Sådan genopretter du gamle møbler med dine egne hænder ved hjælp af maling og teknik decoupage

Sådan genopretter du gamle møbler med dine egne hænder ved hjælp af maling og teknik decoupage

Sådan genopretter du gamle møbler med dine egne hænder ved hjælp af maling og teknik decoupage

Hvordan handler vi, tænker på at ændre situationen? Vi begynder at bladre gennem mode magasinerne på jagt efter et foto af ultramoderne møbler og spørg kæresterne og forsøge at finde en interessant kreativ idé. Og helt glemme de komfortable, helt gratis og stilfulde møbler, du allerede har, det er kun nødvendigt at lægge en lille fantasi og din egen indsats - for at genoprette den. Vi vil forsøge at finde ud af, hvordan man opdatere det gamle skab med egne hænder: Fotoet på restaurerede chiffonier, garderobeskabe og frysere vil fungere som en glimrende stimulans for kreativ impuls.

Mode på "bedstemorens frysere"

Moderne møbler fra førende producenter er sikkert behagelige og attraktive. Du går til en ven i stuen - og hun har et nyt sæt af berømte italienske firmaer. Smuk facade lavet af naturlig eg, forgyldte beslag, forsigtigt blankt frostet glas med sandblæsning. Men hvad kan de storslåede dyre skabe fortælle om en mand, bortset fra at han lever i velstand? Måske kan du trække konklusioner om hans gode smag.

skab på gangen

Et godt alternativ til et moderne headset til hallen eller gangen

Og det gamle, men opdaterede møbel er et helt andet niveau. Dette er en hel historie fuld af interessante begivenheder og hemmeligheder. Denne hilsen fra fortiden og måske fra århundredet før sidste, da vores forfædre ikke engang vidste om eksistensen af ​​praktiske æsker på ruller, men på samme måde værdsatte materialets naturlighed og den kreative tilgang til design. Ting arvet, blev værdsat meget mere end en replika, og antikvitetsbutikker var altid fulde af besøgende.

moderne design af kabinettet

Moderne design med elementer af antikviteter

For at indånde nyt liv i en gammel garderobe eller reol, er der mange måder at dekorere møbler på: fra simpel polering med efterfølgende lakering til brug af sofistikerede patineringsteknikker. Valget af metode afhænger af smag af ejeren af ​​sjældne møbler og evnen til at anvende reglerne for dekorative teknikker i praksis.

indsætte med lyst tapet

Pasta med lyst tapet - en effektiv måde at placere accenter på

Adskillige krukker af akrylmaling, en halv rulle billigt papir tapet, et rør af snedkerlim, et sæt børster - og i stedet for et uhyggeligt dobbeltvinget skab får du et unikt mesterværk af din egen fremstilling.

Gamle møbler som et element i et stilfuldt interiør

Det er en fejl at antage, at det gamle skab "ikke passer" ind i rammen af ​​en bestemt stil. Ved at vælge den rigtige farve- og dekorationsteknik, kan du oprette en model, der fuldt ud opfylder det overordnede designkoncept. Hvis det ønskes, kan du fjerne eller erstatte nogle elementer for at give møblerne en vis form - en mere streng eller kortfattet.

indretningen af ​​linnedskabet

Virkelig feminin indretning af et vaskerum

Lad os vende tilbage til bedstemorens frysere. Den moderne generation af bedsteforældre er vidne til sovjetiske æraværker, da der ikke var så mange møbler, og vægge fra udlandet blev betragtet som den højeste belønning for tålmodighed. Stilen af ​​både indenlandske og importerede (polske og tjekkiske) møbler er enkel, ukompliceret og lakonisk.

Men for mesterindretningerne er sovjetiske møbler en rigtig skat. Bare se på, hvad det gamle skab ser ud efter restaureringen med egne hænder: Du behøver ikke engang en mesterklasse til at polere og male alle detaljer i hvidt.

buffet

Fantastisk transformation af "sovjetiske" buffet

Og hvem kan ikke huske de polerede brune og rødlige-kirsebærfacader fra vores barndom? De er meget nemme at opdatere ved hjælp af samme nazhdachki og maling. Vær opmærksom på de dekorative elementer - lysforgyldning eller bronze på en hvid baggrund ser fint ud.

