Uttag till köket - Praktisk inredning med stora möjligheter

Uttag till köket – Praktisk inredning med stora möjligheter

Uttag till köket - Praktisk inredning med stora möjligheter

En köksuppsättning kan bestå av olika möbler, förenade i ett stycke med gemensamma element - fasaddörrar, beslag, bordsskivor. En av dessa viktiga komponenter är basen för köket - baren, som är fastsatt på botten eller stödbenen på piedestalerna. Detta skydd utför flera funktioner samtidigt: det stänger utrymmet under möblerna från penetration av damm, barnleksaker eller husdjur, matrengöring och annat skräp, dessutom förbättrar köksuppsättningens utseende avsevärt.

Designfunktioner i källarsystemet

Cap köket - en ganska enkel konstruktion, som består av ett dekorativt yttre remmar, klämmor, clips, försegla och avsluta zaglushek.Chtoby exakt upprepa slingan möbelsystem kan komplettera och stödja de olika elementen:

 • standardkontakter för vinklar på 90 eller 135 grader;
 • Radiusfragment som tillåter dig att utföra släta varv eller konturböjningar;
 • Adaptrar för sektioner av olika höjder;
 • Ventilationsgaller som ger luftcirkulation under möbler och inbyggda apparater (ugn, kylskåp, tvättmaskin eller diskmaskin).
sockel

Utformningen av socle och olika hjälpämnen

sockel

Plint - det sista elementet i köksenheten

Förutom det trimmar hög grad underlätta vård för köket (som någonsin har försökt att tvätta golvet, mopp manövrering mellan benen tummarna - uppskattar), de är helt dölja kommunikation, till exempel vatten tar slangar eller ledningar. Och vid behov locket lätt avlägsnas otschelknuv fäst hålla den upprätt. Att systemet är i anslutning till ytan på möbler utan några större luckor, är det viktigt att välja rätt höjd, och detta alternativ beror på utformningen av headsetet och golvet planhet.

Till noten! Om golvet i köket inte är perfekt i linje, kan du plocka upp ett tak för reglerad podvesah.Chtoby kunde inte se luckor, inte designen inte jämställas med fasader och "utaplivajut" några centimeter djupt.

De mest populära storlekar för kök bas - 100mm, 120mm, 150mm och 200mm, men det finns andra sorter, så när du köper mönster är viktigt att veta avståndet från den nedre kanten av sockeln på golvet (speciellt om benstöden är justerbara i höjdled).

påstådda dimensioner

De mest populära storlekarna

Viktigt! Systemet kan bara bestå av en stång och klämfäste eller kompletteras med ett underhölje - en U-formad plast eller metall som tar "ca 5 mm höjd".

genomskinlig bas

Genomskinlig bas under en dekorativ lath

Underskalet säkerställer en tätt passform av remsan till golvytan och tjänar som ett extra skydd mot penetration av fukt. Men vissa möbelproducenter föredrar att installera locket direkt på silikonförseglingsmedlet. Designen är mer hållbar, men om det behövs demonteras det, du måste klippa av skyddet med en kniv och sedan installera om anslutningen igen.

komprimator

Tätning skyddar mot vatten och små kullar

Till noten! Designers rekommenderar rum med lågt tak för att välja standardkockar 100 mm. Fler breda band är lämpliga för kök med en höjd av 3 m och mer.

Typer av material för socklar

Köks sockel kan köpas separat beställas med headsetet eller göra dina egna händer, drack ribban för önskad storlek av spånskivor eller vattenavvisande gips. När det gäller design - det finns också alternativ. Du kan välja färg dekorpod fasader, bänkskivor, fixturer, eller komma med sin egen version för kontrasterande kant lägre zon av headset - ett brett spektrum av material och beläggningar gör det möjligt att hitta rätt skydd för alla interer.Rassmotrim detaljer de mest populära typer av lock för köket samt för- och nackdelar med olika produkter .

Budgetalternativ - plast

Plast kök tsokol- en av de billigaste och praktiska möjligheter för utformningen klyftan mellan golvet och tabeller garnitura.Konechno, kostnaden beror på kvaliteten av PVC och produktens tjocklek, men prisklass och ett stort urval av färger gör det möjligt att välja den optimala lösningen för varje interiör och budget.

plastbas

Radius plastbas

Fördelar med plast:

 • Utmärkt fuktmotstånd - materialet är inte rädd för vatten och deformeras inte från fukt.
 • Hygienisk och enkel vård - Plast har ingen svamp, och det blir inte svårt att tvätta det, även om det finns betydande föroreningar eller fettavlagringar.
 • Plastitet - materialet kan ha vilken form som helst, vilket är mycket viktigt för köksskåp med böjningar eller släta kurvor. För att systemet ska kunna se monolitiskt, används ytterligare adaptrar och kontakter.
 • Lätt vikt och enkel installation tack vare speciellt utformade spår på insidan av baren.
rem med tätning

Dekorativ remsa med packning

Plast sockel för köket ganska tillförlitlig alternativ - det är inte deformeras av solljus eller kontakt med vatten, men motståndet mot mekaniska skador beror på styvhet planka - på en tunn panel kan förbli bucklor från oavsiktlig bete fots eller mopp.

