Installationsmuligheder og måder at installere mikrobølgeovn på i køkkenet

Installationsmuligheder og måder at installere mikrobølgeovn på i køkkenet

Installationsmuligheder og måder at installere mikrobølgeovn på i køkkenet

I dag er det svært at forestille sig et køkken uden en trofast assistent - en mikrobølgeovn, der opvarmer mad eller drikkevarer i løbet af få sekunder. En sådan anordning virker ret kompakt, indtil det bliver et spørgsmål om at bestemme for ham et sted i rummet af et lille rum. Og så står værterne over for et vanskeligt dilemma - hvordan man placerer en mikrobølgeovn i køkkenet, så adgangen til den er bekvem, og arbejdsfladerne knytter ikke op. Vi foreslår at studere vores valg af muligheder, måske blandt dem er der en optimal løsning til dit interiør.

Sådan vælges et sted for en mikrobølgeovn: reglerne for ergonomi og sikkerhed

Selvfølgelig varierer køkkenet i de fleste lejligheder, især sovjetisk, ikke i størrelse, og husholdningsapparater er arrangeret efter princippet "hvor et frit hjørne vil blive fundet." Men hvis du drømmer om det ideelle sted for mikrobølgeovn i køkkenet, bør boligindstillinger opfylde følgende regler:

 1. For at sikre nem adgang til enheden skal den være placeret i en afstand på 0,6-1,5 m fra gulvet. Hvis du hæver mikrobølgeovnen ovenfor, kan du blive brændt ved at tage op med opvarmet mad, lavere hældning, glatning. Men under alle omstændigheder bør højden være behagelig for alle familiemedlemmer.
mikrobølgeovn

Et korrekt installeret instrument er praktisk at bruge

komfurplacering

Placering af ovnen på forskellige niveauer

 1. Det er bekvemt, at ved siden af ​​mikrobølgeovnen er en bordplade ikke længere end armlængden, som giver dig mulighed for at sætte varme retter uden unødvendig bevægelse.
 2. Installer ikke apparatet tæt på radiatorer og andre ovne, ovnen. Hvis du ikke kan finde et alternativt sted, skal du sørge for en god termisk isolering mellem enhederne.
 3. Med hensyn til ergonomi er det bedst at placere komfuret ved siden af ​​køleskabet, men rør ikke apparaterne.
 4. På en mikrobølgeovn er det umuligt at sætte andre husholdningsapparater (f.eks. En kaffemaskine eller en tekande). Det er også uacceptabelt at dække ventilationshullene med håndklæder, tallerkener og andre køkkentilbehør.
 5. De indvendige genstande bør ikke forhindre, at mikrobølgeovnen åbnes / lukkes frit.

Vigtigt! En af de vigtigste sikkerhedsparametre i mikrobølgeovnen er en stabil og stiv understøtning, der ikke kommer under vægten af ​​enheden.

Hvor skal man installere en stand-alone enhed

Standard mikrobølgeovn adskiller sig fra de indbyggede modeller, da den er installeret i en vis afstand fra andre apparater og møbler. Dette er en nødvendig betingelse for uhindret cirkulation af varmluft og effektiv drift af maskiner. Størrelsen af ​​afstanden afhænger af brænderens størrelse og effekt og bestemmes af fabrikanten (men ikke mindre end 10 cm ved siderne og 15 - bagved).

I et stort køkken kan en mikrobølgeovn stå:

Arbejde køkkenbordet

Den mest logiske mulighed for at placere apparatet bekvemt, opvarmning af mad. Hvis køkkenets dimensioner gør det muligt at tildele 60-80 cm overflade uden tab, så er det bedre ikke at finde et sted. Her tages alt i betragtning - og nærheden af ​​arbejdsfladen og den optimale højde og pålidelighed af støtten. Bare sørg for at modstå "sikkerhedszone" på 50 cm fra vask og komfur og tage sig af tilstedeværelsen af ​​individuelle salgssteder for pribora.Mikrovolnovaya ovn på bordet - en mulighed uden montering vanskeligheder:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
s4
s5

Køkken vindueskarm

Vinduesædet forbliver ofte ubrugt i køkkenets indre, og dens højde er næsten ideel til komfortabel brug af mikrobølgeovnen af ​​alle familiemedlemmer. Det er sandt, at der er en vigtig nuance, på grund af hvilken producenterne ikke anbefaler at installere her instrumenter - temperaturforskelle på grund af vinduesglasets nærhed.

