Elite kök - klassisk och avant-garde från europeiska tillverkare

Elite kök – klassisk och avant-garde från europeiska tillverkare

Elite kök - klassisk och avant-garde från europeiska tillverkare

Efter att vi gjort en serie recensioner av ekonomi och medelklasskök som producerats för vanliga människor, ålägger reglerna för god smak helt enkelt oss att prata om köksmöbler avsedda för samhällets övre skikt. Och även om representanter för eliten sannolikt inte är invetererade läsare på vår webbplats, kanske det nya materialet i alla fall släcker någons nyfikenhet. Låt oss prata om vilka högklassiga kök som är representerade i hushållssalonger och varför de är så bra att de kostar sådana pengar.

Vad är skillnaden mellan premium och lyx

Premium möbler, elit, VIP, exklusiv, lyx (förlåt, komilfotno att säga "laksheri"). Vad är det och vad i själva verket gör högklassiga kök skiljer sig från bara bra och kvalitativa? För att vara ärlig vet vi inte. Och vi förstår inte riktigt vad VIP är bättre (eller sämre) än lux. Enligt vår mening är dessa ofta otillbörliga användningsområden för marknadsföring alltför vaga. Var slutar medelklassen och premien börjar? Exklusiv - det är förståeligt, produkten är högkvalitativ, mycket konstnärlig, mycket dyr och, viktigast av allt, unik - tillverkad i en kopia och personligen för dig. Det borde vara så, åtminstone. Men varför säljer de uteslutande på varje hörn? Vem bestämmer varumärket som tillhör en viss kategori? Finns det ett objektivt betyg på köksmöbler som du kan lita på? Tyvärr har vi inte entydiga svar på dessa frågor.

Traditionellt får prefixet "premium" bildprodukter, vars kvalitet är mycket högre än genomsnittet. Bild - det betyder att producenten är allmänt känd och härlighetens ära. reklamteknik idag dock tillåta att snabbt skapa en attraktiv bild av eventuella handels marki.I inte det faktum att kvaliteten på varorna annonserade företaget kommer att fullt ut uppfylla sina imidzhu.K Lyckligtvis är specificiteten hos möbelmarknaden att det är omöjligt att hålla ut under en lång tid på reklam ensam .

Med utgångspunkt från ovanstående föreslår vi att de klassklassiga möblerna av de här märkena, som i minst ett decennium är kända för att vara förstklassig, betraktas som premiumklasskök. Bekräftas av köpare, inredare, tekniker. Enligt vår mening bör "första klassen" eller premien uppfylla följande krav:

  • Kännbar, finjusterad design.
  • Högkvalitativa komponenter från vilka möbler kommer att samlas in.
  • En anständig servicenivå, inklusive regionala. Solida företag väljer noga återförsäljare och ser till att installationen av sviterna görs av lokala mästare på rätt nivå.

Granskning av köksmöbler av premiumklass

Som vi redan har sagt finns ingen objektiv bedömning eller de allmänt accepterade kriterierna för utvärdering av köksmöbler och apparater. Gränserna mellan premiumklass och mellannivå är vaga och ibland är det svårt att tilldela ett visst varumärke till en eller annan kategori. I CIS-länderna förvärras situationen av att hemmamarknaden bildades under svåra förhållanden och vi skiljer sig fortfarande i stor utsträckning från världstrenderna. Dessutom tvekar inte några inhemska säljare av köksuppsättningar "premium-class" att annonsera som en elit ganska medelmåttiga möbler av utländska tillverkare, inte särskilt kända även i sitt hemland.

Ändå tar vi oss friheten att gå igenom kök, som enligt vår uppfattning, helt i linje med egenskaperna hos "premium", som anges i föregående avsnitt: snygg design, kvalitet, servis.Izlozhennoe nedan - bara vår uppfattning kan vara med honom att hålla med Förmodligen kommer många värdiga varumärken vi utan förtjänst kommer att kringgå festen. Överväga endast europeiska tillverkare, representerade i Ryssland av fasta leverantörer och tjänsteleverantörer. Förresten, de ledande tillverkarna av köksmaskiner och möbler, bestämmer i stor utsträckning den fortsatta utvecklingen av denna utrustning, de flesta amerikanska företag. Men det här är ett ämne för en separat konversation. Så vilka elitkök och vilka länder kan beställas i inhemska möbelaffärer:

