Køkken: muligheder og regler for valg af layout for små og store værelser

Køkken: muligheder og regler for valg af layout for små og store værelser

Køkken: muligheder og regler for valg af layout for små og store værelser

Behagelige problemer eller hovedpine? Køkkenets layout er en kompleks proces selv for fagfolk. Der er ingen ensartede regler for at opbygge det rigtige interiør: hver husmor har sine egne ideer om funktionalitet, komfort. Værdiernes smagspræference og de tekniske forhold i lokalerne er de vigtigste kriterier, som designeren tager hensyn til, når man planlægger rummet. Der er mange muligheder for arrangementet, og mulighederne for møbelproduktion og indbygget teknologi gør det muligt at gennemføre dristigt selv de mest fantastiske ideer.

Generelle regler for planlægning af køkkenplads: funktionalitet og komfort

Har du besluttet uafhængigt at planlægge køkkenet? Det er nødvendigt at løse 3 opgaver på en kompleks måde:

køkken

Funktionelt og komfortabelt rum: kompetent layout

 1. Gør værelset funktionelt - anbring alt nødvendigt udstyr og møbler, lad plads nok til et spisebord og om muligt et rekreativt område.
 1. Ergonomisk arrangere arbejdsområdet, så det var bekvemt at lave mad.
 1. Bliv designer: Skift et standardværelse til et stilfuldt objekt af misundelse af bekendte.
ordning

Trekant: Layoutregel

Et af de få regler, der ikke bør overtrædes, er trekantens regel. De vigtigste zoner i køkken plads (kogezone, opbevaring og vask) skal konditioneres ved hjørnerne, fortrinsvis ligebenet trekant. Omkredsen af ​​figuren må ikke overstige 3,5 m. Det lader til, at køkkenmatematikken er kompliceret? Faktisk er det nok at beregne den mindste tilladte afstand mellem hovedzonerne:

 • Mellem kogepladen eller gaskomfuret og vasken skal overlades fra 60 cm til 1 m fri overflade af bordpladen.
 • Ved beregning af køkkenindstillingerne skal du vælge headsetets layout med den maksimale længde af arbejdsfladen omkring madlavnings- og vaskeområdet.
 • Fra hovedopbevaringsstedet for produkter, køleskab, til bordpladen må ikke være mere end 1,2 m.
layout

Triangle i typiske layouter

Processen med at lægge ud køkkenet begynder med opførelsen af ​​ordningen: bare trække rummets omkreds, markér placeringen af ​​vinduerne, dørene. Udgangspunktet er det sted, hvor vand- og kloakrørene tages ud. Hvis du ikke har planer om at geninstallere kommunikationen, forbliver vaskeinstallationsstedet fast, og resten af ​​elementerne skal bygges rundt om vasken.

Det andet vigtige punkt er udløbspunkterne på ventilationsbøjningerne. Det er tilrådeligt at planlægge suiten, så ovnen er tæt på ventilationen. Hvis udtagningen fra emhætten skal strækkes gennem væggen, er det nødvendigt at lave en kasse til at skjule røret.

Succesfulde layoutmuligheder for store og små køkkener

typer af køkkener

Standard typer køkken: layout

Valget af køkkenets layout afhænger af rummets område og geometri. Standard planlægningsløsninger:

 • Lineær. Universal planlægning mulighed. Velegnet til værelser med enhver optagelse. Headsettet og teknikken er arrangeret langs en, i en enkelt række eller langs to parallelle vægge. Layoutet med to rækker af møbler hedder parallel eller to rækker.
køkken

Parallelt indretning af et smalt køkken

 • Hjørne eller L-formet køkken. Layoutet er velegnet til firkantede og rektangulære isolerede værelser. Installeret langs de to vægge i hjørnesættet giver tilstrækkelig ledig plads til at organisere et fuldt udspændt spiseplads.
møbler placering

Projekt med vinkelarrangement af møbler

 • U-form. Funktionelt layout med placering af møbler og arbejdsflader langs tre vægge. Begrænsning: mellem kantene i den nederste del af møbler skal to parallelle vægge have en passage fra 1,2 m i bredden. Velegnet til firkantede værelser med et areal på 9 kvm. m.
køkken

Ikke-standardversion med mobilstand til et lille rum

 • G-plan. Komplet med en bar eller en halvø, det U-formede sæt perfekt zoned området af rummelige køkken-spisestuer og haller. Arbejdsområdet, spisestue og resten er afgrænset.
køkken

Ø med en arbejdsflade og en komfur

 • Ø. Fuld køkkenøer - til værelser med et areal på mere end 20 m2. Faktisk består øen layout af to typer: en del - lineær eller U-formet; den anden er en ø.
 • Asymmetrisk. Layout for værelser med kompleks geometrisk form. Minder om den U-formede version, men der er ingen parallelle linjer på grund af indsnævring af rummet.
køkken

Kombinationen af ​​en lineær variant med en halvø i et moderne interiør

 • Free. Møblerne strækker sig ikke helt i overensstemmelse med standardplanlægningen, men er grupperet i rum efter moduler. Flere planlægningsbeslutninger kan også kombineres i et enkelt rum.

