Hur man kombinerar tapeter i köket: Ursprungliga sätt att dekorera väggarna

Hur man kombinerar tapeter i köket: Ursprungliga sätt att dekorera väggarna

Hur man kombinerar tapeter i köket: Ursprungliga sätt att dekorera väggarna

Kombinera tapeten i köket - det är inte bara ett originellt sätt att dekorera väggarna, men också en stor möjlighet att dela upp rummet till funktionella zoner och justera inte alltför framgångsrika geometri i rymden: "pick" de låga tak, "push" väggen lägga ljus och rymd. Ibland är bara en ljus designlösning tillräcklig för att göra köket helt omformat och spela med nya färger. Kombinationen av tapeter med olika texturer och färger är ett av de mest tillgängliga och enkla sätten att dekorera kökets inre utrymme.

Kombinationen av tapeter i köket är en vanlig inredning i modern design

Kombinera tapeter i köket är ett av de vanligaste sätten att designa

Den bra kombinationen av tapeter i köket

 • Ger dig möjlighet att dölja konstruktionsfel och väggfel: för höga eller låga tak, ett litet område, ett oproportionerligt förhållande mellan rummets bredd och längd.
 • Genom att kombinera är det enkelt och bekvämt att dela upp rummet i funktionella områden, vilket är särskilt viktigt för studion planering. Den visuella separationen av arbets- och matsalarna är lämplig även i ett litet kök.
 • Korrekt kombinera tapeter i angränsande rum kan du visuellt kombinera dem, samtidigt som du behåller individualitet och oberoende av varandra separat.
 • Utmärkt utspolar monotonen i situationen, vilket ger inredningen i köksdynamiken.
 • Gör det möjligt att visuellt markera en av väggarna i köket, vilket gör det accent.
 • Metoderna för att kombinera ger möjlighet att uppmärksamma kökslayoutens skull: karmfönster, nischer, kolonner, etc.
Dekorativ effekt kan erhållas genom att följa de enkla reglerna för att kombinera bakgrundsbilder

Reglerna för att kombinera tapeter i kökets inre är enkla och effektiva

De grundläggande reglerna för att kombinera tapeter i kökets inre

 • Kombinera inte elit och billigt tapeter. Det är bäst att kombinera tapet av samma kvalitet och priskategori, olika i färg och textur: matt och blank, slät och grov.
 • För kombination är det önskvärt att välja bakgrundsbild av samma tjocklek, vilket kommer att undvika problem med matchning och val av kantning.
 • Den valda versionen av kombinationen av tapet ska vara i harmoni med kökets stil, och reflekterar också helt och hållet detaljerna och syftet med detta rum.
 • För att undvika kitsch och skapa den mest harmoniska miljön i köket, försök att välja tapeter med överlappande designelement: en enda stil av prydnaden, olika nyanser av samma färg.
 • Ljusa stora format paneler rekommenderas att balanseras med monofoniska tapeter eller tapeter med ett litet diskret mönster.
 • Blommans ornament går perfekt i par med trämönster och texturer.
 • Geometriska motiv kombineras perfekt med abstraktioner.
 • Det rekommenderas att kombinera aktiva mättade färger med dämpade neutrala färger.
Kombinationen av två liknande färger eller nyanser kommer att accentuera inredningens dekorativa egenskaper

Kombinationen av två snygga färger i inredningen anses vara ett vinn-vinn-alternativ för köket

Designtekniker för att kombinera tapeter i köket

 • Vertikal stripning

Kombinera tapeter genom att alternera vertikala ränder hjälper till att "lyfta" det överhängande taket eller göra det proportionella för smala och långsträckta köket. En sådan layout är ganska vanligt i gamla panelhus.