Italien - charm av klassiker och färskheten av avantgarde

Italiensk mat av hög klass uppskattas över hela världen främst för oöverträffad design och elegans av linjerna. Producenterna behandlar omsorgsfullt de äldsta arv från de senaste århundradena, de italienska mästarnas legendariska möbler var alltid uppskattade. Högkvalitativt kök, utfört i klassiska traditioner, men med hänsyn till modern teknik, fortsätter att tacka kunderna år efter år, särskilt de är älskade i Ryssland. Men inte bara klassikerna är starka italienska möbelproducenter, som är en av ledarna inom modern design. De tar emot trender snabbare än andra utvecklar och genomför nya samlingar, är inte rädda för att experimentera. Baksidan av denna rörlighet, strävan efter nyhet - dagens nyheter i morgon kan gå ur mode.

Bland de italienska köken i premiumklassen kan vi säkert ange följande:

Scavolini

Scavolini-ett av de mest kända varumärkena, som erbjuder köksmöbler av olika stilar. I större utsträckning är varumärket känt för moderna modeller, djärvt införande av nya artiklar i releaseprogrammet. Regelbundet kända designers från olika länder, som attraheras till arbetet i företaget, vilket skapar ett verkligt genombrott samling som inte bara är hits, men också i hög grad bestämmer de senaste trenderna inom design interera.Scavolini erbjuder sina kunder ett stort antal samlingar, att kunna hitta en acceptabel balans mellan kvalitet och till ett pris, tack vare vilket varumärket är populärt i många länder i världen. Det är välkänt i Nordamerika, Australien och till och med Japan, där få europeiska pr oizvoditeli.

Scavolini

Scavolini, Ki samling, bild skapad av den berömda japanska designern Nendo

ArcaMobili

(inte att förväxlas med ett intressant, men ganska ungt företag Arca) -elite kök, klassiskt chic prestanda. Företagets designers skapar uteslutande traditionella klassiska traditioner, men det här är inte en direktkopiering utan en kreativ omprövning av det historiska arvet. Italienska mästarna skickligt och försiktigt arbeta med fint trä och var och en av deras produkt - top skicklighet krasnoderevschikov.Osoboe fokuserar på noggrant utformade detalyam.Pozhaluy, ArcaMobili köket är över den "normala" premium, detta är en exklusiv. Motsvarar den höga nivån och elitpriset.

1
ArcaMobili

ArcaMobili, Majestic Silver

LineaQuattro

LineaQuattro är ett elitkök för dem som följer högteknologisk stil, som uppskattar hög komfort och perfekt ordning. Laconism av minimalistiska former och funktionalitet bringas till perfektion. Möblerna från LineaQuattro använder de modernaste tillbehören: utdragssystem i nedre raden, lyftmekanismer på toppen, last etc. Dverki är utrustade med automatiska dörrluckor och dämpare, vilket garanterar en smidig avstängning. Om så önskas kan kunden installera servostationer på den skåp som han väljer, vilket är mycket bekvämt för toppnivån. För baren och köket finns alternativ med en justerbar bordsskiva, dess höjd ändras genom att trycka på en knapp.

premiumklass kök

Linea Quattro, EssenthiaElecta

Cesar

FactoryCesar erbjuder en mängd olika samlingar i olika stilar, från retrospektiv historisk till modig minimalism och avantgarde. Företaget är uppmärksamt på kundernas önskemål och modulära möbler kan kompletteras med element av individuella storlekar och design. Leveransbredd, flexibel produktionspolitik och relativ tillgänglighet av priser (i den mån det generellt är möjligt för premiumprodukter) har gett Cesar kök med stor popularitet bland rika människor i många länder i världen.

premiumklass kök

Cesar, Cloe 5

Castello

Castello - kök sätter i en klassisk stil för rika beundrare av traditionell konst. Kök är gjorda för beställning och förutom de lösningar som erbjuds av fabriken kan kunden köpa element av individuell design som gör hans interiör unik. Traditionell efterbehandling teknik ädelträ, den högsta kvaliteten på behandlingen, är den rikedom av naturliga guld och silver i kombination med den bästa möbler, traditionella möbler ger en modern funktsionalnost.KuhniCastello skapats för Palace interiörer, för att matcha nivån och pris.