Lineær layout: enkle løsninger til forskellige rum

En af de mest populære løsninger i det moderne køkkeninteriør er den lineære tilpasning af møbler. To klassiske varianter af køkkenets lineære layout - en- og to-rækken. Forskel - møbler monteres langs en væg eller placeres langs parallelle vægge.

layout

Ordning med tilrettelæggelse af enkeltrørslayout

Enkeltrækkende headsets: layoutregler og rumkrav

Lineære køkkener betragtes traditionelt som den bedste måde at arrangere små og smalle værelser på. Tilstrækkelig rumbredde er 2 m. I midten af ​​arbejdsområdet er der monteret en vask til højre for vasken - en madlavning til venstre - et køleskab.

køkken

Lineære køkkener i kompakte værelser

Den mindste længde af headset -. 2 m maksimal længde kan være op til 4,5 m Valg til køkken layout variant i en linje -. En stor mulighed for at spare penge på dyrt udstyr og inventar. I stedet for ergonomiske kabinetter i den øverste del med løftemekanismer, kan du nemt bestille standardskabe med hængslede døre.

enkelt række møbler

Sorte enkeltværelsesmøbler i en rummelig spisestue

Enkeltrækkesæt er simpelthen samlet fra præfabrikerede fabriksmodulære kits. En ubestridelig fordel - muligheden for at installere en sømløs sømløs bordplade lavet af billige plader.

1
køkken

Ergonomisk og elegant: uden "arkitektoniske" overskud

Hvis der laves møbler til bestilling, kan den øverste del fremstilles med en ikke-standard højde - lukke væggen til loftet.

Parallel layout: Bjærgning til indgangskøkkener

Toradet eller parallel layout - det optimale valg til længden af ​​rummet, når døren og vinduet er overfor hinanden, under vinduet - radiatoren, som lukker møblerne ønskelig. Parallel layout er uundværlig i lejligheder, hvor køkkenet er igennem.

køkken

Parallel layout

Krav til planlægning: mellem to linjer af møbler, skal du forlade nok plads til, at en person kan bevæge sig frit og åbne dørene uden hindring. Minimum - fra 1,2 m.

køkken

Køkken med reduceret dybde i en smal korridor: uden topniveau

I dobbelt-række køkkener er det tilrådeligt at opbygge et tilpasset sæt. Ovnen kan hæves med 40 - 60 cm fra gulvet, sætte den i Pena kabinet - behøver ikke at bøje sig over at få kager.

parallelt køkken

Luksuriøst hvidt parallel køkken

En linje i den parallelle planlægning kan tildeles de døve, små skåle. Denne løsning hjælper med at skjule øjnene af alle køkkenredskaber, små apparater og redskaber.

Perfekt køkkeninteriør med line layout

Det ser ud til, at standardindretningen af ​​et værelse i en linje er kedeligt og trivielt? Tværtimod! Enkelhedens form understreger facadernes skønhed. Værelset er automatisk zonet: arbejdsområdet er klart afgrænset.

TOP-5 enkle og stilfulde lineære muligheder:

 1. Den simple facade af matte træ med åbne skuffer i loftet er understreget.
køkken

Laconisk og stilfuldt rum

 1. Rummeligt køkken-spisestue med hvide møbler. Øvre niveau - uden ydre beslag.
køkken

Arbejdsområde - i en niche med et forklæde i matt sort glas

 1. Kompakte møbler med tilføjelse af en barreholder.
print

Zebraer på forklæbningen og print på væggen: Originalopløsning

 1. Luksuriøst to-rækken sort køkken med spiseplads.
køkken design

Stilfuld kombination af sort og naturligt træ

 1. Loftkonstruktion med belysning accentuerer arbejdsområdet.
bordplade

Glatte facader og ét stykke bordplade af akryl

Hjørne køkken - den øverste løsning til et firkantet rum

En populær løsning til et lille firkantet værelse er et hjørneformat af møbelarrangementet med en separat spiseplads.

ventilation i køkkenet

Køkken med ventilationsboks i hjørnet

G-formet eller L-formet headset: fordele og begrænsninger

Standardlayoutet er bygget omkring vasken, som er placeret i hjørnet. Vinkeludformningernes egenart er den maksimale længde af arbejdsflader til små dimensioner. Installation af hjørnesæt er et godt valg for standard kvadratværelser med et areal på 8 - 10 kvm.

køkken

Løsning for mikroområdet

fordele:

 • På grund af det lange lavere niveau kan antallet af hængekabinetter reduceres uden at miste det anvendelige område af opbevaringsområdet.
køkken layout

Ved hjælp af hjørnearrangementet var det muligt at visuelt forstørre rummet

 • Fremragende zoneområde.
 • Der er stadig et stort område til spisegruppen.

