Hur man skapar det perfekta kök-vardagsrumsdesignen 15 m kvm: Råd från erfarna designers

Hur man skapar det perfekta kök-vardagsrumsdesignen 15 m kvm: Råd från erfarna designers

Hur man skapar det perfekta kök-vardagsrumsdesignen 15 m kvm: Råd från erfarna designers

Du kan ordna vardagsrummet själv eller tillsammans med designern. I det första fallet måste du förstå det färdiga materialet, kunna ordentligt ordna möbler och välja en textilinredning. Rekommendationer från erfarna designers hjälper till att förstå de viktigaste aspekterna av köksdesign 15 kvm.

Material för att avsluta förklädet

Förklädet, den fria delen av väggen mellan golv och väggskåp, är ett av huvudelementen i köket. Det är särskilt känsligt för olika nedsmutsningar, så det måste vara tillverkat av ett material som lätt kan tvättas bort från sot och fett.

utökat utrymme

Glansigt sträcktak, glasbord och en ljus lackerad fasad på headsetet expanderar utrymmet exakt

Material för förkläde:

 • paneler från MDF (se bra ut, men är sårbara mot kemiska reagenser);
 • mosaik, plattor (praktiskt och presenterbart);
 • stål (praktiskt, billigt, snyggt men inte lämpligt för klassisk mat);
 • Härdat klart eller frostat glas (kan vara med inskription eller bild).

Viktigt! Principen att välja ytbehandlingar i köket är enkelt och förståeligt: ​​Materialet måste ha fukt och slitstyrka, ekologisk kompatibilitet och förmåga att motstå temperaturförändringar.

paneler med fotoutskrift

Glaspaneler med fotoutskrift för ljus design

Golvbeläggning för ett rymligt kök

linoleum

Linoleum är lämplig för budgetreparationer. Materialet är lätt att rengöra, det kan imitera plattor, trä, sten, är inte rädd för fukt och mekanisk skada. Det finns naturligt och syntetiskt linoleum i försäljningen. Det första alternativet är mer styvt, miljövänligt och dyrt. Konstgjord linoleum - billigt och elastiskt. Redan på golvet kan materialet behandlas med en matt eller glansig lack som inte tillåter att föroreningarna tränger in djupt i beläggningen, vilket underlättar rengöringen avsevärt.

Rådet. Välj linoleum av beprövade tillverkare. Material med kemisk lukt kan orsaka allergier.

linoleum i köket

För kök, välj linoleum på skummig basis. Sådant material har elasticitet, styrka och är inte rädd för spilld vätska på golvet

Keramiska plattor

Ett brett sortiment av plattor låter dig välja en produkt med vilken form och färg som helst. Materialet är ekologiskt, motståndskraftigt mot UV-, fukt- och hushållskemikalier. För ett golv välj en glidbar kakel, till exempel lättnad. Kakel har inte hög motståndskraft mot mekanisk skada.

bordsskiva

En framgångsrik kombination av keramiska plattor med ett mönster i etno-stil och bordsskivor av naturligt trä

Limrör

Den krossade ekbarken, som har pressats under högt tryck och sedan belagt med ett lager av harts och träpulver, kallas ett stopp. Efterbehandling material i stil med "Eco" - ett värdigt alternativ till parkett. Lättskikt, fuktbeständigt, icke-skidmaterial har en liten fjädrande förmåga och bra ljudisolering. Korkgolvets färg förändras inte under påverkan av solljus. Att gå på en sådan beläggning är bekväm - det ackumulerar inte statisk elektricitet.

golvbeläggning

Korkbeläggningen är hållbar och praktisk

Porslinsplattor

På styrka är detta material överlägsen kakel, är inte rädd för temperaturförändringar, absorberar inte vatten. Polerat porslin stengods är inte lämpligt för golvet, i vått form blir det halt, som is. Matt porslin stengods skiner inte, men har en tillräckligt hög hårdhet. Teknisk keramisk granit är inte lika attraktiv som andra typer, men har ökad slitstyrka. Den lättnadskeramiska graniten har en grov yta, så den används ofta som golvbeläggning.

porslin stengods

Keramisk granit är opretentiös i vården, den kan tvättas med eventuellt diskmedel

Konstgjord sten

Ett populärt inslag av dekoration, som också används för zonplanering. När du väljer ett material, se till att det är fritt från sprickor och chips. På en kvadratmeter borde det inte finnas två upprepande element.

