Mysigt interiör för 13 kvm M: alternativ för layout och design av köket med soffa

Mysigt interiör för 13 kvm M: alternativ för layout och design av köket med soffa

Mysigt interiör för 13 kvm M: alternativ för layout och design av köket med soffa

Kök 13 kvm - gott om utrymme. Det kan fritt rymma en fullfjädrad matplats, nödvändiga apparater och möbler. Dessutom kan matsalen samtidigt fungera som ett viloperiod, vilket kan ses genom att titta på kökets designfoto på 13 meter med en soffa. I ett sådant rum kan du ta emot gäster, titta på TV.

För att säkerställa att köket uppfyller alla moderna krav är det bäst att utarbeta ett projekt där platsen för utrustning, livsstödssystem och möbler kommer att visas.

kök

Praktik, funktionalitet och komfort är de viktigaste kraven för köket

Bestäm den plats där ugnen, kylen, huven och hällen ska placeras och välj lämpligt layoutalternativ.

Layouten i köket på 13 kvadratmeter. m

Från det korrekta arrangemanget av möbler beror skönheten i interiören och rummets funktionalitet. I ett rum som mäter 13 kvadratmeter kan du använda något av följande layoutalternativ:

 • ensidig (linjär) layout
 • U-formade
 • vinkel
 • i två rader

Funktioner av linjär layout

I ett rektangulärt rum är det praktiskt att ordna möbler längs en vägg med en tur till dörren. Matsalen ligger vid fri väggen. För en ung familj är en bardisk lämplig för en stor familj - ett rektangulärt eller ovalt bord.

kök

En lyckad layout av ett rektangulärt rum

Om rummet tillåter rummet kan köket inredas utan de övre skåpen - det här alternativet är i mode idag. Den nedre skåpen är tillräckligt för att rymma allt som behövs, bristen på moduler på toppen gör rummet rymligt. Denna layout är lämplig för minimalistiska, högteknologiska stilar.

kök

Corner kök med bekvämt arbetsområde

I ett rum med rektangulär form är det möjligt att framgångsrikt ordna möblerna med bokstaven G, med en lång och en kort vägg. Sålunda kommer arbetsområdets komponenter att vara bredvid varandra, och det är bekväm att flytta mellan diskbänken, kylskåp, spis och arbetsbord. Matsalen kommer att ligga vid fri väggen.

kök

En intressant variant av att kombinera ön med lunch

kök med soffa

U-form och ökök med soffa

Headsetet i ett kvadratiskt rum är bekvämt placerat i form av bokstaven "P", med tre väggar och matsalen ligger i mitten. Önområdet med en extra modul i mitten kan användas som arbets- och matsal, allt beror på dess funktionalitet, form av bordet. Som en "ö" ta ut en tallrik, en diskbänk, en bardisk, ett bord med kantstenar och en arbetsyta.

Varianter av en soffa i U-format kök:

p3
p6
p8
köksdesign

Köksdesign 11 kvadratmeter

I detta interiör spelar ön rollen som ett matbord:

1
bord

Matbord

kök

Kök inredning

Soffan kan kombineras effektivt med en köksö eller halvön:

p11
p12
p13

I detta interiör har ön huvudrollen - det här är matsalen och arbetsområdet

Arrangemang av möbler och utrustning i två rader

Detta alternativ skulle vara lämpligt om köket består av två långa och två korta väggar. Matsalen kan ordnas vid fönstret. Närvaron av ett karmfönster i köket är en sällsynthet, men om den fortfarande är där kan matsalen flyttas där - rummet kommer att vara funktionellt, rymligt och estetiskt.

kök

Klassisk inredning med matplats i fönstret

kök

Mysig plats vid fönstret

Välj rätt färg för inredningen

I ett kök på 13 kvadratmeter kan du ge din fantasi frihet och använda färger som du gillar. När du väljer en färg, måste du överväga dess inflytande på psyken, för det är den rådande färgen som kommer att forma stämningen.