Varianter av vertikal väggdelning med tapeter:

 • Symmetrisk - på båda sidor i mitten av rummet klistrar vi på väggarna med brett ljusa band av tapeter. För denna roll är kontrastfärger perfekta. Denna enkla designteknik skapar en intressant optisk illusion: Rummets längd verkar vara lika med bredden på remsorna, vilket hjälper visuellt att balansera proportionerna av längd och bredd på köket.
 • Asymmetrisk - en av väggarna, såsom i den tidigare utföringsformen, är centrum limmas breda ljusa remsa av tapet, medan i det bortre hörnet motsatta väggen limmas ljusa ränder med olika bredd. Denna teknik kommer inte bara att visuellt förkorta och expandera det för långa och smala rummet, men kommer också att ge inredningen i köksdynamiken.
Visuella effekter fungerar bra med en kombination av monokroma och motleyband

Vertikal växling av monofoniska band och ränder med ett mönster kan visuellt expandera utrymmet och öka höjden på rummet

Vertikal kombination av tapeter i köket är ett utmärkt sätt att undvika monotoni i ett svartvitt interiör på grund av att olika band av olika nyanser av samma färg växlas mellan en eller en eller en efter två. Gradering av nyanser kommer visuellt att uppfattas som en nyckfull skuggspel.

Med kontrastkombinationer bör du vara försiktigare att de inte visar sig vara för aggressiva och påträngande. Om kombinationen av grön med crimson eller röd och blå verkar för djärv, stoppa bättre vid klassiska kontraster: svartvit, svartröd, guldblå.

I den här enkla och strikta inredningen introducerar den färgade insatsen en frivolous anteckning, trots det tvetydiga färgområdet

I ett annat interiör kan den här insatsen tyckas tråkig och olämplig, medan den introducerar en frivolous anteckning

Om kökets utformning möjliggör närvaron av två kontrasterande väggar, kommer den vertikala växlingen av tapeter på en av de intilliggande väggarna att hjälpa till att "radera" den skarpa kanten, vilket ger en jämn övergång.

Horisontell väggdelning

I rum med högt i tak tillgriper professionella dekoratörer ofta den klassiska mottagningen av dekoration och visuell omformning av rymden - att dela väggarna horisontellt. Två eller tre alternerande horisontella band motverkar vertikalplanet. Denna teknik fungerar bra i alla stilar. En favorit design trick är kombinationen av kork eller träpaneler med vanlig målning eller tapeter. Det enklaste och mest mångsidiga sättet att horisontellt fördela väggar är dock en växling av tapeter, som skiljer sig från färg, struktur eller prydnad, men som säkert har något gemensamt med varandra. Höjden på väggen är vanligtvis uppdelad i förhållandet 1: 2, med bredden på det nedre bandet, övervägande lägre än det övre, och inte vice versa, även om andra varianter är möjliga.

Horisontell väggdelning med olika bakgrundsbilder - ett sätt att skapa en lyxig inredning

Den horisontella uppdelningen av väggar med en kant är en mycket effektiv dekorativ metod för att skapa en lyxig inredning

Klassiska kombinationer av kombinationer av tapeter horisontellt:

 • Botten i ett fint mönster eller monofonisk, topp - tapeter med monogram, stora blommor eller i ränder.
 • Stripad botten med en monofonisk topp, eller med ett litet mönster.
 • Botten med en stor blommig prydnad eller monogram, kompletterad med en monofonisk topp eller vice versa.
Bakgrundsbilder, utvalda i en färg, blir en riktig dekoration av köket

Solid bakgrundsbild ovanpå och vald i bakgrundsbilden med en enkel bild underifrån, avgränsad av en gräns med en tematisk plot, ser söt och attraktiv ut

För att väsentligt underlätta arbetet kommer att bidra till att länka "horisonten" till höjden på fönsterbrädan. Den nedre delen av två tredjedelar av rummets höjd är lämplig vid mycket höga tak. För kombination kan du använda både bakgrundsramar och kontraster. Denna teknik fungerar bra med olika konsistens av tapeten. Till exempel, har trimmat botten med upphöjd vinyl tapeter för gips, kan toppen göra mjukare och varm med hjälp av textil eller kork tapeter. I stället för leder, som en dekorativ linje, placeras en kant-, formnings- eller delningsbar.