Viktigt! Installationen av tegelstenar kan göras uppifrån (i detta fall elimineras sannolikheten för lösningen på den redan lagda stenen) eller från botten upp (så tegelstenen glider inte över väggen på grund av gravitationen). För att lägga dekorativa tegelstenar använd "flytande naglar" eller speciellt lim.

kök dekoration

Dekorativ sten kan täcka hela väggen eller bara en del av den. I vilket fall som helst ser denna design imponerande och icke-standard ut

kök dekoration

Lyxigt interiör med natursten dekoration

Laminatgolv

Imiterar trä, sten, tyg, ger gott om möjligheter till design kök-vardagsrum på 15 kvm. Laminat liknar naturligt trä, men mer överkomligt. Materialet är inte rädd för repor, det är lätt att ta hand om. I kontrast till naturligt trä, under laminatgolvet kan du lägga systemet "varmt golv". För köket använd fuktbeständigt laminat. För köket använd en vattentät beläggning.

Viktigt! Det ljudabsorberande substratet för laminatet reducerar inte bara buller, utan uppvisar också dämpningsegenskaper, vilket utjämnar substratets ojämnheter.

Torka laminatet med en fuktig eller torr trasa. För att förlänga beläggningens livslängd, använd speciella medel för laminatet.

1
kök golv

Kombinerat golv. Arbetsområdet är fodrat med keramiska plattor, resten är laminerad

laminat

Kvalitet laminat är inte rädd för stötar och fukt

Parkettbräda

Presentabilitet och miljövänlighet är de främsta fördelarna med detta material, men för köket är det inte det mest lämpliga materialet. Trä gillar inte temperaturförändringar, trots att användningen av speciella skyddsmörjmedel förbättrar parkettens prestandaegenskaper. Specialister rekommenderar att man använder ett träd i matsalen och en träplatta i arbetsområdet. Ytan av naturligt trä är otroligt trevligt att röra vid.

parkett

Parkettbräda är tillverkat med ett skyddande lager av vax, olja eller lack

Rådet. Termo kan säkert användas för att täcka köksgolvet. Materialet är resistent mot fukt och temperaturförändringar, även om det inte är billigt.

Råd om hur man utrustar köket

För att skilja matsalen och platsen för matlagning använder designers flera tekniker.

Zoning Space

 • Placera väggen nära matbordet med dekorativa stenar, kakel, mosaik eller omslag med tapeter av annan färg.
matplats

Användning av en dekorativ sten för att förse en middagszon

 • Upphängd takkonstruktion, som ligger ovanför matbordet, avgränsar visuellt utrymmet.
 • Kombinationen av två golvbeläggningar är ett populärt sätt att zonera rummet.
 • Använd en soffa, en liten dekorativ partition eller en barräknare för att skilja matlagningsplatsen från matsalen.
kök

Användningen av olika ytbehandlingar hjälper till att skilja matlagningsområdet från matsalen

Allmän och lokal belysning

Multilevelbelysning förutsätter tillgängligheten av ljuskällor i arbets- och matplatsen. Glöm inte heller den allmänna belysningen.

Viktigt! I början av reparationen glöm inte att lägga ut eluttag, uttag och omkopplare. Lysekrona, LED-belysning, fläck, buss eller överbelysning - välj den bästa belysningen för ditt kök.

Kontrollera i förväg att belysningsnivån i köket kan justeras - det är bekvämt och ekonomiskt. En omkopplare med reostat gör det möjligt att ändra ljusets ljusstyrka.

fixturer

En intressant designkurs kommer att vara användning av upphängda belysningsarmaturer

För de nedre hängande skåp på plats finns det speciella möbel lampor (halogen, lysande, LED). De skapar riktbelysning. Handfat, spis, bordsskiva och matbord borde vara tillräckligt tända.

scratch

De resulterande reporna är mer synliga på mattytor än på blanka ytor

extrakt

I det klassiska köket bör huven helst vara centrerad, i det modernistiska köket är det bäst att flytta det åt vänster eller till höger

Val av köket "fyllning"

Expand det användbara rummet kommer att tillåta den inbyggda tekniken och systemen för glidande hyllor och lådor.

Skåp, hyllor och lådor

Skåp är bekvämare än att öppna dörrar. På grund av det faktum att någon låda kan skjutas ut helt, behöver inte värdinnan "dyka" in i det djupa skåpet för att hitta rätt föremål.

lådor

Arrangörslådor för perfekt order

Vinkellådor innehåller mycket mer än konventionella linjära skåp.