udstyr kan overophede i sommeren under påvirkning af sollys om vinteren - at forbruge ekstra energi på grund af hypotermi (og glasset selv under stærk opvarmning kan give en revne). Derfor denne indstilling er kun egnet til køkkener i hvilken vinduet vender ud mod en loggia eller isoleret altan eller til brede vindueskarme, hvor pakker af glas på bagsiden af ​​mikrobølgeovnen vil blive vedvarende periode på ikke mindre end 20 sm.SVCh-komfur i vindueskarmen - en bekvem men usikker valgmulighed:

s7
s8
s9

Til noten! Selvfølgelig kan du lukke vinduet bag enhedens bagvæg ved at skære en folie eller et andet varmeisolerende materiale, men sådan beskyttelse har næppe en gunstig indvirkning på køkkendesign.

Bar tæller eller spisebord

Placering af en mikrobølgeovn på spisebordet kan være praktisk at bruge enheden, men det er meget tvivlsomt ud fra æstetikens synspunkt. På trods af moderne stilfulde designs er ovne stadig en temmelig besværlig teknik, som næppe er en udsmykning af spisebordet. Derfor kan denne placering kun være midlertidig.

Men med baren kan du eksperimentere, når dens dimensioner tillader det selvfølgelig. Hvis du installerer enheden for at skjule den stygge bagside af ledningerne og den ventrale grill, kan dette arrangement blive meget funktionelt, især for elskere af hurtige snacks.

Tip! Du kan vedlægge enheden i en kasse, dekoreret til bordets farve eller facadefacader, så ovnen ser mere harmonisk ud.

Hvor skal man opbygge en mikrobølgeovn

Der er specielle modeller af komfurer, der kan indbygges i køkkenmøbler. Deres arbejde er ikke forskellige fra de fritstående enheder, men omkostningerne er meget højere på grund af designe funktioner: huset med forbedret isolering og dekoreret foran. At opbygge en sådan model kan være i enhver niche eller skab, der passer i størrelse.

1

Locker i arbejdsområdet

For at perfektionere instrumentet faldt sammen med den niche, er der to muligheder: For rum samtidig med dimensionerne af en eksisterende køkken mikrobølgeovne, skal du vælge en hvilken som helst enhed under den eksisterende dimensioner niche (som regel under installation udstyrsproducenter forlade standard kabinetter uden bagvæg), hvilket gør det muligt at producere brugerdefinerede modeller boks til rækkefølge eller med egne hænder og male det i facadernes farve.

Vigtigt! De lød dybden af ​​skabet, så glem ikke at tage hensyn til ikke blot bredden af ​​ovnen, men også at tage hensyn til stikket, ellers instrumentet kan være lidt spil til køkken fronter og integration effekt vil ikke fungere.

ovn

Indbygget ovn harmoniserer perfekt med køkkenfacader

For at installere en indbygget komfur er det nødvendigt at forsyne en enkelt stikkontakt i udsparingen for ikke at bruge forlængerledninger, der beskadiger væggenes udseende. Hylde til mikrobølgeovn er færdig med fastgørelsesanordninger (disse er normalt guider, men der kan være specielle fixatorer til denne model). Derefter forbindes ledningen til stikkontakten, enheden skubbes forsigtigt ind i nichen, lukker den dekorative ramme og justerer i en linje med facaderne.

montering

Installationsskema til indbygget mikrobølgeovn

Hvad angår placeringen - alt afhænger af ledig plads og personlige præferencer.

De mest populære muligheder er:

 • Over ovnen - mange husmødre har allerede værdsat bekvemmeligheden ved at placere ovnen på den midterste linje i køkkenet garnitura.Esli næste sæt og en mikrobølgeovn, vil enheder effektivt supplere hinanden og funktionelt, og æstetisk. Bare glem ikke, at det i dette tilfælde er ønskeligt at vælge en teknik fra en producent af producenten eller i det mindste i samme farveområde. Mikrobølgeovnen og ovnen passer perfekt til hinanden:
S12
s13
s14
 • Over kogepladen - blæserplader og mikrobølgeovn ser godt ud, men her er praktikken og sikkerheden ved denne løsning - meget kontroversielle punkter. Den omstændighed, at emhætte, som skal indlejres i bunden af ​​skabet under mikrobølge bliver varmt under drift, og den varme luft fra ovnen og har en dårlig effekt på udseende og ydeevne-mikrobølgeovn. Derfor, hvis du ikke tænker på kvalitetsisolering - er det bedre for enheden at finde et andet sted. Mikrobølgeovn og kogeplade - ikke den mest succesfulde tandem:
 • En af de enkleste og mest praktiske løsninger er at installere en mikrobølgeovn i kabinettet på ethvert skab fra toppen af ​​headsettet. Særligt effektiv vil se en integreret model, der er valgt til facadens farve og finish.