 • Den dominerande gula eller orange färgen kommer att ge ett bra humör
 • Röd - en dynamisk färg, stimulerar aptit, men det är bättre att använda det på ett doserat sätt.
p18
p19
p15
 • Grön hjälper till att slappna av, lugnar.
 • Blå är en kall färg, den är förknippad med kreativitet och intelligens.
 • Rosa kök är ett positivt alternativ för romantiska naturer.
p22
p21
p20

Insidan av köket på 13 kvadratmeter är ofta inrett i vitt. Vit - symbolen för harmoni och renhet, välja denna färg som den dominerande, kan inte gå vilse.

Den övervägande färgen i det rymliga köket kan vara svart - det här är ett alternativ för praktiska ägare, och rummet kommer att se elegant ut.

kök

Svart är utspädd med kontrasterande vit, tonen ställs in med accent röd

Rådet. Starkt beroende av svart färg är inte värt det, annars behöver du ytterligare ljuskällor, rummet kan se dyster ut.

interiören

Inredningen visade sig dyster

Vilken soffa är lämplig i kökets inredning

Soffan kan bli bekvämare alternativa avföring och stolar - det kan rymma fler gäster, och inredningen i rummet blir bekvämare.

Soffan kan vara både direkt och vinklad. För ett litet rum är en hörn soffa bekvämare, det sparar utrymme och en rak soffa är bra eftersom den kan installeras var som helst, förutsatt att det finns tillräckligt med utrymme för den.

Den böjda soffan ser elegant ut, men det tar upp mer utrymme än en rak eller vinklad soffa och är därför sällan installerad i köket.

inredning i köket

Inredning i klassisk stil, en ö med en krökt soffa och ett skärbord

kök

En liten direkt soffa i ett klassiskt kök med 13 kvadratmeter. m

modern soffa

En elegant modern soffa - det viktigaste inslaget i köket i vardagsrummet, kan användas som en extra säng

Ett populärt alternativ idag är en bänksoffa med ett hopfällbart säte, där du kan lagra köksutrustning. Bänksofa kan också vara rak och vinkelig.

bänk-soffa

Bekväm hörnbänk med avtagbara dekorativa kuddar

kök

Ett elegant funktionellt öområde från en bänk och ett skärbord med hyllor

Det finns två huvudsakliga alternativ för soffanordning: vid matbordet och separat vid väggen eller vid fönstret, med hänsyn till att gästerna var bekväma att kommunicera.

banquette

Den kompakta banketten var mycket väl placerad vid fönstret, mellan två kolonner med maskiner

matplats

Matsal i buktfönstret

Möblerade möbler rekommenderas inte vid ingången - det kan göra att det rör sig om rummet obehagligt, och människor som sitter i soffan blir obehagliga.

bäddsoffa

Klassisk version av soffan

Kök-vardagsrum - två i ett

I ett kök med en yta på 13 kvm, accepterar du naturligtvis inte en publik av gäster, men det är ganska möjligt att sitta bekvämt i det med två eller tre vänner.

Först och främst måste du dela rummet kompetent i zoner. Designers rekommenderar i arbetsområdet att placera allt som behövs, och det återstående utrymmet används som ett vardagsrum, eftersom gäster du kommer inte ta varje dag och stanna i köket minst tre gånger om dagen.

funktionella områden

Två funktionella zoner är tydligt definierade

13 kvm - området är inte så stort, så zoning i ett sådant rum bör vara visuellt. Skiljeväggar och andra enheter kan störa rummet. För att skilja en zon i ett vardagsrum från en förberedelszon är det möjligt att höja några centimeter ett golv i en av zoner. För att skilja zonerna kan olika golvbeläggningar användas: i arbetsområdet - kakel, i rekreationsområdet - parkett eller laminat.