premiumklass kök

Castello, Delfi

Megaros

Megaros är känd för sina magnifika möbler gjorda i historiska traditioner. Fabriken erbjuder ett stort utbud av samlingar av olika retrospektiva riktningar från lysande palats stil till söta och demokratiska Calabria stilya.Megaros inte begränsat till produktionen av köksinredningar, om så önskas, kan köpas skåp och väggpaneler individuella storlekar för att producera olika dekorativa mönster på poster som redovisas av kunden. Företagets designers uppmärksammar att arbeta med färg.

modulärt kök

Megaros, DucaD'Este 1041

Andra italienska premiummärken

Det är svårt att lista alla italienska tillverkare av högklassiga kök, det finns många av dem och de är alla mycket bra på vissa sätt. Klassiker från Francesco Molone, Santo Passaia, Arcari, Bamax, Enne, Fratelli Radice, Vama, VenetaCucine är vackra.

italiensk mat

Francesco Molon, Arctica

Hemliknande mysig och mjuk Calabrian provence från Gatto och BassanoMobili.

kök

Gatto, Ambra

Det ser bra ut för de retroaktiva möblerna från Enne, Faoma, Brummel fabriker, skapade av historiska skäl, men med hänsyn till moderna prestationer.

högklassiga möbler

EnnePrestige

Utvecklingen av inredningen är till stor del formad av den djärva, moderna designen av elitköket Aster Cucine, Maistri, Elmar, Arrital, Mittel, Minotti Cucine.

premiumklass kök

AsterCucine, Domina

Tyskland - teknisk innovation och tysk kvalitet

Tyskt högkvalitativt kök kännetecknas primärt av konsekvent hög kvalitet och användningen av innovativ teknik. Tillverkare, förutom de redan kända dörrluckarna och gasliftarna, använder ofta automatiska lyft- och dragmekanismer med el-drivenhet, beröringskontroller och andra enheter som gör hushållslivet så bekvämt som möjligt.

Bosch hushållsapparater, Siemens, Liebherr, Küppersbusch, Gaggenau, som är utrustade med lyxigt kök apparater, absorberas allt det bästa av modern teknik och kännetecknas av exceptionell nadozhnostyu.Dizaynery, fortsätter ärorika tradition av Bauhaus, för det mesta föredrar att skapa rätter i en modern stil, i en anda av minimalism. Funktionell tyska premium möbler ser dyrt och solid, men tack vare en noggrann utformning är inte saknar nåd. I allmänhet «quadratisch, praktisch, gut». Företrädare för det tyska premiummärket peka ut följande:

Bulthaup

Företaget Bulthaup, som presenterade sin första samling av köksmöbler för sju årtionden sedan, har många internationella designutmärkelser. Lyxiga möbler Bulthaup skiljer sig från extremt väl övertygad ergonomi och oöverträffad kvalitet. De modernaste öppnings- och lagringsmekanismerna används av de bästa tillverkarna av beslag. Design - den mest rationella och koncisa. I avsaknad av rent dekorativa detaljer kommer köket inte att se asketiskt: dekorationen serveras av funktionella element, valet av vilket är bra och formuläret är perfekt tillverkade.

Produkter inte faller i den vanliga serien och på de tre begreppen inre miljön: B1, B2 och B3. Var och en av modulkonceptet är "constructor" bestående av ett flertal element av olika storlekar, former, färger, texturer. Förutom möbler, fabriken erbjuder ett stort urval av inomhus stilist kongruenta begrepp tillbehör. Kitchen Bulthauphorosho känd inte bara i Europa utan även i USA, Australien, Asien, har företaget kontor i 50 länder. Men denna vackra luxe möbler - är inte för alla.

kök

Premium möbler och tillbehör från Bulthaup, koncept b2

Schmidt

Schmidt är ett mycket populärt tyskt møbelmärke i industriländer. Företaget lyckades hitta en bra kombination mellan det tillgängliga (relativt givetvis) pris och högsta kvalitet. Produktionsprogrammet är väldigt brett, dussintals samlingar kan tillfredsställa smakerna hos nästan alla anhängare av modern stilistik. De kommer att hitta lämpliga samlingar och älskare av "burgher" -klassiker. Designers av företaget är inte rädda för att arbeta med färg: tillsammans med möbler av strikt mätta nycklar nyanser, kan du beställa skåp med ljusa, saftiga färger.

