Hur man utformar ett enkelt och mysigt köksinredning i minimalismens stil

Hur man utformar ett enkelt och mysigt köksinredning i minimalismens stil

Hur man utformar ett enkelt och mysigt köksinredning i minimalismens stil

Minimalism kallas ofta en av de tråkigaste och "kontors" inredningsstilarna. Men i själva verket är detta långt ifrån fallet. Enkla linjer och pacifierande skönhet av neutrala färger kommer att tilltala invånare i storstäder, trött på vardagliga rörelser, buller och ljusa färger. Efter att ha utformat kökets inredning i minimalismens stil, kan du skapa ett modernt multifunktionsrum där det är bekvämt att laga mat och koppla av efter en hektisk dag. Överväga i detalj designteknikerna för denna design.

Karaktäristiska drag av minimalism

Namnet på stilen motsvarar exakt huvudprinciperna i dess design - mindre ansträngning, färgtoner och ornament som du använder i inredningen, ju mer det kommer att se ut som klassisk minimalism.

kök

Spektakulärt kök i minimalismens stil

Så, huvuddragen i stilen:

 1. Mycket ledigt utrymme uppnås genom omplanering, vilket tar bort interna partitioner och dörröppningar och korrekt fördelning av olika zoner.
 2. Övervägande av tydliga raka linjer och geometriska former i allt från att sluta till tillbehör. Men de geometriska formerna bör förstås som de enklaste siffrorna: kvadrater, rektanglar, cirklar och trianglar.
 3. Inbyggda apparater och möbler med enkel finish.
 4. Mycket ljus - både naturligt och från källor till konstgjord belysning.
 5. Ett minimum av texturer, färger och inredning.
kök

Ett exempel på en kökstudio i stil med minimalism

Till noten! Att utforma ett smalt eller litet kök - minimalism är en mycket bekväm lösning. Men vi får inte glömma att denna lakoniska stil bara ser ut i ett rum där perfekt ordning och renhet regerar.

Färgdesign av köket

I minimalistiska interiörer brukar man använda lugna neutrala toner. "Tre elefanter" i färgområdet - vitt, grått och svart. Men om denna design verkar dig onödigt kall kan du lägga till en varm beige eller rik chokladfärg till paletten.

Kök i neutrala färger

Kök i neutrala färger

Beroende på de valda nyanserna kan kökets design i minimalistisk stil vara svartvitt och lugnt. De mest populära lösningarna är en kombination av vit med grå eller sandfärg. Men det ser bra ut och spelkontrasterna i svartvita eller beige-bruna interiörer.

kök

Monokroma vita kök ser ljudlösa ut - så du vill lägga till ljusa färger

Som accentfärger kan användas och mättade färger - röd, grön, blå, gul, men i en mycket måttlig mängd. Den ideala lösningen kommer att vara den naturliga färgen på tegelstenen, naturstenen, mörkt eller ljust trä, grönska.

Tips! Det är viktigt att inte överdriva överflöd av färger och färgövergångar - använd i interiören inte mer än 2-3 nyanser. Och det optimala alternativet beaktas när 1-2 toner kommer att vara huvudsakliga och visuellt upptagna ca 90% av området, och de återstående 10% kommer att förbli för accenter.

Material för att klara golvet, väggarna och taket

För köket i stil med minimalism kan du använda de enklaste materialen. På golvet, brukar lägga keramiska eller granitplattor monokrom eller efterlikna natursten, träbrädor. Du kan också använda fasta golv eller laminatgolv.

kök interiör

Trä ger varma färger till lakoniska interiören

Arbetsväggen står inför samma plattor eller paneler med en oförutsedd textur. Det är möjligt att tilldela ett förkläde med en vit tegel, en diskret mosaik av en eller två blommor eller glas. För tak, vanligt gips eller målning, lämplig även för sträcktak och gipsskivskonstruktioner, under vilka det är lämpligt att montera strålkastarlampor, är det lämpligt.

Vid val av material är det viktigt att överväga följande punkter:

 • Minimalism accepterar inte försumlighet och ojämnhet. Det är bättre att spara på dyr finish, men att kvalitativt jämföra alla ytor med gipsskivor, screed, förstärkta gips- eller spänningsstrukturer.
 • För att göra köket snyggt behöver du inte experimentera med texturer och färger. Minimalismen pryder klarhet i linjer och geometriska former, det kan användas för arrangemang av olika podium, flernivåtak, väggnischer och ledningar.
dekoration av tak

Ovanlig utformning av tak

 • När du väljer en färg för efterbehandling, tänk på förhand om inredningen. Ljusgråa golv eller beige väggar med vita möbler ökar visuellt även ett litet rum. Men mörka beläggningar, även om de ser spektakulära ut, behöver konstant vård - de kommer att synas även droppar från vattnet, för att inte tala om damm och skräp.
kök

Det mörka golvet och bordsskivan är inte de mest praktiska lösningarna

 • För minimalism präglas av fördelningen av olika funktionella områden, bland annat med hjälp av efterbehandling. Till exempel, för ett förkläde och ett golv på en tallrik är det möjligt att använda en kakel och försöka gömma massiva möbler en ljus yta. Men vid matbordet ser parketten eller brädet mer bekvämt ut, men om rummet är smalt är det bättre att placera en accent på väggen, välja den som paneler för ett träd eller en tegelsten.
vägg i ett vitt kök

Accentvägg i vitt kök

Till noten! Även om minimalism kallas en "kall" stil, kan den förbli så externt, om du installerar ett system med "varmt golv" under fyllnadsgolv, kakel eller porslinstensil.