För att skilja mellan zoner är det lämpligt att använda punktbelysning. Fixtures kan placeras direkt ovanför sittutrymmet, belysningen blir mjukare än i arbetsområdet.

kök

Bord i köket

Den funktionella avgränsarens roll kan också utföras av barräknaren. Den kan användas som ett bord, det kan placeras under det tummen, medan det kommer att utföra en dekorativ funktion.

barräknare

Barräknare - ett bra sätt att zonera studioutrymme

Färger för ett kombinerat rum

I utformningen av vardagsrummet på 13 kvadratmeter används två grundläggande färger ofta, ljusa och mörka. Den övervägande ljusfärgen expanderar visuellt utrymmet, färgkombinationen gör interiören uttrycksfull, ljus. Vit kombineras framgångsrikt med vilken som helst färg, det överblir andra färger och nyanser.

soffa

Grön soffa av ovanlig form tjänar som en ljus accentfläck

soffa

Lilac soffa i detta interiör, naturligtvis, det centrala elementet

kök

Ett antal ljusa stolar och hängande lampor fungerar som avgränsare för funktionella områden

Möbler för studioutrymme

 1. Eftersom ett litet rum kan rymma två funktionella områden, bör möblerna vara bekväma, rymliga och samtidigt vackra.
glänsande skåp

Den översta raden av vita glänsande skåp är visuellt ojämn och nästan osynlig

 1. Strukturen och färgen på alla delar av inredningen ska harmoniseras ihop, eftersom de är delar av en enda komposition.
 1. Skåp bör helst stängas, med blinda fasader, annars måste gästerna beundra deras innehåll.
p44
p43
p23
 1. När du väljer en soffa, föredra ljusmodeller, som ett alternativ kan du välja en soffa med en mörk kropp och en lätt klädsel. Möbler av läder absorberar luktar mindre.
 1. Väggen i rekreationsområdet kommer att dekoreras med en liten bild på tapeter, mosaik, abstrakta ritningar.
kök

En lämplig stil för ett 13 meter stort kök

För att designa ett rum i detta område kan du välja vilken stil som helst, baserat på personliga preferenser.

Gillar du smidigheten i linjerna, klassikernas rikedom och aristokrati? Setet i klassisk stil kompletteras av dekorativa plattor, träpaneler, lyxig ljuskrona, sconces, bilder i vackra ramar.

kök
p47
p45

Moderna stilar - loft, minimalism, högteknologiska - är inte så krävande för efterbehandling. Om du väljer ett loft, kan du lämna en öppen betongvägg eller murverk, du behöver bara tvätta dem. Betong kan täckas med vax. Väggarna kommer att dekoreras med en målning eller ett porträtt i stil med art deco, en ljus affisch, en fotokollage, 3D-bakgrundsbilder kommer att lägga djup i rummet.

kök

Rummen på loftet ser alltid ut som extraordinära

kök

Loft och minimalism - idealiska stilar för ett modernt kök

kök layout

Linjär layout i ett minimalistiskt kök

Bra utrymme för kreativitet öppnas av bystilar - provence, land, rustik. Möbler i Provence-stil - ljus, massiv. Textilier är ljusa, väggarna kan dekoreras med dekorativa tallrikar, landskap av landsbygdsområden. Det är lämpligt att dekorera interiören med handgjorda, ljusa burkar för kryddor.

Det gröna hörnet uppdaterar kökets inredning i alla stilar - använd blommande växter i vackra krukor, hängande krukor. Växter kan placeras på hyllor med bra belysning.

kök

Landstilen manifesteras i användningen av ljusa textilier, blommor, blommönster, trägolv

kök

Köksdesign

Video-urval av moderna idéer för 13 m kök

Minimalistisk röd och vit inredning:

Idéer för kök kombinerat med vardagsrum:

Med hänsyn till designen kan du skapa ett mysigt funktionellt rum med en zon för vila och mottagande av gäster, och till och med en extrasäng.

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

15 + = 16

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map