Chiffoniére

Foto-sammenligning af chiffonier før og efter opdateringen

Utroligt heldig for dem, der arvede den sovjetiske mur. Det kan opdeles i separate moduler og skabe en førsteklasses moderne suite til et børnelokale eller villa. Der er kun en ting tilbage - beslut om farve og vælg den passende dekorationsteknik!

1

Hvorfor vælger jeg en restaurering?

Det er nemt at forstå, hvorfor mange vælger nye møbler - det er prestigefyldt, smukt og moderigtigt. Vælg en model, lavet en bestilling, og højst en måned senere er soveværelset dekoreret med sort glanspragt. Eller et luft-hvidt sæt - dette er hvad du kan lide. Lad os prøve at finde ud af, hvad der får nogle mennesker til at afhente børster og maling. Desuden - slentre nogle gange gennem de nærliggende lossepladser.

stilfuldt

Hvad styres folk af, en smule aldring, selv en ny ting styret af? Style! Hvis dit køkken er fyldt med Provence eller 100% økologisk landestil, så er selv nye møbler lidt styliserede. Og ikke bare gnide nestepladsen, og elegant og dygtigt anvende specielle teknikker, ellers vil effekten ikke fungere. På billedet, et eksempel på, hvordan man maler det gamle skab med egne hænder under antikken.

Provence stil møbler

Den ømme charme i Provence

Producenter af malings- og lakmaterialer konkurrerer om produktion af specielle dekorative produkter, som efter de stjålne fra dine møbler i mindst hundrede år.

moderigtigt

Nysgerrig er det faktum, at ikke kun besiddelsen af ​​restaurerede møbler bliver moderigtige, men også evnen til personligt at omdanne gamle ting, mesterligt gøre ingen unødvendig uønsket kunstværker. Hvis du ikke er bekendt med den kreative aktivitet hos designer og dekoratør Marat Ka, anbefaler vi at du henviser til det - du vil lære meget om restaurering og moderne dekorationsteknikker.

maleri af egne hænder

Maling med egne hænder som en måde at opdatere gamle sæt på

Overraskende nok har mode til restaurering af slidte indvendige genstande været i århundreder. Desuden er der sammen med nye teknologier til fremstilling af møbler, supermoderne teknikker til udsmykning og aldring.

eksklusiv

Hvis du køber et skab i en butik, så er det med det samme klart, at fabriksmodellen ikke har hundrede tvillingbrødre. Modulerne bestilt i møbelforretninger adskiller sig ikke i originalitet, da de samme materialer anvendes til fremstilling af facader. Men møblerne, opdateret med egne hænder - det er et hundrede procent eksklusivt. Ikke kun at designet er "gammelt", så også designet vil være specielt, fordi der som dekorative elementer maling, tapet og stof anvendes.

Sådan genopretter du gamle møbler med dine egne hænder ved hjælp af maling og teknik decoupage

Den oprindelige reception, hvor der er en "fusion" af møbler og vægge

Praktisk til styling kan du vælge en farve, der passer helt til indretningens palæ: neutralt, lyst eller matchet i kontrast.

praktisk

At eje en ny stilfuld ting er helt gratis eller næsten fri - det højeste niveau af praktisk tilgang og økonomi. Tæl hvor meget er en rulle sandpapir, en malke og et sæt tilbehør, og sammenlign derefter med priserne på den mest almindelige klassiske garderobe. Forskellen i omkostningerne er enorm. Et eksempel på, hvordan man kan dekorere en gammel garderobe med dine egne hænder - på næste billede.

unikt interiør

Et unikt interiør, mere som et dyrt designermesterværk end et budgetprojekt

Glem ikke det faktum, at dekoration er en behagelig proces, og faktisk en slags hvile, derfor - yderligere besparelser.

Master klasse: hvordan man kan dekorere en gammel garderobe

Som et eksempel vil vi i detaljer beskrive hvordan man opdatere de gamle polerede møbler med egne hænder, nemlig - en gammel garderobe, der længe har slået sig ved dacha.

tricuspid garderobe

Trefoldet garderobe med skuffer og spejl

Kaster stærk, på samvittigheden af ​​det indsamlede møbel giver ikke mening, foruden er der mange teknikker, som det er let at vende tilbage til det skønhed og ungdom. Ideen tilhører Maria Talmacheva.

