Hur trevligt och enkelt att vikta pappersservetter för bordslayout

Hur trevligt och enkelt att vikta pappersservetter för bordslayout

Hur trevligt och enkelt att vikta pappersservetter för bordslayout

En vacker bordsinställning med origami från pappersservetter är en riktig konst. Att veta hur man viker servetter för tabellen, kan du skapa mästerverk i form av blommor, fjärilar, båtar och intressanta kompositioner. Viktigast som vika origami det tar några minuter och ger en fantastisk effekt - gästerna kommer att glädjas av de perfekt som tabell och värdinna färdigheter.

Subtiliteter av servett servetter

Utsökt bordinställning är en möjlighet att göra en vanlig frukost eller middag till en festmåltid. Ibland är det här också ett bra sätt att förbättra situationen om gästerna kommer in, och det finns inte ett stort utbud av rätter. Kom ihåg hur man serverar bordet i restaurangen: vackra apparater, utsökta rätter och festlig läggning. Vad man än kan säga skapar hon en speciell atmosfär vid bordet. Samtidigt kan varje älskarinna behärska kompetensen att skapa vackra kompositioner.

tabellinställning

Korrekta valda färg- och originalkompositioner gör det möjligt att byta alla festliga bord

origami från servetter

Vacker origami servetter - förmågan att göra något bord festligt

Hur man väljer pappersservetter

kompositioner på bordet

Kompositionerna på bordet ser bra ut om servetterna används i flera lager, tät och helst stor storlek - det är lättare att skapa vackra former

För att fälla origami från pappersservetter till bordet måste du välja kläderna själva. Tunt enkelskikt eller liten storlek unikt olämpligt - det är bättre att föredra högkvalitativa två- eller treskikt.

I allmänhet är urvalsreglerna följande:

 • Tätheten ska vara minst 17-18 g / m2. Det här låter dig skapa olika former och torka också händerna bekvämt - papperet kommer inte att bryta eller "krypa" i bitar.
 • För att skapa en origami av servetter med egna händer, bör du välja flera lager produkter - de är mycket bättre att hålla formen.
 • Storleken borde vara stor nog - för att skapa de enklaste kompositionerna kommer det att krävas rutor på 35x35 centimeter. Om du planerar mer komplex origami från pappersservetter, kan du välja produkter, vars storlek är 46x46 centimeter.
 • Färg kan vara vilken som helst. Samtidigt, om det är planerat att skapa komplexa origami och tydliga geometriska former, är det värt att föredra monokroma produkter. Och blommor, abstraktioner och några andra kompositioner kan göras från modeller med en bild.

När det är lämpligt att dekorera bordet med hantverk från servetter

fjäril från servetter

Lite "magiskt" - och vanligt papper blir till vackra fjärilar

Bokstavligen kan någon måltid - från en tefest i familjecirkeln till ett middagsfest i en helt annan atmosfär, om du sätter servetterna snyggt i en servett. Även om det i denna fråga finns vissa regler för etiketten:

 • för te eller middag räcker det med att sätta servetter på ett bord på tallrikar eller för att göra exakta kompositioner för bestick eller en vas med frukt;
 • Till middag eller festmåltid kan man tänka på mer raffinerade kompositioner - till exempel en komplex blomma, en siffra eller en häst;
 • Om det finns möten med vänner eller en picknick ute, kan du kombinera kompositionen med en klocka eller fläkt och band den med ringar för att servera - enkelt och vackert.

Speciellt chic om pappersservetter harmoniserar eller står i kontrast med färgen på disk eller dukar.

Hur man lär sig att lägga origami från servetter

origami från servetter

Om du saknar tid kan du använda speciella ringar - med hjälp kan du bokstavligen dekorera bordet på bara en minut

Varje värdinna vill vackert sätta bordet. Men varje dag på grund av brist på tid kan man bara vikna servetter i en servett. Det är dock värt att lära sig att göra vackra och ovanliga siffror till:

 • kunna göra något till en festlig måltid
 • uppmuntra barn att sitta ner vid bordet när de nejt vägrar att äta.

Det trevligaste är att det är väldigt lätt att fälla en servett för servering - det är tillräckligt att träna flera gånger, styrd av följande diagram. I framtiden kommer det bara att ta några minuter.

Hur man smidigt klappar torkdukarna: ett diagram med en beskrivning

Sätt att dekorera bordet med pappersservetter med egna händer - mycket. Tänk på steg-för-steg-processerna för att skapa små pappersmästerverk.

Origami servetter för varje dag

om

Detta "lock" för bestick är lätt att göra åtminstone varje dag. Och du kan använda material av olika färger, vilket gör att du kan ändra layouten

Den ursprungliga origamien för besticktillverkning är väldigt lätt. Dessutom ser det inte bara bra ut, men det gör det också möjligt att placera ovanligt bestick.
Steg-för-steg-processen för att skapa sådan origami är som följer:

1
 1. Först tar vi fyrkantiga pappersservetter, viks i fyra lager.
 2. Sedan börjar vi sätta ihop ändarna diagonalt med centimeterremsor: det första skiktet viks nästan till mitten, den andra - till en centimeter mindre, den tredje - ännu mindre.
 3. Det är fortfarande att vända produkten med fel sida för att linda in sina halvor.

