valamelyikével adja meg a csíknak a szükséges hajlítást.
a végén csík

Ívelt végcsík

 1. A fenék rögzítése. Önzáró csavarokkal rögzítse a két végdarabot a vízszintes és függőleges profilhoz, és a végcsíkot az ív alakú sávhoz. A kötőelemek átlagos magassága 10 cm.
sáv rögzítés

A végcsík az ív alakú profilhoz van rögzítve

 1. Távolság. Zárja be a sarkokat perforált sarkokkal és egy kígyóval, majd a folyosó teljes felületét leüti és lerombolja. Ezután folytathatja az ívszerkezet kialakítását.
feldolgozás

Az építészeti elem dekorációjának utolsó lépése a primerrel és a gittal való kezelés

Videó: GKL arch saját kezekkel

Részletes folyamatleírás

Hogyan hajtsuk be a gipszkartonot "nedves" módon

A gipszkarton korlát lépésről lépésre történő kialakítása ajtó helyett

Belső ívek tervezése a konyhában - fotók és videók

Fotó példák ívek a konyha kapu

D21
D22
D23
d24
D25
D26
D27
D28
D29

Videó: ötletek a boltívek és oszlopok tervezéséhez a konyhában

Befejezve az ívet vakolattal

Változat oszlopokkal

Példák a tervezésre

Mint látható, az ív a gipszkarton - egy látványos, de rendelkezésre áll egy megvalósítási átalakulás a konyha belső design. Itt a fő szakaszait tervezése és kivitelezése a boltozat szerkezetét egy fotó - összpontosítva őket, akkor képes lesz a saját, hogy hozzon létre egy eredeti építészeti tervezés, ami lesz, nem triviális és funkcionális cseréje a szokásos ajtót.

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

+ 70 = 79

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map