Lådan i källaren och under ugnen är lämplig för förvaring av platta bakfack och grill.

lådor

Smala lådor behövs för att lagra knivar och kryddor

Rådet. I utformningen av kök-matsal område på 15 kvadratmeter. m kan tillhandahållas och öppna hyllor. Det är bekvämt att lagra ofta använda rätter eller dekorativa tallrikar.

kökselement

Olika alternativ för utdragbara kökselement

 • Använd maximalt golvskåp - de är bekvämare än väggen.
 • Flaskor (Last) kan placeras i både övre och undre skåp. Utformningen av metallstavar gör det inte möjligt för bankerna att tippa över. Tack vare ett system med två nivåer kan du installera flaskor av olika storlekar. Ett sådant infällbart system kan vara stort, då innehåller det också plattor med krukor och kokkärl. Värdinnan kommer vara bekväm om lasten ligger nära hällen.
 • I köket-vardagsrummet 15 kvm. m det finns en plats för en stor garderob-skafferi. På hyllor och lådor kan du sätta en mängd köksredskap och skjutdörrar sparar utrymme i gången.
Förråd

Om utrymme tillåter, utrusta ett litet förråd i köket

kök

Om du gillar att dekorera köket med potholders, dekorativa tallrikar och andra tillbehör, ta en titt på dessa öppna hyllor

tvättning

Skal är overhead (monteras helt på trottoaren) och borde (monteras i bänkskivan). De producerar också gjutna skal, som är gjorda som en hel med en bordsskiva.

Om utrymme tillåter, välj ett handfat med två skålar. Den andra diskbänken kommer att behövas för att lägga ner de tvättade rätterna och torka den, tina maten och rengöra grönsakerna.

kök

Handfat och spis är långt ifrån varandra - inte det bästa planeringsexemplet

Det vanligaste materialet för diskbänken är rostfritt stål. Dyrare, men också mer estetiskt alternativ - konstgjord sten.

skal

Sink gjord av konstgjord sten kräver särskild vård

Rådet. Placera diskbänken och hällen i armlängd från varandra. Enligt lagen om feng shui måste eldens element och elementen i vatten ligga i olika koordinatplan.

Planera noggrant platsen under diskbänken. Här kan du placera ett vattenfilter och en rivare.

Var uppmärksam på mixern med en glidande vattenburk. Förutom att det är mycket bekvämt, kan det användas för att dra vatten till en hög kruka.

Stort hushållsapparater

 • Det inbyggda kylskåpet kan vara en- eller tvåkammare. Enkammersversionen har inte en frys, den kan placeras i en kolumn, i en nisch, under en bänk eller i ett köksskåp. Täckt med samma material som sviten, det ser ut som ett med köket. Tvåkammersversionen har en frys på toppen, botten eller sidan.
apparater i köket

Inbyggda apparater - ett av attributen för modernt kök

 • Dependent ugn satt under hällen, i ett speciellt utrustat nischhuvud. Den oberoende ugnen är inte knuten till hällen, den kan installeras i en kolonn för inbyggda apparater tillsammans med en kaffebryggare, ångbrygga eller mikrovågsugn.
köksskåp

Ett rörligt köksskåp som används för att laga köksredskap kan placeras under bordsskivan eller kan flyttas till matsalen som ett bord

Förråd

Ett sådant skafferi är drömmen om någon älskarinna

skålar foder

Om huset har ett husdjur, kommer en bekväm lösning att vara inbyggda skålar för matning

Textil inredning

För köket är gardiner gjorda av resistenta tyger lämpliga. Välj linne med tillsats av syntetisk tråd, polyester med viskos, syntetisk - de absorberar inte lukt, de smälter inte, de kan lätt tvättas.

Snyggt utseende med gardiner och dukar, gjorda av ett material. Lager upp potholders, står under varma, linnepåse för lagring av lösa produkter - de gör köket ännu mysigare

persienner

Gardiner ger ett komplett utseende till rummet och stänger rummet från nyfikna ögon från gatan

Video: Välj ett förkläde för köket

Vill du ha det mest praktiska och anpassade köket? Innan du utför reparationsarbetet ska du utarbeta ett konstruktionsprojekt. En erfaren designer kommer att varna mot möjliga misstag, spara inte bara din tid utan också budgeten.

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

21 − = 13

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map