 • Accent vägg
1

Nyligen, i kökets inredning har det blivit modernt att göra ljusa och eleganta bara en av väggarna i rummet. Accent vägg - en utmärkt lösning för fans av ljusa färger. Men innan du bestämmer dig för ett så djärvt och djärvt steg, bör du noga väga alla fördelar och nackdelar. Genom att markera en av väggarna med ljus tapeter riskerar du att göra en obalans i rummens sammansättning och det uppfattas skevda. Återställ balans och korrigera proportionerna hjälper till att använda motsatta väggelementen i möbler och inredning, som sammanfaller i färg med accentväggen.

En annan färg i det achromatiska interiören används som en dekorativ accent

För att återuppliva det akromatiska interiören kan du använda en accentvägg med bakgrundsbilder av annan färg

Som regel, för att avsluta accentväggen, är tapetet täckt med ljusa mättade nyanser som skapar ett visst stämning i rummet, som har en kraftfull effekt på det emotionella och mentala tillståndet. Det är därför att valet av färg eller dess nyans för accentväggen bör kontaktas med speciell noggrannhet. Glöm inte att i den skapade miljön måste du jobba och leva.

Fasthållen och strikt interiör blir mer attraktiv, om det kommer att visa ljus tapeter

Levande väggpapper blev den nuvarande "höjdpunkten" av detta reserverade och eleganta lätta interiör

Om köket är för långt i längden (en sådan "spårvagnseffekt") kan du fixa denna brist på planering genom att vrida väggen i en accent. Kontrast med bakgrunden eller bara en mer intensiv ton visuellt "ta det närmare" och därigenom visuellt minska rummets längd.

Ovanliga ritningar på en svart vägg gör det vanliga köket till en elegant och original

En svart vägg med ovanliga snygga ritningar gör en helt standard inredning unik och oreparabel

Skapa accent väggar - ett bra sätt att späda monotonin i akromatiska eller svartvitt kök, planlagd utrymme, eller rita helt enkelt uppmärksamma en intressant objekt eller inre sammansättning, såsom en eldstad eller bild.

 • Fokusera på arkitektoniska höjdpunkter

I stället för att gömma och maskera olika nischer och utsprång försöka vända efter - välj dem tapeter, färg eller struktur skiljer sig från bakgrunden, vilket förvandlar dem till salta arkitektoniska russin. Limmar nischer eller ramar av tapeter med kontrasterande nyanser, du kan skapa väldigt originala inredning och göra köksleken med nya färger.

Zoning av lokalerna kan utföras med hjälp av en monokrom halvkolonn

Mot bakgrund av omväxlande väggar kommer en vit halvkolumn eller annan detalj av layouten att framgångsrikt utföra zonens funktion i rummet

En harmonisk miljö skulle bidra dekoration fördjupningar och utsprång tapet matchande färg med kök enhet. Mot bakgrund av snövita väggar perfekt ser svart och grått, klarröd nisch eller tapets någon annan intensiv färg, himmelsblå väggar perfekt komplement till en persika eller gul läpp, medan en kryddig komplement till den rosa rummet lyser grönt eller grön .

Dekorativ effekt kan erhållas genom att använda intressanta färgkombinationer

Tonvikten på arkitektoniska höjdpunkter i detta interiör möjliggör en intressant dekorativ effekt

Även om rummet saknar några arkitektoniska detaljer, genom att markera en separat del av den släta väggen med kontrasterande tapeter, kan du:

 • dela köket i separata funktionella områden;
 • Att uppmärksamma en viss del av inredningen, till exempel till en matsal med ett mjukt hörn;
 • markera en möbel eller inredning med en gemensam bakgrund, lätta eller mörka en del av väggen.
 • Skärminsatser: tapet som konstobjekt

Inredningsarkitektinsatser från tapetet innebär att man arbetar ovanpå den befintliga finishen, d.v.s. Rummets väggar måste vara förtäckta med tapeter eller målade. I denna kombinationsteknik finns det absolut inget komplicerat. Inlägg bör helst vara gjorda av tjock massiv tapeter, helst på en icke-vävd bas. Inserter väljs i olika storlekar och former, de kan både kontrastera väggens allmänna bakgrund och echo med den färgen, konsistensen eller prydnaden.