Find en passende model

For håndværkere og foremænd, der er de glade ejere af gamle møbler, er det det nemmeste - de har allerede hovedformålet med udførelsen af ​​kreative ideer. Hvad skal man gøre for dem, der bor omgivet af nye skabe og buffeter, som de ikke ønsker at sige farvel? Der er flere muligheder:

  • at spørge om venner og bekendtskaber har en chiffonier til at "smide ud" og med et positivt svar hjælpe dem med at slippe af med junk;
  • Køb gamle unødvendige møbler på en af ​​de mange steder (for eksempel Avito) til en symbolsk pris;
  • risikerer og gentager stadig den nuværende model, som ikke er meget gammel, men har allerede tjent 10-15 år.

Og glem ikke at tænke på, hvor den nye "resident" af din lejlighed eller hus vil blive installeret.

Vi vælger metoden til dekoration

For at gøre udseendet frisk og unormalt, bør du vælge en af ​​de mest populære teknikker, i dette tilfælde - decoupage for at opdatere kabinettet. Du skal bruge tynde servietter med et originalt mønster eller ornament. Måske vil det være rosa peonies eller paradisfugle, under alle omstændigheder bliver facaden efter afsluttet uigenkendelig. Vi vil vise dig, hvordan du gendanner det gamle skab med dine egne hænder ved hjælp af papirservietter med et smukt mønster, hvor den strenge blå dominerer.

servietter er matchet i tone til penne

Servietter valgt i tonepennene

Rådgivning til begyndere: Du kan købe servietter hos en hardwarebutik eller specialafdeling i et supermarked, der sælger "håndlavede" produkter.

Vi husker nuancer af teknologi

For at opdatere færdighederne kan du øve dig i designet af indersiden af ​​kabinettet eller skufferne. Øvelser er især nyttige for dem, der først opdagede teknikken for decoupage. Det vigtigste er at observere alle faser af arbejdet og deres rækkefølge.

lys kabinet finish

Til indretning faldt valget på en lys finish

Til træning kan du vælge andre elementer i interiøret, for eksempel en gammel afføring eller stol. Egnede og dekorative vægdekorationer af træ eller plast.

Forbereder værktøjer og materialer

Fordelen ved decoupage er, at den ikke kræver dyre eller svært tilgængelige materialer. Nogle af de ting, du finder hjemme, andre køber i supermarkedet til en lav pris. Det dyreste køb er at købe maling, men at designe et lille skab kan du bruge rester af maling fra en tidligere reparation. Et lille fotogalleri af nødvendige ting:

papirservietter

Papirservietter med et smukt mønster

et sæt af pensler

Et sæt malebørster - bredt og smalt

malerulle

Malerulle med en bakke for at klemme ud over maling

Lim PVA

Lim PVA til papir eller byggearbejde

akryl maling

Akrylfarver af dine yndlingsfarver

Udover de nævnte varer og materialer skal du:

  • gennemsigtig lak lak;
  • paraffin (egnet almindeligt hvidt lys);
  • sandpapir (med en minimal kornstørrelse);
  • primer til fremstilling af substrat til pasta og maling;
  • en beholder med en sprøjte fyldt med rent vand
  • malet papir tape eller scotch tape.

Hvis du vil gøre møbler decoupage med dine egne hænder ved hjælp af stof eller tapet, skal du bruge de relevante materialer i stedet for servietter.

Vi rengør overfladen og formater substratet

Rengøring skal ske med en mølle eller manuelt ved brug af fintkornet sandpapir. Poler forsigtigt alle yderfladerne. For at fjerne polering er det bedre at bruge et elektrisk værktøj, ellers vil processen blive forsinket. Når du opnår den ideelle glathed og ensartethed af overfladen, skal du anvende en primercoat. Hvis du følger instruktionerne og ved præcis det øjeblik, hvor du tørrer, kan du distribuere fritid med fordel.

