Bambu i kökets inredning: Exempel på ekologisk design för att leva i harmoni med naturen

Bambu i kökets inredning: Exempel på ekologisk design för att leva i harmoni med naturen

Bambu i kökets inredning: Exempel på ekologisk design för att leva i harmoni med naturen

I inredningen har mode för naturliga material nyligen observerats. När allt kommer omkring bör moderna bostäder inte bara vara vackra och mysiga men också miljövänliga. Bland andra material av naturligt ursprung används ofta bambu i köket, badrummet och vardagsrummen.

I moderna interiörer kan du ofta hitta bambu - intressant och nytt material

Bambu i kökets inredning ser färskt och ovanligt ut

Hur man applicerar bambu i köksdesign

Bambu i inredningen används i olika former. Det producerar golvbeläggningar (parkett från bambu), tapeter och paneler för väggar, gardiner och persienner, möbler. Användningen av detta material är begränsad endast av fantasin och ekonomiska möjligheter. Bambu är miljövänlig, eftersom den växer så snabbt att man inte behöver använda kemiska gödningsmedel för odling. En skadlig substans har bara inte tid att ackumulera i plantans stammar.

På kökets fasader ser du bra stiliserade bilder av bambu

Bambu inredning kan kompletteras med stiliserade växtbilder på fasader

Om du använder bambu golv för väggar och golv, kommer du att säkerställa god värmeisolering och ljudisolering. Beläggningen är hållbar, den är resistent mot hög luftfuktighet, deformeras inte och absorberar inte lukt. Oavsett hur bambu används i kökets inre, är det lätt att ta hand om produkterna. Det är nog att torka av dem från tid till annan med en svamp som blötläggs i en mild tvållösning. Inget behov av speciella tvättmedel, eftersom dammet inte absorberar bambu tapeter.

Bambu tapeter i kökets inre

Detta väggdekorationsmaterial är dyrt men billigare än väggpaneler gjorda av det. För produktion av tapeter använd endast de typerna av bambu, som inte ändrar färg vid krympning. Då kommer tapeten att vara naturlig under en längre tid, och inredningen i ditt kök kommer att ha ett fräscht och snyggt utseende, som om det bara efter reparation.

Att dekorera köket i orientalisk stil, en tapet av bambu

Bambu tapeter ser ovanligt ut och passar bra in i kökets inredning i moderna eller orientaliska stilar

Tekniken för att göra bakgrundsbilder är som följer: Tunna bambu-lameller klistras på rispapper eller en tygbas. Beställningsordningen kan vara kaotisk eller ha ett visst mönster. Färgen på tapeter från bambu kan vara grön, vit, men oftast finns det bruna tapeter i olika nyanser.

Naturligtvis tillåter inte varje stil av köksinredning användningen av bambu. Så, om du har ett högteknologiskt kök, är det osannolikt att bambu tapeter passar in i den.

Vi limar bambu tapeter i köket

Väggarna som du kommer att limma tapeten på måste vara rena och torra. Men i idealiskt släta väggar finns det inget behov, så ytbehandlingen är minimal. Ojämnhet är dold, eftersom tapetet är tätt. Men det är bättre att eliminera de väsentliga bristerna på väggarna.

Varma trevliga färger och konsistens är de främsta fördelarna med bambu tapeter

Bakgrund från bambu kännetecknas av trevliga varma nyanser, liksom ovanlig konsistens, upprepa naturmaterialets egenskaper

Mät bredden på tapetremsan och dra en vertikal linje på väggen. Så du kan precis lima den första remsen av tapeter. För limning använd ett speciellt lim (vinylkomposition eller flytande naglar). Limet appliceras på insidan av tapeten och till väggen. Den är jämn med en spatel. Lim måste appliceras på tapetsytan, vänta 5-10 minuter, och fäst sedan på väggen och tryck lätt ner. Vänta sedan en annan 3-5 minuter tills limet griper och krossa tapeten mer. Avsluta limningen med fin utjämning. Mellan taket och väggen limes ett dekorativt rep eller taklister.