Glamour Vertica

Schmidt, samling Glamour Vertica

Poggenpohl

Poggenpohl producerar köksapparater och klassisk stil, men huvudriktningen är fortfarande högteknologisk. Konstruktörerna har lyckats kombinera praktiska och funktionalitet med hög konst - på Poggenpohl köket matlagning enkelt och bekvämt, en bra tid. Ett mycket brett utbud av efterbehandlingsmaterial. Förutom traditionella möbler textur (trä och faner av stenar, färgade lacker) och redan vana modern (rostfritt stål, aluminium, glas och sten), används och ovanliga: naturläder och miljö kompositer.

premiumklass kök

Poggenpohl, + modo

Andra tyska premium varumärken

Bland de tyska varumärken, som representerar huvudsakligen modernt kök minimalistisk känsla, bör det noteras varumärke Kornmüller, Leict, Bauformat, Nolte, Linea, hacker, Oster, Bax.

högklassig mat

Kornmüller, Prisma

Vi noterar designen av Warendorffabriken för elegansen av enkla linjer, fin ritning och kompetent teknisk lösning av detaljer, mästerligt arbete med exotiska träslag.

kök

Warendorf, modell 1

I ett antal samlingar av Eggersmann yta inte bara toppar, men också köksluckor tillverkade av konstgjord sten Corian®, utåt omöjlig att skilja från naturliga granit eller marmor. Corian® är nästan lika stark som en sten, men det är plast, inte rädd för att chockera och deformation.

högklassig mat

Eggersmann, unik

Glöm inte de tyska tillverkarna som betalar tillräckligt med uppmärksamhet åt möbler retrospektiv riktning, nära de klassiska stilerna. Företaget Beckermann i ett antal av sina elitmodeller kombinerar skickligt klassiska former med avancerade köksmaskiner. Gabs Factory har intressanta samlingar i stil, som kan kallas villkorligt "country-luxury".

kök

Gabs, program 65

Frankrike - en särskild möbel "haute couture"

Fransk mat är inte så allmänt representerat i CIS-länderna, inte för att de är sämre än italienska eller tyska. Potentiella köpare inte stoppa det relativt höga priset, höga kostnader för premiumsegmentet inte spelar en avgörande betydelse. Det förvirrad lite mer ovanligt att vår man (om än ofta händer i "Europa") estetika.Nesimmetrichnye paneler vid dörren är kännetecknande för de franska klassikerna, avsiktlig försummelse av den lokala landet, den utbredda användningen av icke-tonade och åldrad ek, öppen slinga - inte alla gillar som lösningar.

fransk matlagning

Cheminees Philippe, Chelsea

Möbler i modern stil av många kan verka otillräckliga tekniskt och lite frivolous i jämförelse med tyska.

kök

La Cuisine Française, Evolution / Metropole

Men vi har fransk design finner sin beundrare, muta avslappnad elegans form.V kan lokala salonger hitta lyxiga möbler varumärket pyram, LaCuisineFrançaise, ChemineesPhilippe

Storbritannien - uteslutande för fans av engelsk stil

Möbler från Storbritannien är en sällsynt gäst i inhemska salonger. Det finns flera anledningar till detta: Specificiteten av storleken på modulära möbler, det höga priset, designfunktionerna, företagens låga intresse på hemmamarknaden och till och med avsaknaden av den vanliga torkningen av disken över disken.