1

Köket i stil med minimalism

Om du kan spara pengar på köksbeslaget genom att plocka upp budgetmaterial, kommer den här metoden inte att fungera med möbler. Alla möbler bara ytligt verkar enkla och lågmäld, men de är faktiskt tänkt i minsta detalj och är avsedda att inte bara ge en hög nivå av komfort, men också spara utrymme, vilket minimalism värderas över allt annat. Därför betraktar vi i detalj inredningen, utan vilken köket inte kan göra.

Köksuppsättning

Det optimala alternativet för ett modernt kök i minimalismens stil är inbyggda möbler med dolda tillbehör, till exempel Push-to-Open, Tip-On. Skåp och hyllor är bokstavligen "drunknade" i väggar eller speciellt konstruerade nischer. Om rummet tillåter rum kan du bara göra de nedre borden, utan hängande förvaringsskåp - det ökar inte bara utrymmet utan ser ganska ovanligt ut.

Fasadytor kan glitter eller täckas med en matt finish, men nödvändigtvis slät, utan lättnad, modellering, snidning och galler. Stilfullt titta på glas med toning eller mattning, men transparenta "fönster" är kontraindicerade - möbler ska gömma diskar och andra köksartiklar och inte sätta dem på skärmen.

Som en accent kan du använda flera skåp som är målade i kontrasterande färg, men det mest effektiva utseendet är den ursprungligen utformade bänkskivan. För att göra detta, använd naturlig eller konstgjord sten, trä eller paneler "under trädet", metall, mosaik.

bordsskiva

Effektiv bänkskiva

Interna Ergonomi köksskåp bör utformas så att de ger inte bara en plats att lagra porslin, bestick, kastruller och stekpannor, och ett utdragbara hyllor, "karusell" och andra multifunktionella fack. Här kan du ordna alla små hushållsapparater och tillbehör som vi brukade placera på bordsskivorna och hyllorna - brädor, kryddor, knivar, köksartiklar, potholders, handdukar.

mkuhnya

Moderna möbler kan rymma all fyllning av köket

Bord och stolar

Bordsskivan på matbordet kan vara rund, kvadratisk eller smal rektangulär formad som liknar en bardisk. Den kan tillverkas av icke-standardmaterial för att betona klarhet i geometriska linjer (och samtidigt kompensera för bristen på dukar och andra kökstextilier). Det kan vara glas, trä med vacker struktur, naturlig eller konstgjord sten.

Bord av konstgjord sten

Bord från en konstgjord sten ser snygg ut

Stolar väljer en enkel form, med trä eller kromben och bekväma ryggar. Det viktigaste är att bordet och stolarna inte ser massiva ut. För effekten av ljushet kan du välja originalmodellerna på ett ben eller helt av transparent plast.

möbler i köket

Transparenta möbler - den ursprungliga lösningen för köket

Till noten! I ett litet rum kan du använda ett fönsterbräda som ett matbord, placera det under en bardisk.

Hushållsapparater

Det bästa alternativet för hushållsapparater är inbyggda modeller. Kylskåpet och kaminen är vanligtvis valda för möblernas färg, det är inte svårt att göra det med det grundläggande svartvita stålområdet.

Alla hjälpmedel (blandare, bländare och vattenkokare etc.) är som regel dolda under lockets främre ytor. Men tekniken med en futuristisk design, till exempel, huva eller ugn kan bli en höjdpunkt i inredningen.

design huvar

Ovanlig huva design

Dörrar och fönster

När du designar en klassisk minimalistisk inredning är frågan om dörrar inte alls - inre partitioner rengörs enkelt här. Du kan byta ut dörren, och samtidigt och en del av väggen, glidande partition, som vid behov döljer sig i väggen.

Perfekt fönster för ett minimalistiskt kök är stora, breda och upp till golvet. Men sen kommer inte alla lägenheter att kunna dekorera fönsteröppningar på detta sätt, du kan helt enkelt tänka på spektakulära gardiner som inte stör solljusets genomträngning. De mest populära modellerna är persienner, romerska gardiner eller genomskinlig tulle utan broderi och andra smycken.

kök

Vackert landskap och stora fönster ger en ovanlig luftighet till inredningen

Tillbehör för ett minimalistiskt kök

Om du noggrant studerar köket i stil med minimalism, kan du observera nästan steril renlighet och perfekt ordning. Denna effekt uppnås på grund av den nästan fullständiga bristen på dekor och alla typer av redskap som vi är vana vid att hålla till hands.

Förteckningen över acceptabel inredning är ganska kort:

 • Bilder - spektakulär svartvit grafik, ett mjukt landskap eller bisarrt abstraktion blir ett accent för matsalen. I ett rymligt rum kan du använda flera bilder, placera dem i en rad, för ett litet rum är tillräckligt och en.
 • Vaser - grönska kommer att tämja miljön och späda den med ljusa färger. Men vrid inte köket i ett växthus, det är bättre att installera i ett hörn eller på vindrutan en stor växt, helst med stora löv och inga blommor. Ett alternativ är att använda som en dekoration en snygg vas med geometrisk form eller från färgat glas.
interiören

Målning och grönska kommer att vitalisera den minimalistiska inredningen

 • Belysningsanordningar är praktiskt taget det enda tillbehöret, vars överflöd välkomnas av minimalism. Ljuskällor kan användas på olika sätt: Spotlighting för möbler och tak, dolda lysdioder i arbetsområdet, en spektakulär ljuskrona eller en sammansättning av hänglampor på köksön, en bar eller ett matbord.
belysning

Belysning är ett viktigt inslag

Video: En minimalistisk stil kök för en stor familj

Minimalistisk mat kan bli inte bara funktionell, men också ett mysigt rum, om du uppmärksammar varje detalj när du utformar den. Men om du inte är säker på dina designfärdigheter är det bättre att överlåta det interna arrangemanget till professionella.

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

1 + 5 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map