Inredning av fönster med bambu

Bambu är gjord av persienner och gardiner. De kommer att kosta dig mycket billigare än de färdiga materialen för väggarna. Om du vill använda bambu i det inre av köket och ekonomi tillåter inte att köpa golv eller paneler för väggar, persienner eller bambu persienner - det är vad du behöver. Persienner är av två slag - rulla och romerska. Deras fördelar är att de inte brinner ut, även om fönstren står inför solsidan. Rulla och romerska gardiner av bambu under lång tid behåller sin färg.

Bambu gardiner kan användas för att dekorera fönster och dörrar

Dekorera med bambu fönster och väggar är ett av de vanligaste sätten att använda detta ytbehandling material

Rull och romerska bambu gardiner

1

Romerska gardiner av bambu ser bra ut i köket. De gör att rummet kan vara helt nedtonat, förutsatt att det är försedd med ett tygfodral. Förvalt romersk gardiner av bambu samt alla romerska gardiner - med en kedja eller sladd till höger eller vänster. Roman persienner bambu skilja sig från rulle endast av att den första vikta i prydliga veck, lika i bredd med varandra, och vrids i den andra spolen när de plockas upp. Romerska gardiner i den sammansatta formen upptar 24 cm ovanför fönstets öppning och rullar - endast 17 cm.

Dekorativ funktion av bambu gardiner är mycket uppskattat av specialister

Bambu gardiner kan vara grön, brun och vit, perfekt kombinerad med andra färger i inredningen och med framgång utföra dekorativa funktioner

Intressant vävning av dessa bambu gardiner har ett uttalat dekorativt värde

Brun bambu gardiner med original vävning kan bli ett viktigt dekorativt element

Gardiner av bambu - det här är en tyg, som består av bamburemsor, kopplade ihop. De kan kombineras med andra material. Olika slags vävning används, så du kan skapa en original design av romerska och rullgardiner för kök, vardagsrum, barn och andra rum.

Romerska gardiner är fästa vid kronhjulet, som i sin tur är fäst vid väggen ovanför fönstret eller till taket. Den kan täckas med dekorativa lambrequins eller gardiner. Du kan också fästa romerska gardiner från bambu på parentes med ett inslag från väggen.

Solljus kommer att vara svårt att bryta genom tätt romerska bambu gardiner

Romerska bambu gardiner blir ett blygsamt men fint sätt att skydda dig från direkt solljus

Om du har valt bambu Roman eller rullgardiner till köket, kom ihåg att det alltid måste finnas en höjdmarginal. För en rullgardin krävs ett lager på minst 17-20 cm och för en romersk gardin, inte mindre än 24 cm.

Designelement av romerska mörkar gjorda av bambu är att webben kan samlas som en taklist ligger på översta (roll-up-system), samt taklist sitter på undersidan (roll-down).

Romerska bambu gardiner betonar inredning i rustik stil

Romerska gardiner gjorda av bambu kompletterar inte bara det östra interiören utan också den europeiska i den rustika stilen

Vilken typ av bambu gardiner är bäst för köket - rulle eller romerska? Det här är en smakfråga, men sådana stunder bör beaktas. För det första, när curling gardinerna på rullen, kommer undersidan att synas. Det kan skilja sig i färg från framsidan. Om du inte tycker om det, bättre föredra romerska persienner. För det andra rullar rullgardiner inte alltid smidigt, speciellt om deras tjocklek är liten. De romerska gardinerna är i alla fall vikta i samma veck.

Nedre banan romerska persienner kant eller dekorativ panel som täcker fixeringsmekanism kolonnen kan utföras på olika sätt. Vackert ser dekorativa utklipp.

Beige och bruna nyanser av bambu gardiner passar perfekt in i något färgområde

Rullgardiner gjorda av bambu är praktiska, bekväma och har en trevlig, diskret färg som är lämplig för interiören, dekorerad i valfri färg

Monteringsanvisningarna för gardiner är fästade på varje produkt, så du kan hänga rullen eller romerska gardinerna i köket själv. Det viktigaste är att korrekt beräkna fästets höjd och fixera lyftmekanismen ordentligt på väggen.

I kökets inredning kombineras bambu perfekt med andra naturmaterial: jute, kork, naturtyger. Försök att behålla det i en enda stil, så blir ditt kök vackert och mysigt.

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

− 8 = 1

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map