Brittiska möbelproducenter kan inte skryta med en genombrottsteknik eller enastående kvalitet. Deras produkter är mer fokuserade på en specifik hemmamarknad med sina traditioner och önskemål. Ändå finns det många fans av den engelska stilen utanför den dimmiga Albion. I Ryssland presenteras de brittiska klassikerna från fabrikerna Churchwood, CharlesYorke, EdwinLoxley och åtnjuter en viss efterfrågan.

kök

Charles Yorke, Victorian

Elite kök från andra länder

Utmärkt en lyx möbler produceras i de nordiska länderna. V perestrojka relativt väl representerade i Ryssland i dag mat från norra Europa lämnade nästan den inhemska marknaden, dels för att behålla sin position i Peterburge.Prichina - inte så mycket de höga kostnaderna (lämplig kvalitet), men i lågmäld typ av funktionell nordisk design, som är majoriteten av vår landsmän föredrar att utrusta ditt hem "är rika" verkar för skromnym.Storonniki skandinaviska filosofi invändiga organisationer har möjlighet att boka köket och Petra, Alacarte (Finland), Kvänum, Marbodal (Sverige); Unoform, Invita (Danmark).

elit kök

Kvanum, Dalby

Det bör nämnas och spanska köket. Till stor del Iberiska mebelshchiki grannar påverkas med halvön, vilket inte är förvånande med tanke på allvarliga genera kulturer av dessa regioner. Kanske är när det gäller design spanska möbler flera sekundära, men kvaliteten inte sämre än den italienska, och ibland överträffar den i liknande pris kategoriyah.Skoree alla inhemska köpare mer intresserade av premium PicoMuebles möbelfabriker, VicenteZagaroza, Doca, särskilt i klassisk stil, som Spanjorerna kan perfekt arbeta med värdefullt trä.

kök

Doca, Hermitage

Vi har inte något kök från USA. Det är synd att de amerikanska möbelmakarna har något att vara stolt över och på många sätt är de lagstiftare av världsmode. Kanske är den mest relevanta trenden i Nordamerika ekostyle. Endast naturmaterial används: sten, keramik, glas, rostfritt stål och naturligtvis massivt trä. Träet är täckt med naturliga genomskinliga oljor, som betonar texturen. Trä är tillverkat inte bara dörrar och hyllor, men också bänkskivor, förkläden.

kök

Wisconsin Urban Wood

Det finns intressanta förslag från ryska tillverkare. Det är sant att de till viss del kopierar utländska prover, vilket framgår även av varumärkenas namn: GiuliaNovars, Tomassi, JamesBrookman. Samtidigt deltar utländskt kapital i produktionen av elithemmöbler, vilket medför modern teknik, en europeisk nivå av kvalitetskontroll, uppmärksam inställning till kundernas önskemål.

köksdesign

JamesBrookman, Engelska huset II

Hur bildas priset för premiumkök?

Vad kostar kostnaden för ett elitkök?

För det första är detta salongens "andel". Återförsäljaren bär transport- och tullkostnader, innehåller anställda, betalar uthyrningen av lokalerna. Och självklart vill han göra en vinst. Köparen kan alltid kontrollera om leverantören mobbar priset genom att ta reda på priset på liknande möbler från konkurrenter, om det finns några.

För det andra, reklam, utan vilken inte en enda producent av premiummöbler. En stor del av ditt kök kan gå till reklamstöd för bilden av lyxvarumärket.

För det tredje, producentens organisatoriska kostnader och vinst.

För det fjärde, det faktiska produktionspriset på möblerna själva. Vi kan bara gissa hur de första tre komponenterna i det dyra kökspriset bildas. Men ingen stör med tillgängligheten av prover i salongen för att bedöma pris / kvalitetskvoten för de föreslagna möblerna. Skåpfall är inte så dyra, bara 5-25% av den totala kostnaden för dyra kök. Dyra dörrar, öppna hyllor, dekorativa element.

Tillbehör, till och med en tillverkare, kan skilja sig åt i storleksordning beroende på funktionalitet och design. Ganska billiga bänkskivor av naturlig eller konstgjord sten, starkt vattentätt trä. I en snygg summa kommer bra utrustning att göra. Ofta beställer en tekniker från en specialiserad leverantör något billigare än i en möbelsalong.

Såsom för alla andra dyra inköp är det värt att närma sig köp av premiumkokkonst medvetet. Det kommer att ta lång tid att leva med det och det kommer att bli väldigt olyckligt om pengarna inte ger den förväntade nivån av komfort. För att förhindra att det händer är det önskvärt att involvera en bra arkitekt eller formgivare i kökets inredning, utöver salongmedarbetare. I det här fallet, överallt, följ noggrant processen, för att du måste leva med det här köket.

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

− 4 = 4

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map