Tip! For nemheds skyld er det bedre at vælge et af de nederste rum i den øverste del.

mikrobølgeovn

Mikrobølgeovnen kan simpelthen installeres på en af ​​hylderne uden en hoveddør

mikrobølgeovn

Og du kan vælge en indlejret model, som bliver en harmonisk fortsættelse af facaden

mikrobølgeovn

Som en mulighed - maskering af enheden bag skabsdøren

Vigtigt! Selvom indbyggede enheder oprindeligt er konstrueret til arbejde i en lukket kasse, er minimumspalken for ventilation stadig nødvendig. Værdien af ​​den er angivet i pas på hver model.

Montering under bordpladen

Når der ikke er plads til udstyr på øverste niveau, kan du installere det under bordpladen, hvis du opretter et specialskab til mikrobølgeovn. Standarden møbler passer ikke, fordi den sædvanlige piedestal har en højde på mindst 80 cm, så det er bedst at lave en niche for at montere enheden eller i rummet for størstedelen af ​​kassen.

Sandt nok, denne indkvartering har sine ulemper - undgå at flænge i nederste lag af køkkenet og forurening er langt vanskeligere end på toppen, så mikrobølgeovnen bliver nødt til at vaske oftere. Courting vil være mere bekvemt for den indbyggede model, hvis forreste del er skærpet til facader uden betydelige huller og huller. Delvist løse problemet og en bred bordplade, der tjener et par centimeter bag kanterne af de nederste skabe.

mikrobølgeovn

Mikrobølgeovn under bordpladen

mikrobølgeovn

Enheden skal fjernes fra vasken og komfuret - dette vil reducere risikoen for forurening

Hvis layoutet giver mulighed for at installere en stangtæller eller køkkenø, kan du montere ovnen under bordpladen på disse "udvidelser". Sådanne elementer er mindre involveret i madlavning (sammenlignet med skæreoverfladen), så enhedens renhed vil være relativt sikker. Derudover giver dette arrangement dig mulighed for at aflæse køkkenvæggen, som allerede er nok af det samlede udstyr.

mikrobølgeovn

Mikrobølgeovn under køkken øen bordplade

En ikke-standardvariant til placering af den indbyggede enhed er i skuffen. Et kompakt design vil appellere til fans af teknologiske nyheder og fans af minimalisme. Enheden er monteret direkte i køkkenboksen og trækkes om nødvendigt ud bag facadelinjen. En sådan mikrobølgeovn passer perfekt ind i køkkenet og optager meget lidt plads. Den eneste ulempe ved en trendy enhed er en høj pris. Skuffen dækker pålideligt det samlede udstyr:

s21
s22
S23

Specielt udstyret hylder eller klædeskab til husholdningsapparater

I nogle indretningstilstande (for eksempel retro, barok eller klassikere) er det ikke velkomment at demonstrere moderne teknologi. Derfor er der skabt specielle skabe eller hylder til køkkenet, hvor der anbringes instrumenter af forskellig størrelse - fra elektriske ovne til kaffemaskiner. Sådanne skabe er rummelige nok, der er plads til redskaber, krydderier, bestik og andre små køkkenapparater.

skab

Køkkenskabe - En bekvem løsning til opbevaring af en række forskellige genstande

Til indretning, hvor teknikken ikke behøver at være maskeret, kan åbne hylder blive et passende sted til at placere forskellige køkkenudstyr. Dette kan være en kolonne til at indsætte ovnen og mikrobølgeovnen og fritliggende stativ til køkkenet mikroovn, køkkenredskaber og små apparater.

Til noten! Åbne hylder og stativer vil kun se smukke, når de er i perfekt orden.

bogreol

Husholdningsapparater

skab

Skab til indbyggede apparater fra IKEA

Vigtigt! rack hylder skal være tilstrækkeligt stærke til at modstå de betydelige vægt priborov.Dlya lys frysere kan rådgive yderligere støtte - beslag på væggen for mikrobølgeovn, som tage hovedparten af ​​belastningen. Og høje og smalle konstruktioner af åbne stænger bør fastgøres på væggen flere steder for at undgå utilsigtet vending.