Prøv at huske alle stadier af arbejdet, fordi færdighederne ved at dekorere gamle møbler med egne hænder kan komme til nytte i fremtiden.

Påfør 1 lag maling og dække med paraffin

Så snart primeren er helt tør, fortsæt med at male facaden og væggene. Vælg først en baggrundsskygge og anvend den. I fremtiden er det muligt at tilføje bånd, former, kanter af en anden farve. Steder, der ikke kan males, er dækket af malingstape. På billedet er der et skab malet i 1 lag:

lilla skab

Hovedfarven er en lilla moderat intensitet

Akrylmaling tørrer hurtigt, så efter 20-25 minutter begynder vi at gnide overfladerne med paraffin. Vi rører kun de overflader, som vi planlægger at blive gamle.

stearinlys

Stearinlys - et godt værktøj til at lave et lag paraffin

Pakkerne dækket med paraffin er nemme at stylisere, gøre dem mere farverige. Med dem kommer det næste lag af maling smukt ud, så de lurvede steder virker gamle. I vores tilfælde ses en lilla baggrund eller træstruktur på de behandlede områder.

Påfør 2 lag maling

Efter zarafariviv steder, gå til re-farvning. Obligatorisk tilstand: Det andet lag maling skal være lettere 1-2 tone.

kabinet farve

Til overholdelse af de præcise grænser af de malede steder glemmer vi ikke at bruge malerisk scotch

maleri med en smal børste

Til måling af små dele på bredden anvender vi en smal børste

Tværgående elementer og midten af ​​dørene kan males med en anden farve - blå, grå eller turkis.

lyse streger

Et par lyse streger gør ikke ondt

Efter at have lavet det sidste smør venter vi på fuldstændig tørring.

Vi dekorerer i decoupage teknikken

Dekoration til slutdelene og skuffens forside. Processen med at fastgøre serviet på en lodret overflade er meget enkel. Først, at sætte et stykke stof (eller alle) af kabinettet til slutningen, jævnt fugte den med vand fra en spray, derefter tage penslen og glatter forsigtigt servietten, forsøger ikke at beskadige kanterne.

tørre justering

Justering af servietter - et af de vigtige stadier af decoupage

befugtning

Wetting hjælper med at glatte papirstykket

Efter at have opnået den ideelle glathed, anvender vi et lag PVA lim på toppen af ​​serviet, det tørrer ud i cirka 20-30 minutter. Steder dækket med malingstape, vi maler i en anden farve.

Vi modner og lakker

Det er stadig at blive gamle forvalgte steder, i dette tilfælde er det hjørner og krydsstænger. Vi tager en lille nazhdachku og let fjerne det øverste lag af maling. Under det skal det nedre lag, der er malet i en lysere farve, vises.

gamle steder

Billedet viser tydeligt de gamle steder

skab

Indersiden af ​​kabinettet er malet i en farve

Afsluttende slagtilfælde - påføring af lak. For styrke anbefales det at anvende beskyttelse 2-3 gange, hver gang efter fuldstændig tørring.

Vi installerer nyt tilbehør

Chiffonier er klar, det er stadig at installere tilbehør - dekoration af låsedelen og dekorative håndtag. Hvis butikken ikke fandt en egnet til stil eller farve på tilbehør, egnede sølv eller guld detaljer.

pen

Håndtag er indrettet i stil

pen til skuffer

Glem ikke om håndtaget til æskerne

Efter at have brugt kun et par timer, i stedet for det gamle kedelige skab, fik vi et nyt møbel, stilfuldt og unikt.

elegant garderobe

Elegant garderobe til dacha interiør

Videoinstruktioner til dekoration af gamle møbler

Hvordan man hurtigt male et gammelt kabinet:

Sådan fjerner du gammel maling og omhyggeligt påfører en ny:

Video: en mesterklasse om restaurering af gamle møbler med egne hænder:

Du mødte kun en episode af vellykket renovering af møbler. Som du kan se, er det ret nemt at opdatere en gammel chifonier med dine egne hænder: Det er nok at købe materiale til dekoration og arm med pensel. Der er mere sofistikerede måder at dekorere på, men farve og decoupage er enkle og effektive metoder, selv for amatørdesignere.

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

+ 60 = 69

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map