Ljusa inlägg från tapeten som ett konstobjekt är lämpliga i detta interiör

Beläggningsinsatser: tapet som ett konstobjekt ser ut i detta interiör är lämpligt och attraktivt, och täcker väggarna helt, ser lurigt och irriterande ut

De ljusaste bläckarna med blommiga utskrifter, monogram, geometriska figurer, abstraktioner eller tematiska kök-gastronomiska motiv är mest fördelaktiga på en monofonisk bakgrund. För klassiska interiörer är inramningen av insatser med ramar, lister eller lister karakteristiska. Barockstil antar förekomsten av ramkonstruktioner av kvadratisk eller rektangulär form. Ett organiskt tillägg till neoklassicism och avantgarde kommer att vara komplexa geometriska figurer.

 • Patchwork av tapeter: patchwork kombination

Ett mycket ovanligt sätt att dekorera väggarna i köket är en lapptäcke kombination av tapeter eller ett så kallat tapet lapptäcke. Kom ihåg de färgstarka filtarna? Något liknande kan realiseras på kökets väggar. Det här alternativet är säkert att behaga dem som har svårt att välja en tapeter från det rikaste sortimentet på marknaden.

Att kombinera tapeter i köket är en utmaning

Quilting kombinationen av tapeter i köket - en uppgift som kan utföras av en erfaren designer eller en person med en medfödd känsla av stil och handling

Trots sin färgstarka och lekfulla barn naivitet är lapptäcke kombinerar teknik en av de svåraste. För det första, när det gäller lapptäcke du har att arbeta inte med de stora dukar av tapeter, men med "fläckar" som kommer att ta mycket längre tid och kräver betydande tålamod. För det andra bör vi kunna välja material som kan kombineras till en harmonisk helhet sammansättning, inte kitsch "mirakel i fjädrar och med en sida båge", men kanske är det ett mirakel, och bli din forte, vem vet. Risk - en ädel sak, men om du inte är säker på din design geni, bättre att spela det säkert: välja material i kombination med varandra.

Det huvudsakliga dekorativa elementet i detta kök är lapptäcken av tapeter

Patchwork av tapeter i kökets inre kan bli det viktigaste dekorativa elementet

För att undvika rent tekniska problem med att klistra och para ihop, välj en tapet av ett slag, till exempel vinyl på pappersbasis. Utmärkt om tapeten kommer från samma samling med eko-motiv. "Flap" kan tas i olika färger, det viktigaste är att de förenas med textur, mönster eller prydnad. Passar perfekt bakgrundsbild av olika nyanser av samma färg och textur, till exempel lila, lila, lila och aubergine.

Fotovarianter av att kombinera köksbakgrund

Lyxen på den präglade tapeten är väl accentuerad av en ljus bakgrund

Lyxig präglad tapet med ett utsökt mönster ser ännu mer respektabelt ut på en enkel ljus bakgrund

Lugn miljö i köket nytta av en ljus accentvägg

Accentväggen i kökets inredning, som ligger i matsalen, lockar uppmärksamheten hos gästerna i det lugna omgivningen av detta kök

Förbättra intrycket av inredningen kan vara med hjälp av tredimensionella tapetinsatser

Volymetrisk tapetinsatser ger detta rymliga kök med en enkel inredning ett mer attraktivt utseende

I kontrast köket kan accentväggen vara både en bakgrund och ett inslag av inredning

