Vacker köksplatta för förkläde: en skattekista av modeidéer

Vacker köksplatta för förkläde: en skattekista av modeidéer

Vacker köksplatta för förkläde: en skattekista av modeidéer

Kök förklädet - en funktionell del av inredningen, utformad för att skydda väggarna från ånga, vatten, värme, oljesprayer och andra föroreningar hushåll, samt lätt att rengöra, vilket gör det lättare reningsprocessen. Keramiska plattor för köksförkläde - guldstandarden, som föredras och är betrodda av de flesta hemmafruar. Och det här är inte förvånande, eftersom det är hållbart, resistent mot skador, det är lätt att ta hand om, och det har också utmärkta dekorativa egenskaper. Men modern design av kök är inte begränsad till klassiska plattor. För att avsluta förklädet använder sig designare i allt högre grad av en fotocell, ett glas eller en spegelplatta. Risken är förvisso en ädel affär, men reparationer görs inte för en månad eller två, men i åratal bör experimenter med texturer och färger vara motiverade. Vad ska du göra för att stoppa ditt val, för att inte förlora antingen utilitarism eller estetik?

Förkläde av keramiska plattor

Behöver en ledande position i styrka, praktiska, hållbarhet och enkel underhåll. Trots alla dess anpassade plattor lämnar ett stort utrymme för fantasi, så att du kan spela med storlekar, färger och texturer för att skapa inte bara klassiska men också exklusiva köksförkläden. Vad är värt att imitera keramik för trä, sten, läder eller metall! Och hur är det med en keramisk fotokamera med en spektakulär widescreen-bild eller ett litet repetitivt fotografi från ett familjealbum? En sådan kakel kommer att ge något kök en individualitet. Tack vare innovativ teknik är bilder på en fotografisk platta ljusa, klara, motståndskraftiga mot fukt, temperaturförändringar, mekaniska och kemiska influenser, och dessutom inte blekna med tiden. Oavsett hur vacker kakelarna såg ut, borde det vara lätt och opretentiös i städning, så det är bättre att vägra från alltför texturerade plattor.

Köksförkläde från en kakel med den icke-enhetliga fakturan

Förklädet av ljusplattor med en heterogen textur på arbetsväggen ser väldigt utsökt ut, men det kommer att kräva ansträngningar när det gäller att upprätthålla renheten

Spegelplatta för kök på förkläde

Spegelytor är speciellt lämpade för ett litet kök, som visuellt expanderar det trånga utrymmet. Praktiska spegel kakel, tyvärr inte kan skryta med: fingeravtryck, små droppar av fett är tydligt, och vid skörd måste arbeta hårt för att bli av med fula ränder. Passa inte på ett spegelförkläde och älskare av köksreling - ett överflöd av reflekterade objekt kommer att skapa ett rör och rörigt utrymme. Vågat på den impudenta spegel-keramiska eklektiska, bör du beakta spegelns olika tjocklek (4 mm) och keramiska plattor (8-10 mm). Denna läggning kommer att kräva mästaren av hög professionalism och kommer att kosta mer.

Mirror förkläde och belysning - en spektakulär design mottagning

Spegelförkläde - perfekt för visuell expansion av köksutrymmet i kombination med korrekt vald belysning

Förkläde av glasplattor

Glasplattor är härdat glas med bakgrund eller mönster på baksidan. Eftersom endast ansiktsglassidan av plattan kommer att påverkas av den externa åtgärden, kommer mönstret alltid att vara integrerat, aldrig brinna ut och kommer inte att raderas. Glas tvättas lätt från fett, och bakgrunden döljer mindre smuts och fläckar. Kakel från glas till kök på förkläde kan vara blank, matt, transparent, slät eller krusad, imitera marmor, is, granit, silver och annat material. Om så önskas hittar du även en kakel med unika holografiska effekter. Inte överraskande, det används alltmer i modern inredning.