Nackdelar med plast är inte så mycket. Man bör komma ihåg att på sin yta är lätt synliga skilsmässor och streck, så panelen (speciellt blank) måste regelbundet torkas. Och för vård är det nödvändigt att välja icke-slipande produkter som inte innehåller klor.

1

I en stil med kökspånskivan eller MDF

Plintarna av spånskivor eller träfiberplattor görs vanligtvis tillsammans med själva uppsättningen, upprepa färg och struktur. Som ett resultat ser köket soligt ut, och dess design - harmonisk.

Varianter av färger "för trä" för MDF eller spånplattor

Fördelar med träkollekar:

 • Stort utbud av färglösningar.
 • Tillförlitliga imitationer av strukturen av naturmaterial under träfasader.
 • Relativ motståndskraft mot mekaniska influenser - Om du av misstag träffar en sådan bas, kommer det inte att bilda bulger, men om ett skarpt föremål för en yttre beläggning skadas inuti en träplatta, kan en svamp utvecklas.
komprimator

Tätningsplatta för träremsor är ett måste

Priset på sådana plintar beror på kvaliteten på plåten själv och av dess yttre omslag. Spånplattan anses vara en av de mest ekonomiska lösningarna, men livslängden för en sådan produkt är inte lång, speciellt om den inte är skyddad mot vatten från alla håll genom film eller andra typer av beläggningar. Vidare finns det i slingorna, liksom möbler från spånskivor, svaga punkter - hörn och slutar med limkant, som till slut flagnar.

Till noten! För att förlänga brädans livstid från spånskivan är det viktigt att skydda ytan mot långvarig kontakt med fukt, lämna inte plaskar på golvet och avlägsna panelerna med jämna mellanrum för att torka i solen eller nära radiatorerna.

MDF kommer att kosta 1,5-2 gånger dyrare än spånskiva, bättre motstår fukt, även det kräver anti svamp impregnering, men skyddsskiktet (inklusive vid ändarna) till träfiberplattan hålls mycket bättre och längre på grund av den släta ytan och frånvaron av stora sågspån komposition. Om utvald som en avslutande plast - MDF sockel kan konkurrera med metall.

sockel

Basen från MDF ser ut som en harmonisk fortsättning av möbelfasaden

Till noten! Träplattor används endast för möbler med enkla, i huvudsak rätlinjiga former - materialet böjer sig inte bra. Ja, och lämpliga adaptrar är ganska problematiska, så för böjningar eller höjningar utan standard måste kontakterna beställas, sågas med egna händer eller kombineras med plastelement.

Praktisk metall

Den mest tillförlitliga (men också den dyraste) köksbasen är gjord av aluminium. De viktigaste konkurrensfördelarna med metallen över andra material är uppenbara - styrka och hållbarhet. Aluminiumremsan kan tjäna i flera år utan att förbränna solen och inte ändra formen under påverkan av fuktighet eller temperaturförändringar.

metallbas

Kök med metallbas

Förutom hög hållfasthet har aluminiumstänger också andra fördelar:

 • Hygien - en metallyta skapar inte en gynnsam miljö för utbredning av skadliga mikroorganismer.
 • Flexibiliteten hos materialet och ett brett urval av anslutningselement gör det möjligt att dekorera möbler av nästan vilken form som helst.
 • En lätt vikt garanterar enkel montering och demontering av produkten.
kök

Aluminiumstavar tar lätt böjda former

Nästan den enda nackdelen med aluminium kan kallas ett litet antal färglösningar. Även om du kan hitta målade stavar, men detta utbud av olika nyanser och texturer som träplankor eller plast är inte nära. Men metallens glans är i perfekt harmoni med armaturen, olika apparater, VVS och kompletterar organiskt alla moderna kök, särskilt designade i modern stil, loft eller högteknologi.

aluminiumbas

Aluminiumbasen passar perfekt med andra delar av köket

Skydd och dekoration - bra möjligheter för små lakan

Välja en bas för köksmöbler, du kan använda några design tricks för att förvandla det vanliga skyddet till en ljus detalj i inredningen. Och vad det kommer att vara - rent dekorativt, praktiskt eller kombinera "två i ett" - det är upp till dig!

Några idéer för inspiration:

 1. Accentbelysning

Det är känt att det inte finns mycket ljus i köket. Naturligtvis från en funktionell synvinkel osannolikt att lägre skåp bakgrundsbelysning kan kallas oumbärligt verktyg för rengöring eller matlagning, men det kan ge till det inre av rummet noter av romantiken eller vara en intressant twist.

För att skapa effekten av "möbler som svävar över golvet" är det tillräckligt att fästa LED-remsan i botten av skåp på dubbelsidigt tejp. Särskilt effektiv belysning kommer att se i kombination med glänsande golv och annan zonbelysning.