Accentväggen i kontrast köket fungerar inte bara som bakgrund för matsalen, utan också som ett viktigt dekorativt element

Funktionerna i layouten på ett nytt sätt kommer att visas i den ursprungliga designen

I det här trevliga och mysiga köket i rustik stil läggs stor vikt vid utformningen av detaljerna i layouten

Ett enda färgschema - den vanliga basen för att kombinera tapeter i det klassiska interiören

Kombinera tapeter i ett klassiskt interiör innebär vanligtvis användandet av ett enda färgschema

Olika typer av tapeter på väggarna i ett kök ser ovanligt och intressant ut

Genom att använda olika typer av tapeter i ett rum kan du få ett intressant och effektivt resultat

Unik inredning i köket kommer att skapa ovanlig tapeter

Användning av bakgrundsbilder med en icke-trivial story är ett utmärkt tillfälle att skapa en unik inredning i köket

En annan variant av alternerande vertikala ränder av tapeter

Ett vanligt sätt att dekorera ett interiör är alterneringen av vertikala ränder

Emotionell återhämtning finns nära väggen med en snygg ljusinsats

Snygg ljus tapeter i matsalen kommer att skapa gott humör och ge glädje för en hel dag

Kombinera tapeter i köket: en ovanlig version av väggens horisontella uppdelning

I inredningen stiliseras under den rustika, en ovanlig version av väggens horisontella uppdelning

Ljus tapeter ovanifrån och mörkt nedanför - ett vanligt alternativ för köksinredning

Kombinationen av ljusare bakgrundsbilder från ovan och mörkare underifrån passar vanligtvis harmoniskt in i interiören

Makroimage på accentväggen - ett utmärkt sätt att dekorera kökets inredning

Accentvägg med makrobild i kökets inre ser alltid ut som ovanligt och elegant

Kombinera tapeter i köket: kontrast tapeter som ett alternativ

Kontrastbakgrund med ett intressant mönster hanterar lätt rollen som ett dekorativt element i inredningen

Ljus gul färg vinner mot en svartvitt vägg

Den kontrasterande svartvita muren i köket betonar ljusets och munterheten hos den gula köksuppsättningen

Samma mönster på olika bakgrunder använder designers ofta för att skapa kombinationer

En intressant variant av att dekorera köket med tapet med en annan bakgrundsfärg och samma mönster

Vissa tapeter ser bra ut bara i ett rymligt rum med bra ljus

För att fullt ut uppskatta den dekorativa effekten av dessa bakgrundsbilder, behöver du både utrymme och korrekt belysning

Solid tapeter är bra som grund för en kombination med tapet enkel design

En enkel ritning på en ljus bakgrund kräver inga speciella förhållanden, det går bra med någon monofonisk tapet

För en sådan vacker och ovanlig tapet behöver du lämplig miljö

Ovanlig tapeter med ett komplext och vackert mönster kommer helt klart att avslöja sina dekorativa egenskaper bara i lämplig miljö

Accent väggar kan fungera som en bakgrund och ett viktigt dekorativt element

Accentväggen, som motsvarar färgen på köksuppsättningen, uppfyller perfekt bakgrundens funktion i detta kök

Beige eller brun för bakgrunden - ett vanligt alternativ för köket

Ett vinn-vinn-alternativ för köket - val av beige eller brunt färgschema som utgångspunkt för inredningen

Den horisontella uppdelningen av väggar med en mörkare topp ser också bra ut

I detta kök användes en vanlig horisontell delningsteknik, men en mörkare färg valdes för väggens övre del

Den visuella effekten som erhålls vid användning av samma tapet med en annan bakgrundsfärg

Samma mönster på en annan bakgrund skapar en ovanlig visuell effekt

Kontrastinsatser i ett rymligt ljust kök - ett bra designalternativ

I ett ljust och rymligt kök ser kontrasterande insatser ut så bra som möjligt

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

83 − 80 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map