Kök förkläde av glasplattor - enkelt och städat

Glasplattor blir allt populärare som ett material för köksförklädet

Den noggrannhet att välja och lägga plattor på ett förkläde

  • Köks förkläde är bättre att välja en icke-rektangulär och fyrkantiga plattor av 10x10 eller 20x20 cm. Det ser mer estetiskt tilltalande, men dess styling kommer att kräva mer skicklighet och kommer att kosta en storleksordning dyrare.
  • Det är önskvärt att förkläde gränser exakt sammanfaller med gränserna för möbler, men det är inte så lätt, särskilt som kakel läggs innan installationen, och även före förvärvet av möbler. Med tanke på den standardhöjd av golv och hängande skåp, och beräkna höjden på kakel kommer inte vara svårt, men det är bättre att producera stapling så att toppen och botten av plattan en liten skylt i skåpen. Om köksuppsättningen du väljer hålls i vanliga ramar ska förkläden vara 60 cm, och det ska börja 85 cm från golvet.
  • En del av väggen ovanför spis, reserverad för montering av huven, är täckt med kakel till de övre gränserna för de hängande skåp. De övre skaparna tillverkas huvudsakligen i höjd 60 eller 90 cm, respektive höjden av rampen bör nå 120 eller 150 cm. Bredden på pålägg detta parti måste gå något utanför sidoskåp. Vid en standard bredd på huven på 60 cm kommer det vända området att vara ca 70 cm - 5 cm av marginal på båda sidor.
  • Det erforderliga antalet kakelplattor beräknas utifrån förklädet och med en liten marginal - ca 10% av det totala. Antalet element beror till stor del på det valda sättet att lägga på. Så, den mest utbytbara är den diagonala placeringen av plattor. Vertikal och horisontell läggning är mer ekonomisk.
  • För att förenkla vården av förklädet kan valet av plattor med en slät matt eller blank yta utan lättnad, där smuts kan ackumuleras, bidra till att förenkla vården.
  • För behandling av samlingsfogar är det bättre att välja en fuktresistent injektionsmassa med speciella antimjöl och antifungala tillsatser. Efter läggning kan sömmen behandlas ytterligare med skyddande lack för att skapa en monolitisk och lättsköttsyta.

Foto exempel på kakel design av kök förkläden

Dekoration av köksväggen med konstpaneler

Panelen av plattor på lämplig bakgrund passar harmoniskt in i kökets inredning, dekorerad i en av de europeiska stilerna

Förkläde för kök från mörkplatta

Med korrekt installerad belysning ser den mörka kakel på arbetsväggen ovanligt och snyggt ut

Metoden för att lägga plattan beror på dess dekorativa egenskaper

Designers erbjuder olika sätt att lägga plattor på arbetsmuren för att förbättra dekorativa effekter

Harmonisk kombination av plattor med andra delar av inredningen

Diskret grå kakel är lämplig i detta moderna interiör, i harmoni med resten av miljön

Pastellfärger med mjuka insatser i klassiskt kök

För klassisk mat, ett förkläde av pastellfärger med en diskret och liten infogning

Ljus färg och ovanlig kakel - en original designidé

Ovanligt sätt att lägga och ljusa färger på kakel gör ett köksförkläde ett viktigt inslag i kökets inredning

Ljusa plattor i köket - ett löfte om renlighet

Ljusplattor i köket ser alltid bra ut, men för att upprätthålla renheten måste man lägga mer ansträngning

En lyckad kombination av originalplattor och belysning

Färger och nyanser av ytan på den här arbetsväggen kommer hela tiden att förändras och skimmer, till stor del på grund av framgångsrikt placerad bakgrundsbelysning

Ljusa insatser - ett sätt att göra interiören mer intressant

Ljusa insatser på vitväggen sätter upp insidan, vilket ger ljus och lekfullhet

En klassisk designlösning för en fungerande vägg i form och färg

Klassiskt kökförkläde utan krusiduller - svårighetsgrad i form och färg

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

51 + = 52

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map