Zoning: arbejdshjørne og spiseplads

Nogle eksempler på, hvordan friske og interessante kan se ud som et lille køkken med et vinkeludseende:

 • Hvide møbler er i harmoni med det naturlige træ i spisestuen.
køkken

Køkken med radius facader

 • Lette møbler og kontrastfarver.
køkken

Rød og hvid

 • I hjørnesætene kan du ikke bare skjule ovn og mikrobølgeovn, men også køleskab.
køkken sæt

Hjørnesæt i neutral skygge

 • Lyse accenter: en orange indretning, en vinylfilm på kabinettet i den øverste del og et køleskab.
køkken sæt

Lille værelse med en lys suite

U-formet og G-formet køkken: Maksimalt af de involverede vægge

Det U-formede layout er egnet til små værelser og værelser med ikke-standard geometri. Du kan ikke finde færdige modulære headset. For at udstyre det lille køkken, er du nødt til at ændre dybden af ​​kabinetterne.

vask

Sink - under vinduet

U-formede køkkenlayouter hjælper med at bruge væggen med vinduet: Ved at forbinde to parallelle rækker af skabe, kan du lave et spisebord ved vinduet og gemme en værdifuld kvadratmeter. Under vinduet kan du ikke installere kogepladen og kogepladen.

Uundværlig asymmetrisk P-layout i rum, hvor der er fremspring, nicher og formen af ​​et trapezium eller polygon.

køkken layout

En fantastisk løsning til et ikke-standard køkken med en ventilation niche

Det største problem - du skal installere en dyr bordplade af akrylsten, som vil blive lavet på bestilling. I dette tilfælde vil overfladen være sømløs. Når du installerer budgetplader, skal du kombinere og skjule sømene.

køkken

U-formet køkken i et rummeligt værelse i et privat hus

Trend - Tilsætning af et U-formet køkken med en lille halvø eller en bar tæller. Det G-formede layout til rummelige køkken-spisestuer er velegnet.

køkken

Køkken med morgenmad bar

Island layout: chik for rummelige køkkener

Øer i køkkenets layout forbliver på toppen af ​​mode. Designere kombinerer ømoduler med alle typer standardlayouter - fra lineære enkeltrør til U-formede sæt. Planlægningen af ​​området er udelukkende baseret på lokalernes størrelse og afhænger direkte af det budget, der er afsat til arrangementet.

ø

Moderigtigt grå ø i et moderne interiør

Kombination headset og ø

Øllayoutets kompleksitet afhænger af den funktionelle belastning modulet bærer. Hvis øen elementet er planlagt til at blive bygget i kogepladen, skal du foretage elektriske ledninger og løse problemet med emhætten.

ø

Ø med kogeplade

Modeller af hætter til montering over ømoduler er en størrelsesorden dyrere.

ø

Lyse og kompakte ø med vask

Ved installation skal vasken bringe vandforsyningen og spildevand til det punkt, hvor øen er planlagt. Det gamle gulv vil naturligvis lide.

ø

Intet udstyr, men med skuffer til opbevaring: ø - spisebord

Økonomisk version af øen layout: installation af modulet med et opbevaringsområde, indbygget lille køleskab til mad og vin. Brug også øen som spiseplads.

Teknologien er meget nemmere at bygge i et headset, der ligger tæt på væggen. Ømodulet er kombineret med:

 • Enkelt række køkken.
køkken

Kombination med et lineært køkken

 • Hjørne og U-formede headset.
køkken

Øen i det sorte og hvide køkken-spisestue

Øer som et fuldt udstyret køkken: moderne interiør

I udformningen af ​​moderne køkkenzoner i studierne er der i stigende grad fundet fuldfylte økøkkener. Modulernes form kan variere, og finishen er valgt af designeren til et specifikt interiør.

køkken

Fuldt køkken til studiet

Øens tekniske udstyr er imponerende: i modulet til installation, der er tilstrækkeligt 2 kvadratmeter. m, komfur, køleskab, opvaskemaskine og ovn kan installeres. Udover teknologi, indenfor hylder og skuffer til retter.

funktionelle ø

Runde funktionelle ø

Gratis planlægning: designløsninger

køkken

Ikke-standard dristige ideer

Gratis køkken layout - til rummelige værelser i private huse. Møblerne er ikke installeret i henhold til standardordningen, men der oprettes blokmoduler, som er grupperet i funktionelle zoner. Giv fortrinsfri planlægning i studiet - området vil ikke blive overbelastet med møbler og det indre - bliver ikke forældet.

køkken

Land: ekstraordinært layout

Ikke-standard køkkener ser ud som en kombination af flere layout muligheder. For eksempel et superfunktionelt værelse med to øer og line headsets.

køkken

To øer: et køkken til en stor familie

Air bar-bar som spisebord, installeret uden for køkkenet: En lys løsning til en fashionabel lejlighed.

køkken

Ikke-standard layout

En gennemskinnelig bordplade, der forbinder øen med væggen: en visuel adskillelse af køkkenområdet.

køkken

Chokolade-hvidt køkken i et frit layout

Når du vælger et design og layout, skal du ikke glemme funktionalitet og bekvemmelighed. Tværtimod er køkkenet nøjagtigt det rum, hvor hele familien samles, hvilket betyder, at alle skal være komfortable. Tilby planlægning til designeren, især hvis lokalerne er små. For at skjule sig fra nysgerrige øjne køkkenredskaber, er det vanskeligt at forklare mikroområdet med møbler.

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

− 1 = 9

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map