Om locket är tillräckligt hög, kan du använda i stället för den inbyggda LED spotlights - de ger mer bländning, men även energiförbrukningen krävs bolshe.Podsvetka kök base - enkel och vacker:

Y16
Y17
Y14
 1. Spegelbelagd sockel

Om du inte kan bestämma färgen på den dekorativa stapeln - överväg alternativet med en reflekterande beläggning. Detta element ger lätta skrymmande headset, ser snygg och ovanliga, men lämplig vård krävs - i närvaro av fläckar och ränder effekt av luftighet förvandlas till ett ode till slarv.

sockel

Spegelbas

bakgrundsbelysning

Spegel och belysning - en win-win-duo

 1. Genom alla regler för ergonomi - inbyggda lådor strumpor

Ägare av små kök är vana att uppskatta varje centimeter av ledigt utrymme. Många av dem anser att det är slöseri att helt enkelt stänga det dekorativa gapet med ett tomt gap på 10 eller till och med 20 cm!

För de som inte är uppbyggda för ett sådant offer i estetikens namn, erbjuder möbelproducenterna ett kompromissalternativ - för att komplettera flera fack med lådor på hjul eller skidor, vars fasader är fodrade med samma material som källarsystemet. Här finns en plats för olika små köksartiklar, hushållskemikalier eller stekpannor. Men i rymliga rum är det inte troligt att det finns ett tillägg, men det är inte så bekvämt att använda en squat-box och höjden begränsar antalet placerade föremål. Plintar med glidande sektioner för olika behov:

Y20
Y21
Y22

Tips! Glöm inte att basen är en flyttbar bar. Och om hennes design tråkigt eller bara vill ge interiören en ny touch - kan du alltid byta panelen med en ljusare och mer original.

Så här installerar du basen

Installationen av skyddsplattan är ganska enkel, det kan göras med hand, även med en minimal verktygssats. Kärnan i processen är att fästa källarsystemet till möbelens stödben med hjälp av speciella fästelement.

För arbete behöver du:

 • Mätverktyg: måttband, nivå.
 • Hacksaw eller fil.
 • Skruvmejsel, självuttagande skruvar, små naglar och en hammare (för installation av basen från spånskiva / MDF).
 • Tätningsmedel och tätningsmedel.
 • Penna eller markör.
 • Källsystem med anslutningselement och fästklämmor.

Viktigt! För att korrekt ställa in uttaget, tummen frambenen bör vara så anordnad, att skyddsremsan har försänkt djup av 5-10 cm, i extremfallet - i plan med fasader. I annat fall kommer tvätta eller stå nära bänkskivan under tillagningen obehagligt. Men sidopunkterna på inrymmet kan vara mindre - 3-7 cm.

Lock fäst till de extrema ben och flera mellanliggande varje 0,8-1,2 m i genomsnitt för en liten headset 1,5-2 m lång nog tre punkt fixerings -. 2 vid kanterna och den i mitten. Gör inte strukturen styvare, försöker bifoga det till alla frambenen - perfekt align stöd i en linje är problematiskt nog, men närvaron av även små avvikelser av ytan band snart "våg", som förstör utseendet på fasaden.

rem installation

Installera dekorationsremsan - en enkel process

Till kapsyl vidhäfta perfekt till ytan av golvet innan installationen är nödvändigt att fastställa den nedre kanten tätningsband (spånskivor och MDF kan vara en tunn profil, för metall och plastmaterial - silikontejp). Tätningsmedlet är fastsatt på träplattorna i små nejlikor, till PVC eller aluminium - lim eller tätningsmedel.

Beroende på materialet i dekorationsremsan finns det två alternativ för montering:

 1. För spånskiva och MDF - fäste på självgängande skruvar. På streckmarkeringen görs av antalet och platsen på benen, så är de U-formade låsarna fästa, vilka klämmer fast på stöden.
klipp

Klämmor för socles kan köpas komplett med stödben

 1. På plast- och aluminiumsplintarna är innersidan utrustad med speciella tråg, så det krävs inga exakta mätningar och markeringar. Fixeringsklämman sätts enkelt in i spåret som bärs på foten.
montering

Monteringen av en plast- eller aluminiumprofil är lätt tack vare ett väl genomtänkt fästsystem

Om köksväggen är rak - nog att mäta längden på stången, klippa vid behov klippen på klippsågen och utrusta pluggarna. Men med komplexa mönster måste man arbeta hårt, samla ett "pussel" från skärpaneler och speciella kontakter.

schema

Schema för montering av en rektangulär sula

Video handledning om ämnet

Montering av sockeln från EAF med egna händer:

Ett enkelt sätt att böja plastbasen för köket:

Det svåraste är att montera en skyddande bar för kök med släta former eller ett stort antal radieelement. Om materialet inte är tillräckligt flexibelt är det nödvändigt att göra snitt från insidan av locket så att baren tar den önskade formen, vilket är svårt att göra utan färdighet och erfarenhet av att arbeta med materialet. I det här fallet är det bättre att överlåta installationen till professionella möbelproducenter som korrekt väljer form och monterar basen så att den blir en organisk fortsättning av köksväggen.

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

32 − = 27

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map