Suspensionssystemer til mikrobølgeovne

Hvis enheden har ingen plads på arbejdsflader, og indarbejde det i møblerne virkede ikke - få hjælp til at fastgøre mikrobølgeovn på væggen, som vil løse enhed på en lodret flade. Valget af ophængningssystemer er ret bredt. Afhængig af indretning og tilgængeligheden af ​​plads, det kan være en lille hylde, reol, hængende rack eller et beslag til montering af mikrobølge væg.

hængende hylde

Suspenderet hylde til mikrobølgeovn kan bruges til opbevaring af forskellige baggrunde

Sådan vælges rettholderen til mikrobølgeovnen

Suspension til mikrobølgeovnen er et design af to metal hjørner med huller til vægmontering og et stativ til selve enheden. Indehaverne kan variere i størrelse og design, men der er ingen væsentlige forskelle i den måde, de fastgøres mellem dem.

beslag

Beslag til mikrobølgeovn

Den vigtigste parameter for ophængningssystemer - løftekapacitet, som bør være højere end de i instruktionerne fra apparaterne på mindst 1 kg, fordi bortset fra massen af ​​maskinen skal tage hensyn til vægten af ​​skålen med edoy.Takzhe vigtigt at vælge de rigtige dybde coastere mikrovolnovku- til bredden af ​​indretningen skal tilsættes mindst 10 cm clearance for ventilation og tilslutning af netledningen.

Til noten! De fleste moderne beslag har skids, som giver dig mulighed for at justere bredden på hylden til størrelsen af ​​en bestemt enhed.

indehaveren

Holder med justerbare løbere

Hvad angår farve, er de mest almindelige løsninger til fastgørelsesanordninger hvid, sort og stål. Skyggen vælges normalt enten til mikrobølgeovnens design eller til væggen eller resten af ​​møblerne. Om nødvendigt kan du finde en beslag af enhver regnbuefarve eller male dig selv.

mikrobølgeovn

Farven på holderen falder sammen med facaderne og med farven på enheden

Vigtigt! For at åbne døren glider mikrobølgeovnen ikke ud af piedestallen, du kan hente holderen med specielle fenders til benene.

holdere

Selv små hak under benene kan beskyttes mod faldende udstyr fra stativet

Sådan repareres enheden på væggen

Når du vælger et sted for et ophængt system, skal du ikke glemme reglerne for sikker brug af ovnen: Fastgørelsen skal være stabil og bloker ikke ventilationsåbningerne. Selvom teoretisk beslag til mikrobølgeovn kan installeres på enhver væg af beton eller mursten garanteret anses for pålidelig fiksering på støttestangen - en fastgørelsesindretning vil modstå endnu større vægt.

Vigtigt! På dekorative gipsokartonnye skillevægge til at suspendere enheden er det umuligt. Hvis væggen kun er nivelleret med gipsplader, skal længden af ​​dowels være tilstrækkelig, så størstedelen af ​​fastgørelsen er inkluderet i basisstenen eller betonen.

Sådan hænger du en mikrobølgeovn på en væg i køkkenet:

 1. Vi vælger et passende sted, for eksempel på arbejdsforkladen eller ved siden af ​​spisebordet.
 2. På væggen laver vi en mærkning for fastgørelseselementerne.
 3. Ved hjælp af en boremaskine eller perforator borer vi huller, hvor vi dør duggen.

Vigtigt! Dybden af ​​hullerne skal falde sammen med længden af ​​dowels eller være lidt større.

 1. Til væggen sætter vi holderen til mikrobølgeovnen og skruer den med skruer til dowels.
 2. Vi kontrollerer styrken af ​​strukturen og parallelliteten af ​​understøtningerne. Konsolet bør ikke være uklart, og enheden installeret på den - opvejes til hver side.

Når testen er afsluttet - kan du placere mikrobølgeovnen på hylden og tilslutte udstyret til elnettet.

holdere

Mikrobølgeholder til arbejde forklæde

hylde

Hylde til mikrobølgeovn

hylde

Kombineret hylde under komfur og kedel

Video lektion: montering af mikrobølgeovn på væggen

Video: Eksempler på mikrobølgeovn placering i køkkenet

Som du kan se, er der mange muligheder for at installere mikrobølgeovn i køkkenet. Men hvis du kan hænge hylden eller beslaget til enheden selv, så skal nicheudstyret til indlejring af maskiner overlades til fagfolk, selv på scenen for møbelproduktion.

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

− 2 = 2

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map