Således bildas kuvertet, i vilket det är möjligt att sätta en kniv, gaffel, sked. Och om det behövs - är designen lätt att räkna ut för att använda produkten för sitt avsedda ändamål.

Elegant blomma på en tallrik

semesterservetter

Lite träning - och bokstavligen om ett par minuter kan du sätta sådana semesterservetter för att servera bordet

En sådan komposition liknar mycket en blomma. För att skapa dessa origami kan du använda både färg- och monokroma produkter, sistnämnda har utmärkt kontrast till de flerfärgade plattorna.

Låt oss överväga en steg-för-steg-algoritm för att skapa en sådan origami:

 1. Vi lägger in i fyra lager pappersservetter i kvadratisk form.
 2. Lägg sedan till dem i en triangel och igen med en triangel.
 3. Halvor av den erhållna triangeln är vikta i halva, så att de nedre spetsarna hänger lite.
 4. Nästa steg är att lägga in de hängande spetsarna inuti.
 5. Och sedan vika den resulterande triangeln igen i hälften.
 6. Det återstår att dra ut kärnan av det - det ska se ut som en båt med en mast. Och då ska du skilda skikten från varandra för att skapa en volym och en vacker blommans form.

En delikat ros

tabellinställning

Denna rosett är lämplig för att servera både ett festligt bord och en familjen tefest

Skapandet av en sådan blomma tar bara några minuter. Du kan göra sådana rosor även med barn - så det här är ett enkelt och snabbt sätt att skapa origami för servering.

Steg-för-steg-processen för att skapa en ros är som följer:

 1. En fyrkantig servett måste vikas ihop för att göra en triangel.
 2. Sedan börjar vi vrida duken i en rulle.
 3. När det finns en liten triangel, ska du gå till tvärgående vridning - hur man bildar en rosebud.
 4. Det sista steget är att försiktigt ta fram sidlobben, för att inte skada den vridna knoppen.

Högkonstblomma

konformad komposition

När värdinnan förbereder en gallamiddag för gästerna, inställer bordet med användning av högkonformade kompositioner

Att göra höga kompositioner verkar komplicerat. Det är faktiskt tillräckligt att förstå de grundläggande principerna för vikning av tredimensionell origami och, som de säger, att fylla en hand. Algoritmen för att skapa en sådan kon är visad i figuren:

origami

origami

 1. Först, vik pappersservetten med en stor rektangel. Om det till en början förpackas i förpackningar med kvadrater fyller du sedan ut produkten och fyller den sedan med en rektangel. Ändarna av den resulterande rektangeln är inslagna.
 2. Sedan, som visas i figuren, vänder vi botten av figuren.
 3. Fäll sedan ut kompositionen med andra sidan och vik den in i cylindern, samtidigt som du lägger en kant i den resulterande "fickan".
 4. Den sista handen är att ge produkten en form att placera på plattorna under servering.

Platt blomma

platt blomma

Det är väldigt enkelt att kombinera en sådan siffra - du kan bokstavligen behärska tekniken före ankomst av gästerna. Men på disken ser hon väldigt imponerande ut

Vik en sådan blomma från servetterna för att lägga bordet helt enkelt. Om du gör det från produkter vars färg kontrasterar plattans ton, så ser kompositionen särskilt fördelaktig ut. Steg-för-steg-instruktioner:

 1. Vi vecklar servetten med en rhombus och lägger alla fyra hörnen i mitten.
 2. Därefter lägger vi igen till mitten 4 hörnet av den resulterande siffran.
 3. Vänd sedan kompositionen med den andra sidan upp och vrid tillbaka hörnen till mitten igen.
 4. Det är bara att göra blombladets kronblad, för vilka vi håller figuren i mitten och försiktigt dra tipsen.

Video mästarklass: 6 sätt att lägga servetter

Det enklaste sättet att lära sig tjänsten är att använda ett visuellt videoexempel. Därför föreslår vi att vi ser 6 sätt att skapa original kompositioner från pappersservetter, som ges i den här videon:

Alternativ till pappersservett

vävnadsdukar

Tyg-idyller kostar mer, men kommer att hålla mycket längre tid än papper

Det bör förstås att pappersservetter är en engångsprodukt. Dessutom tillåter deras storlek och pappersdensitet inte alltid dig att göra sådana kompositioner som du vill. På det festliga bordet är tygerna därför lämpligare.
Vid valet av den senare bör huvudinriktningen vara på kvalitet:

 • Det är lämpligt att välja linne eller bomull. I vilket fall som helst bör andelen naturliga trådar vara högst. Syntetisk tråd kan vara i kompositionen, men i liten mängd och bara för att underlätta vården av tyget.
 • Tygets färg kan vara universalvitt, ljusgrön eller med ett ljust blommigtryck, så att de kommer upp till olika redskap.
 • Särskilda chic - servetter, tematiskt lämpade för olika helgdagar och familjefester. Till exempel kan det vara broderade produkter eller servetter med ett tryck som passar för ett visst datum - barn, jul eller till exempel Halloween-teman.

I ett ord är det viktigaste att dekorera bordet utsökt. Alternativ för vacker servering är havet. Om värdinnan verkligen lagar mat med kärlek och lägger dem på bordet, kommer det att vara lämpligt att använda olika typer av servetter för att servera bordet.

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

46 − 38 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map